PDA

Επιστροφή στο Forum : platy τσιμπάει χρυσόψαρο.


ThDam
10-10-04, 00:52
Παρατήρησα σήμερα ένα από τα platys που έχω μαζί με ένα χρυσόψαρο, να το τσιμπάει επανειλλημένως στο σώμα και την ουρά. Το χρυσόψαρο, το οποίο είναι δεκαπλάσιο σε μέγεθος από το platy μάλλον δυσανασχετούσε???? αλλά δεν κυνήγησε το platy.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; είναι επικίνδυνο για το χρυσόψαρο; πρέπει να κάνω κάτι;

ThDam
10-10-04, 15:08
Απομόνωσα το συγκεκριμένο platy σε μια γυάλα, αλλά το έτερο platy άρχισε να τσιμπάει το χρυσόψαρο επανειλλημένως και αυτό στα πλευρά. Το χρυσόψαρο έδειχνε ενοχλημένο και απομακρυνόταν. Έριξα δυο κουταλιές αλάτι ...just in case... αλλά η ίδια κατάσταση. Απομόνωσα και το δεύτερο platy (και τα δύο θηλυκά) και μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά με το τελευταίο Platy (αρσενικό).
Καμιά ιδέα :?: :?: :?:

Takis
10-10-04, 16:15
Συνήθως αυτό γίνεται γιατί τα ψάρια κάτι βρίσκουν πάνω στο δέρμα του χρυσόψαρου. Είναι δείγμα ότι κάτι δερματολογικό έχει το χρυσόψαρο. Παρατήρησε το λίγο να δούμε τι γίνεται. Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει, αλλά θέλει λίγο χρόνο.

ThDam
10-10-04, 17:42
Ευχαριστώ, δεν ήξερα τι να υποθέσω. :) :) :)
Θα το παρακολουθήσω.

ThDam
15-10-04, 00:27
Παρακολούθησα το χρυσόψαρο τέσσερις μέρες τώρα και είναι μια χαρά. Τα ξανάριξα μέσα και άρχισαν το ίδιο βιολί. Τελικά πρέπει να έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς τα platys. Τα είχα απομονωμένα σε μια γυάλα και τελικά βρήκα ένα ενυδρειάκι 12lt, του έβαλα με πατέντα μια λάμπα φθορίου, έβαλα και ένα παλιό φιλτράκι εσωτερικό που είχα, έβαλα και δυο φυτά και τα έριξα μέσα μαζί με νερό από το άλλο ενυδρείο.

Τελικά ήταν ευκαιρία να αποκτήσω και ένα μικρό ενυδρείο για διάφορες χρήσεις :D :D :D