Επιστροφή στο Forum : Χρυσοψαρα - σωληνες
Vangelis21
31-08-12, 17:49
Κανω την καθιερωμενη αλλαγη νερου στα χρυσοψαρα κι ενω ειναι μεσα το λαστιχο και τραβαει νερο παει ενα χρυσοψαρο και κολλαει μεσα η μουρη του. Μεχρι να βγει χτυπιοτανε εκει, ηταν μεσα η μουσουδα του και το ενα ματι.
Συμβαινει συχνα κατι τετοιο? Μπορει να παθει κατι το ψαρι τωρα?
Το αστειο ειναι οτι θυμαμαι καποιον να λεει για τετοιες περιπτωσεις "δεν ειναι χαζα τα ψαρια να πανε εκει που ειναι το λαστιχο". Ε μαλλον τα δικα μου ειναι
alexkoun18
31-08-12, 17:55
βαλε ενα τουλι στο στομιο του λαστιχου
Vangelis21
31-08-12, 17:57
το σκεφτηκα αυτο αλλα αυτο δε θα αποτρεψει απλα το να το ρουφηξει? στο ανοιγμα και παλι θα κολλησει πιστευω
alexkoun18
31-08-12, 18:12
αν εβαζε ενα πλαστικο δοχειο του εκανε τρυπεσ δεξια αριστερα και μια τρυπα για να μπει το λαστιχο π.χ μου ηρθε στο μυαλο ενα μπουκαλι
Vangelis21
31-08-12, 18:14
ναι αυτο ειναι καλη ιδεα, θα το προσπαθησω την επομενη
Αν έχεις εξωτερικό φίλτρο(ειδικά αν είναι με βανάκια) μπορείς πολύ πιο εύκολα και χωρίς επιπλέον πατέντες/σωλήνες να βγάζεις το νερό απ'τους σωλήνες του.
Vangelis21
31-08-12, 18:23
Αν έχεις εξωτερικό φίλτρο(ειδικά αν είναι με βανάκια) μπορείς πολύ πιο εύκολα και χωρίς επιπλέον πατέντες/σωλήνες να βγάζεις το νερό απ'τους σωλήνες του.
ναι αλλα πιστεψε με δεν γινεται με τιποτα αυτο! 600λιτρα ενυδρειο με το φιλτρο να ειναι κατω απο το ενυδρειο, πισω απο τον καναπε, μεσα σε ντουλαπι και ολα αυτα 4 μετρα απο το κοντινοτερο παραθυρο
stratigos24
31-08-12, 19:16
Βαλε ενυδρειακι βατα (ενυδρειακο βαμβακι) που θα το πιασεις στην ακρη του λαστιχου που ρουφας το νερο με λαστιχακι κουζινας ή κατι τετοιο. Εγω ετσι εκανα τις αλλαγες και δεν τραυματιζεται ουτε ρουφας τιποτα.
Γενικά δεν νομίζω να ξανασυμβεί.. Εμένα τόσα χρόνια δε μου χει συμβεί ποτέ.. Να τραβήξω κανένα μικρό ναι, αλλα να στουμπωσει μεγάλο ποτέ..
Βάλε ένα μπουκάλι με κομένο τον πάτο, και βάλε εκεί το τούλι..
Vangelis21
31-08-12, 20:38
Πηρα μια τρομαρα... Λεω παει τον χασαμε. Τι βλακας κι αυτος ρε παιδι μου. Μαλλον θα κανω το κολπο με ολοκληρο μπουκαλι με πολλες τρυπες. Ελπιζω να πιανει.
Φίλε μου δεν θέλω να σε τρομάξω όμως συνέβει πριν χρόνια σε ένα boxfish(θαλασσινό) το οποίο το ρούφηξε και την επόμενη μέρα το ψάρι ψόφησε βέβαια εγώ τραβούσα νερό από τα 2 μέτρα περίπου οπότε καταλαβαίνεις με τι δύναμη το ρούφηξε(εγώ το κατάλαβα απλά επειδή ένιωσα ένα "ντακ"στο χέρι μου μιας και κοιτούσα αλλού εκείνη τη στιγμή)έκτοτε δεν μου έχει ξανασυμβεί με κανένα ψάρι. Απλά τώρα προσέχω και νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη λύση όμως συμφωνώ και με τον kotsos
mathaios81
01-09-12, 01:43
Ολα τα παραπανω μπορεις να τα εφαρμοσεις...απλα χρειαζεται να δειχνεις μεγαλυτερη προσοχη οταν ασχολησε με το ενυδρειο
Στα δικα μου ενυδρεια τις αλλαγες τις κανω με μια εισαγωγη εξωτερικου φιλτρου (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=727221&t=temartic_e&userid=8a2wNkJ9W8b1s51GYcK2k6uJvBe2PYuYw1Z) που στην ακρη της εχω προσαρμοσει το καλαθακι της (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=747180&t=temartic_e&userid=8a2wNkJ9W8b1s51GYcK2k6uJvBe2PYuYw1Z) και πανω στην εισαγωγη εφαρμοζω το λαστιχο της αλλαγης μου και το σφιγγω ωστε να μην εχω παρατραγουδα με ενα σφικτηρα. (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=400353+*+400453+*+400553+*+400653+*+400753&t=temartic_e&userid=8a2wNkJ9W8b1s51GYcK2k6uJvBe2PYuYw1Z)*
Το συστηματακι δουλευει τελεια εδω και μια 5 ετια τωρα, αφου το κρεμαω στο ενυδρειο και αδειαζω-γεμιζω χωρις να χρειαζετε να το κραταω-σταθεροποιω με κατι,ενω ταυτοχρονα δεν εχω τον κινδυνο να φυγει απο την θεση του ή να ρουφηξει ψαρακι.;)
Μια "επενδυση αγορας" που μου εχει λυσει τα χερια ειδικοτερα οταν παλιοτερα "επαιζα" με πολλα ενυδρεια....:),αλλωστε ο σοφος λαος μας δεν ειπε τυχαια το "τα εργαλεια κανουν τον μαστορα"
* μπορεις πολυ ευκολα να κανεις κατι παρομοιο και πιο οικονομικα με μη ενυδρειακα προιοντα.
janickrules
01-09-12, 12:10
μετεφερα πριν λιγο καιρο το αγαπημενο μου χρυσοψαρο (το black moor,που σας εχω ζαλισει κατα καιρους),σε μια γλαστρολιμνουλα που εκανα στον κηπο μαζι με κατι shubunkin (αποστολε,thanks!).
τριτη μερα ,παω να κανω αλλαγη νερου,το ρουφαω με την σκουπα!
μετα τρεις μερες παει...
το ποσο εσκασα δεν λεγεται...
προσοχη στις αλλαγες!
δεν θελει και πολυ....
Vangelis21
01-09-12, 12:18
κριμα. εμενα ευτυχως δε το ρουφηξε ολο αλλα δεν ξερω και αν του εκανε ζημια. μεχρι στιγμης φαινεται οκ. μακαρι, να δουμε.
παιδια ξερει κανεις τι θα χρειαστω για να κανω την αλλαγη απο κουβα (ο οποιος φυσικα θα ειναι πιο κατω απο το υψος του ενυδρειου). Και αν αυτα που θα χρειαστω, ξερετε αν θα τα βρω στο leroy merlin
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.