Επιστροφή στο Forum : καταλληλοτητα φωτισμου
παιδια θα ηθελα να μου πειτε ποσα watt θεωρουνται μεσος φωτισμος για το ενυδρειο,ποσα για υψηλο φωτισμο και ποσα για χαμηλο?εγω εχω λαμπες της juwel high light day και γραφει 1047mm/54watt(ειναι μεσος φωτισμος αυτος?)
stelios816
31-08-12, 16:21
αναλογα με τα λιτρα σου αν εχεις 0.5wattανα λιτρο τοτε ειναι μεσος αν εχεις 1 watt τοτε ειναι ψηλος φιλε μου.
εχω 240 λιτρα πες 200 καθαρα!
stelios816
31-08-12, 16:34
αρα εισαι σε χαμηλα επιπεδα τι θες να κανεις?
βασικα διαβασα οτι τα ψαρια που θελω χρειαζονται μεσο εως χαμηλο φωτισμο!αν εγω εχω χαμηλο οπως λες ειμαι οκ!αλλα ποσες ωρεσ πρεπει να το εχω ανοικτο?και μια ακομα ερωτηση.τα ψαρια δεν θα τυφλωνονται οταν θα κολυμπουν στην επιφανεια γιατι το φως ειναι πολυ λαμπερο!
stelios816
31-08-12, 16:42
δεν παθενουν τιποτα τα ψαρια σου μη φοβεσαι. αν εχεις φυτα μεσα 8-10 ωρες αναμα αν οχι 7-8 ωρες εισαι οκ συνεχωμενα ομως οχι σπαστα.
Τι ψαρια θελεις να βαλεις? :confused:
σκεφτομαι να βαλω μια κιχλιδα την green texas cichlid και μια που δε μεγαλωνει τοσο για να της κραταει παρεα γιατι δεν ξερω αν κανουν τα λιτρα που εχω για ενα ζευγαρι απο αυτες!
Νομιζω τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα ... Για αυτες http://www.seriouslyfish.com/species/herichthys-cyanoguttatus/ δε λες ??
:smt017
Αν καταλαβα καλα ηδη εχεις ενα ζευγαρι και θελεις να προσθεσεις αλλο ενα :confused:
Δε θα το ελεγα καλη ιδεα .... θα την τσακισουν!!!
Εκτος αν εχεις καποιο αλλο ειδος ψαριου οποτε παλι δε το βλεπω καλη ιδεα σε αυτα τα λιτρα!!
προς το παρον δεν εχω τιποτα μεσα και στρωνω το φιλτρο!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.