Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ασπρες κοιληδες σε ξυλο...

Lary80
08-10-04, 22:44
Καλησπερα, εδω και 3 μερες εχω βαλει 3 κομματια ξυλο στο ενυδρειο. Την ονομασια του δεν την ξερω ακριβως αλλα σιγουρα δεν ειναι μοπανι.Ειναι ποιο ανοιχτο το χρωμα του και το εχω αγορασει απο pet-shop. Τα ειχα 1 βδομαδα σε κουβα με καθημερινες αλλαγεσ νερου για να φυγει η κοκκινιλα που βγαζουν. Οταν τα τοποθετησα μεσα στο ενυδρειο το ενα απο αυτα εβγαλε κατι ασπρες μικρες κοιληδες σε μεγεθος καρφιτσας. Τι μπορει να ειναι? Μηπως να το βρασω?

koulio
09-10-04, 02:08
μαλλον το ξυλο εχει ick :D :D :D :D :D :D

πλακα κανω .....ειλικρινα δεν ξερω πρωτη φορα το ακουω αυτο. κατσε να δουμε τι θα πουνε οι υπολοιποι και βλεπουμε. :wink:

μια ιιδεα ειναι μηπως ειναι καποιο ειδος μυκητα αλλα με καθε επιφυλαξη.
για αλγη λιγο δυσκολο να επιασε με το που το εβαλες

για να ακουσουμε κιαλλες γνωμες

sot-zoe
09-10-04, 10:05
εχω και εγω τετοια και νομιζα οτι ηταν αυγα απο τα μικρα σαλιγκαρακια , κατα καιρους εξαφανιζονται , περιμενω και εγω να δω εαν ειναι κατι τετοιο.

nkarvounis
09-10-04, 10:12
Σωτήρη τα είχε σε κουβά με καθημερινές αλλαγές. Λίγο δύσκολο να έχουν παραμείνει αυγά.

Θα πρότεινα να βγάλεις το ξύλο να δεις δια της αφής αν είναι μούχλα ή κάτι τέτοιο μετά σε κουβά με διάλυμα χλωρίνης, μετά σε διάλυμα με αντιχλώριο , βράσιμο και επανατοποθέτηση στο ενυδρείο

Lary80
09-10-04, 16:35
Μπορειτε να μου πειτε ποση ποσοτητα χρωρινης να βαλω? Ολο αυτο να το κανω στον κουβα που εχω για τις αλλαγες νερου?Θα εχω προβλημα μετα?

dantouan
09-10-04, 18:37
Σιγουρα ΟΧΙ στον κουβα που εχεις για τις αλλαγες νερου του ενυδρειου, αυτος πρεπει παντα να ειναι καθαρος και να χρησιμοποιηται μονο για τις αλλαγες του νερου :!: :!: :!:

lasal
10-10-04, 01:48
Μπορειτε να μου πειτε ποση ποσοτητα χρωρινης να βαλω?
Ενα μέρος χλωρίνης και 20 μέρη νερού 1/20.
Φυσικα στο τέλος θα βάλεις και αντιχλώριο..... ακόμη και αν το έχεις ξεπλύνει καλά.

Giorgos
10-10-04, 02:00
Αυτή είναι η αναλογία για την καταπολέμηση της άλγης από τα φυτά μας.
Στην δική σου περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερη χλωρίνη η οποία δεν πρέπει να είναι συμπυκνωμένη και δεν πρέπει να έχει διάφορα πρόσθετα - πχ. αρωματικά.

halvas69
10-10-04, 10:27
Σε ένα παρόμοιο περιστατικό έβγαλα το ξύλο, το καθάρισα με μία παλιά οδοντόβουρτσα, το ξέπλυνα με νεράκι απο την βρύση και το ξαναέβαλα στο ενυδρείο.
Έκτοτε όλα ok, αν θες δοκίμασε το.

lasal
11-10-04, 01:43
Αυτή είναι η αναλογία για την καταπολέμηση της άλγης από τα φυτά μας.
Το ξέρω ;)
Το πρότεινα σαν ασφαλή δοσολογία.