Επιστροφή στο Forum : το χρυσοψαρακι του λουνα παρκ...
κι ετσι ξαφνικα χθες βραδυ,με ενα τεραστιο χαμογελο στο προσωπο τους,
μπηκαν στο σπιτι κρατωντας το χρυσοψαρακι που κερδισαν σε ενα παιχνιδι στο λουνα παρκ...
εγω δεν ειχα κανενα σκοπο να ασχοληθω προς το παρον με ψαρια,αλλα ηθελα να βαλω χρυσοψαρα στην λιμνη που θα φτιαξω,η οποια θελει αρκετους μηνες τελικα για να γινει.
ευτυχως,ειχα ενα μεγαλο καδο απο το ικεα για τα παιχνιδια τους,τα οποια εξφενδονιστηκαν γρηγορα,τον γεμισα με νερο(πρεπει να ειναι τουλαχιστον 60 λιτρα) και εβαλα μεσα το ψαρι,μαζι με καποια φυτα που ειχα προχειρα(παπυρο κι ενα ακομη υδροβιο).
ολο το βραδυ εψαχνα εδω πληροφοριες για να δω τι θα κανω ωστε να ζησει αξιοπρεπως τους μηνες μεχρι να φτιαξω την λιμνη,διοτι ενυδρειο δεν θελω να παρω.
διαβασα αρκετα πραγματα λοιπον,αλλα δεν ειχα χρονο να σας ρωτησω χθες βραδυ και μονο σημερα το πρωι μπορουσα να παω να παρω τα τουλαχιστον απαραιτητα.
διαβασα λοιπον βασικα(και αν κανω λαθος διορθωστε με)
δεν ταιζουμε μεχρι να δουμε τι θα γινει με την αγορα φιλτρου, η ταιζουμε ελαχιστα.
αλλαζουμε νερο στην ιδια θερμοκρασια,αν ειναι μικρος ο χωρος το αλλαζουμε ολοκληρο,εαν ειναι μεγαλος το μισο καθε λιγες μερες,μια εβδομαδα ...
βαζουμε υγρο για την χλωριωση του νερου της βρυσης.
βαζουμε μπολι.
πηγα λοιπον σε ενα πετ σιτυ και πηρα το φιλτρο της φωτο,το οποιο δεν εχω βαλει ακομη,διοτι εαν δεν κανει,να μου πειτε να το αλλαξω.
ειναι για 100-200 λιτρα ενυδρειου,200-400 λιτρα ανα ωρα.
πηρα επισης το υγρο αντιχλωριωσης(?) και θελω να μου πειτε πως να το χρησιμοποιησω σωστα...να το ριξω απευθειας στο ηδη υπαρχον νερο η μετα στην νεα αλλαγη?
ζητησα μπολι ετοιμο απο το ενυδρειο τους,αλλα μου ειπαν οτι επειδη ειναι νεο μαγαζι,ενος μηνα,δεν ειχαν παρα μονο δυο σφουγγαρακια που δεν εχουν ακομη γεμισει βακτηρια και τα αλλα τους ενυδρεια ειναι με φιλτρο κεραμικο(?)κατι τετοιο,οχι σφουγγαρακι.
επισης δεν ηθελαν να το ρισκαρουν να μου δωσουν μηπως υπηρχε καποια ασθενεια.
(συνεχιζεται):)
-------------------------
πηρα λοιπον στην αναγκη,το ετοιμο υλικο με τα βακτηρια,που εχω στην φωτο.
πειτε μου εαν κανει να το βαλω και πως διοτι το μαγαζι ειχε ηδη κλεισει και δεν πολυκαταλαβαινα τι μου ελεγε(κατι να το βαλω σε νεο νερο μαζι με το φιλτρο να λειτουργησουν δεκα μερες και μετα να βαλω εκει τα ψαρια?)
βασιστηκα σε σας που τα γνωριζετε καλυτερα λοιπον και το πηρα κι εφυγα.
πηρα και τροφη σπιρουλινα,διαβασα και για τα αγγουρακια και αρακα και εχω και προνυμφες κουνουπιων,(αραγε,μερμυγκια,κανει να φανε?):D
επισης του πηρα αλλο ενα φιλο για παρεα:p
και περιμενω ανυπομονα οδηγιες ωστε να ζησουν ετυχισμενα και αξιοπρεπως για μηνες, μεχρι να μπουν στη λιμνη.
τι κανω τωρα με οσα εχω???
ευχαριστω πολυ για οσο χρονο μου χαρισετε!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-017-3.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-027-2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-021-6.jpg
μπολι ΜΟΝΟ απο συγχομπυστα οχι απο πετσοπ ...
Αυτη η μοδα να δινουν εχει παρατηρηθει πολυ προσφατα αλα ειναι το μεγαλυτερο λαθος μια και ειναι σχεδον σιγουρο πως θα μεταφερεις αρκετα παθογονα απο ολους τους βιοτοπους του πλανητη και αντε να σου σκασει αρρωστια που δεν ειναι συνηθισμενο το ψαρι...
βαλε εδω αγγελια και σιγουρα ολο και καποιος θα ανταποκριθει.
προς το παρον καλα τα πας, αναμενω να δω και φωτος
Για το "ετοιμο υλικο με βακτηρια" οι αποψεις ειναι αντικρουομενες. Οι μισοι λενε πως δεν ειναι εντελως μπουρδες κι οτι κατι κανει (αλλα ουτε στρωνει ενυδρεια ουτε αντικαθιστα το μπολι αλλα οτι βοηθαει) ενω οι αλλοι μισοι (στους οποιους ανηκω) ισχυριζονται οτι ειναι απλα μια απατη.
Οπως και να χει αφου δεν στρωνει ενυδρεια πρεπει να βρεις μπολι που ειναι η πιο σιγουρη και δοκιμασμενη μεθοδος και κανεις δεν ειχε αποτυχια (οκ εχει τυχει να ποιασει με τη δευτερη, σε παρα ολυ σπανιες περιπτωσεις αλλα μεχρι εκει)
Το αντιχλωριο ενταξει ειναι αν και καπως αντιοικονομικο αλλα δεν πειραζει.
Τωρα το φιλτρο... χμμμμμμμμμ αν ηταν για κανα δυο αλλα ψαρακια ισως ελεγα οκ, αλλα για χρυσοψαρα θελει ογκο βιολογικου (ειναι κι απο τα πιο "βρωμιαρικα" ψαρια)... κατ αρχας ασε να καουν οι χρυσοψαραδες αναγνωριση των ψριων σου γιατι απο τα λιγα που ξερω γι αυτα τα ψαρια αυτο που βλεπω δε μου πολυαρεσει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος οποτε ας μην προτρεξω. Απλα ανεβασε μια φωτο τους και ρωτα στην κατηγορια των χρυσοψαρων τι ειδους ειναι μηπως ειναι ειδος που γινεται αρκετα μεγαλο
ναι,εχεις απολυτο δικιο,το διαβασα κι εγω χθες βραδυ και το καταλαβα,απλα το ζητησα να το ειχα,δεν θα το εβαζα εαν δεν σας ρωτουσα.
και βεβαια προς τιμην τους ,μου το ειπαν και αυτοι αυτο που λες.
το ετοιμο που πηρα,κανει τιποτα η μουφα ειναι?
εβαλα και τις φωτο..
το ετοιμο που πηρα,κανει τιποτα η μουφα ειναι?
κοιτα, δε θελω να ξεκινησει παλι καυγας μπουκαλολατρων και μπουκαλομαχων, απλα αποψη μου ειναι πως ειναι placebo (υγρο για ξεματιασμα)...
Ετσι κι αλλιως ακομα και να εχει τα ετεροτροφα που ισχυριζεται δε μας ενδιαφερουν αυτα να αποικισουν στο φιλτρο μας ουτε θα φανε την αμμωνια.
Βαλε αγγελια με την περιοχη σου και βρες μπολι
μαλιστα..δεν εχω διαβασει τις "διαμαχες" αλλα καταλαβαινω..:D
επειδη δεν βλεπω να προλαβαινω τελικα σημερα να ασχοληθω με την αντιχλωριωση και το φιλτρο(δεν μου απαντας κιολλας:D:D),αντεχουν ετσι οπως τα εχω με σκετο νερο βρυσης ,μεχρι αυριο?
Φιλε μου η ιστορια σου μοιαζει πολυ με την δικια μου... Διαβασε αν θελεις τα μνμ στο αντιστοιχο θεμα που ειχα ανοιξει κι εγω. Θα το βρεις 3ο στην σειρα. Eχει πολλες πληροφοριες εκει και οτι θελεις ρωτα με και σε p.m.
Φιλε μου η ιστορια σου μοιαζει πολυ με την δικια μου... Διαβασε αν θελεις τα μνμ στο αντιστοιχο θεμα που ειχα ανοιξει κι εγω. Θα το βρεις 3ο στην σειρα. Eχει πολλες πληροφοριες εκει και οτι θελεις ρωτα με και σε p.m.
τα διαβασα,τα διαβασα...μεχρι τις 4 χθες το βραδυ ,τα δικα σου αγιοβαλεντιατικα καμωματα διαβαζα:D
αντιχλωριωση και το φιλτρο(δεν μου απαντας κιολλας:D:D),αντεχουν ετσι οπως τα εχω με σκετο νερο βρυσης ,μεχρι αυριο?
για το φιλτρο δε μπορω να απαντησω γιατι χωρις να εχω χρυσοψαρα παρα μονο θεωρητικες γνωσεις μου φαινεται μικρο, αλλα πρεπει να γινει αναγνωριση ειδους απο καποιον που ξερει αυτα τα ψαρια γιατι αλλα γινονται 30 ποντους και αλλα πανω απο μισο μετρο.
Οπως και να χει αν ειναι ειδος που μενει μικρο ισως μπορει να τα βαλεις σε ενα 150ρι αλλα και παλι λογο των ρυπων τους μου μοιαζει πολυ μικρο το φιλτρο, ομως ας πει και καποιος που τα αναγνωριζει
Σχετικα με την αποχλωριωση σου ειπα πως το αντιχλωριο που πηρες ειαι λιγο αντιοικονομικο, αλλα ειναι οκ. Καλυτερο βεβαια στην παρουσα φαση θα ηταν το prime που δεσμευει και την αμμωνια καπως μεχρι να βρεις μπολι
Για να αποχλωριωσεις τωρα πια το νερο που εχεις εδω και μια μερα δεν εχει νοημα, εχει ηδη αποχλωριωθει απο μονο του, στην αλλαγη πια θα το χρησιμοποιησεις
επισεις καλο θα ηταν να βαλεις και μια αεραντλια στη φαση που ειναι ωστε η αμμωνια να γινεται λιγοτερο τοξικη, αλλα δεν πρεπει να μεινουν πολλυ σε αυτη τη φαση.
κατ αρχας ασε να καουν οι χρυσοψαραδες αναγνωριση των ψριων σου γιατι απο τα λιγα που ξερω γι αυτα τα ψαρια αυτο που βλεπω δε μου πολυαρεσει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος οποτε ας μην προτρεξω. Απλα ανεβασε μια φωτο τους και ρωτα στην κατηγορια των χρυσοψαρων τι ειδους ειναι μηπως ειναι ειδος που γινεται αρκετα μεγαλο
:confused::confused::(:(:(τι????..........
κομετ νομιζω ειναι και ηξερα οτι γινονται μεγαλα,αλλα για καποιους μηνες υπαρχει θεμα με το συγκεκριμενο φιλτρο?για μεχρι 220 λιτρα λεει οτι ειναι.
θα τα βγαλω καλυτερη φωτο αυριο,αλλα τι δεν σου αρεσε?μην με κρατας σε αγωνια..
gianniwpopi
30-08-12, 23:08
ο χωρος που εχει για το σφουγγαρι ειναι μικρος αλλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα(για αυτα τα 2 ψαρια που εχεις τωρα)
βαλε μια αγγελια για μπολι και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο..
κι εγω για τετοιο το βλεπω, αλλα επειδη δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γι αυτο σου ειπα ρωτα καποιον που να αναγνωριζει σιγουρα τα χρυσοψαρα...
Για λιγους μηνες δε νομιζω να υπαρχει προβλημα αν μπορεις να κοψεις το μισο σφουγκαρι και να το γεμισεις με βιολογικο υλικο (siporax mini η κατι τετοιο) αλλα δες το εχει χωρο για να βαλεις τετοια πραγματα?
Αν ναι, κρατα το προς το παρον
eimaste aR21rwstoi
30-08-12, 23:13
εγω με τα ετοιμα βακτηρια εχω κανει δοκιμη ειχε κατεβασει πολυ την αμμωνια αλλα δεν μηδενιζε...μηδενισε με μπολι
εβαλα και αγγελια για μπολι.
πρεπει να το βαλω μεσα στο φιλτρο?
δεν γινεται να πεταξω τα βακρητια κατευθειαν στο νερο τους και να τα "παρει" το φιλτρο στο δικο του σφουγγαρι?
προτεινετε δηλαδη να το αλλαξω με καποιο μεγαλυτερο?
δεν θα αντεξουν λιγους μηνες δυο ψαρια?μπορω να τους αλλαζω και ολο το νερο καθε εβδομαδα στην αναγκη,εκτος της μερικης αλλαγης.
ξεκινα να διαβαζεις αυτα
Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655)
ΑΜΜΩΝΙΑ - Τι είναι και πως την αντιμετωπίζω; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756)
το περιβοητο "μπολι" (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934)
αφου τα διαβασεις αυτα διαβασε και τα υπολοιπα υπομνηματα στους αρχαριους.θα τα βρεις εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490).
μολις τα διαβασεις,ρωτα οτι απορια εχεις;)καλωσηρθες:D
κοιτα, κατ αρχας μην πανικοβαλεσε, απλα διαβασε. Για μια μερα χωρις φιλτρο δε θα παθουν τιποτα, ειδικα αν δεν τα ταισεις
ολο το βραδυ εψαχνα εδω πληροφοριες για να δω τι θα κανω ωστε να ζησει αξιοπρεπως τους μηνες μεχρι να φτιαξω την λιμνη,διοτι ενυδρειο δεν θελω να παρω.
επισης του πηρα αλλο ενα φιλο για παρεα:razz:
Ολα καλα, αλλα αφου εχεις αστρωτο φιλτρο, εσυ πηγες και του "πηρες και φιλο" ????? :confused::confused::confused::confused::confused:
Τι σκατα διαβαζες?
Δεν ξερω ποιος φταιει περισσοτερο. Το παιδι ή αυτος που το πουλησε; Οσο για το φιλτρακι...Ειναι τελειως ακαταλληλο. Ειλικρινα απορω...
Ολα καλα, αλλα αφου εχεις αστρωτο φιλτρο, εσυ πηγες και του "πηρες και φιλο" ????? :confused::confused::confused::confused::confused:
Τι σκατα διαβαζες?
απαπαπα..τι τροποι!
σας ευχαριστω πολυ ολους,και τον φιλο συμφορουμιτη που επικοινωνησαμε και θα μου δωσει μπολι:)
θα την βρω την ακρη με η χωρις(ευχομαι) εντασεις.
ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω...
Μα βγηκα απο τα ρουχα μου.
Διαβαζα το ποστ σου και ελεγα θα βρεθει ακρη, το ψαχνει κιολας και διαβαζει, και μετα βλεπω το bold "του πηρα και φιλο" και ... μαυρισε η οθονη :D
Χωρις παρεξηγηση, απλα μιλησα σταρατα, οπως θα μιλαγα σε ενα φιλο.
[/QUOTE]
και περιμενω ανυπομονα οδηγιες ωστε να ζησουν ετυχισμενα και αξιοπρεπως για μηνες, μεχρι να μπουν στη λιμνη.
[/QUOTE]
O delta66 στην 'ειπε' γιατι ξερει πολυ καλα, οτι τα ψαρακια σου ουτε ευτυχισμενα θα ειναι αλλα ουτε και προκειται να ζησουν για πολυ. Εχεις ηδη ξεκινησει λαθος, αν και δεν φταις εσυ για το πως τα απεκτησες (οπως δεν εφταιγα ουτε εγω). Μην περιμενεις οτι με το μπολι μονο, ολα θα ειναι καλα. Το μεγαλυτερο λαθος σου ειναι η ανυπομονησια... Δυστηχως με τα ψαρια, πρεπει να εχουμε αρκετη υπομονη αλλιως δεν...
Ακουσε προσεκτικα τα παιδια εδω τι σου λενε ή τι σου λεω κι εγω. Κατι παραπανω ξερουν...
Τωρα παρε μεγαλυτερο φιλτρο σε χωρητικοτητα (οχι σε ροη), βαλτου και κεραμικα πορωδη υλικα μεσα (πχ siporax ή substrat κλπ) και μπολιασε αμεσα.
Ταισμα ΚΑΘΟΛΟΥ.
Αν δεν εχεις υγρα τεστ νερου, κανε καθε μερα αλλαγη (30-40%) με φρεσκο νερο για σιγουρια
Αν θολωνει το νερο, αλλαγη αμεσως (εκτος κι αν ειναι το θολωμα απο το Bionitrivek)
παιδια, τα δε φταις εσυ, δε φταιω εγω κτλ ειναι πολυ φτηνα τελικα. Τα μονα που δε φταινε σιγουρα ειναι τα ψαρια.
Απο κει και περα ολοι φταιμε για καθε λαθος μας (και το λεω εγω που το πρωτο μου "ενυδρειο" ηταν σκετη οικολογικη καταστροφη).
Το θεμα ειναι να προλαβαινουμε τα λαθη και να μη γινονται μη αναστρεψιμα.
Στα χερια ενος απειρου το να βαλει ψαρια που βρωμιζουν αρκετα σε ελαχιστα λιτρα και χωρις να εχει στρωμενο φιλτρο δεν ακουγεται και το οτι καλυτερο.
Τετοιες ταρζανιες μπορει να τις κανει ενας εμπειρος που διαθετει φουλ εξοπλισμο και ολα τα απαραιτητα τεστ, για πολυ λιγες μερες φυσικα κι αυτος θα το εκανε με τεραστια προσοχη και θα ηταν με την καρδια στο στομα, τωρα οταν το κανεις χυμα στο κυμα ειναι λιγο...περιεργο (πως αλλιως να το πω)?
alex siak 1986
31-08-12, 03:08
Καλημέρα και καλώς ηρθες.
Χωρίς παρεξήγηση θα ήθελα να ρωτήσω είσαι άντρας η γυναίκα;
Γιατί βλέπω το όμονα σου και νομίζω είσαι γυναίκα μετά βλέπω να σε αναφέρουν σαν (φίλε και φίλε) και μπερδευτηκα. :-P
Οσο για το πρόβλημά σου αν και εγώ δεν είμαι καθόλου έμπειρος καλό είναί να ακουσεις αυτά που θα σου πούνε οι έμποροι.
Μπορεί να τα λένε κάπως μερικές φορές, άλλά σκέψου τι ακούνε κάθε μέρα και αυτοί από εμάς και δικαιολόγησε τους :-D
Φιλικά πάντα.
-Αλέξανδρος-
eimaste aR21rwstoi
31-08-12, 08:17
εγω πονταρω στο γυναικα:D
καλό είναί να ακουσεις αυτά που θα σου πούνε οι έμποροι.
:confused::confused::confused:
μαλλον οι εμπειροι ηθελες να γραψεις...
[/QUOTE]
O delta66 στην 'ειπε' γιατι ξερει πολυ καλα, οτι τα ψαρακια σου ουτε ευτυχισμενα θα ειναι αλλα ουτε και προκειται να ζησουν για πολυ. Εχεις ηδη ξεκινησει λαθος, αν και δεν φταις εσυ για το πως τα απεκτησες (οπως δεν εφταιγα ουτε εγω). Μην περιμενεις οτι με το μπολι μονο, ολα θα ειναι καλα. Το μεγαλυτερο λαθος σου ειναι η ανυπομονησια... Δυστηχως με τα ψαρια, πρεπει να εχουμε αρκετη υπομονη αλλιως δεν...
Ακουσε προσεκτικα τα παιδια εδω τι σου λενε ή τι σου λεω κι εγω. Κατι παραπανω ξερουν...[/QUOTE]
τα ψαρακια τα εχω μια μερα,σε 100 λιτρα νερο χωρις χλωριο,το οποιο αλλαζω και προσθετω συνεχως,δεν τα εχω ταισει,αυριο θα μπολιασω και θα μπει φιλτρο μεγαλυτερο απο αυτο που πηρα.
απο που και ως που ξερει πολυ καλα ο delta66 πως ουτε ευτυχισμενα θα ειναι μα ουτε και θα ζησουν για πολυ?
την ανυπομονησια που εγραψα και την θεωρεις το μεγαλυτερο μου λαθος, την εχω μονο για τον λογο του οτι θελω γρηγορα να φτιαξω τις καλυτερες συνθηκες,εαν το θεωρειτε τοσο λαθος,οκ δεν βιαζομαι,να τα αφησω να πνιγουν στη βρωμα και να διαβασω αργα και καλα ολη την ενοτητα,(για να μην διαβαζω "σκατα")εχουμε καιρο..
αλεξανδρε,γυναικα ειμαι.
Για μενα εισαι σε σωστο δρομο(εξαιρω την αγορα του δευτερου ψαριου) εαν μπολιασεις το φιλτρο σου και τα εχεις σε καλες συνθηκες μεχρι να τα βαλεις στην λιμνη.
Καλη συνεχεια.
τα ψαρακια τα εχω μια μερα,σε 100 λιτρα νερο χωρις χλωριο,το οποιο αλλαζω και προσθετω συνεχως,δεν τα εχω ταισει,αυριο θα μπολιασω και θα μπει φιλτρο μεγαλυτερο απο αυτο που πηρα.
Οι συνθήκες είναι μια χαρά ανεκτές... Απλά το "ενυδρείο" δεν είναι στρωμένο ακόμα πράγμα που σημαίνει ότι η αμμωνία παραμένει αδιάσπαστή και τα δηλητηριάζει... Επειδή είμαι κι εγώ χρυσοψαροπαθής και για κάποιο καιρό τα είχα σε πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτές που τους παρέχεις εσύ, σου λέω μόνο αυτό:
Μην τα παίρνεις επειδή στα έχωσε ο Delta... εμένα μου είπε το ενυδρείο μου κωλόμπαρο! χαχαχα... Αν βρεις μπόλι και πιάσει θα είσαι μια χαρά... Μάλιστα σε βρίσκω πολύ πιο ενημερωμένη από ότι ήμουν εγώ όταν μπήκα εδώ μέσα και με κράξανε για την ψαρόσουπά μου... Υπομονή, μια χαρά θα τα πας...
Υ.Γ.: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ! Θα βουλώνει στις 3 μέρες και θα μπεις σε μεγάλη διαδικασία... Συν το ότι είναι πολύ πιο φτωχές οι συνθήκες αποίκησης για τα νιτροποιητικά βακτήρια σε σχέση με τα κεραμικά...
Εγώ στα μικρά μου ενυδρεία έβαλα κάτι ωραία κρεμαστά φίλτρα της ELITE και παίρνουν πολύ βιολογικό υλικό... Εφόσον καπάκι δεν έχεις γιατί δεν την ψάχνεις έτσι?
δεν τα παιρνω,οταν τα παρω πραγματικα,η που δεν θα ξαναγραψω η που θα γινει τοσο κατανοητο το παρσιμο που θα παω για φθινοπωρινα μπανια και τελος.:D
καταλαβαινω πως καποιοι εχουν κουραστει να απαντουν στα ιδια και τα ιδια καθε αρχαριου,αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο το να απαντησουν,εξαλλου η αγενεια δεν ταυτιστηκε ποτε με την σταρατη ομιλια.
δεν θα παρω με σφουγγαρια,θα αλλαξω αυτο που εχω με ενα που να εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα για υλικα και θα βαλω σιποραξ οσο χωρεσει, αναμεσα απο λιγο σφουγγαρι συν το σιποραξ με το μπολι που θα μου δωσει ο φιλος.
αφησα ενα μονο φυτο προσωρινα,γιατι το να μην τα ταιζω
αλλα να τρωνε απο το φυτο,ειναι δωρο αδωρο μου φαινεται .
αυριο θα βαλω μεσα και ποθο που διαβασα οτι κανει καλο στο νερο τους.
κωλομπαρο πολυτελειας σου λεω!χαχαχαχα!
να σας ρωτησω κατι,καποιες πετρες που θελω να βαλω μεσα(στρογγυλες,χωρις προεξοχες ,δεν ειναι επικινδυνες δηλαδη)
πρεπει να τις βρασω πρωτα?τις εχω σαν διακοσμηση στο σπιτι εδω και χρονια,δεν τις πηρα προσφατα απο καπου δηλαδη ωστε να εχουν οργανισμους πανω(εαν καταλαβα καλα,γι αυτους δεν χρειαζεται το βρασιμο?)
επισης αλλη μια ερωτηση.
το νερο πηγης,το εμφιαλωμενο,(αν εξαιρεσουμε το κοστος)κανει για τις μικρες αλλαγες του νερου τους?
αν κανει,το βαζουμε απευθειας ,χωρις να εχω κανει αποχλωριωση εφοσον δεν εχει χλωριο αυτο.
απλα να ειναι στην ιδια θερμοκρασια,ετσι?
eimaste aR21rwstoi
31-08-12, 11:06
φιλε leda που μενεις?
τι θα βαζεις εμφιαλωμενο??δεν σε συμφερει...
ξερω πολλους που δεν βαζουν καν αντιχλωριο και ολα ειναι μια χαρα....υπαρχουν αντιχλωρια οπως της prime αν δεν κανω λαθος που ειναι οικονομικο και δεν χαλασ τοση ποσοτητα οση της τετρα...να τα ψαξεις γιατι πολλες φορες χαλαμε λεφτα σε πραγματα που δεν γνωριζουμε οτι υπαρχουν καλυτερα...
εγω στην θεση σου θα προτιμουσα να μην εδινα καθολου λεφτα για αντιχλωριο και να αλλαξω φιλτρο γιατι δυστηχως ειναι ακαταλληλο...
τελος κανενας δεν την λεει σε καποιον εδω αλλωστε ο γραπτος λογος δεν εχει υφος και ευκολα παρεξηγειται!!!
ένα καλό πλύσιμο και μπλούμ :D
το νερό της αθήνας είναι πολύ καλό (ουτε μέταλλα έχει ουτε πολύ σκληρό είναι), γιατι να πάς σε εμφιαλωμένα που δεν ξέρεις και σε τι συνθήκες έχουν αποθηκευτεί;
θα βάζεις νεράκι από τη βρύση με λίγο αντιχλώριο και θα είναι μια χαρά
αντε παλι με την αλλαγη φιλτρου,θα αλλαξω λεμε!αυριο!
φυλο δεν μπορω να αλλαξω,οποτε φιλη παρακαλω:D
ευχαριστω και για τις απαντησεις για το νερο,καταλαβα..
εξαλλου και αυτα τα εμφιαλωμενα τα αφηνουν στο λιοπυρι μεσα στα πλαστικα,μηνες:smt105
με την θερμοκρασια νερου,πως τα παω?στους 23,5 βαθμους ειναι..
eimaste aR21rwstoi
31-08-12, 11:17
αντε παλι με την αλλαγη φιλτρου,θα αλλαξω λεμε!αυριο!
φυλο δεν μπορω να αλλαξω,οποτε φιλη παρακαλω:D
ευχαριστω και για τις απαντησεις για το νερο,καταλαβα..
εξαλλου και αυτα τα εμφιαλωμενα τα αφηνουν στο λιοπυρι μεσα στα πλαστικα,μηνες:smt105
με την θερμοκρασια νερου,πως τα παω?στους 23,5 βαθμους ειναι..
ναι το ξερω αφου και πριν ειπα οτι πονταρω στο γυναικα :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64374
οριστε και το οικονομικο που σου ελεγα..
το φιλτρο δεν ειχα δει οτι θα αλλαχτει!!!εξ κιουζ μι:rolleyes:
ευχαριστω πολυ!
καλα,5 ml για 200 λιτρα ειναι?εγω γιατι διαβασα στο κουτακι μου, 5ml για 20 λιτρα?:smt017
ξερω πολλους που δεν βαζουν καν αντιχλωριο και ολα ειναι μια χαρα....υπαρχουν αντιχλωρια οπως της prime αν δεν κανω λαθος που ειναι οικονομικο και δεν χαλασ τοση ποσοτητα οση της τετρα...να τα ψαξεις γιατι πολλες φορες χαλαμε λεφτα σε πραγματα που δεν γνωριζουμε οτι υπαρχουν καλυτερα...
εγω στην θεση σου θα προτιμουσα να μην εδινα καθολου λεφτα για αντιχλωριο και να αλλαξω φιλτρο γιατι δυστηχως ειναι ακαταλληλο...
τελος κανενας δεν την λεει σε καποιον εδω αλλωστε ο γραπτος λογος δεν εχει υφος και ευκολα παρεξηγειται!!!
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εγω πχ ειμαι ενας απο αυτους που εκοψαν το αντιχλωριο εδω και λιγο καιρο (οχι για λογους οικονομιας βεβαια, ολοκληρο μπουκαλι prime εχω απλα δεν το χρησιμοποιω πια για αποφυγη χημικων και τελικα τα πραγματα δειχνουν πως ειναι καλυτερα ετσι)
Απ οσο ξερω το ιδιο εχει κανει κι ο Σπυρος, ΑΛΛΑ η προετοιμασια νερου μας επιτρεπει κατι τετοιο, καθως και τα φιλτρα στη βρυση που κρατανε ολο το χλωριο.
Αν δεν υπαρχει φιλτρο στη βρυση (που ειναι φυσικα και για μας καλο οχι μονο για τα ενυδρεια) και δε γινεται σωστη παλαιωση, οξυγονωση κτλ ωστε να γινει ολοκληροτικη αποχλωριωση τοτε η χρηση αντιχλωριου μαλλον ειναι επιβεβλημενη
εφοσον σκεφτεσαι να κανεις λιμνη καποια στιγμη,μπορεις να παρεις ενα φιλτρο "καλο" (οχι απαραιτητα και ακριβο,αλλα να επαρκει για τα λιτρα σου και το ειδος των ψαριων σου),να παρεις ενα μεγαλυτερο πλαστικο δοχειακι απο ικεα και να κανεις μια γλαστρολιμνη να βαλεις και τα ψαρια και τα φυτα σου.με λιγη ενασχοληση,διαβασμα εδω μεσα να παρεις καμια ιδεα(στην ειδικη κατηγορια), και λιγη φαντασια μπορει να γινει πολυ ομορφη;)
κιετσι θα εχουν και τα ψαρια αυτο που χρειαζονται και εσυ μεχρι να φτιαξεις τη μεγαλυτερη λιμνη που θες.
οτι και να κανεις ειναι βασικο να διαβασεις τα υπομνηματα στους αρχαριους(σου εδωσα τα λινκ παραπανω νομιζω) για να υπαρχει μια κοινη βαση να μπορεις να καταλαβεις τι σου λενε ολοι, γιατι ειναι παρα πολλα για να στα εξηγησουν ολα εδω λεπτομερως.οτι δεν καταλαβαινεις ρωτας.
μην παρεξηγεις τις αντιδρασεις(ειδικα του delta που εχει βοηθησει κοσμο κ κοσμακη:D),σιγουρα δεν εχουν να κανουν με "βαρεμαρα".αλλα αποδω μεσα περνανε διαφοροι "κομητες" κατα καιρους,που ενω καθεται καποιος και τους εξηγει λεπτομερως τι πρεπει να κανουν,στο τελος λογω ανυπομονησιας,ανοησιας, και κυριως αναισθησιας,ταλαιπωρουνε τα ζωντανα χωρις λογο και αρκετες φορες με θανατηφορα(για εκεινα)αποτελεσματα, και μετα εχεις και τυψεις γιατι δεν του ειπες απτην αρχη να το παρατησει και να δωσει τα ψαρια ...
οι περισσοτεροι ειμαστε εδω μεσα γιατι γουσταρουμε και δεν βαριεται κανεις να σου εξηγησει τι και πως.αν ψαξεις λιγο το φορουμ,θα δεις εκατονταδες αν οχι χιλιαδες ποστ με τις ιδιες απαντησεις(σχεδον),στις ιδιες ερωτησεις:D
anyway,το βασικο ειναι μην παρεξηγιεσαι,ολοι να σε βοηθησουν θελουνε,αλλα πρεπει να διαβασεις κιεσυ τα βασικα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490):D
τι εγινε,μεχρι να απαντησω ανοιξε καινουρια σελιδα?:oαργησα:smt081
το εμφιαλωμενο ξεχνα το.εκτος του οτι δε συμφερει,μπορει να κανει και κακο.
το Prime ειναι το πιο οικονομικο στη δοσολογια του απτα αντιχλωρια που υπαρχουν στην αγορα.με ενα μπουκαλι μπορεις να βγαλεις ενα χρονο.
τις πετρες καλο ειναι να τις βρασεις.τι ειδος πετρας ειναι ξερεις καθολου?μπορεις να βαλεις φωτο αν θες να δουμε.
εφοσον σκεφτεσαι να κανεις λιμνη καποια στιγμη,μπορεις να παρεις ενα φιλτρο "καλο" (οχι απαραιτητα και ακριβο,αλλα να επαρκει για τα λιτρα σου και το ειδος των ψαριων σου),να παρεις ενα μεγαλυτερο πλαστικο δοχειακι απο ικεα και να κανεις μια γλαστρολιμνη να βαλεις και τα ψαρια και τα φυτα σου.με λιγη ενασχοληση,διαβασμα εδω μεσα να παρεις καμια ιδεα(στην ειδικη κατηγορια), και λιγη φαντασια μπορει να γινει πολυ ομορφη;)
κιετσι θα εχουν και τα ψαρια αυτο που χρειαζονται και εσυ μεχρι να φτιαξεις τη μεγαλυτερη λιμνη που θες.
οτι και να κανεις ειναι βασικο να διαβασεις τα υπομνηματα στους αρχαριους(σου εδωσα τα λινκ παραπανω νομιζω) για να υπαρχει μια κοινη βαση να μπορεις να καταλαβεις τι σου λενε ολοι, γιατι ειναι παρα πολλα για να στα εξηγησουν ολα εδω λεπτομερως.οτι δεν καταλαβαινεις ρωτας.
μην παρεξηγεις τις αντιδρασεις(ειδικα του delta που εχει βοηθησει κοσμο κ κοσμακη:D),σιγουρα δεν εχουν να κανουν με "βαρεμαρα".αλλα αποδω μεσα περνανε διαφοροι "κομητες" κατα καιρους,που ενω καθεται καποιος και τους εξηγει λεπτομερως τι πρεπει να κανουν,στο τελος λογω ανυπομονησιας,ανοησιας, και κυριως αναισθησιας,ταλαιπωρουνε τα ζωντανα χωρις λογο και αρκετες φορες με θανατηφορα(για εκεινα),αποτελεσματα.
οι περισσοτεροι ειμαστε εδω μεσα γιατι γουσταρουμε και δεν βαριεται κανεις να σου εξηγησει τι και πως.αν ψαξεις λιγο το φορουμ,θα δεις εκατονταδες αν οχι χιλιαδες ποστ με τις ιδιες απαντησεις(σχεδον),στις ιδιες ερωτησεις:D
anyway,το βασικο ειναι μην παρεξηγιεσαι,ολοι να σε βοηθησουν θελουνε,αλλα πρεπει να διαβασεις κιεσυ τα βασικα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490):D
τι εγινε,μεχρι να απαντησω ανοιξε καινουρια σελιδα?:oαργησα:smt081
διαβαζω βρε παιδια,διαβαζω συνεχεια,αλλα καποια πιο ..ειδικα πραγματα που δεν τα καταλαβαινω και πολυ ,δεν εχω τον χρονο να τα μαθω τωρα,εγω θελω να μαθω τα βασικα να μην κανω τραγικα λαθη,να την βγαζουν καθαρη τα ψαρια,για οσο διαβαζω,αυτο προσπαθω να εξηγησω.
ναι,ηταν λαθος που πηρα κι αλλο ψαρι,ναι,ηταν,ηταν,ηταν,το εμπεδωσα!
αλλα τα λιτρα δεν ειναι λιγα και πιστευα πως με φιλτρο που κανει για 200 λιτρα θα ηταν καλα τα πραγματα..
(αραγε,γιατι δεν κανει αυτο το φιλτρο,?απο αποψη χωριτικοτητας νεων υλικων εννοειτε?)
οκ,δεν ηταν στρωμενο το ..μπαρ:D,αλλα θα τα βγαλουμε περα,υπαρχει αγαπη για το επαγγελμα:D
αυτο που λες φιλε μου,το σκεφτηκα,αλλα για λιμνη 2000 λιτρων το λιγοτερο,το φιλτρο υποψιαζομαι θα ειναι κανενα ματσουκι υπερτεραστιο και προφανως ακριβο,δεν θελω να κανω τοσα εξοδα τωρα.
επισης δεν εχω καταλαβει πως διατηρειται σωστα η θερμοκρασια εαν βγαλω εξω την γλαστρολιμνη,σε τοσο λιγα λιτρα δηλαδη,δεν θα ζεσταθει η παγωσει πολυ το νερο?
εαν δεν υπαρχει προβλημα,ευχαριστως να το κανω,ισα ισα που προτιμω να ειναι εξω τα ψαρακια σε συνθηκες αληθινου φωτισμου.
αλλα με ενα φιλτρο της ταξης των 300-400 λιτρων,δεν μπορω για μεγαλυτερο!
ρε τι παθαμε με το λουναπαρκ..ουφφφφφφφ!
παω να βγαλω και φωτο τις πετρες μου..χαχαχα!
eimaste aR21rwstoi
31-08-12, 11:37
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εγω πχ ειμαι ενας απο αυτους που εκοψαν το αντιχλωριο εδω και λιγο καιρο (οχι για λογους οικονομιας βεβαια, ολοκληρο μπουκαλι prime εχω απλα δεν το χρησιμοποιω πια για αποφυγη χημικων και τελικα τα πραγματα δειχνουν πως ειναι καλυτερα ετσι)
Απ οσο ξερω το ιδιο εχει κανει κι ο Σπυρος, ΑΛΛΑ η προετοιμασια νερου μας επιτρεπει κατι τετοιο, καθως και τα φιλτρα στη βρυση που κρατανε ολο το χλωριο.
Αν δεν υπαρχει φιλτρο στη βρυση (που ειναι φυσικα και για μας καλο οχι μονο για τα ενυδρεια) και δε γινεται σωστη παλαιωση, οξυγονωση κτλ ωστε να γινει ολοκληροτικη αποχλωριωση τοτε η χρηση αντιχλωριου μαλλον ειναι επιβεβλημενη
εγω βαζω οταν το θυμαμαι δεν ειχα δει ποτε καποια αλλαγη στο ενυδρειο ισα ισα ειχα πολλες γεννες γαριδων...
Δες και αυτό (http://www.petsupermarket.gr/3117/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-hush-55-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%8E%CF%82-210l.html)το φιλτράκι αν σε βολεύει... Εγώ πήρα τα πιο μικρά μοντέλα για ένα τριαντάρι και ένα εικοσάρι και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα:
1. Δε βουλώνουν εύκολα και όταν το κάνουν το σύστημα της σωλήνας που έχουν βγαίνει ολόκληρο και πλένεται πολύ εύκολα
2. Έχει ένα δικό του πλέγμα με 2 σφουγγαράκια και από πίσω ένα αντίστοιχο με άνθρακα το οποίο το κρατάς αν θέλεις σε ένα ντουλάπι μήπως χρειαστεί... Παίρνεις και ένα κουτί siporax mini και γεμίζεις όλο το χώρο πίσω από τα σφουγγάρια με αυτό και έχεις πάρα πολύ βιολογικό υλικό , ακόμα και για χρυσόψαρα...
3. Πιάνει ελάχιστο χώρο από τη στήλη νερού αφού στο νερό πρακτικά βουτάει μόνο η σωλήνα εισαγωγής.
Πιστεύω ότι για να βάλεις καλύτερο από αυτό πρέπει να πας σε εξωτερικό φίλτρο
καλες οι πετρες αλλα μη το παρακανεις γιατι στερεις πολυτιμο χωρο απο ψαρια δραστηρια που χρειαζονται αφθονο.
τα φυτα δε μπορω να διακρινω στις φωτο πως τα εχεις βαλει...αλλα αν ειναι κομμενα τα φυλλα του παπυρου ..να ξερεις οτι φυτα που χαλανε ειναι εξισου ρυπογονα με τα ψαρια.
σαν προσωρινη λυση θα ειναι ενταξει τα ψαρια με καταλληλο φιλτρο. αφου τα περιμενει και λιμνη μετα ποιος στη χαρη τους.
προσεκτικα βηματα ομως γιατι το συστημα σου ειναι καινουριο και οχι ισορροπημενο ακομη...ολα μπορουν να ανατραπουν ευκολα με μια λαθος κινηση. (εκει κολλαει και το "κραξιμο" για το 2ο ψαρι).
τα φυτα δε μπορω να διακρινω στις φωτο πως τα εχεις βαλει...αλλα αν ειναι κομμενα τα φυλλα του παπυρου ..να ξερεις οτι φυτα που χαλανε ειναι εξισου ρυπογονα με τα ψαρια.
.
δεν ηταν κομμενα,αλλα τα εβγαλα γιατι οντως μερικα φυλλα σαπιζαν στο νερο.
εξαλλου τα τρωνε,ετσι δεν ειναι? και ειπαμε,οχι ταισμα μεχρι να φτιαξει λιγο η κατασταση με το φιλτρο.
Το εμφιαλωμενο, εκτος απο τις απαραδεκτες συνθηκες αποθηκευσης, το ξεχναμε σε ολα τις φασεις της ζωης μας, κυριως για αυτο:
http://tvxs.gr/news/ygeia/eksasthenes-xromio-se-emfialomena-nera-eyreias-katanalosis
Ο immortal θα ειχε βαλει "ιδιαιτερα" φωτα στο ενυδρειο, γιαυτο και η παρομοιωση ;)
διαβαζω βρε παιδια,διαβαζω συνεχεια,αλλα καποια πιο ..ειδικα πραγματα που δεν τα καταλαβαινω και πολυ ,δεν εχω τον χρονο να τα μαθω τωρα,εγω θελω να μαθω τα βασικα να μην κανω τραγικα λαθη,να την βγαζουν καθαρη τα ψαρια,για οσο διαβαζω,αυτο προσπαθω να εξηγησω. οκ,εφοσον διαβαζεις,προχωραμε παρακατω:)
ναι,ηταν λαθος που πηρα κι αλλο ψαρι,ναι,ηταν,ηταν,ηταν,το εμπεδωσα!
αλλα τα λιτρα δεν ειναι λιγα και πιστευα πως με φιλτρο που κανει για 200 λιτρα θα ηταν καλα τα πραγματα..
(αραγε,γιατι δεν κανει αυτο το φιλτρο,?απο αποψη χωριτικοτητας νεων υλικων εννοειτε?)
το φιλτρο δεν κανει γιατι δυστυχως τα χρυσοψαρα ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια.το μικρο μεγεθος του φιλτρου αρα και ο μικρος αριθμος υλικων που χωραει δεν θα φτανει για να λειτουργησει σωστα μεσα σε τοση βρωμα.
η "ποσοτητα" βιολογιας που αναπτυσεται στα υλικα του φιλτρου,ειναι συναρτηση (μεταξυ αλλων)της ποσοτητας των ρυπων που υπαρχουν και της επιφανειας που υπαρχει για αποικηση απτα βακτηρια που αποτελουν τη βιολογια.αν δεν υπαρχουν αρκετοι ρυποι και υπαρχει μεγαλη επιφανεια(πολλα υλικα)τα βακτηρια θα πολλαπλασιαστουνε οσο μπορουνε με τη διαθεσιμη τροφη(ρυποι) αρα τα εξτρα υλικα μενουν αχρησιμοποιητα.
αν υπαρχουν πολλοι ρυποι αλλα δεν υπαρχει επιφανεια, τα βακτηρια δεν θα μπορεσουν να σταθουνε καπου,αρα πεθαινουνε, οποτε θα εχεις περισσευμα ρυπων,αρα αμμωνια στο νερο.
εσυ θες αριθμο υλικων που να επαρκει για τους ρυπους των ψαριων σου.να φτανει δηλαδη.και φιλτρο ικανο να "γυρναει" τα λιτρα σου τουλαχιστον 3 με 4 φορες την ωρα.(να φιλτραρει ολα τα λιτρα του νερου σου δηλαδη 3-4 φορες την ωρα).
οκ,δεν ηταν στρωμενο το ..μπαρ:D,αλλα θα τα βγαλουμε περα,υπαρχει αγαπη για το επαγγελμα:D
αυτο που λες φιλε μου,το σκεφτηκα,αλλα για λιμνη 2000 λιτρων το λιγοτερο,το φιλτρο υποψιαζομαι θα ειναι κανενα ματσουκι υπερτεραστιο και προφανως ακριβο,δεν θελω να κανω τοσα εξοδα τωρα.
δε σου λεω να παρεις φιλτρο για τη λιμνη που θα φτιαξεις,αλλα ενα φιλτρακι που να κανει για ενυδρειο(στην περιπτωση σου γλαστρολιμνη) με δυο χρυσοψαρα Comet.
επισης δεν εχω καταλαβει πως διατηρειται σωστα η θερμοκρασια εαν βγαλω εξω την γλαστρολιμνη,σε τοσο λιγα λιτρα δηλαδη,δεν θα ζεσταθει η παγωσει πολυ το νερο?
τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου.δεν εχουν προβλημα με το κρυο,ως ενα σημειο.φυσικα αν δεις και πεφτει η θερμοκρασια παρα πολυ θα πρεπει να κανεις κατι.μπορεις ομως να τη βαλεις σε σημειο που να κραταει καπως σταθερη θερμοκρασια η ακομα και να τη μονωσεις το χειμωνα,αν την εχεις εξω,η να τη βαλεις και μεσα αν εχεις χωρο.
εαν δεν υπαρχει προβλημα,ευχαριστως να το κανω,ισα ισα που προτιμω να ειναι εξω τα ψαρακια σε συνθηκες αληθινου φωτισμου.
αλλα με ενα φιλτρο της ταξης των 300-400 λιτρων,δεν μπορω για μεγαλυτερο!
δε λεει κανεις για μεγαλυτερο:D
ρε τι παθαμε με το λουναπαρκ..ουφφφφφφφ!
παω να βγαλω και φωτο τις πετρες μου..χαχαχα!
ετσι ειναι αυτα:Dδεν πειραζει λιγο θα ταλαιπωρηθεις τωρα στην αρχη,μετα θα σου αρεσει που μπηκες στον κοπο:D
το τοσο μεγαλυτερο φιλτρο,δεν θα κανει τον κακο χαμο απο αναταραξη μεσα στον χωρο?
υπαρχει τροπος να διορθωθει αυτο,η θα ψαχνω μετα για μεγαλυτερο χωρο:smt017
και αν γινεται,πειτε μου το αντιχλωριο,στα 20 λιτρα,ποσο πρεπει να βαζω?
το κουτι γραφει 5 μλ,αλλα σε ενα τοπικ εδω διαβασα πως τα 5 μλ ειναι για 200 λιτρα...
το κουτι γραφει 5 μλ,αλλα σε ενα τοπικ εδω διαβασα πως τα 5 μλ ειναι για 200 λιτρα...
Αλλο το prime αλλο το aquatan.
Αυτο που εχεις εξ αρχης σου ειπα ειναι αντιοικονομικο, και οντως θελει αρκετο.
Τα 5 ml ειναι για αλλη μαρκα αντιχλωριου το prime ειναι αλλης εταιριας..
ουπς..
το τοσο μεγαλυτερο φιλτρο,δεν θα κανει τον κακο χαμο απο αναταραξη μεσα στον χωρο? αν δεις παραπανω,σου εγραψα οτι μπορεις να παρεις ενα αλλο δοχειο πλαστικο απο ικεα.ενα 100λιτρο ειναι πολυ φθηνα.(κατω απο 10 ευρω,αν θυμαμαι καλα)
τα χρυσοψαρα που εχεις,θελουν καμια 50αρια λιτρα το καθενα.οποτε καταλαβαινεις οτι στα 60 λιτρα δυο ψαρια...
θα βολεψει επισης απτην αποψη που ανεφερες,οτι το φιλτρο δεν θα κανει το δοχειο πλυντηριο.η αλλη λυση ειναι να δωσεις πισω το ενα ψαρι,αλλα ειναι κοινωνικα ψαρια και ειναι κριμα,αφου μπορεις να κανεις τη δουλεια σου τοσο οικονομικα.βεβαια πιο κριμα θα ειναι να βρισκονται δυο σε χωρο που δεν επαρκει.
η δοση που θα ακολουθησεις εσυ ειναι αυτη που λεει στις οδηγιες πανω στο μπουκαλι που εχεις.οταν τελειωσει αυτο πας για Prime.
κιεγω σκεφτομουνα να κανω μια γλαστρολιμνη εδω,και να ντυσω το πλαστικο δοχειο απεξω ξυλο και μονωση αναμεσα και φυτα απο πισω και και και,αλλα δεν προλαβα και σε λιγες μερες θα φυγω παλι οποτε αναβαλεται.ισως να το κανω καποια στιγμη εξω η εδω του χρονου....
για φιλτρα σε καλες τιμες μπορεις να δεις εδω (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=24&show=rows&min=0&max=100)
ενδεικτικα καποια που θα σκεφτομουνα για 100 λιτρα ειναι αυτα
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2657 αν και ισως αυτο να σε καλυπτει οριακα.θα πρεπει να ακουσεις και αλλες γνωμες.
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1254
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2264
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1443 η αυτο αν θες κρεμαστο στην πλατη.
και υπαρχουν και οι αγγελιες εδω μεσα για μεταχειρισμενο.μπορεις να βρεις πολυ καλη ευκαιρια και ακομα πιο φτηνα.
καταλαβα,ευχαριστω πολυ!
θα μου πειτε και για το αν κανει να μπει τοσο δυνατο φιλτρο,στην λεκανη που εχω?για την αναταραξη του νερου ρωταω.
Τα 5 ml ειναι για αλλη μαρκα αντιχλωριου το prime ειναι αλλης εταιριας..
ουπς..
μιας και εγραψες εδω,να σε ευχαριστησω και δημοσια για την αμμεση ανταποκριση στην αναζητηση μπολιασματος:smt049
alex siak 1986
31-08-12, 13:49
Ποσα λιτρα νερο εχει?
Στην αρχή λέει οτι είναι περίπου 60 λιτρα.
-Αλέξανδρος-
μουμπλε μουμπλε....
λοιπον,μην την πεσει κανεις στην αφεντικινα μου,μαλλον εκανε λαθος
και η λεκανη μας ειναι τελικα(ολο μας το νερο,καθαρο,αυτο που κολυμπαμε δηλαδη) 52 επι 40 επι 37 ,αρα?ποσα λιτρα?
ευγενικα θα της το πειτε να παει αυριο να παρει μεγαλυτερη!
μηπως να κρατησει το φιλτρακι που εχει ηδη παρει και να μεινουμε εδω 2-3 μηνες ακομη?
ευγενικα ειπα!~
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-2026-1.jpg
Κουραμπιές
31-08-12, 14:44
77 λιτρα. αν ειναι εξωτερικες αυτες η διαστασεις, 73-74λ
εσωτερικες ειναι και μετρημενο μεχρι εκει που βαζω νερο.
εχει κι αλλο περιθωριο να γεμισει .
αρα μιλαμε για 80 λιτρα περιπου.
ευχαριστω πολυ!
δεν ξερω σε ποια κατηγορια να το ρωτησω,ελπιζω να μην πειραζει που ρωταω εδω.
ενα ενυδρειο περιπου 100 λιτρων,το αντεχει το πασο της κουζινας απο θεμα βαρους?
οταν λεω πασο,εννοω να μην ειναι στον αερα,εχει και ντουλαπια δηλαδη απο κατω.
gianniwpopi
31-08-12, 19:33
μια χαρα αντεχει...
αυτο το φιλτρο κανει?εχει μπολικο χωρο μεσα?
επειδη το πηρα απο εκει,πρεπει να το αλλαξω με καποιο απο εκει,δεν μπορω να κοιταξω σε αλλο καταστημα..ευχαριστω.
http://www.petcity.gr/product/HAILEA-HL-BT1000-%CE%95%CE%A3%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%C E%9F-%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%A4%CE%A1%CE%9F-%CE%9C%CE%95-%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%91-22402189.html
αυτο το φιλτρο κανει?εχει μπολικο χωρο μεσα?
επειδη το πηρα απο εκει,πρεπει να το αλλαξω με καποιο απο εκει,δεν μπορω να κοιταξω σε αλλο καταστημα..ευχαριστω.
http://www.petcity.gr/product/HAILEA-HL-BT1000-%CE%95%CE%A3%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%C E%9F-%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%A4%CE%A1%CE%9F-%CE%9C%CE%95-%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%91-22402189.html
Σίγουρα είναι καλύτερο από το άλλο και με περισσότερο χώρο
ωραια,θα παω αυριο και αν το εχει θα το παρω.
ακομη μια ερωτηση θελω να κανω.
αυτο λεει οτι εχει μεσα ανθρακα,οχι σφουγγαρι.
σε τι μορφη ειναι αυτος δηλαδη?
τον πεταω τελειως η τον κραταω για καποια μελλοντικη χρηση ?
εγω θα βαλω μεσα σιποραξ,(καινουργιο και μπολι)αναμεσα απο λιγο σφουγκαρακι που θα εχει μπροστα και πισω.
εκει,πουλανε σκετο σφουγγαρι?να ζητησω καποιο ειδικο?
και κατι επειγον που δεν απαντηθηκε.
κανει αυτο το φιλτρο για 80 λιτρα νερο,η θα εχω θεμα με την μεγαλη αναταραξη?
:)
Και να είναι δυνατή η κυκλοφορία μπορεί να περιοριστεί. Μέσα έχει ένα μικρό κομμάτι σφουγγάρι και λίγο κοκκοειδή άνθρακα σε κουτάκι.
Βέβαια με τόσα λεφτά παίρνεις μεταχειρισμένο εξωτερικό φίλτρο από τις αγγελίες. Προσωπικά δε θα το αγόραζα.
Το φιλτρο εχει (βαση διαστασεων που δινει) συνολικο ογκο 1.5 λιτρο, καθαρος χωρος πρεπει να ειναι 1 λιτρο.
Οχι ασχημα για εσωτερικο φιλτρο.
Η ροη εινα ομως ειναι πολυ μεγαλη κι αν δεν εχει μοχλο ρυθμισης ροης θα γινει πλυντηριο.
Καιει και πολυ ρευμα για εσωτερικο, 20W !!!!
http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT1000.htm
Αν θελεις απαραιτητως να το παρεις απο κει, ισως αυτο ειναι καλυτερη λυση: http://www.petcity.gr/product/HAILEA-HL-BT700-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-ΦΙΛΤΡΟ-ΜΕ-ΑΝΘΡΑΚΑ-22402188.html (690l/h και καταναλωση 10w)
Τσεκαρε, αν θα το χωραει στο υψος
Απο οτι ειδα, περιεχει ενα σφουγγαρι και ενα κουτακι που εχει ανθρακα. Τον ανθρακα τον βγαζεις και στην θεση του βαζεις siporax. Παρομοιο φιλτρακι ειναι και το δικο μου.
Να ξερεις ομως οτι μπουκωνει και καθε βδομαδα θα το βγαζεις για να το καθαριζεις
Προσωπικα, τωρα πια, θα πηγαινα σε κατι καλυτερο. Kαι τον θορυβο του τον εχει και θα σε εκνευριζει οταν θα θελει συνεχεια καθαρισμα (ανοιγει σχετικα δυσκολα, τουλαχιστον το δικο μου)
λοιπον,το μπολι (μπιχλα μον αμουρ:smt054)και το φιλτρο εχουν μπει απο χθες,
επισης τους εβαλα φυτο ποθο και παπυρο και κερατοφυλλο,εκανα και μια αλλαγη 30% του νερου σημερα και νομιζω πως πλεον παμε αρκετα καλα...
το κακο ειναι οτι "κολλησα" και κοιταζω πλεον για ενυδρειο τουλαχιστον 120 λιτρων,θελω μονο την γυαλα χωρις βαση,ωστε να την βαλω στον χωρο που θα δειτε στην φωτογραφια,ειναι πανω σε πασο(ελπιζω οντως να αντεχει το βαρος) και απεναντι του στα 2,5 μετρα εχει μια τεραστια τζαμαρια (ολος ο τοιχος)με απλετο φως ,χωρις ομως να την χτυπαει καθολου ο ηλιος (οποτε ελπιζω να μην εχω θεματα με την αλγη),επισης βολευει πολυ διοτι απο πισω εχει πριζες και χωρο να κρυβονται ολες οι τεχνικες αντιαισθητικες λεπτομερειες .
οταν το φτιαξω,τα χρυσοψαρα θα μπουν εκει μεχρι την δημιουργια της λιμνης τους και μετα αυτο θα γινει θαλασσινο (καποια στιγμη με την ησυχια μου και μετα απο πολυυυ διαβασμα)
και η λεκανιτσα τους με το φιλτρακι δεν θα πανε χαμενα ,θα υπαρχουν για λογους εκτακτης αναγκης κλπ κλπ.
και τωρα λιγες φωτο απο το σπιτακι τους...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-2009.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-2008.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-2012.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-2035.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-4027.jpg
κι εδω ο χωρος που θα μπει το ενυδρειο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-009-2.jpg
Το νερο φαινεται καθαρο και τα ψαρια σε καλη κατασταση.
Αρκετα ανησυχητικό οτι το ενα αναπνεει στις περισσοτερες φωτο απο την επιφανεια
Ο παγκος φαινεται ο μισος να μην εχει υποστηριγματα απο κατω?
δεν ειναι το ιδιο,ειναι μια το ενα,μια το αλλο,αλλα δεν ειναι ετσι συνηθως,απλα οταν πλησιαζω αρχιζουν να ψαχνουν για φαγητο και ανεβαινουν.
ομως,ναι,εχω παρατηρησει πως αρκετες φορες ανεβαινουν ψηλα και με το στομα ανοιχτο,αλλα νομιζα πως το κανουν επειδη ειχε πεσει πεινα..
θα τα παρατηρησω κι αλο τις επομενες μερες και θα σου πω.
ο παγκος ναι,εξεχει μπροστα,διοτι βαζουμε σκαμπο,
στο πισω μερος ομως που ειναι στηριγμενος,εχει μεγαλα και φαρδια ντουλαπια μεχρι κατω το πατωμα,ειναι η κουζινα δηλαδη απο πισω
και πισω του ακριβως στη γωνια, ο νεροχυτης (αρκετα βολικο κι αυτο οσον αφορα τα νερα).
το φαρδος που εχει ντουλαπια απο κατω ειναι 35 ποντοι και το μακρος του 2 μετρα.
στην αναγκη θα φτιαξω μια καλη υποστηριξη.
Μια μετρηση αμμωνιας θα ηταν χρησιμη
Θα προτεινα να βαλετε δοκους υποστηριξης στη πλευρα που δεν στηριζεται ο παγκος
οι μετρησεις,ποτε ειναι καλο να γινουν για πιο εγκυρο αποτελεσμα γενικα της ποιοτητας του νερου?
εννοω,να εχω κανει μικρη αλλαγη στο νερο?αλλαγη και την επομενη μερα μετρηση,η πριν την κανω,με νερο 5 ημερων πχ ,χωρις να εχει αλλαχτει?
εντελως ασχετο, αλλα παπυρους που πουλανε?
Αν πχ χρησιμοποιησω σε ενα ανοιχτο ενυδρειο θα μεινει σε λογικο υψος η θα φτασει 1-2 μετρα?
Φιλτρακι αλλαξες ή εβαλες αυτο που ειχες; Τι υλικα εβαλες μεσα;
Μετρηση πριν την αλλαγη* αλλα κι οποτε εχουμε υποψια οτι κατι δεν παει καλα
* για να ξερουμε την χειροτερη κατασταση του νερου. Επισης ειναι ευκολο να υπολογισουμε στο περιπου την κατασταση μετα, αφου πχ αν βρουμε 30ppm νιτρικα και κανουμε 50% αλλαγη θα εχουμε μετα 15ppm
εντελως ασχετο, αλλα παπυρους που πουλανε?
Αν πχ χρησιμοποιησω σε ενα ανοιχτο ενυδρειο θα μεινει σε λογικο υψος η θα φτασει 1-2 μετρα?
και να ψηλωσουν καποια κοτσανια,πεταει συνεχως φρεσκα κοντα απο κατω,οποτε το κλαδευεις οσο θελεις.
δεν εχω δει να πουλανε,τους πετυχα σε σημεια που χυνονται συνεχως νερα και τους πολλαπλασιασα ευκολα με λιγα φυλλα.
εαν θελεις,να φτιαξω να σου δωσω.
φιλτρο εβαλα αυτο που ειχα και τον αλλο μηνα θα παρω εξωτερικο μια και καλη,ετσι κι αλλιως αυτο ηθελα να το κρατησω.
εχει μεσα παλιο σφουγγαρι με μπολι,παλιο σιποραξ με μπολι,και το μισο απο το δικο του καινουργιο σφουγγαρι.
καταλαβα για τις μετρησεις,ευχαριστω πολυ!
και να ψηλωσουν καποια κοτσανια,πεταει συνεχως φρεσκα κοντα απο κατω,οποτε το κλαδευεις οσο θελεις.
δεν εχω δει να πουλανε,τους πετυχα σε σημεια που χυνονται συνεχως νερα και τους πολλαπλασιασα ευκολα με λιγα φυλλα.
εαν θελεις,να φτιαξω να σου δωσω.
θα χρειαστω σε κανα δυο μηνες...
δεν εχω δει ποτε να πουλανε...
οουυυ,μεχρι τοτε,θα εχω φτιαξει πολυ,γιατι ετοιμαζω και για την λιμνη μου!
οποτε χρειαστεις,μου λες.;)
σιγουρα, ευχαριστω πολυ :)
(τοσο γρηγορα αναπτυσεται? )
παιρνεις ενα φυλλο,το βαζεις αναποδα σε νερο και μετα απο καμια δεκαρια μερες,πεταει ριζες γυρω απο το φυλλο και μετα νεα βλασταρακια.
ετσι,το φυτευεις ειτε σε γλαστρα που της ριχνεις πολυ νερο,η το αφηνεις μεσα σε νερο.:p
πιο απλα κι απο κερατοφυλλο δηλαδη... :o
σημερα που τα παρατηρουσα,ειδα πως το ενα που ειναι αυτο του λουνα παρκ,το πιο μικρο και λεπτο,πηγαινει καποιες φορες κατω απο το μεγαλυτερο και πιο στρουμπουλο και ενω κολυμπαει το στρουμπουλο,αυτο του τριβει την κοιλια,περνωντας παιχνιδιαρικα απο κατω του.
το κανει 2-3 λεπτα συνεχομενα και μετα παλι ολα καλα.
δεν πιστευω να την(?) πηρα σε ενδιαφερουσα την μανδαμ ?:D
τι ειναι αυτο?ερωτοτροπουν?
την ηλικια τους αραγε πως μπορω στο περιπου να την ξερω τοσο μικρα που ειναι?
καλα,για το φυλο δεν το συζητω,εχω ηδη διαβασει πως ειναι καπως δυσκολο,μπιμπικακια παντως δεν βλεπω στα μαγουλα κανενος.
μπορει να ειναι σε αναπαραγωγικη ηλικια?βεβαια διαβασα οτι κανουν τετοια και πριν ωριμασουν..
μπορουν να κανουν τετοια παιχνιδια και ψαρια ιδιου φυλου και να μην εχει να κανει με αναπαραγωγη?
α!!επισης με εχουν μαθει και ερχονται και κανουν βεντουζιτσες στο δαχτυλο μου,οι γλυκες μου!!!:p
να σας ρωτησω κατι.
το ενα το μικροτερο,πανω στο κεφαλι του,στο "μετωπο" ψηλα ας πουμε,απο το ενα φρυδι ως το αλλο(εαν ηταν ανθρωπινο κεφαλι):D,δεν ξερω πως να περιγραψω καλυτερα το σημειο,
εχει κατι μικρουλικα κερατακια,πορτοκαλι..
αυτο ειναι φυσιολογικο?
Καλώς όρισες leda,στον όμορφο κόσμο του χρυσόψαρου.Ο όμορφος αυτός κόσμος όμως έχει και τα προβλήματά του.Υποθέτω πως είσαι τουλάχιστον υποψιασμένη.Έτσι χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω,έχω την εντύπωση πως το μεγαλύτερο χρυσόψαρο είναι πρησμένο.Αν συμβαίνει κάτι τέτοια,μιλάμε για προβληματάκι (βλέπε υδρωπικία).
Συνέχισε το πλάνο σου με μια πιο ενδελεχή παρατήρηση των ψαριών σου,ιδιαίτερα του μεγαλύτερου και διατήρησε
ανεπηρέαστη την ενεργή διάθεση σου,για παροχή των καλύτερων συνθηκών κράτησης .
Καλή επιτυχία.
καλημερα,ευχαριστω για την απαντηση..
εγω συνεχιζω την παρατηρηση,αλλα εαν οντως ειναι αυτο,πως θα το καταλαβω?θα πρηστει κι αλλο?
ηταν ετσι οταν το πηρα,δεν εγινε με τον καιρο αυτο δηλαδη.
παω να ψαξω τωρα πληροφοριες για την ασθενεια..ουφ!
επιτρεπεται να το βγαλω λιγο εξω να το κρατησω,ισα να το βγαλω μια καλυτερη φωτο,ωστε να μου πεις πιο σιγουρα?
(ειναι απιστευτα πλασματακια,τοσο ζωντανα,παιχνιδιαρικα ,φιλικα και με διαφορες στον χαρακτηρα..δεν το περιμενα οτι θα δενομουν τοσο μαζι τους...)
διαβασα πως τα συμπτωματα,ειναι αυτα..(τι "προβληματακι" σωκρατη??αυτο μου φανηκε προβληματαρα..)
Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απʼτο σώμα.
δεν παρουσιαζει κανενα απο αυτα,μονο λιγο φουσκωμενη κοιλια,σε σχεση με το αλλο,οποτε δεν εχω καταλαβει εαν ειναι απλα ο σωματοτυπος του η μια ενδεχομενη ασθενεια...
συνεχιζω την παρατηρηση και θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερη φωτογραφια...
έχω την εντύπωση πως το μεγαλύτερο χρυσόψαρο είναι πρησμένο.Αν συμβαίνει κάτι τέτοια,μιλάμε για προβληματάκι (βλέπε υδρωπικία).
Πρηξιμο δε σημαινει ντε και καλα dropsy, συνηθως τις περισσοτερες φορες εχει να κανει με το ταισμα, ειδικα σε χρεια αρχαριου, επισεις μπορει να σημαινει δισκοιλιοτητα
Προσωπικα δε διακρινω ανοιχτα λεπια, αλλα μια και υπωθηκε ας μας πει η leda που εχει καλυτερη εικονα
παω να ψαξω τωρα πληροφοριες για την ασθενεια
Ειναι περιτο (δεν αντιμετωπιζεται αν συμβαινει τετοιο πραγμα, αλλα δε νομιζω) απλα μια και υπωθηκε δες το ψαρι απο πανω αν τυχων τα λεπια του ειναι ανοιχτα σαν κουκουναρι (προσωπικα δε βλεπω τετοιο πραγμα)
Μετέφερε το σε ένα ρηχό δοχείο με στάθμη νερού ίση με το ύψος του και παρατήρησε το από πάνω αν προεξέχει το σώμα από την κεφαλή του .
Μετέφερε το σε ένα ρηχό δοχείο με στάθμη νερού ίση με το ύψος του και παρατήρησε το από πάνω αν προεξέχει το σώμα από την κεφαλή του .
να προεξεχει προς τα πανω εννοεις?αν βγαινει εξω απο το νερο το σωμα του,ενω το κεφαλι ειναι μεσα στο νερο?
η να προεξεχει πλαγιως?
γιατι οταν το κοιταζω απο πανω,η κοιλια του (οχι ολο το σωμα) ειναι πιο φουσκωτη,εξεχει δηλαδη δεξια κι αριστερα,δεν χρειαζεται να μπει σε μικρο δοχειο για να φανει αυτο.
τα λεπια του ειναι μια χαρα,"κολλημενα" καλα και στιλπνα.
ταισμα δεν τους κανω πολυ,εξαλλου ειναι αρχη ακομη,το μπολι το εβαλα το σαββατο,ταισα την επομενη μερα λιγο(απο ενα φυλλαρακι σπιρουλινας),την δευτερα ταισα δυο φορες τη μερα απο δυο φυλλαρακια,την τριτη 3 φορες απο 1-2 φυλλαρακια.
το "προβληματικο" ειναι αυτο που ηρθε απτο λουνα παρκ?δεν νομιζω να ειναι dropsy αλλα αν ειναι το ψαρι του λουνα παρκ υπαρχει μια πιθανοτητα,αφου σιγουρα θα εχει ταλαιπωρηθει πολυ μεχρι να φτασει σε εσενα.το ποιο ασφαλες σημαδι για το dropsy ειναι το ανοιγμα στα λεπια οπως σου ειπανε και παραπανω,αλλα δυστηχως δεν εμφανιζεται παντα στην αρχη της ασθενειας και οταν εμφανιστει ειναι αργα.προς το παρον το παρατηρεις και βλεπεις αν αλλαξει κατι.εγω θα ταιζα και λιγο αρακα βρασμενο και αποφλειωμενο,γιατι μπορει να ειναι και απλο φουσκωμα.
μπορεις να βαλεις τη λεξη dropsy στο google και να δεις φωτογραφιες.
επισης,κοιταξε να δεις αν βλεπεις φουσκωμα και απο κατω στην κοιλια του.
οχι,το "προβληματικο" ειναι αυτο που πηρα απο το πετ σιτυ.
ειδα φωτογραφιες,καμια σχεση παιδια...
τωρα τα αρχικα σταδια βεβαια δεν ξερω πως ειναι...
το εβαλα σε πιατακι και το εβγαλα καποιες φωτο,τωρα να τις περασω να το δειτε ισως καλυτερα.
ευχαριστω πολυ!!!..............
αν ειναι απτο πετσιτυ ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα αν και δεν φημιζονται κιαυτοι για τα ενυδρεια τους:rolleyes:,απλα παρατηρησε το και δοκιμασε να ταισεις αρακα για μια δυο μερες.μην ανησυχεις και παρα πολυ προς το παρον,γιατι ετσι κιαλλιως αν εινaι Dropsy δε θα μπορεις να κανεις και πολλα.ισως καραντινα και προσπαθεια θεραπειας και οτι γινει.αλλα ειναι νωρις για συμπερασμα νομιζω.περιμενε ομως να παρεις κιαλλες γνωμες.
εχω στεναχωρηθει πολυ...εαν ειναι κολλητικο,θα εχει κολλησει και το αλλο..
οριστε οι φωτογραφιες:(....
παντως ειναι παρα πολυ ζωηρο!
πειτε μου οτι νομιζετε...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-071-1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-059-2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-054.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-047-3.jpg
καλοταισμενο το βλεπω, μια μερα τη βδομαδα αποτοξινωση (καθολου ταισμα) και μια μερα αρακα
Σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες όχι μόνο το πλάτος του σώματος είναι πιο μεγάλο από το πλάτος του κεφαλιού αλλά άρχισαν να προεξέχουν και τα λέπια.
Πρόκειτε για βακτηριακή μόλυνση που προκαλεί σήψη των οργάνων.Δυστυχώς δεν υπάρχει σίγουρη θεραπεία.
αν δεν το αδυνατισει δε νομιζω πως ειναι τοσο ευκολο να βγει τετοιο συμπερασμα
πρηξιμο φαινεται να υπαρχει,αλλα οπως σου ειπε και ο Nick παραπανω δε σημαινει απαραιτητα Dropsy.αυτο που θα εκανα προς το παρον με τη σειρα που θα τα εκανα (οχι ολα μαζι)θα ητανε
1)αρακας
2)ενυδρειακο αλατι
3)melafix-pimafix
4)αντιβιωση
κανενα απτα 4 δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει αποτελεσμα,αν ειναι dropsy.πριν κανεις κατι,εκτος του αρακα,περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες γιατι δεν ειμαι και ειδικος στις ασθενειες.
Nα μου επιτρεψουν οι 'παλιοι' να πω κι εγω την γνωμη μου;...
Το 'παιχνιδι' αυτο το κανανε κι εμενα. Στην αρχη το κανανε για 2-3 λεπτα την ημερα, και με τον καιρο γινοταν ολοενα και περισσοτερο. Η εξηγηση ηταν οτι μαλλον προκειται για 'ερωτικο' παιχνιδι, παρα το νεαρο της ηλικιας τους. Παρ' ολα αυτα ισως ηταν απλα ο ...νομος της φυσης:ο ισχυροτερος πειραζει τον πιο αδυναμο...
Στην θεση σου leda, θα φροντιζα καταρχην να κανω μετρησεις νερου: αμμωνια-νiτρωδη-νιτρικα, να δω που βρισκομαι. 'Μπολι' εβαλες, εχει πιασει ομως; Ακομα κι αν εχει πιασει, εχει αναπτυχθει επαρκη βιολογια; Αυτα θα με απασχολουσαν περισσοτερο.
@leda αν μπορεις να βαλεις καμια πιο καθαρη φωτογραφια του ψαριου θα βοηθησει περισσοτερο,γιατι ειναι λιγο θολες.
δεν μπορω να βγαλω καλυτερες,δυστυχως εχει χαλασει η μηχανη και βγαζω με το κινητο..δεν θελω να το ξαναβγαλω και εξω.
μετρησεις δεν εχω κανει ακομη,κανω ομως μεγαλες αλλαγες νερου,το οποιο το εχω προετοιμασει απο την προηγουμενη μερα.
σημερα ειναι η 5η μερα που εχει μπει το μπολι (δυο μερες πριν το μπολι που τα ειχα,ηταν νηστικα ,μονο με αντιχλωριο στο νερο και τους το αλλαζα καθημερινα πανω απο το μισο)
και εχω κανει ηδη 3 αλλαγες νερου,τουλαχιστον 30%.
το ψαρακι ετσι το πηρα,απλα ημουν τελειως ανυποψιαστη για ολα αυτα και δεν καταλαβα οτι ειναι φουσκωμενο,νομιζα πως ετσι ειναι το δικο του σωμα.
ο αρακας,κατεψυγμενος επιτρεπεται?τον βραζω λιγο και βγαζω την φλουδα,ετσι?
δινω σημερα αρακα,ενα μπιλακι?
αυριο?τιποτα?
ποτε θα καταλαβω εαν εχει αρχισει να αδυνατιζει?εννοω σε ποσες μερες θα φανει?
Οι φωτο δεν ειναι θολες αλλα η μονη σωστη γωνια για διαγνωση υδροποικιας ειναι η 2. Οι υπολοιπες ειναι απο λαθος γωνια και μπορει να παραπλανησουν.
Αρακα οταν βρισκω φρεσκο χρησιμοποιω φρεσκο, διαφορετικα κι ο κατεψυγμενος καλος ειναι.
Στα ψαρια (σε ολα τα ειδη) το σωστο ειναι μια φορα τη βδομαδα αρακα και μια μερα εντελως νηστικα.
Τον αρακα τον βραζεις πολυ λιγο (ενα ζεματισμα) και τον δινεια αποφλοιωμενο.
Καλο ειναι να τον λυωσεις λιγο με το χερι ωστε να τον φανε ολο.
Σε χρυσοψαρα δεν ξερω αν δινουν περισσοτερο, αλλα συνηθως στα περισσοτερα μικρα ψαρακια δινουμε μισο περιπου μπιζελακι
το ψαρακι τελικα,πεθανε σημερα,πολυ νωρις το πρωι.
τα παιδια το εθαψαν κατω απο το πευκο μας,διπλα στην λεβαντα.
οι μετρησεις του νερου,ηταν (με νερο που δεν ειχα αλλαξει καθολου 2 μερες)
αμμωνια 0,2 νιτρωδη 0 νιτρικα 18.
με υγρα τεστ που μου εκανε ο κτηνιατρος(του εστειλα νερο)
-η αμμωνια,μηδενιζεται με τον καιρο, η κατι να κανω?-
το ειδε ο κτηνιατρος μου ο οποιος εχει ασχοληθει και εχει ψαρια και απεκλεισε το dropsy,αλλα επειδη του το εδειξα πεθαμενο,δεν μπορεσε να ηταν σιγουρος απο τι πεθανε.
το ψαρακι ειχε οντως φουσκωμα,το οποιο υποχωρησε μετα απο μια μερα νηστεια και μια μερα με αρακα,την μερα πριν πεθανει δηλαδη,ειχε γινει "πλακε" κι αυτο σαν το αλλο.
του εκανα την αγωγη με το αλατι και συνηλθε αρκετα,(ενω πλεον εχανε την σωστη πλευση,εμενε στον πυθμενα και γυρνουσε πλαγιαστα,μολις μπηκε στο αλατονερο "ισιωσε" και ανεβηκε πιο ψηλα ενω κοιμοταν,εννοω δεν ακουμπουσε πλεον κατω) ,δεν αντεξε ομως ωστε να επανελθει,κριμα...
το μονο καλο (γιατι παντα μεσα στα ασχημα ψαχνω το καλο)
ειναι πως το ψαρακι του λουναπαρκ ειναι πλεον στα σωστα γι αυτο λιτρα.
(το πως το εψαχνε,δεν το πιστευα που το εβλεπα..μολις πηγα το αλλο σε διαφορετικο χωρο,πηγαινε και εψαχνε σαν τρελλο,στα σημεια που ηξερε οτι εμενε το αλλο,δεν το εβρισκε και εκανε γρηγορα γυρους παντου και μετα ξανα στα σημεια,ψαχνοντας..)
ευχαριστω πολυ τον Nick74 που με βοηθουσε καθημερινα οσο περισσοτερο μπορουσε με το θεμα...
το πιο σημαντικο ειναι να μην εισαι μονος οταν τα πραγματα "θολωνουν"...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-011-2.jpg
κριμα:(δε μπορει κανεις να ειναι σιγουρος ποια ηταν η αιτια.το σιγουρο ειναι οτι η αμμωνια δεν βοηθησε και σιγουρα το επιβαρυνε,αν δεν ηταν αυτη η μονη αιτια.αλλα τωρα εγινε.μπορεις καποια στιγμη αν θελεις,αφου στρωσει το φιλτρο σου και μηδενισει η αμμωνια,να χρησιμοποιησεις ενα μεγαλυτερο δοχειο και να βαλεις ενα ακομα να εχει παρεα το αλλο αφου ειναι κοινωνικα ψαρια.σε ολους συμβαινουν αυτα.
αυτη ειναι πλεον και η απορια που εχω.
το φιλτρο μαζι με το μπολι,λειτουργουσαν ακριβως μια εβδομαδα οταν εκανα
την μετρηση του νερου.
με τον καιρο μηδενιζει η αμμωνια,η κατι πρεπει να κανω εγω?
με 0,2 υπαρχει περιπτωση να μην επιασε το μπολι?
Το 0.2 σε πολλα τεστ ξεγελαει αναλογα το φως του ηλιου.
Απο τη στιγμη που εχεις no3 και δεν εχεις no2 πιστευω πως ειναι ενταξει, απλα θελει για μερικες μερες καθημερινες μετρησεις αν γινεται για να εισαι σιγουρη.
Σχετικα με το ψαρακι οπως σου ειπα ειναι κατι που απλα μπορει να συμβει με ενα ψαρι αγορασμενο που γεννηθηκε και μεγαλωσε σε αγνωστες συνθηκες.
Δε μπορεις να γνωριζεις καν ποσο μπορει να ειχε ταλαιπωρηθει.
νιτρωδη και αμμωνια 0,νιτρικα 12
και μεγαλωνουμε:p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-148.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-xx360-paranoisi-145.jpg
Εεετσι!!
Αφου εστρωσε τελειως..
Επειδή εχω 2 φιλτρα τίγκα στο βιολογικο μπορει να μην ειχαν πολυ βιολογία πανω τα siporax και γιαυτο ειδες λιγο αμμωνία..
Η γατουλα ελπιζω να μην τι λιμπιζεται !! Ο δικος μου τα χαζεύει και παει να τα πιασει πανω στο τζαμι..
αν το λιμπιζεται λεει!!!
αυτος ειναι καινουργιος,(η αλλη μας η γατα δεν του πολυδινει σημασια)
μολις χθες τον βρηκαμε και τον πηραμε,ειναι απο ραφηνα και ξερει απο καλο ψαρι!χαχααχαχ:D:D
κι αυτο το χαζο αντι να φυγει,παει και του κολλαει γιατι νομιζει οτι θα το ταισει:D:D
(ευχαριστω και παλι..θα περασω να πιουμε και καφε)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.