Επιστροφή στο Forum : βοηθεια για αγορα τεστ!
korasidikos
30-08-12, 20:08
θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα την αγορα τεστ για ph και αμμωνια.υπαρχει μια πληθωρα στην αγορα που με εχει μπερδεψει και καθοτι τα οικονομικα μου ειναι ασχημα θα ηθελα να παρω κατι καλο αν γινεται και οικονομικο!:confused:
Vangelis21
30-08-12, 20:34
καταρχην θα πρεπει να παρεις τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τεστ και μετα τα λιγοτερο απαραιτητα αλλα σημαντικα τεστ. Οποτε αφου εχεις οικονομικο θεμα πρεπει να αρχισεις οπωσδηποτε με
νιτρικα
νιτρωδη
αμμωνια
επειτα μπορεις να παρεις για pH και σληροτητες (αναλογα τα ψαρια μιας και για πολλα ειναι σχεδον αχρειαστο)
Θα προτιμησεις ΥΓΡΑ τεστ γνωστης μαρκας και τιποτα αλλο. Σου προτεινω της ΑΠΙ. Εχουν καποια μαγαζια κουτι με ολα τα τεστ που χρειαζεσαι (νιτρικα, νιτρωδη, αμμωνια, πεΧΑ) με 40 ευρω μονο. Και λεω μονο γιατι 22 ευρω κανει μονο της αμμωνιας κτλ
Βαγγελη μπορεις να μου πεις που μπορω να βρω το συγκεκριμενο πακετο με τα τεστ γιατι ψαχνω να παρω και εγω;
Ψάξε στο eBay έχω πάρει τεστ της API όλο το σετ με μεταφορικά 33€ περίπου
Μπες εδώ (http://search.eim.ebay.gr/?kw=API+test+kit&ect=&elc=3&ec=&eb=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%8 3%CE%B7) και θα βρεις
Ευχαριστω.
Εσεις εχετε παρει απο ebay; πως εισασταν σιγουροι για την ημερομηνια ληξης τους;
Ευχαριστω.
Εσεις εχετε παρει απο ebay; πως εισασταν σιγουροι για την ημερομηνια ληξης τους;
Αν έχεις θέμα με το ebay μπορείς να το πάρεις και από εδώ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2086
Είναι σίγουρα αξιόπιστο ως μαγαζί και σου έρχεται με 3 € μεταφορικά και λήγουν το 2017. Πριν μια εβδομάδα τα αγόρασα από εκεί.
Vangelis21
31-08-12, 17:21
petcumulus το πηρα. ebay δεν εμπιστευομαι με τιποτα
petcumulus το πηρα. ebay δεν εμπιστευομαι με τιποτα
εεεεε τιποτα!! μην εισαι υπερβολικος!
Vangelis21
31-08-12, 18:09
εεεεε τιποτα!! μην εισαι υπερβολικος!
δεν ειμαι υπερβολικος. Την προσωπικη μου αποψη λεω. Απο ebay θα αγοραζα μονο κατι που ΔΕΝ μπορω να τον βρω στην χωρα που βρισκομαι απο μαγαζι η αν η διαφορα τιμης αξιζε τον κοπο και το ρισκο.
ε δλδ ολοι πια σου φερθηκαν μπαμπεσικα? σκατουλακια που εδω εχουν διπλασιες τιμες αξιζει να τα παιρνεις απο εξω....μεχρι να συμμορφωθούν εδω και παψουν να μας κλεβουν....
Vangelis21
31-08-12, 18:13
ε δλδ ολοι πια σου φερθηκαν μπαμπεσικα? σκατουλακια που εδω εχουν διπλασιες τιμες αξιζει να τα παιρνεις απο εξω....μεχρι να συμμορφωθούν εδω και παψουν να μας κλεβουν....
κανεις δεν μου εχει φερθει μπαμπεσικα. Δεν εχω καν αγορασει κατι απο εκει γιατι δεν εχει χρειαστει. Κατι βιβλια με μαζικη παραγγελεια κι αυτο ηταν. Κοιτα, Αν κατι εδω κανει 10 ευρω κι εκει 3, δεν θα μπω στον κοπο, αλλα αν εδω κανει 100 κι εκει 30, ε ναι θα μπω
Ευχαριστω.
Πριν αγοράσεις μιλάς με τον πωλητή και των ρωτάς για την ημερομηνία και ότι άλλο θέλεις.
Εγώ πήρα ΑΡΙ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
δεν ειμαι υπερβολικος. Την προσωπικη μου αποψη λεω. Απο ebay θα αγοραζα μονο κατι που ΔΕΝ μπορω να τον βρω στην χωρα που βρισκομαι απο μαγαζι η αν η διαφορα τιμης αξιζε τον κοπο και το ρισκο.
Για κοίτα λίγο τις τιμές και πες μου εάν συμφέρει....
από e-bay (http://viewitem.eim.ebay.gr/API-FRESHWATER-MASTER-TEST-KIT800-TestsBEST-PRICE/180957978478/item)
από petcumulus (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2086)
-------------------------
Κοιτα, Αν κατι εδω κανει 10 ευρω κι εκει 3, δεν θα μπω στον κοπο, αλλα αν εδω κανει 100 κι εκει 30, ε ναι θα μπω
Στα Μαθηματικά δεν πρέπει να ήσουν καλός... οι αναλογίες στις τιμές που γράφεις είναι ΙΔΙΕΣ...
κανεις δεν μου εχει φερθει μπαμπεσικα. Δεν εχω καν αγορασει κατι απο εκει γιατι δεν εχει χρειαστει. Κατι βιβλια με μαζικη παραγγελεια κι αυτο ηταν. Κοιτα, Αν κατι εδω κανει 10 ευρω κι εκει 3, δεν θα μπω στον κοπο, αλλα αν εδω κανει 100 κι εκει 30, ε ναι θα μπω
αααααα δεν εχεις αγορασει κατι ενυδρειακο απο ebay τοτε.....σορρυ δεν ηξερα....... :) :smt117
Vangelis21
31-08-12, 18:21
Για κοίτα λίγο τις τιμές και πες μου εάν συμφέρει....
από e-bay (http://viewitem.eim.ebay.gr/API-FRESHWATER-MASTER-TEST-KIT800-TestsBEST-PRICE/180957978478/item)
από petcumulus (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2086)
Στα Μαθηματικά δεν πρέπει να ήσουν καλός... οι αναλογίες στις τιμές που γράφεις είναι ΙΔΙΕΣ...
1) οχι για 6 ευρω δεν αξιζει για κανεναν λογο
2) ναι οι αναλογιες ειναι οι ιδιες αλλα στο ενα γλιτωνεις 7 ευρω και στο αλλο 70....
αααααα δεν εχεις αγορασει κατι ενυδρειακο απο ebay τοτε.....σορρυ δεν ηξερα....... :) :smt117
ποτε και ουτε προκειται!
gianniwpopi
31-08-12, 18:25
φιλε βαγγελη εισαι πολυ προκατειλημενος και δεν ξερω τον λογο....
εγω απο ebay ψωνιζω συνεχεια χωρις κανενα προβλημα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...
Ειναι και ο χρονος παραδοσης. Απο το ebay οτι εχω παρει το περιμενα 15 μερες το λιγοτερο ενω απο το petcumulus ο φιλος μας θα το εχει την επομενη μερα.
Να το ειχε 50 ή 60 ευρω φυσικα και η αναμονη αξιζει.;)
Ειναι και ο χρονος παραδοσης. Απο το ebay οτι εχω παρει το περιμενα 15 μερες το λιγοτερο ενω απο το petcumulus ο φιλος μας θα το εχει την επομενη μερα.
Να το ειχε 50 ή 60 ευρω φυσικα και η αναμονη αξιζει.;)
Φίλε μου εσύ μένεις στην Θεσσαλονίκη και έχεις δίκιο, το έχεις την επόμενη ημέρα και τα έξοδα αποστολής είναι σχετικά μηδενικά.
ΥΓ. Δεν έχω τίποτα με το συγκεκριμένο κατάστημα, μπορεί να ήταν κάποιο άλλο.
Vangelis21
31-08-12, 19:55
κι εγω απο το petcumulus τα ειχα σε 3 μερες. Καμια σχεση με ebay και ειμαι και Αθηνα. Και μπορεις να το βρεις και σε πετ σοπ. Ας πουμε τα αντιχλωρια τα εχει πιο ακριβα απο τα πετ σοπ που παω. Οποτε εχει να κανει με το ποσο μπορει να περιμενει καποιος και τα χρηματα που κερδιζει.
Στο κατω κατω, θελω να δω τι θα κανετε αν σας ερθουν απο το ebay, ανοιγμενα, ληγμενα η λαθος
Εγώ Κατερίνη μένω και μου ήρθε την επόμενη μέρα με ACS. Με την ίδια courier στέλνει σε όλη την Ελλάδα οπότε ο χρόνος παράδοσης θα είναι ό ίδιος παντού. Και επίσης τα 3€ μεταφορικά ισχύουν για όλους μέχρι κάποια κιλά.
Υπόψιν ότι από ebay ψωνίζω συνέχεια και τους έχω εμπιστοσύνη. Μέχρι τώρα σε πάνω από 40 αγορές ήταν όλα ακριβώς αυτό που παρήγγειλα και σε άριστη συσκευασία. Τελευταίο απόκτημα ο STC-1000 μόλις χθες. Συνήθως από Αγγλία και γενικώς Ευρώπη κάνει 1 εβδομάδα. Από Κίνα σίγουρα τρεις.
gianniwpopi
31-08-12, 19:58
κι εγω απο το petcumulus τα ειχα σε 3 μερες. Καμια σχεση με ebay και ειμαι και Αθηνα. Και μπορεις να το βρεις και σε πετ σοπ. Ας πουμε τα αντιχλωρια τα εχει πιο ακριβα απο τα πετ σοπ που παω. Οποτε εχει να κανει με το ποσο μπορει να περιμενει καποιος και τα χρηματα που κερδιζει.
Στο κατω κατω, θελω να δω τι θα κανετε αν σας ερθουν απο το ebay, ανοιγμενα, ληγμενα η λαθος
προς το παρον εμενα δεν μου εχει τυχει ., και εχω παρει πολλες φορες...
αλλα και να γινει μιλας με τον πωλητη και σου στελνει αλλα...
Χρησιμοποιώ e-bay πάνω απο 2 χρόνια, για μεγάλο ποσοστό των αγορών μου.. Στο 90% των αγορών μου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και στο 10% πήρα τα λεφτά μου πίσω..
Έχω πάρει και τέστ απο ε-μπει, ακόμα και φυτά, και ήρθαν μια χαρά..
Το συγκεκριμένο λίνκ που δώσατε, τα τεστ είναι απο αγγλία σε 1βδομάδα θα είναι στην πόρτα σου..
Βασικα υπαρκτος κινδυνος δεν υπαρχει, και μπορεις βεβαια να δεις και τις κριτικες για τον καθε πωλητη και τη βαθμολογια του (αν και οι οποιες αρνητικες συνηθως εχουν να κανουν με το χρονο παραδοσης), αλλα το γνωστο προβλημα με το χρονο αναμονης ειναι κατι αποτρεπτικο μερικες φορες.
Σε περιπτωσεις που κανουμε καβατζες δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα να περιμενουμε 10-15 μερες, τωρα αν ειμαστε της τελευταιας στιγμης... ειναι προβλημα
Βασικα υπαρκτος κινδυνος δεν υπαρχει, και μπορεις βεβαια να δεις και τις κριτικες για τον καθε πωλητη και τη βαθμολογια του (αν και οι οποιες αρνητικες συνηθως εχουν να κανουν με το χρονο παραδοσης), αλλα το γνωστο προβλημα με το χρονο αναμονης ειναι κατι αποτρεπτικο μερικες φορες.
Σε περιπτωσεις που κανουμε καβατζες δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα να περιμενουμε 10-15 μερες, τωρα αν ειμαστε της τελευταιας στιγμης... ειναι προβλημα
Συμφωνώ απόλυτα. Το e-bay συμφέρει μόνο αν δεν το βιάζεσαι. Έχω κάνει πάρα πολλές αγορές από e-bay και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όπως είπε και ο Nick74, κοιτάς και λίγο κριτικές και βαθμολογία πωλητή και είσαι οκ!!! Ενυδρειακά δεν έχω αγοράσει μιας και είμαι νέος στο χόμπι. Το μόνο που πήρα είναι ένα κοντρόλερ θερμοκρασίας (Automatic Digital Aquarium Temperature Controller Thermostat 220V Control Switch (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120830233034)) με 12€. Νομίζω πως είναι πολύ καλή τιμή. Έκανε βέβαια 32 ημέρες για να το παραλάβω, πράγμα το οποίο γνώριζα (το έγραφε στους χρόνους παράδοσης για κάθε χώρα) αλλά δεν καιγόμουν. Καλό θα είναι να μην αφήνουμε τα πράγματα την τελευταία στιγμή. Έτσι έχεις χρόνο να κάνεις και έρευνα αγοράς και άνεση χρόνου ώστε να μην σε επηρεάζει ο χρόνος παράδοση.
κοιτα, αν δεν μιλαμε για κανενα φαρμακο η κατι επειγον νομιζω τουλαχιστο οσον αφορα τροφες και αναλωσιμα ειναι πολυ ευκολο ο καθε ενας να κανει το κουμαντο του και να μην περιμενει να ξεμεινει, και στην τελικη μια φορα θυμαμαι να μου εχει τελειωσει τροφη, τις υπολοιπες τις εχω πεταξει μισογεματες, αλλα σε αυτη την περιπτωση βεβαια συμφερει μια μαζικη αγορα απο τον ιδιο πωλητη (πχ 5- ειδη μαζι) οχι βεβαια κατι μεμονωμενο γιατι υπαρχουν και τα μεταφορικα
κοιτα, αν δεν μιλαμε για κανενα φαρμακο η κατι επειγον νομιζω τουλαχιστο οσον αφορα τροφες και αναλωσιμα ειναι πολυ ευκολο ο καθε ενας να κανει το κουμαντο του και να μην περιμενει να ξεμεινει, και στην τελικη μια φορα θυμαμαι να μου εχει τελειωσει τροφη, τις υπολοιπες τις εχω πεταξει μισογεματες, αλλα σε αυτη την περιπτωση βεβαια συμφερει μια μαζικη αγορα απο τον ιδιο πωλητη (πχ 5- ειδη μαζι) οχι βεβαια κατι μεμονωμενο γιατι υπαρχουν και τα μεταφορικα
Σωστοοοός :smt023
korasidikos
04-10-12, 11:09
παιδια καλημερα επανερχομαι και ηθελα να ρωτησω τεστ της api που μπορω να βρω σε καλη τιμη στην αθηνα;αν δεν μπορειτε να το πειτε δημοσια το μαγαζι παρακαλω στειλτε πμ.σας ευχαριστω:(
ChocolatePuma
04-10-12, 11:36
Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το χόμπι, πάρε κάτι που θα σου κρατήσεις καιρό
Εγώ προσωπικά αγοράζω από ebay εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εκτός από μία περίπτωση, δεν υπήρξε κανένα άλλο πρόβλημα
Ειδικά σε προϊόντα τα οποία δεν λήγουν άμεσα και δεν τα βιάζεσαι να τα πάρεις, οι καλοί sellers του ebay...συμφέρουν!
Και δεν αναφέρομαι μόνο στα ενυδρειακά αλλά σε πολλά άλλα
Παράδειγμα : Φίλτρο ψυγείου LG, ο Ελληνάρας μου το πούλησε 80 ευρώ το ένα και στο ebay το ίδιο ακριβώς φίλτρο το παίρνω με 60 ευρω τα δυο!!!!!
Θα σου πρότεινα το παρακάτω, αλλά δεν ξέρω πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις
http://www.ebay.com/itm/API-Freshwater-Master-Aquarium-Test-Kit-Over-800-tests-NEW-/200818396885?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2ec1b58ed5#ht_1457wt_1043
Να υπολογίζεις περίπου 36 αγγλικές λίρες
Να υπολογίζεις περίπου 36 αγγλικές λίρες μάλλον ευρώ εννοείς...:D:rolleyes:
korasidikos
04-10-12, 13:17
επειδη δεν θελω να μπλεξω με εξωτερικο κανενα μαγαζι εδω στην αθηνα παιδια;;;:(
μάλλον ευρώ εννοείς...:D:rolleyes:
παιδια κανα μαγαζι εδω αθηνα παιζει;;;:(
και βέβαια παίζει αλλά όχι σε τιμές petcumulus ή ebay.
τελευταια φορά που είχα παει ωκεανο είχε.το τεστ για αμμωνία νομίζω το είχε 22€ ή κάπου εκεί
korasidikos
04-10-12, 13:53
καταλαβα το petcumulus σταθερη αξια παντα!!
ChocolatePuma
04-10-12, 22:27
μάλλον ευρώ εννοείς...:D:rolleyes:
Όχι...λίρες εννοώ :D
Τα πετ σοπ είναι σχετικά πιο ακριβά από τα ιντρνετικα ελληνικα
Και φυσικά το ebay είναι ακόμη πιο φθηνό αλλά θέλει ψάξιμο
θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα την αγορα τεστ για ph και αμμωνια.υπαρχει μια πληθωρα στην αγορα που με εχει μπερδεψει και καθοτι τα οικονομικα μου ειναι ασχημα θα ηθελα να παρω κατι καλο αν γινεται και οικονομικο!:confused:
Δε μπορώ να καταλάβω πως η παραπάνω ερώτηση πήρε τόσες πολλες "άσχετες" απαντήσεις :smt079 που εξηγούν πόσο αξιόπιστο είναι το ebay K.O.K, :smt103
Αλλο θέμα που δεν έχω καταλάβει εδω και χρόνια ( και εχει να κάνει εννοείτε με το ερώτημα του korasidikos ) γιατί τα ΑPI είναι τα "καλύτερα" και "οικονομικότερα" τεστ .
Εγω σου προτείνω τα τεστ της JBL και το βασικότερο επιχείρημα είναι ότι είναι ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ (Εχουν δύο μπουκαλάκια και είναι 100% σίγουρο ότι θα αντιστοιχίσεις το χρώμα του δείγματος του νερού του ενυδρείου σου , με αυτό της καρτέλας ) και είναι και τα οικονομικότερα αφού έχουν refil kit που στοιχίζει στη μισή τιμή όταν θα σου τελειώσει το πρώτο τεστ :smt047
Στη Ελλάδα δεν φέρνουν τα refil kits αλλα εδώ (http://fish.aquaristic.net/Aquarium-Test-set-Test-box/) μπορείς να βρεις τα πάντα
Ας αφήσουμε λοιπόν τις προκαταλήψεις και τα διαφορα κολλήματα και ας δόσουμελύσεις .Εχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά τα τεστ της ΑPI !!!! :arrow: OXI
καλη σας μερα..
εχω χρησιμοποιησει sera και api..δεν ξερω βρε παιδια αλλα εμενα της api με εχουν καταταλαιπωρησει,ιδιαιτερα της αμμωνιας και του ph..στην αμμωνια μου βγαζει ποσοστο 0.25 σχεδον σε οτι νερο το δοκιμασω ,ενω με μετρηση αλλου τεστ το αποτελεσμα ειναι 0..(μπορει βεβαια να ετυχα σε προβληματικο τεστακι,παντως με φρικαρε για καποιες μερες γιατι μου εβγαζε το ιδιο ποσοστο και στο ποσιμο)..οσον αφορα το ph εχω στραμπουληξει τα ματια μου με τα χρωματα..τι να πω ..ισως να ετυχε..αλλα την προηγουμενη εβδομαδα που πηγα σε ενα καταστημα για να παρω τεστ αλλης εταιρειας για να επιβεβαιωσω τα αποτελεσματα της api ζητησα να ανοιξω μια συσκευασια για να δω πως αποδιδουν τα χρωματα..Μπορει στην πλειονοτητα της api να τα θεωρειτε τα καλυτερα αλλα μετα απ τις φρικες που εχω φαει προσωπικα δεν ξερω αν θα ξαναπαρω την ιδια μαρκα..ακομα κ αν ετυχε..:(..και δεν ειχαν ληξει..
Οι διαβαθμίσεις της JBL στο pH είναι ανά 0,5 όμως.
Οι διαβαθμίσεις της JBL στο pH είναι ανά 0,5 όμως.
Ναι ισχύει για το " μικρό " .Υπάρχουν όμως και τα "μεγάλα" με λεπτομέρια 0,2.
καλη σας μερα..
εχω χρησιμοποιησει sera και api..δεν ξερω βρε παιδια αλλα εμενα της api με εχουν καταταλαιπωρησει,ιδιαιτερα της αμμωνιας και του ph..στην αμμωνια μου βγαζει ποσοστο 0.25 σχεδον σε οτι νερο το δοκιμασω ,ενω με μετρηση αλλου τεστ το αποτελεσμα ειναι 0..(μπορει βεβαια να ετυχα σε προβληματικο τεστακι,παντως με φρικαρε για καποιες μερες γιατι μου εβγαζε το ιδιο ποσοστο και στο ποσιμο)..οσον αφορα το ph εχω στραμπουληξει τα ματια μου με τα χρωματα..τι να πω ..ισως να ετυχε..αλλα την προηγουμενη εβδομαδα που πηγα σε ενα καταστημα για να παρω τεστ αλλης εταιρειας για να επιβεβαιωσω τα αποτελεσματα της api ζητησα να ανοιξω μια συσκευασια για να δω πως αποδιδουν τα χρωματα..Μπορει στην πλειονοτητα της api να τα θεωρειτε τα καλυτερα αλλα μετα απ τις φρικες που εχω φαει προσωπικα δεν ξερω αν θα ξαναπαρω την ιδια μαρκα..ακομα κ αν ετυχε..:(..και δεν ειχαν ληξει..
για τα api +1
gianni zym
07-10-12, 07:59
τα μεταφορικά από ebay πόσο είναι περίπου;
τα μεταφορικά από ebay πόσο είναι περίπου;Ανάλογα ποιο θα πάρεις, και απο πού.. Γράφουν όλα αν δεις..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.