Επιστροφή στο Forum : γλυφτις?
τι γλιφτη να βαλο στο ενυδρειο μου?
εχω malawi.
160 λιτρα με 6 mbuma μεσα.
αρχισε να εμφανιζεται καφε και πρασινη αλγη οχι οτι με ενοχλει ιδιετερα αλλα θα 'θελα να την ελεξω λιγο...
Στο δικο μου(110Λ) εχω ενα Ancistrus(σκουρο καφε με ανοιχτες καφε ριγες). Ειναι πολυ ηρεμο με πολυ μικροτερα ψαρια.
Κανει καλη δουλεια ιδιαιτερα στον τυπο αλγης που λες αρκει το βραδυ να κλεινεις το φως για τουλαχιστον 6-7 ωρες.
Εγω εχω και θα προτεινα Crossocheilus siamensis. Διαβασε για αυτο το ψαρι. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως γιατι κυκλοφορουν και ειδη (Epalzeorhynchos kallopterus)που μοιαζουν αλλα δεν ειναι. Ενα λινκ για να καταλαβης http://tsamis.aaquaria.com/Crossocheilus%20siamensis.htm η http://www.aquatic-gardeners.org/cyprinid.html
Εγω εχω και θα προτεινα Crossocheilus siamensis.
μια ερωτηση
επειδη βλεπω τα εχεις και εσυ στο ενυδρειο σου . ποσο καιρο τα εχεις και εαν εχεις χασει ποτε κανενα ???
γιατι ειναι σαν να βαλεις δυο κοτες σε κλουβι με λιονταρια . δεν μιλαμε για διαφορετικες παραμετρους νερου και περιοχων .
απλα να ξερεις με βρισκεις αντιθετο στη εισαγωγη sae σε αφρικανες :wink:
εισαγωγη sae σε αφρικανες :wink:
Και εχης δίκιο Κυριάκο, αλλά τρώνε πολύ γρηγορα την άλγη και βοηθανε στην καταπολεμηση της, (οσο βεβαια οι αφρικανες ειναι μικρες). Κανενα Ancistrus (και εχω τρια μεσα) δεν τρωη τοσο οσο τα SAE. Μια καποια στιγμη σιγουρα θα αναγκαστω να τα μεταφερω αλλου.
και να προσθεσω ακομα οτι ειναι πολυ ενεργα ψαρια, η ταχυτητα που κινουνται τα SAE μου ειναι απιαστη για τις ..... -+10 νες, οποτε (για την ωρα) την κοπανανε ευκολα :wink:
gibi-gibi-gibi-gibiceeeeeeps!!!!!
αν δεν ειναι κοπροσκυλο- σα χαρακτηρας- :lol: :lol: -, τοτε ειναι η τελεια λυση για serial killers!! :wink: :wink: :wink:
Και εγω gibiceps εχω στα ενυδρεια μου και πιστευω πως ειναι η καλυτερη επιλογη..Ειχα 5 και οι 3 βγηκαν εργατικοι..Απλα να ξερεις πως αμα ειναι πολυ μικροι σε μεγεθος ειναι κολατσιο για τα αφρικανακια..εχω χασει 2 δυστηχως.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.