PDA

Επιστροφή στο Forum : Δυσκολίες προσαρμογής


johnny98130
06-10-04, 16:06
Συνδρομοι,

Ενώ οπως αναφέρω σε προσφατο post μου ο γερμανος δισκος προσαρμοστηκε σε μια μερα στο καινουργιο του περιβαλλον εντουτοις ο HECKEL discus δεν φαινεται να εχει προσαρμοστεί. Δεν ξερω τι φταιει αλλα βρίσκεται σχεδόν παντα κρυμενος(εδω και 3 μήνες που τον εχω) και παραμενει χωρις ιδιαιτερα χρώματα-δεν εχει πρασινισει οπως θα επρεπε. Οταν δε οι αλλοι δισκοι τρωνε εκεινος φοβαται να πλησιάσει. Στην βιβλιογραφια δεν αναφερεται ασυμβατοτητα μεταξύ Heckel και λοιπων δισκων.
Σημειώνω οτι τον δισκο τον πηρα απο LFS στον Κορυδαλλο. Μήπως καποιος δισκας εχει αποψη επι του θέματος??

p.s Οι συνθηκες δεν εχουν μεταβληθεί και ειναι:
pH: 6,6
Σκληρότητα (GH): 7
Ανθρακική σκληρότητα (KH): 3
Νιτρώδη (NO2): 0
Νιτρικά (NO3): <5
Θερμοκρ.: 28

Husky_Jim
06-10-04, 16:23
Πρώτα από όλα περιέγραψε λίγο το ενυδρείο (λίτρα) αλλά και το μέγεθος των ψαριών.
Είναι σύνηθες στους δίσκους κάποιο ψάρι να αποτελεί το 'μαυρο' πρόβατο στο κοπάδι με συνέπεια την συμπεριφορά που περιγράφεις αφού 'φάει ξύλο' από τους υπόλοιπους.
Μπορεί όμως στην περίπτωση σου να μήν υσχύει αυτό αλλά ο δίσκος να έχει παράσητα στο στομάχι που έχουν σαν αποτέλεσμα το στρεσσαρισμένο χρώμα και την έλειψη διάθεσης για φαΐ.
Όταν πήρες το ψάρι από το lfs είχε την ίδια όψη?

Προτείνω να τον βάλεις σε ενυδρείο καραντίνα με υψηλή θερμοκρασία 30-31 βαθμούς (εφόσον πρόκειτε για παράσιτα) για να αυξήσεις τον μεταβολισμό του.

Αλήθεια τα 'απορρήματα' του τί χρώμα έχουν?

johnny98130
06-10-04, 16:34
Το ενυδρείο μου φαίνεται στο http://www.aquarist.gr/gallery/vasilopoulos.html

Όλα δειχνουν φυσιολογικά χωρις να αποκλειεται να εχει flagelates ειτε κατι παρομοιο. Το ψάχνω :( :(

kroud
06-10-04, 16:35
Οταν περνεις εναν δισκο απο ενα περιβαλλον με ph και σκληροτητα στα υψη και το βαζεις να ζησει σε ενα οξινο κλιμα, μην περιμενεις να προσαρμοστει μεσα σε ενα 24ωρο.
Αλλοι προσαρμοζονται αμεσως, σε αλλους πρεπει να περασει ενα μικρο χρονικο διαστημα.

Κανονικα θα επρεπε να περασει απο καραντινα με σταδιακη μειωση του ph και της σκληροτητας.Μολις παρει τα επανω του τον βαζεις μεσα.
Αστον μεσα και αν δεις οτι δε γινεται τιποτα μετα απο μερικες μερες βγαλτον και βαλτον σε καραντινα μονο του.

johnny98130
06-10-04, 16:44
Νικο μαλλον δεν προσεξες τι γράφω :( . Δεν μιλαω για τον καινουργιο δισκο αλλα για τον HECKEL που τον εχω 3 μηνες. :wink:

kroud
06-10-04, 20:45
Τοτε βαλτον σε καραντινα γιατι θα τον χασεις το δισκο.Μονο του.Δες τι συμπεριφορα του και τα λεμε.

annivas2000
07-10-04, 00:02
Για να ζει 3 μηνες παει να πει οτι κατι τρωει (τον βλεπεις να τσιμπαει μονος του?).......δωσε καμια πληροφορια παραπανω....
Προσπαθησε να δεις τα περιττωματα του....ρυθμο αναπνοης.......πτερυγια (ανοικτα-κλειστα).....βραγχια (εξεχουν, κοκκινα, διαφανη)....
Οι αλλοι δισκοι πως του συμπεριφερονται??...ποτε μπηκε αυτος σε σχεση με τους προηγουμενους??
Για τα χρωματα ισως ειναι νωρις, αλλα ομως αλλαζει καθολου ή παραμενει συνεχεια στο ιδιο χρωμα??σκουρος??

johnny98130
07-10-04, 11:20
Ο δισκος φαινεται ΟΚ. Κανενα σημαδι ασθένειας.

Οι αλλοι δισκοι πως του συμπεριφερονται??...
Τον ψιλο αγνοούν- ποτε ποτε του ρίχνουν και καμια ψιλή

ποτε μπηκε αυτος σε σχεση με τους προηγουμενους?? Τελευταίος δυστηχώς. Ξέρω ειναι προβλημα στος σχεσεις των κιχλίδων αλλα τοτε τον ανακάλυψα
Για τα χρωματα ισως ειναι νωρις, αλλα ομως αλλαζει καθολου ή παραμενει συνεχεια στο ιδιο χρωμα??σκουρος??
Δεν αλλαζει καθόλου. Ειναι παντα σκούρος

kroud
07-10-04, 13:09
anniva και ψιχουλα να τρωει δεν μπορει να επιβιωσει εκει μεσα και δεν μπορεις να κανεις και cure σε ενα ετοιμο ενυδρειο.
Ειναι σιγουρο οτι τρωει ξυλο και τον εχουν στην απεξω οι υπολοιποι.
Πρεπει να απομονωθει το ψαρι μηπως και επιβιωσει.
Ειναι θεμα χρονου ποτε θα τον χασεις.... :(

johnny98130
07-10-04, 13:25
Nα τον βάλω στην καραντίνα και να του κάνω τι??
Αφου δεν βλέπω να εχει κατι εμφανές το ψάρι?? :cry: :cry:

TAN
07-10-04, 13:46
Οι αλλοι δισκοι πως του συμπεριφερονται??...
Τον ψιλο αγνοούν- ποτε ποτε του ρίχνουν και καμια ψιλή

ποτε μπηκε αυτος σε σχεση με τους προηγουμενους?? Τελευταίος δυστηχώς. Ξέρω ειναι προβλημα στος σχεσεις των κιχλίδων αλλα τοτε τον ανακάλυψα

Δυστυχώς Γιάννη όταν έχει σχηματιστεί ομάδα είναι πολύ δύσκολο να μπει.
Στην δικιά μου περίπτωση όταν είχα βάλει τον 5 μου Δισκάκι δεν τον άφηναν σε ησυχία ούτε κατά το φαγητο.
Το ζώο αναγκαστικά το έδωσα..:cry:

annivas2000
08-10-04, 00:46
Φιλε johny98130 οπως ολα δειχνουν ειναι προβλημα στην ιεραρχια που εχει δημιουργηθει. Η μια λυση ειναι οπως ειπε κι ο Θανασης να τον δωσεις.
Μια αλλη ειναι να κανεις ριζικη ανακαταταξη του διακοσμου, μηπως και αλλαξουν συμπεριφορες λογω των αλλαγων (λιγες πιθανοτητες επιτυχιας και παλι, αλλα αν σ'αρεσει αξιζει να δοκιμασεις).
Αν ειχες και αλλο ενυδρειο θα σου'λεγα να δοκιμαζες να βγαλεις ενα-δυο απο τους αρχικους για κανα μηνα (οχι σε καραντινα) και να δεις τι καταστασεις θα δημιουργηθουν και να τους επαναφερεις. Βεβαια ολα αυτα καταλαβαινεις σιγουρα οτι μπορει να προκαλεσουν προβληματα και δεν ξερω αν αξιζει η προσπαθεια.
Νικο το να τον βαλει σε καραντινα μονο και μονο για να στρωσει και να τον ξαναβαλει μεσα, το βλεπω με ελαχιστες πιθανοτητες επιτυχιας. Αυτο ισως θα βολευε johny98130 αν απο την αρχη δεν ηταν σε καλη κατασταση ο δισκος, οποτε και δεν μπορουσε να αντιπαρελθει τους υπολοιπους.
Για οτι αποφασισεις ομως κανε μια ενημερωση (και για τα αποτελεσματα).

MaGiC
08-10-04, 01:41
Φίλε johnny98130 οι Heckel προέρχονται από την περιοχή του Rio Negro και Rio Branco τα νερά στις περιοχές αυτές έχουν ph από 3.2–5 και σπάνια ξεπερνάνε το 5. Θεωρώ ότι το 6.6 πρέπει να κατέβει.

Έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία για Δίσκους αυτό που λένε όλα είναι ποτέ Heckel με άλλα είδη Δίσκων είναι αρκετά δύσκολο .Οι Ηeckel είναι οι πιο ντροπαλοί από όλους τους άλλους Δίσκους .Λίγοι το έχουν καταφέρει και πάντα με μεγάλο κόστος και απώλειες .Το πρόβλημα μπορεί να είναι το ph η σκληρότητα η ιεραρχία μέσα στο ενυδρείο ή ακόμα και η τροφή που τους δίνεις. Εγώ δεν σου λέω να τον δώσεις πίσω απλά δοκίμασε να δεις τι φταίει και εάν έχεις άλλο ενυδρείο απομόνωσε τον με άλλες συνθήκες νερού(χαμηλό ph 100%).

Tο μαύρο χρώμα στους Δίσκους είναι από στρες , παράσιτα ,κακή διατροφή ή κακό νερό. Δοκίμασε να τον βάλεις μόνο του και εάν δεν πάει καλά δοκίμασε αυτό.
Σε ένα μικρό ενυδρείο 80 λίτρα ξεκίνα με θερμοκρασία 28 βαθμούς σιγά σιγά σε ένα διάστημα 3-4 ημερών να την ανεβάσεις στους 33 βαθμούς και κράτα την εκεί για 7 ήμερες.Το ενυδρείο χωρίς φωτισμό. Δοκίμασε να τον ταΐζεις διαλύοντας στην τροφή του σε ένα μικρό κουταλάκι 100mg μετρονιδαζολη (Flagyl) κάθε δεύτερη μέρα και ανάμεσα αλλαγή νερου,3 θεραπείες κάνε. Εάν δεν δεις πρόοδο μπορείς να κάνεις το ίδιο με 250 mg. Προτείνω η τροφή να είναι κόκκινο σκουλήκι αλλά μετά την θεραπεία σιγά σιγά να το σταματήσεις και να μην του το ξανά δώσεις .

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και περιμένουμε pics από τον Ηeckel.

kroud
08-10-04, 12:08
Ρε παιδια τι HECKEL και ιστοριες λετε?Τον εχασε κανενας απο την βραζιλια για να ερθει εδω περα?
Ειναι τυπου HECKEL με γερμανικη σφραγιδα.Που αυτο σημαινει οτι γραφουν τα βιβλια περι ph κτλ.. δεν ισχυει.

Nα τον βάλω στην καραντίνα και να του κάνω τι??
Αφου δεν βλέπω να εχει κατι εμφανές το ψάρι??

Απο τι στιγμη που το ψαρι δεν ειναι κρυμενο,δεν τρωει φυσιολογικα και το χρωμα του ειναι μαυρο δεν ειναι εμφανες οτι κατι εχει?

Οταν λεω να μπει ο δισκος σε καραντινα δεν εννοω να τον βαλουμε σε ενα ενυδρειο και να τον πλακωσουμε με το ετσι θελω στα φαρμακα μεχρι τελειωσουν.
Ειναι ο μονος χωρος που μπορεις να τον παρακολουθησεις και να τον κανεις να παρει λιγο τα επανω του.Αν τα παρει...
Αν αλλαξεις διακοσμηση που και αυτο ειναι μια λυση, αλλα οχι για ενα και μονο ψαρι γιατι υπαρχει περιπτωση να στρεσαρεις και τους υπολοιπους.
Αν βγαλεις 2 μεγαλους ιεραρχικα παλι υπαρχει περιπτωση να τους στρεσαρεις και τους 2 ή εναν απο τους 2 γιατι θα πλακωνονται μετα μεταξυ τους.Ασε που αν αφησεις τον αλλον μεσα μπορει ανετα να αναλλαβει καποιος αλλος την ιεραρχια και να συνεχιζεται η ιδια κατασταση.

Η γνωμη μου ειναι αυτη και η αποφαση ειναι δικη σου.Βαζεις τον μικρο σε καραντινα και οταν παρει τα πανω του βαζεις τον τσαμπουκα του ενυδρειο για ενα μικρο χρονικο διαστημα μαζι του(ελπιζω φυσικα να μην υπαρχουν τεραστιες διαφορες στο μεγεθος)και μετα βαζεις τον ταλαιπωρο στο μεγαλο ενυδρειο και μετα απο λιγο τον τσαμπουκα.

Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω... :roll:

johnny98130
08-10-04, 12:19
Ειναι τυπου HECKEL με γερμανικη σφραγιδα

Ειναι προφανές αυτό.
Θα δοκιμάσω αυτό που λεει ο Νίκος και θα σας πω αποτελέσματα.

Antios

dantouan
08-10-04, 19:22
Ρε παιδια τι HECKEL και ιστοριες λετε?Τον εχασε κανενας απο την βραζιλια για να ερθει εδω περα?
Ειναι τυπου HECKEL με γερμανικη σφραγιδα.Που αυτο σημαινει οτι γραφουν τα βιβλια περι ph κτλ.. δεν ισχυει.

Δηλαδη φιλε kroud μας λες οτι τα σοβαρα γερμανικα site τα οποια πουλανε heckel δισκους μας κοροιδευουν :?: :?: :?:

MaGiC
09-10-04, 02:02
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει τύπου Heckel με Γερμανική σφραγίδα.

Οι Γερμανοί μας κοροϊδεύουν ?? Ο κύριος Oliver Lucanus που φέρνει άγρια είδη από Αμαζόνιο σε Γερμανία και Ισπανία και αυτός είναι απάτη???.....και τα βιβλία όλων αυτών που έχουν κάνει μελέτες για τον Αμαζόνιο και αυτά απάτη είναι??...και σε 2 ξένα forum αποκλειστικά με Δίσκους γιατί τον κύριο Oliver τον θεωρούν το νούμερο ένα στα είδη του Αμαζονίου και όλοι ψάχνουν να αγοράσουν Δίσκους από αυτόν??

Μάλλον μας κοροϊδεύουν τελικά αυτοί οι Γερμανό - μαγαζάτορες :roll: :roll:

thediscusman
09-10-04, 09:04
Οι Γερμανοί μας κοροϊδεύουν ?? Ο κύριος Oliver Lucanus που φέρνει άγρια είδη από Αμαζόνιο σε Γερμανία και Ισπανία και αυτός είναι απάτη???.....
Φυσικα και δε μας κοροιδευουν οι γερμανοι, οι οποιοι ειναι ισως οι καλυτεροι εκτροφεις δισκων στον κοσμο, αλλα αλλο ειναι οι αγριοι δισκοι Heckel που εισαγωνται στην Ευρωπη απο τον Αμαζονιο και οι οποιοι θελουν ειδικες συνθηκες (παρα πολλα λιτρα, αριστες συνθηκες, πολυ μαλακο και οξινο νερο κτλ κτλ) και αλλο οι δισκοι που εχουν τα χαρακτηριστικα των Heckel και που αναπαραγωνται σε ενυδρεια απο γερμανους εκτροφεις σε σχετικα σκληρα νερα.
Ο johnny98130 προφανως εχει καποιο δισκο απο αναπαραγωγες σε ενυδρειο οπως και ολοι οι δισκο που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα, οποτε δεν τιθεται θεμα για pH 3-5.

johnny98130
09-10-04, 09:07
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει τύπου Heckel με Γερμανική σφραγίδα.

Heckel με Γερμανική σφραγίδα σημαινει ότι ειναι γεννα δίσκων που ειτε ειναι από αγριους γονεις (δηλαδή F0)ειτε και αυτοι με την σειρά τους εχουν προέλθει από γονεις που εχουν αναπαραχθεί σε ενυδρειο. Οι δίσκοι αυτοι διατηρούν ορισμένα από τα χαραχτηριστικά των προγόνων τους εχουν ομως σαφώς εγκληματιστεί.

Ο κύριος Oliver Lucanus που φέρνει άγρια είδη από Αμαζόνιο σε Γερμανία και Ισπανία και αυτός είναι απάτη???.....

Ειλικρινα απορώ από που έβγαλες αυτό το συμπερασμα. Σαφώς και δεν μας κοροιδεύει. Το post δεν αφορα ολους τους Heckel δισκους για τους οποίους ισχύει αυτά που γράφεις αλλα ειδικά τον δικό μου που ειναι local breeded.

Μάλλον μας κοροϊδεύουν τελικά αυτοί οι Γερμανό - μαγαζάτορες

Δεν χρειάζονται κατά την γνώμη μου ειρωνικές απαντήσεις σε φιλικές συζητήσεις ειδικά μεταξύ δισκοφιλων :wink: :wink: .

kroud
09-10-04, 14:04
Εμενα προσωπικα με καλυψαν τα δυο προηγουμενα post και μου κανει εντυπωση γιατι ολοι οι υπολοιποι καταλαβαν τι ειπα και εσεις δεν καταλαβατε...και αν δεν καταλαβατε γιατι δεν με ρωτησατε να διευκρινησω την απαντηση μου παρα προσπαθησατε να κανετε ειρωνικα σχολια χωρις λογο εκτος κι αν εχετε καποιον εσεις γιατι εγω δεν μπορω να φανταστω καποιον... :?:

Δηλαδη φιλε kroud μας λες οτι τα σοβαρα γερμανικα site τα οποια πουλανε heckel δισκους μας κοροιδευουν

Δεν θυμαμαι να ανεφερα κατι τετοιο... :?:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει τύπου Heckel με Γερμανική σφραγίδα.

Γιατι δεν με ρωτησες τοτε...

Οι Γερμανοί μας κοροϊδεύουν ?? Ο κύριος Oliver Lucanus που φέρνει άγρια είδη από Αμαζόνιο σε Γερμανία και Ισπανία και αυτός είναι απάτη???.....και τα βιβλία όλων αυτών που έχουν κάνει μελέτες για τον Αμαζόνιο και αυτά απάτη είναι??...και σε 2 ξένα forum αποκλειστικά με Δίσκους γιατί τον κύριο Oliver τον θεωρούν το νούμερο ένα στα είδη του Αμαζονίου και όλοι ψάχνουν να αγοράσουν Δίσκους από αυτόν??

Μάλλον μας κοροϊδεύουν τελικά αυτοί οι Γερμανό - μαγαζάτορες

Ουτε αυτο το ειπα και εδω φαινεται η ειρωνια του θεματος.Αμα θες ομως το συζηταμε κι αυτο γιατι εχω μιλησει αρκετες φορες μαζι του οταν ειχα μπει στη διαδικασια να φερω δισκους απο αυτον.


Φιλε magic και φιλε dantouan μαλλον βιαστηκατε να απαντησετε.Θελω να πιστευω οτι κατι τετοιο ισχυει και οχι κατι ειρωνικο. :wink:

dantouan
09-10-04, 18:24
Ο σχολιασμος και οι απαντησεις μου φιλε kroud βασιζονται στα παρακατω post του φιλου johnny98130:

εντουτοις ο HECKEL discus δεν φαινεται να εχει προσαρμοστεί.

Νικο μαλλον δεν προσεξες τι γράφω . Δεν μιλαω για τον καινουργιο δισκο αλλα για τον HECKEL που τον εχω 3 μηνες.

Σε ολα τα post μεχρι εκεινη την στιγμη ο φιλος johnny98130 μιλαει για heckel δισκο και οχι "τυπου heckel" :shock: :shock: :shock:

Heckel με Γερμανική σφραγίδα σημαινει ότι ειναι γεννα δίσκων που ειτε ειναι από αγριους γονεις (δηλαδή F0)ειτε και αυτοι με την σειρά τους εχουν προέλθει από γονεις που εχουν αναπαραχθεί σε ενυδρειο. Οι δίσκοι αυτοι διατηρούν ορισμένα από τα χαραχτηριστικά των προγόνων τους εχουν ομως σαφώς εγκληματιστεί.

Φιλε johnny98130 πρεπει να σου κανω μια ερωτηση που επρεπε να σου εχω κανει απο την αρχη, ποσο τον εχεις παρει τον δισκο :?: :?: :?: (και μετα ισως καταλαβουμε αν ειναι heckel, τυπου heckel , η ενας απλος δισκος με 2 γραμμες πιο πολυ τονισμενες... :wink: )

dantouan
09-10-04, 18:30
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει τύπου Heckel με Γερμανική σφραγίδα.

Γιατι δεν με ρωτησες τοτε...

Θελω να πιστευω οτι κατι τετοιο ισχυει και οχι κατι ειρωνικο. :wink:

Χμμμμμ.........νομιζω οτι διακρινω εντονα ειρωνικο υφος στην απαντηση αυτη :roll: :roll: :roll:

Tolis
09-10-04, 18:51
Χμμμμμ.........νομιζω οτι διακρινω εντονα ειρωνικο υφος στην απαντηση αυτη

Εγω παλι οχι, και ηρεμα και απο δω και περα on topic please.

kroud
09-10-04, 21:15
Μονο ειρωνικο δεν ηταν, αντιθετως αν προσεξες προσπαθησα να παραβλεψω τα σχολια σας για να ηρεμησουν τα πραγματα.

Επειδη ειπε HECKEL ο γιαννης αυτο τι σημαινει οτι ειναι WILD?

Λοιπον επειδη πολυ τραβηξε αυτο το θεμα με τους HECKEL καλο θα ειναι να το κλεισουμε γιατι εχουμε ξεφυγει απο το θεμα.

Δισκοι F0 απο αμαζονιο δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,εκτος κι αν εχει φερει καποιος τρελος χομπιστας(οπως πηγα να κανω εγω την μ.......)γιατι σε μαγαζι αποκλειεται να βρειτε.Αν ξερετε καποιον τετοιο που να εχει φυσικα και τα αναλογα γνησια πιστοποιητικα,θα ηθελα πολυ να τον γνωρισω για να δω και τις συνθηκες που τους κραταει.

Οι HECKEL που κυκλοφορουν στην Ελλαδα ειναι F200 (και βαλε) με γερμανικες συνθηκες.Αυτο δικαιολογει την τιμη τους και την ανθεκτικοτητα τους στις Ελληνικες προδιαγραφες...

Ελπιζω να σας καλυψα οσο μπορουσα.

Husky_Jim
09-10-04, 21:23
Δισκοι F0 απο αμαζονιο δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,

και όμως υπάρχουν........

Tolis
09-10-04, 21:33
και όμως υπάρχουν........
Γινε ομως πιο σαφης....