Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο Juwel Rio 180

lalemourios
13-08-12, 14:28
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι έτοιμος να αγοράσω το ενυδρείο Juwel Rio 180 και θέλω να μάθω από κάποιον που το έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Επίσης, ξέρει κανένας τι παίζει με το φωτισμό στα ενυδρεία τις Juwel??? Δηλαδή μπορώ να βάλω λάμπα κάποιας άλλης εταιρείας και ξέρει κανένας πόσα lux ή lumens είναι οι λάμπες τις Juwel??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

ShadowVValker
13-08-12, 14:38
Καλησπέρα, αυτό που ξέρω για τα jewel είναι ότι παίρνουν μόνο λάμπες της εταιρίας, χωρίς να έχεις άλλες επιλογές και με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Το θετικό του είναι η ποιότητά και η κομψότητά του και το αρνητικό η τιμή. Στα ίδια λίτρα μπορείς να βρεις άλλης εταιρίας / DIY / μεταχειρισμένο έως και μισή τιμή, ίσως και λιγότερο, χωρίς απαραίτητα να χάσεις σε αξιοπιστία.

lalemourios
13-08-12, 14:46
Ευχαριστώ πολύ ShadowVValker για τη γρήγορη απάντησή σου. Μήπως είναι εύκολο να μου προτείνεις κάποιο ενυδρείο άλλης εταιρείας ποιο οικονομικό???

ShadowVValker
13-08-12, 15:20
Ρίξε πρώτα μια ματιά στις μικρές αγγελίες, υπάρχουν αρκετά μεταχειρισμένα, μήπως σου κάνει κάποιο.

delta66
13-08-12, 17:40
Ειναι πολυ καλο ενυδρειο και πολυ λειτουργικο.
Εχει και πολυ καλο εσωτερικο φιλτρο που μπορει να στηριξει αληθινα το ενυδρειο, χωρις να ειναι πολυ ογκωδες. Με μια αναβαθμιση (αντικαθιστωντας καποια σφουγγαρια με κεραμικα υλικα) μπορει να ανταπεξελθει σε υψηλές απαιτησεις ιχθυοφορτωσης).
Σε περιπτωση που δεν θελεις να πιανει χωρο το φιλτρο θελει ξηλωμα. Μπορει να χρησιμοποιηθει ομως σε βαρελι προετοιμασιας με τυρφη κλπ ή να μπει στη ντουλαπα για ωρα αναγκης (πχ σε βλαβη του εξωτερικου φιλτρου, βαζουμε τα υλλικα σε αυτο και το βαζουμε στο ενυδρειο προχειρα μεχρι να γινει επισκευη)
Καπακι πολυ χρηστικο.
Η αντλια και ο θερμαντηρας δεν ειναι πολυ αξιοπιστα.
Φωτα πολυ καλα.
Λαμπες βγαζουν κι αλλες ενυδρειακες εταιρειες που κανουν στο μηκος του juwel. Και οι Juwel ομως ειναι πολυ καλες λαμπες και κρατανε παρα πολυ.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=510672#post510672

Τζαμια κολλησεις πολυ καλες. Επιπλο πολυ χρηστικο και γερο.
Τα αξιζει τα λεφτα του.

lalemourios
13-08-12, 19:20
Σας ευχαριστώ πολύ. Λέω να μη πάρω μεταχειρισμένο γιατί δεν έχω καλή γνώμη για μεταχειρισμένα αντικείμενα γενικά. Έχω κάνει μεγάλη έρευνα και πιστεύω πως καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να είμαι σίγουρος, παρά να τρέχω είτε για φωτιστικά είτε ακόμη χειρότερα για τζάμια.

Κουραμπιές
13-08-12, 22:29
Πουλαει ενας φιλος μου ενα juwel trigon 350, με ολο τον εξοπλισμο μεσα, το ειδα και επαθα πλακα. Θα παω αυριο να το φωτογραφισω και να ανεβασω αγγελια με πληρη καταγραφη και λεπτομερεις φωτος. Αν ενδιαφερεσαι τσεκαρε το. Θαναι σε συμφερουσα τιμη. Ειναι εποχη για μεταχειρες πλεον. ;)

ShadowVValker
14-08-12, 02:09
Συμφωνώ και εγώ για μεταχειρισμένο, μπορείς να το τσεκάρεις είτε λειτουργεί είτε όχι γεμίζοντας το με νερό για 24 ώρες, αν δεν έχει διαρροές και εμφανή σπάσιμο/ραγίσματα/σοβαρές γρατζουνιές, δε θεωρώ ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Το κάνεις και μια καλή απολύμανση και είσαι άρχοντας! Και στην τιμή του rio στάνταρ παίρνεις 180ρι και βάση μαζί!