PDA

Επιστροφή στο Forum : πλατη/αφισα ενυδρειου, απαραιτητη?

Vangelis21
08-08-12, 19:18
αυτο πανω κατω! τα ψαρακια ξεχωριζουν την διαφορα? προτιμουν κατι?

iasonis
08-08-12, 19:32
ειμαι σιγουρος πως θα τους αρεσε να εχουν τα χρωματα του φυσικου περιβαλλον τους! εγω εκανα μερικες αφισες (http://print24.com/gr-el/product/posters) και τις εχω βαλει καπως γυρω απο το ενυδρειο
και πιστευω οτι τωρα ειναι πολυ καλητερα. Θα ηθελα να γνωριζω ομως περισσοτερα για το θεμα..

Ι.

Γιάννης12
08-08-12, 19:45
αυτο πανω κατω! τα ψαρακια ξεχωριζουνβ την διαφορα? προτιμουν κατι?

Πολυ καλη ερώτηση ! Θα το ρωτούσα και εγω αυτο αλλα με προλαβες !:D:D

Maverick
10-08-12, 12:48
Από προσωπικές εμπειρίες, αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν είναι καλυμμένες κάποιες πλευρές. Τώρα αν προτιμούν συγκεκριμένα θέματα/χρώματα δεν το ξέρω (τα σκούρα χρώματα δημιουργούν είδωλα στο τζάμι και αυτό μπορεί να είναι προβληματικό σε μερικές περιπτώσεις όπως οι μονομάχοι).

Vangelis21
10-08-12, 12:49
Από προσωπικές εμπειρίες, αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν είναι καλυμμένες κάποιες πλευρές. Τώρα αν προτιμούν συγκεκριμένα θέματα/χρώματα δεν το ξέρω (τα σκούρα χρώματα δημιουργούν είδωλα στο τζάμι και αυτό μπορεί να είναι προβληματικό σε μερικές περιπτώσεις όπως οι μονομάχοι).

οντως, τα σκουρα δημιουργουν καθρεπτισμα το οποιο δεν ειναι παντα θετικο και τα ανοιχτα δημιουργουν πολυ φως το οποιο παλι δεν ειναι θετικο!

Vangelis21
13-08-12, 14:13
μαλλον κανεις δεν ξερει

Κουραμπιές
13-08-12, 15:08
σου απαντησε και ο μαβερικ και συμφωνησες και βγηκε συμπερασμα. :rolleyes:

Vangelis21
13-08-12, 15:12
καλε εσυ ειδες καποιο συμπερασμα απο αυτο? πολυ φως = κακο, καθρεπτισμα = κακο, πολυ σκοταδι = κακο, απλες μονοχρωμες αφισες = καθρεπρισμα, αφισες με βραχους, αλλα ψαρια, φυτα κτλ = δε δειχνουν την ομορφια του ενυδρειο και δεν ειναι ομορφες οπως συμφωνουν και πολλοι χομπυστες, DIY (η οχι) πλατες με 3d βραχια κτλ μπορει να αλλαξουν τις παραμετρους του νερου, κοβουν λιτρα κτλ

Καλο ειναι να ξερουμε απο πολυ εμπειρους χομπυστες τι και πως ειναι πιο καταλληλα ντυμενο ενα ενυδρειο!

Γιώργος Κ
13-08-12, 15:55
Εξαρταται απο το ειδος του ψαριου και τι του "αρεσει"

Στους δισκους πχ ενα πολυ "μουντο" φοντο τους "θυμιζει" οτι πλησιαζει βροχη πραγμα που τα κανει να ειναι ετοιμα προσθετοντας στρες -κατι που θελουμε να αποφυγουμε!

Vangelis21
13-08-12, 15:57
αυτο ειναι πολυ σημαντικο που λες. εχουμε δηλαδη τοσο λεπτομερη στοιχεια? και αφου τα πιο λαμπερα χρωματα παλι κανουν κακο, τι προτιμουμε?

Γιώργος Κ
13-08-12, 16:11
Εξαρταται απο το ειδος του ψαριου και το ειδος του ενυδρειου που εχουμε ...
* Ειδος ενυδρειου: Display? Γεννηστρα? Καραντινα?

Για τον φωτισμο και γενικα για τα χρωματα που "προτιμουν" η καλυτερη λυση ειναι να κοιταζουμε τον βιοτοπο απο οπου προερχονται!