PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά Ζωντανού Βράχου


Cristos
04-10-04, 13:57
Καλημέρα. Θέλω να μου πείτε πως να ζητήσω έναν καλό ζωντανό βράχο.Τι πρέπει να κοιτάξω?Είχα δει κάποτε ένα ζωντανό βράχο αλλά ήταν κατάμαυρος.Δεν ξέρω εάν όντως ήταν ζωντανός βράχος. Έτσι τουλάχιστον μου είχαν πει. Πόσο κοστίζει το κιλό? Εγώ μένω Αθήνα. Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που να είναι αξιόπιστο σε αυτά που πουλάει?


Ευχαριστώ

Discos
04-10-04, 15:54
Απεφυγε το pet-city γιατι αυτο που πουλαει μονο live δεν ειναι!! Και ειναι και πανακριβο... Αν και προτεινω τον ωκεανο η τον Κωσταντα στην αθηνα, ιδιο βραχο εχουνε και ιδιες τιμες, ο ωκεανος εχει και καλυτερη ποικιλια σε παρεμφερη πραγματα. Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη. Εχω δει και αλλα μαγαζια και οι γνωμες δεν ειναι παντα οι καλυτερες, οποτε μονο εαν δω κατι που δεν συμφωνει με αυτα που ξερω θα πω για αλλα καταστηματα.

immerback
04-10-04, 16:17
Gia τον Ωκεανό δε θα το συνιστούσα από προσωπική άποψη, εκτός και αν πετύχεις βδομάδα που μόλις έχει γίνει εισαγωγή.Τον καλύτερο τον έχω δει (ήταν Φιτζιι, βλέπεις) στον Αλιμο(δε θυμάμαι όνομα μαγαζιού)(πρώην συνεργάτη του Ωκεανού).Βέβαια δεν έχει πάντα, αλλά άμα φέρει κανα Φιτζιι πάλι είναι όλα τα λεφτά.Τέλος στο Πετ Σιτι στην Βουλιαγμένη, που δε έχω δει ποτέ ζωντανό βράχο, από τιμές για ασπόνδυλα και ψάρια τις έχω βρει πολύ καλές.Βέβαια πρέπει να πάρεις αμέσως μετά την εισαγωγή γιατί οι συνθήκες δεν είναι τόσο καλές.
Υ.Γ.Έχω παρατηρήσει πως ψάρια και ασπόνδυλα από μαγαζιά με όχι τόσο καλές συνθήκες διατήρησης, εφόσον επιβιώσουν, είναι ό,τι καλύτερο αφού γίνονται ιδιαιτέρως ανθεκτικά...

jpatou
04-10-04, 16:36
Στο μαγαζί που λέει ο immerback ήμουνα το Σάββατο. Έχει ζωντανό βράχο και κάποια κοράλια. Από οτι είπε περιμένει εισαγωγή από κοράλια.
Τώρα μην με ρωτήσετε για την κατάσταση του βράχου μιας και εγώ δεν είμαι θαλασσινός ακόμα. Πάντως το μαγαζί είναι κορυφή σε εξοπλισμό, Τροφές και ανταλακτικά.

sps4ever(niktso)
04-10-04, 22:23
Για το Βασίλη στον άλιμο δεν ξέρω γιατί δεν έχω πάει ακόμα αλλά ο Ωκεανός έχει φέρει φανταστικά κομάτια τη τελευταία φορά.

Discos
05-10-04, 09:52
από τιμές για ασπόνδυλα και ψάρια τις έχω βρει πολύ καλές.Βέβαια πρέπει να πάρεις αμέσως μετά την εισαγωγή γιατί οι συνθήκες δεν είναι τόσο καλές.
Υ.Γ.Έχω παρατηρήσει πως ψάρια και ασπόνδυλα από μαγαζιά με όχι τόσο καλές συνθήκες διατήρησης, εφόσον επιβιώσουν, είναι ό,τι καλύτερο αφού γίνονται ιδιαιτέρως ανθεκτικά...

Απο τιμες το Pet-city πια, ειναι χαλια...

Οσο για το τελευταιο δεν ειναι απολυτο γιατι:
-Δεν εισαι παντα σε θεση να ξερεις πως παει ενα κοραλι, μπορει να φαινεται καλο στα δικα σου ματια που δεν ξερεις αλλα σε εμενα να ειναι ξεκαθαρα ετοιμοθανατο, παλιοτερα την εχω πατησει ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
-Εαν ενα κοραλι τωρα οντως ειναι ενταξει μετα απο καποιο καιρο δεν σημαινει πως εγινε ανθεκτικο ,απλα η ειναι σαν ειδος πολυ ανθεκτικο η απλα σαν κοματι ειναι βιολογικα πολυ "σκληρο" για να πεθανει :lol: .Το ιδιο φανταζομαι λες αλλα το διευκρινιζω.


Οι βασικοι λογοι που δεν ζουν πολυ τα κοραλια στα ενυδρεια των μαγαζιων ειναι οι εξεις.
-Τα κοραλια θελουν πολυ καλες συνθηκες νερου. Το αλατακι τους καλο, Το νερο με reverse απολυτα, τον καλο τους φωτισμο, σωστη θερμοκρασια, ταισμα, κινηση νερου, κτλ κτλ.
Κανενα μαγαζι δεν το συμφαιρει να δωσει ολες αυτες τις συνθηκες. οποτε και τα κοραλια που δεν ειναι φυτα αλλα κανονικα πρεπει να εχουν cities οπως ολα τα ζωα (ναι , ειναι ζωα) μαραζονουν και εντελει πεθαινουν...

Ο κυριοτερος λογος που τα παιζουν γρηγορα ειδικα τα σκληρα που τα εξολοθρευει ειναι το κακο νερο. Υψηλα νιτρικα και νερο βρυσης ειναι αυτο που τα εξολοθρευει. Εχουν χαθει ολοκληρες παρτιδες-εισαγωγες απο την ανικανοτιτα καποιον να μπορεσουν να δουν το στοιχειωδες, οτι τα νερα τους δεν κανουν ουτε για την ψυταλεια.

Και μετα ακους οτι εχει απωλειες , για αυτο ειναι ακριβα, οτι ετσι ηλθαν, οτι σε εσενα ψοφησε σε αυτους ελαμπε, και αλλα τετοια χαριτωμενα.

Δεν λεω οτι ειναι ολα τα μαγαζια ετσι, τα περισοτερα ομως ειναι,και καποια ειναι νεκροταφεια κυριολεκτικα (π.χ. pet-city Γλυφαδας και παλι ειμαι αρκετα ηπιος).

Στον Ζαχαροπουλο δεν εχω παει αλλα θα παω σιγουρα καποια στιγμη να δω τι παιζει.


Αλλες γνωμες και προτασεις? :arrow:

kangouras
05-10-04, 17:02
Θα συμφωνίσω με το δισκο στο οτι ειναι νεκροταφείο , αν και τςρα τελευταία τους ρίξαν ενα καθάρισμα , στις τιμές είναι απλά ετσι και έτσι και μην ξεχνάμε οτι ειναι εντελως εμπορικο μαγαζί και κατακαλόκαιρο το ψιλο... χοντρο αμελουν , απο μέσα οκτωβρλιου θα φέρει πολύ καλό βράχο , εγω πηρα 2 ειδη , 3 κιλα τον βασικό με 14 ευρό και είχε πανω μανητάρια 2 μακροάλγες μύδι και τίγκα στην ροζ άλγη ,και 2 κιλά με 36 ευρώ , τις πρώτεσ μέρεσ ελεγα πως με πιάσαν κορόιδο αλλα εδω και δυο βδομάδες έχει αρχίζει να γίνετε όλος (1 μεγάλο κομμάτι) σμαραγδί/πρασσινος και έχεο και διάφορα άλλα που δεν καταλαβαίνω ένα μικρό κοραλάκι μαλακό αλλα πολύ μικρό και απο κιτρινο εχει γίνει πορτοκαλί ,σφουγγάρια και σπόγκους , με λίγα λόγια , φέρνει και καλά κομμάτια

Discos
05-10-04, 20:36
Ο βραχος που πουλαει ειναι νεκρος. Τον εφερε πριν απο 3 μηνες, ισως και παλιοτερα, τον ειχε σε κουβαδες μεγαλους , και ηταν λεει τυπου fiji. Βεβαια εκανε και 30 κατι ευρωπουλα. Στην πορεια ομως σοθηκε το νερο και ο βραχος ξεραθηκε!!! Οοοοο...ναι!!

Μελος του συλλογου και του φορουμ, πηγε να ρωτησει και του τον εδινε 30 ευρω την προηγουμενη βδομαδα, μετα αφου το μελος του επισημανε οτι ειναι νεκρος του τον εδινε 15!! Μιλαμε οτι ψαχνει για κοροιδα ο τυπος.
Φυσικα δεν τον πηρε. Δεν λεω ονοματα, εαν θελει μπορει να μιλησει μονος του.

Τον βραχο που λες οτι ειχε που τον πηρες? Εγω προσωπικα δεν ειδα να εχει τετοιο βραχο το πετ-σιτυ. Απο αλλο μαγαζι λες?

immerback
05-10-04, 21:22
Παιδιά και εγώ βράχο στο πετ-σιτι δεν έχω ανταμώσει.Αλλά και στον Ωκεανό, που δεν έχω πετύχει βέβαια σε βδομάδα εισαγωγής, ψιλονεκρός είναι, υπό την ένοια ότι δεν έχει κανά μαλακό, κανά πολύποδα κτλ.Τα καλά τα έχει πουλήσει συνήθως.Τον καλύτερο ανέφερα παραπάνω που τον είχα βρει.Και επίσεις έχω πάρει και 7 κιλά από Αθηνάς, αλλά πριν τον βάλει στο ενυδρείο του.Τον είχα πάρει απευθείας μόλις τον είχε εισάγει.Μια φορά έγινε αυτό.Από τότε δεν έχει ξαναφέρει και έχειαφήσει κάποια κομμάτια σε ένα ενυδρείο που όχι μόνο νεκρά, αλλα και επικίνδυνα είναι πλέον.Τα βλέπω εκεί πάνω απο ένα ενάμιση χρόνο...!!!!

kangouras
05-10-04, 21:28
immerback lol , εγώ αναφέρομαι στη γλυφάδα , και καλό βράχο βρίσκεις οταν έρχεται απο ότι έχω καταλάβει

ahar
05-10-04, 22:59
.Αλλά και στον Ωκεανό, που δεν έχω πετύχει βέβαια σε βδομάδα εισαγωγής, ψιλονεκρός είναι, υπό την ένοια ότι δεν έχει κανά μαλακό, κανά πολύποδα κτλ.Τα καλά τα έχει πουλήσει συνήθως.

Ο Ωκεανος κρατάει συνηθως δυο τρια ενυδρεια με βραχο βασης που τον κουράρει συνεχως... κυκλοφορητες θερμοκρασιες κλπ Δεν ειναι βραχος που θα μπει απανω αλλα σιγουρα είναι ζωντανος βραχος (οσον αφορα βακτηριδιακο φορτιο και υποτυπώδες οικοσύστημα) , Απλα ειναι βραχος βασης.
Απο εκει και περα πρεπει να κανεις και την σχετική κρατηση οταν γινεται η εισαγωγή.


Αλέξανδρος

immerback
06-10-04, 21:25
Συμφωνώ για το βακτηριδιακό υπόστρωμα του βράχου αυτού, αλλά για επιφάνια δεν είναι όπως ανέφερες.Δεν ξέρω αν έχει ποτέ κανένας απ' εξώ, ή αν αυτό θα ήταν δυνατό αν μαζεύονταν πολλά άτομα?(σορρυ που αλλάζω λίγο το θέμα)