Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκαροειδές κοχύλι

Oblisgr
02-08-12, 20:59
Ρε παιδιά σήμερα το πρωί αγόρασα 3 νεα φυτά και το βράδυ ανακάλυψα ένα κοχύλι μακρόστενο σαλιγκαροειδές κολλημένο στο τζάμι του ενυδρείου. Προφανώς το κουβάλησα από το μαγαζί που αγόρασα τα φυτά. Αυτό να το απομακρύνω (είναι παράσιτο) η να το κρατήσω? Φοβάμαι μην γεννήσει μυριάδες και γεμίσει το ενυδρείο μου.

Alex_Salonica
02-08-12, 21:14
Ρίξε μια μάτια στα σαλιγκάρια στη κατηγορία των σπονδυλωτό, θα μπορέσεις να το αναγνωρίσεις αλλά και να βρεις πολλές πληροφορίες.
Παράσιτο δεν είναι.

Oblisgr
02-08-12, 21:28
Δεν το αναγνώρισα απο εκει... κανένα δεν δείχνει το ίδιο. Έκανα όμως μια ερευνα και ανακάλυψα κάτι που του μοιάζει.

http://www.aquarium4u.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%C E%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%C E%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-melanoides-tuberculata

Είναι μικρο και μαύρο...

Κάπως έτσι ειναι... άλλα είναι πιο μαύρο. Αυτά τα εχω ξαναδεί σε πηγές και παραδοσιακές βρύσες στην εξοχή

gianniwpopi
02-08-12, 21:32
δεν κανουν κακο. αντιθετα κανουν μονο καλο...αεριζουν τον βυθο και τρωνε αλγες,,, το κακο ειναι οτι αναπαραγωνται γρηγορα αλλα υπαρχουν τροποι για να τα κρατησεις σε σωστο πληθυσμο...

Nick74
02-08-12, 21:38
Μην απομακρυνετε τα σαλιγκαρια, αντιθετα να προσπαθειτε να εχετε οσο περισσοτερα γινεται, και θα εχετε παντα ενα υγειη βυθο χωρις προβληματα, χωρια που καθαριζουν και τις τυχων αλγες...
ΜΟΝΟ καλο κανουν

Oblisgr
02-08-12, 22:40
Έλεγχο του πληθυσμού με φάρμακα η απλά τα μαζεύω και τα ξεφορτώνομαι όταν έχω πολλά?

gianniwpopi
02-08-12, 22:50
ποτε φαρμακα...
τα μαζευεις με το χερι η με καποια παγιδα. επισης μπορεις να βαλεις σαλιγκαρια δολοφονους για να ελεγχεις τον πληθυσμο