Επιστροφή στο Forum : gourami και συγκατοικοι
Παιδιά, γεια σας. Όσο περισσοτερο βλέπω τα γκουραμι τόσο τα ερωτευομαι Και κατά πάσα πιθανότητα θα αγορασω ένα ζευγάρι ή χαρεμακι. Είναι καλύτερα λοιπόν ζευγάρι ή ένας αρσενικός με δύο ή περισσότερες θυληκες; Καλοβλεπω τις περλες. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάτι και για συγκατοικους. Το ενυδρειο είναι 300λίτρων, μέσα στο οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένας 15χρονος πλεκο και μερικά γκαπυ, κυρίως μωρά.
εγω εχω ζευγαρι pearl αλλα το σωστο θεωρητικα ειναι χαρεμι (βεβαια εξαρταται απο την επιθετικοτητα των ψαριων. Ο δικος μου ειναι αρκετα ηρεμος και τα εχει βρει με την κυρια οποτε δεν εχει προβλημα)
Συγκαυτικοι βεβαια ψαρακια που θελουν ιδιες συνθηκες (χαμηλο ph, χαμηλες σκληροτητες και χρωματισμενο νερο εως πολυ χρωματισμενο)
Αν θες να το κρατησεις Ασιατικο μπορεις να κανεις το συνδυασμο που εχω εγω, δηλαδη Αρλεκινους και kuhli loach (ολα αυτα θελουν ιδιες συνθηκες οποτε ειναι μια χαρα)
Τα υπάρχοντα ψάρια πρέπει λοιπόν να απομακρυνθούν;
Ο πλεκο δε βλεπω λογο να απομακρυνθει, αντιθετα αν του φτιαξεις σωστα το νερο του θα το χαρει κι αυτος, αλλα τα γκαπυ δεν κολλανε ουτε με τα υπολοιπα που ειπα ουτε με τον πλεκο, αυτα ηδη θα επρεπε να εχουν απομακρυνθει.
Όταν λέμε χρωματισμενο νερό εννοούμε μπλακγουωτερ; Και αυτό πώς επιτυγχάνεται;
τυρφη (που ετσι κι αλλιως θα χρησιμοποιεις για το μαλακωμα), ριζες μοπανι, και αν θες το καλυτερο για τα ψαρια βαζεις και κανα φυλαρακι catappa (ενα ενα να το φερεις εκει που θες γιατι αν βαλεις πολλα μαζι δε θα κανεις blackwater αλλα ...κατραμι-water)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.