PDA

Επιστροφή στο Forum : προσθήκη διακοσμητικού ξύλου στο ενυδρείο

ilias ts
30-07-12, 12:48
Γεια σας παιδιά.Στήνοντας νέο ενυδρείο σκέφτομαι να προσθέσω για διακόσμηση και κομμάτια ξύλου.Δεν είναι όμως αγορασμένα από κάποιο ειδικό κατάστημα, απλά εγώ ο ίδιος έκοψα κομμάτια άπό ρίζα ,μάλλον καρυδιάς.Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για την καταλληλότητά τους ή και για τη διαδικασία που είναι απαραίτητη να ακολουθηθεί πριν αυτά μπουν στο ενυδρείο;Φαντάζομαι πώς το θέμα προφανώς έχει συζητηθεί ,ήδη αλλά ζητώ συγνώμη ,γιατί καθώς είμαι καινούργιος έχω λίγο μπερδευτεί διαβάζοντας συνέχεια ό,τι βρίσκω.

bagos-3
30-07-12, 16:17
φιλε μου και εγω δεν εχω μεγαλη εμπειρια εχω περιπου 2 χρονια ενυδρειο ακου αν θες τη μου ειπαν τα παιδια στην ερωτιση που κανεις τα μονα καταληλα ξυλα ειναι κυπαριση και αλλο ενα που δεν το θυμαμαι πρεπει να εινα ξερα και οχι φρεσκο θα πρεπει να το πληνεις και τα το ψησεις στο φουρνο. παντα με μεγαλο ρισκο για το τη θα συμβη στο ενυδρειο για καρυδια δεν εχω ακουσει κατι το ρισκο δικο σου. ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο το δικο μου ειναι 100 και εχω 1 ξυλο στην μεση και ειναι οκ κοστος 6ευρω και χωρις να παθουν κατι τα ψαρια. ελπιζω να σε βοηθισα;)

delta66
30-07-12, 18:06
Ποιος ειπε για κυπαρίσσι?
Το εχει δοκιμασει στο ενυδρειο του και για ποσο καιρο?

Nick74
30-07-12, 18:11
χωρις να εχω κανει κατι τετοιο θεωρω την καρυδια πολυ πιο σωστη επιλογ απο οποιοδηποτε κωνοφορο.
Αν δεν κανω λαθος ολα τα κωνοφορα (και το κυπαρισσι φυσικα) ειναι επικινδυνα και εχουν τοξινες που θα τις βγαζουν για πολυ καιρο, ενω η καρυδια αντιθετα ισως χρωματισει το νερο σαν τα catappa αλλα βεβαια οπως και να χει θα πρεπει να πουν τη γνωμη τους και οσοι εχουν δοκιμασει τετοια ξυλα γιατι εγω προσωπικα θεωρω ασφαλεστερο να χρησιμοποιω ξυλα που γνωριζουμε ετσι κι αλλιως πως ειναι για ενυδρειακη χρηση

ilias ts
30-07-12, 19:22
το ενυδρείο μου είναι 300 λίτρων.Τώρα όσον αφορά στο ξύλο, προς το παρών βρίσκεται σε μια λεκάνη νερό το χρώμα του οποίου γίνεται σκούρο καφέ λίγο μετά τη βύθηση του ξύλου.Αυτό γίνεται ξανά και ξανά κάθε φορά που γεμίζω τη λεκάνη.Έχω προβληματιστεί πολλύ τελικά αν τελικά θα μπει στο ενυδρείο.Αν προστεθεί λίγη χλωρίνη και στη συνέχεια ξεπλυθεί πάρα πάρα πάρα πολύ καλά;Αν είπα μεγάλη βλακεία παρακαλώ το κράξιμο με μέτρο και ευγένια.

delta66
30-07-12, 19:37
Η χλωρινη θα απολυμανει απο τυχων οργανισμους στο ξυλο, αλλα δεν θα αποξηρανει ουτε θα απορροφησει τυχων τοξικους χυμους ενος ξυλου ακαταλληλου

Καποια ξυλα ακομα και αποξηραμενα και απολυμασμενα θα σαπισουν γρηγορα στο νερο

yiannis44
07-08-12, 20:58
εγω εχω ενα κομματι πλατανοριζας εδω και τρια χρονια που το μαζεψα απο ενα ποταμι. 15μερες το ειχα σε ενα κουβα με αλαγη βρασμενου νερου καθε δευτερη μερα και ακομη και τωρα ειναι μια χαρα