PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτέλους έστρωσε! Μια-δυο απορίες μόνο...

kostas epam
27-07-12, 10:05
Καλημέρα παιδιά. Τα κατάφερα και το έστρωσα το ενυδρείο, προχθές μετρησα ΝΗ3=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3= άπειρο. Έκανα μια μεγάλη αλλαγή (~95%) σήμερα, έβαλα αντιχλώριο και το μεσημέρι θα ξανακάνω μετρήσεις. Επειδή οι θερμοκρασίες είναι ψηλές στο σπίτι (>28 β.) και δεν έχω βάλει ανεμιστηράκια, σκοπεύω να μη βάλω ακόμα ψάρια μέσα. Επειδή πρέπει να κρατηθεί ο κύκλος, τι προτείνετε να κάνω από δω και πέρα;
Επίσης, κατά τη διάρκεια του γεμίσματος με το λάστιχο από τη βεράντα, έπεσαν 4-5 φυλλαράκια μέσα στο ενυδρείο και είναι στο βυθό. Να τα βγάλω ή να τα αφήσω να συμμετέχουν στη διαδικασία του αζώτου;
Τέλος, να αναφέρω ότι δεν θα έχω καθημερινή επαφή με το ενυδρείο γιατί θα βρίσκομαι στο βουνό :grin:. Μέρα παρά μέρα θα το βλέπω μαλλον...

exelix
27-07-12, 10:44
:smt041Στερέωσε την απόχη σου ώστε να είναι το δίχτυ μέσα στο νερό και ρίχνε μέρα παρά μέρα που θα το βλέπεις λίγη τροφή σαν να τάιζες ψάρια. Μπορείς και χωρίς την απόχη, αλλά σε περίπτωση που πάει να σαπίσει η τροφή με αυτό τον τρόπο την αφαιρείς εύκολα.

Τα φυλλαράκια καλύτερα αφαίρεσέ τα. Δεν ξέρω αν ρίχνεις στα φυτά σου τίποτα λιπάσματα που δε θα έπρεπε να μπουν σε ενυδρείο ή αν είναι χλωρά ακόμα τι τοξίνες μπορεί να έχουν οι χυμοί τους, οπότε για σιγουριά... στον κουβά!

Άντε ένας ένας να παίρνουμε τα βουνά!:p

stav
27-07-12, 11:02
Μπορεις αντι να βαζεις τροφη στην αποχη να ριχνεις ταμπλετα βυθου
αυτη διαλυεται και δεν μενουν υπολειματα τροφης.

kostas epam
27-07-12, 11:46
Ευχαριστώ παίδες! Στέλιο, δεν έχω καθόλου φυτά μέσα, μόνο χαλίκι. Σκοπεύω να βάλω διακόσμηση (ξύλα και βραχάκια) κάποια στιγμή και ίσως 1-2 ανούμπιες.

exelix
27-07-12, 11:48
Όχι, εννοούσα στα φυτά του μπαλκονιού σου ή από όπου είναι τα φυλλαράκια που έπεσαν μέσα! Μην έχουν λιπάσματα που δεν κάνουν για το ενυδρείο ή τίποτα φυτοφάρμακα.