Επιστροφή στο Forum : Φυτεμα Κρυπτοκορινας
Η απορια μου αφορα τον τροπο φυτεματος του ειδους των Κρυπτοκορινων. Εχω παρει αρκετες για το ενυδρειο μου τις οποιες για να τις φυτεψω τις εβγαλα απο το γλαστρακι τους και αφαιρεσα και το βαμβακι στο οποιο ηταν τυλιγμενες (με πολυ προσοχη). Ομως ο υπαλληλος απο το μαγαζι που τις πηρα μου ειπε πως δεν πρεπει να τις βγαλω το βαμβακι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ γιατι το φυτο θα πεθανει :shock: :?: :shock:
Τελικα πιος ειναι ο σωστος τροπος για το φυτεμα του συγκεκριμενου ειδους :?:
Με ενδιαφερει πολυ το συγκεκριμενο θεμα γιατι σχεδιαζω να στησω ενα φυτεμενο ενυδρειο στο οποιο θα υπαρχουν κατα κυριο λογο Κρυπτοκορινες και δεν θελω να κανω καμια πατατα.
Και βεβαια βγαζεις και το γλαστρακι και το βαμβακι και φυτευεις οπου θελεις.
Ok λοιπον, τα βγαζω ολα και φυτευω οπου θελω. Οσο για τις συμβουλες του υπαλληλου μαλλον δεν ξερει και πολλα πραγματα περι φυτων οποτε απαλασετε λογο αγνοιας. Κατι αλλο που εχω ακουσει και διαβασει για τα φυτα αυτα ειναι οτι απο την στιγμη που τα φυτεψεις σε ενα μερος του ενυδρειου δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να τα μετακινησεις σε αλλο μερος και οτι θελουν κανα εξαμηνο για να εγκλιματιστουν στις συνθηκες του ενυδρειου και να αρχισουν να αναπτυσοντε. Ισχυει οντος κατι τετοιο :?:
nkarvounis
01-10-04, 13:19
Ο εγκλιματισμός ισχύει, το διάστημα ποικίλει ανάλογα με το φυτό, όσο για την μετακίνηση .... ε ας μην είμαστε υπερβολικοί, δεν φυτεύεις γαρδένιες στο ενυδρείο !!!!!
(έτσι πες του μαγαζάτορα) :shock: :shock:
Οι κρυπτοκορινες βέβαια αργούν να εγκλιματιστούν, θέλουν περισσότερο χρόνο για να πάνε.
Ευχαριστω παιδια που μου λυσατε τις αποριες μου.
αργουν να εγκλιματιστουν αλλα να ξερεις οτι μετα θα πρεπει να
κοβεις τα runner γιατι αλλιως θα γεμισεις το ενυδρειο με κρυπτοκορινες και μπορουν να σου "πνιξουν" τα αλλα φυτα. :wink: :wink:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.