Επιστροφή στο Forum : Μπαστούνι εισόδου & προστασία
Τις καλημερες μου!
Αγορασα ενα εξωτερικο φιλτρο Fluval 105 για το βαλω σε ενα μικρο ενυδρειο 22 λιτρων που φιλοξενει 2 dwarf puffers. Η εγκατασταση του θα γινει το απογευμα, μπολιαζοντας απο το παλιο εσωτερικο φιλτρο που τρεχει αυτη τη στιγμη.
Εναν προβληματισμο εχω, ομως, σχετικα με το μπαστουνι εισοδου. Επειδη τα pufferακια ειναι πολυ μικρα αλλα και πολυ περιεργα, για να αποφυγω να τα δω με τα μουσουδια κολλημενα στο μπαστουνι εισοδου, λεω να τυλιξω το καλαθακι απο το μπαστουνι με τουλι. Λετε να υπαρχει κανενα προβλημα σε οτι αφορα την κυκλοφορια του νερου με αυτο τον τροπο? Καλσον θα κανει την ιδια δουλεια, το εχω ξαναχρησιμοποιησει σε εσωτερικο φιλτρο για να μην ρουφαει τα μικρα guppies.'Η εχει κανενας να προτεινει κατι καλυτερο?
Επισης, υπαρχει τιποτα που πρεπει να δωσω ιδιαιτερη προσοχη στην ολη διαδικασια της αλλαγης του φιλτρου και μπολιασματος, μιας και δεν το εχω ξανακανει?
Ευχαριστω
Σε περιπτωσεις γεννας εγω βαζω σφουγγαρι απο αεροφιλτρο που λειτουργει και σαν βιολογικο υλικο στο μπαστουνι του φιλτρου, αλλα θελει μια φορα την εβδομαδα καθαρισμα (αναλογος βεβαια και ποσο ταιζεις). Δεν ξερω απο κυκλοφορια νερου πως θα εισαι, μιας και τα λιτρα ειναι λιγα. Εχει ρυθμιστει ροης το fluval? Μπολιασμα μπορεις να κανεις και να αφησεις μετα και τα 2 φιλτρα σου να δουλευουν παραλληλα για κανα μηνα ωστε να εισαι σιγουρος οτι ολα θα ειναι οκ.
Κι εγώ σφουγκάρι βάζω.. το τούλι θα μπουκώνει πολύ γρήγορα..
Σφουγγαρι απο αεροφιλτρο μαλλον δεν εννοειτε το κλασικο μπλε σφουγγαρι ετσι? Αλλα ενα που ειναι περιπου σαν το filterwool, αλλα πιο σκληρο?
Το fluval εχει ρυθμιστη ροης, ναι. Οποτε ελπιζω να μην γινει πλυντηριο.
Περι μπολιασματος, στην αρχη ελεγα να τα αφησω και τα δυο, αλλα μαλλον και με το να βαλω τα βιολογικα υλικα του παλιου στο νεο φιλτρο, μαλλον θα πιασει και θα ειναι αρκετα γρηγορο, επισης.
Ναι, τετοιο υπαρχει μπολικο. Να μην βαλω καν το καλαθακι απο το μπαστουνι λες και να βαλω το σφουγγαρι στην ακρη καλυτερα ε?
Βάλε και το καλαθάκι, θα βοηθήσει να μην μπουκώνει εύκολα..
Απλά δεν είχα καλαθάκι για τις φωτο:D
:D:D
Τα περι μπολιασματος, λες να το κανω παραλληλα οπως λεει ο aris1983, δηλαδη να βαλω το μισο siporax απο το παλιο φιλτρο στο νεο, ωστε να λειτουργουν παραλληλα ή να αδειασω ολο το siporax στο νεο και να το αφησω να τρεχει μονο του?
Αν δεν θα χρησιμοποιήσεις το παλιό φίλτρο ρίξτο όλο, και είσαι οκ..
αν τα θες και τα δυο βάλε το μισό..
Ολα αυτα σε 22 λιτρα? :confused:
Ολα αυτα σε 22 λιτρα? :confused:
μμμ...ναι.
υπαρχει μια στενοτητα χωρου γενικως...
Θα μπει το Fluval σε 22 λιτρα?
Δεν φτανει το εσωτερικο για 2 ψαρακια?
Πως θα μπουν δυο φιλτρα μαζι?
Δεν έχω δεί το 105, αλλά το 205 έχει ένα intake strainer (http://www.amazon.com/Fluval-Strainer-Checkball-External-Filters/dp/B0002Z7UFQ) που πολύ δύσκολα θα ρουφήξει ακόμα και dwarf puffer...δεν έχει κάτι τέτοιο το φίλτρο σου;
Αν έχεις/περιμένεις γόνο, θα σου χρειαστεί το σφουγγάρι, αν όχι μου φαίνεται περιττό.
Τελικά αν χρειαστεί να βάλεις σφουγγάρι, θα σου πρότεινα να το βάλεις πάνω σε σωλήνα με πολλές τρύπες/σχισμές και όχι μία γιατί θα σου βουλώνει με το παραμικρό σκουπιδάκι.
Θα μπει το Fluval σε 22 λιτρα?
Δεν φτανει το εσωτερικο για 2 ψαρακια?
Πως θα μπουν δυο φιλτρα μαζι?
Εχουν ηδη γινει τρυπες στο καπακι για εισοδο-εξοδο και ολα φαινονται μια χαρα. Απο το εσωτερικο δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος ουτε απο την πολυ χαμηλη ροη του, ουτε απο το ποσο καθαριζει το νερο. Γι'αυτο ειπα να προσπαθησω να κανω οτι καλυτερο μπορω. Για το περι 2 φιλτρων, εγω ειπα απλα να βαλω το βιολογικο υλικο του μικρου στο fluval και απλα να τρεχω μονο το fluval. Απλα οι αποψη του να τρεχουν για λιγο διαστημα και τα δυο μαζι, ισως να ειναι πιο ασφαλης.
Δεν έχω δεί το 105, αλλά το 205 έχει ένα intake strainer (http://www.amazon.com/Fluval-Strainer-Checkball-External-Filters/dp/B0002Z7UFQ) που πολύ δύσκολα θα ρουφήξει ακόμα και dwarf puffer...δεν έχει κάτι τέτοιο το φίλτρο σου;
Εχει ακριβως αυτο που λες.
Να τα ρουφηξει ολοκληρα μεσα στο φιλτρο δεν υπαρχει καμια περιπτωση, γιατι εχει ενα μπιλακι στην εισοδο. Το θεμα ειναι μην κολλησουν τα μουτρα τους στις χαραμαδες και παθουν τιποτα, εφοσον απο εκει θα ρουφαει το φιλτρο.
Οκ απλα βαλε τα υλικα απο το εσωτερικο μεσα στο μεγαλο φιλτρο και αστο ησυχο.
Αν δεν εχει χωρο να μπουν βγαλε καποια απο τα υλικα τα καινουρια και μετα απο ενα μηνα, αρχιζεις και βγαζεις λιγα λιγα τα υλικα του εσωτερικου και βαζε στη θεση τους αυτα που ειχες βγαλει.
Αν και νομιζω οτι εχει μεσα ανθρακα το φιλτρο, οποτε βγαλε τον ανθρακα (που ετσι κι αλλιως εχει τελειωσει η δουλεια και πετιεται) και βαλε τα καινουρια υλικα
Κοψε ροη
Γενικως θα μπει το siporax mini του μικρου φιλτρου + κανονικο siporax νεο (το παλιο ειχε πολυ μικρο χωρο για βιολογικο υλικο), μακαρονι για μηχανικο φιλτραρισμα της hobby και μεσαιο μπλε σουγγαρι. Η ροη θα πεσει στο ελαχιστο δυνατο σημειο. Ο ανθρακας δεν μου χρειαζεται ετσι κι αλλιως.
Αν και νομιζω οτι εχει μεσα ανθρακα το φιλτρο, οποτε βγαλε τον ανθρακα (που ετσι κι αλλιως εχει τελειωσει η δουλεια και πετιεται) και βαλε τα καινουρια υλικα
Τωρα που το ξαναδιαβασα...Σπυρο να βαλω και τον ανθρακα? Γιατι δεν ειχα σκοπο...
Αστον στην αρχη τον ανθρακα τουλαχιστον μερικες μερες
εγω θα τον αφηνα και παραπανω απο μερικες μερες
ΟΚ, θα τον αφησω τοτε και θα τον στριμωξω με λιγο μακαρονι στη συγκεκριμενη θηκη του φιλτρου προς το παρον. Ειναι σε σακουλακι ο ανθρακας.
Ευχαριστω
Τωρα που εχεις καλο φιλτρο, κολλησε κι ενα 60λιτρο και θα εισαι σουπερ :cool:;)
Υπαρχει σοβαροτατο ενδεχομενο να πανε σε 60αρι τα pufferακια στα κοντα, απλα πρεπει να περιμενω κατι εξελιξεις...
-------------------------
Η επιχειρηση ειχε πολυ μεγαλη επιτυχια! :D
Τα pufferακια τρωνε σαν βοδια και οι γαριδες το ιδιο. Οποτε συμπεραινω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το νερο που φιλτραρεται...αυριο θα γινουν και μετρησεις για να ειμαι και τυπικα ησυχος.
Απο ροη, περιπου στη μεση το εχω και ειναι μια χαρα, ουτε πλυντηριο εγινε, ουτε τιποτα. Απο την εξοδο βγαινουν μικροσκοπικες φυσαλιδες και περιφερονται, υποθετω οτι ετσι δουλευει το εξωτερικο φιλτρο ετσι? Γιατι δεν ξαναειχα ποτε. Την εξοδο την εχω στη μεση και κοιταει πλαγια, οχι στη μεση. Υποθετω οτι γινεται και ετσι σωστη κυκλοφορια, ετσι?
Το μπαστουνι το αφησα οπως ειναι τελικα.
Αυτα.
Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.
Ωραια.
Καλοριζικο
Πρεπει να υπαρχει αερας μεσα στο φιλτρο γιαυτο και οι φυσαλιδες.
Αν το ακους και να χουρχουριζει ωρες ωρες μπορει να ειναι αυτος ο λογος
Εκανε λιγο στην αρχη οταν ρυθμιζα τη ροη καποιους ηχους, αλλα τωρα δεν ακουγεται τιποτα. Και τωρα μαλλον δεν εμεινε σχεδον καθολου αερας, γιατι σπανια βγαινει καμια μικρη φυσαλιδα. Το οτι εχω την εξοδο να βλεπει απο τη μεση προς τα πλαγια, δεν νομιζω να ειναι θεμα στην κυκλοφορια και να δημιουργουνται κενες περιοχες, ετσι?
Θα το δεις αυτο μεσα το ενυδρειο και στο βυθο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.