Επιστροφή στο Forum : Τι θερμοκρασιες ειχατε σημερα στο ενυδρειο?
alexis cosmo
16-07-16, 06:40
Ευχαριστώ Σπυρο θα το τσεκάρω σήμερα.
globalzero
17-07-16, 10:02
26.3 σήμερα το πρωί με τον STC στους 27.7 :o
κοιμηθηκα με κλιματιστικό :D Σήμερα δε τα βλέπω να ανάβουν.
Diskus fan
17-07-16, 19:16
Φιρί-φιρί το πάτε... να βάλω φωτογραφία από το θερμόμετρο.- :D
Μα βάλε! Κάνα πολικό κλίμα έχεις ?
Τι πολικο βρε, 35 βαθμους εχει! :p
Diskus fan
17-07-16, 20:30
Τι πολικο βρε, 35 βαθμους εχει! :p
Υπερβολικέ... 33,2 μόνο.- :D
35 βαθμούς! Και τι φιλοξενεί? Τηγανητά μπαρμπούνια? :)
Υπερβολικέ... 33,2 μόνο.- :D
:D:D
Δισκους εχει και το καλοκαιρι ειναι η χαρα του (χαρα της τσεπης του δλδ)!:D
alexis cosmo
17-07-16, 21:27
Τελικα κραταει σταθερα την θερμοκρασια στους 26,8 συνεχεια.
Δεν μπορει να την κατεβασει αλλο και δουλευει μερα νυχτα.
Αντε να δουμε ποτε θα καουν τα ανεμηστηρια χαχαχα
Βαλε ακομα ενα φουρφουρι:D να τα βοηθησεις..
35 βαθμούς! Και τι φιλοξενεί? Τηγανητά μπαρμπούνια? :)
:smt082:smt082:smt082:smt082
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σε καμία περίπτωση δεν έχει ανέβει η θερμοκρασία στο ενυδρείο (125lt) πάνω από 27 βαθμούς και χωρίς να έχω συνδέσει ακόμα τα ανεμιστηράκια κτλ αλλά αφήνω ανοιχτά τα καπάκια του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με διαφορά η εξάτμιση. Η υγρασία στο χώρο αλλά και γενικότερα είναι πολύ χαμηλά (32-37%) αυτή την εποχή και αυτό μεταφράζεται σε συνολική αναπλήρωση περίπου 20 λίτρων την εβδομάδα!
Σε 60lt με ανοιχτό το 1/3 από το καπάκι μέχρι 28, χωρίς σύστημα ψύξης.
Μια δροσερη ημερα σημερα για τα γαριδαδικα :p
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=81135&stc=1&d=1471178008
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
14-08-16, 16:21
Οντως και μένα παρόλο που είναι σχετικά ζεστό το σπίτι, κατέβηκε μέχρι και τους 25.8 απ τους 27 που ήταν χθες το πρωί, ωραία πράγματα.
το πρωί κατά τις 08:00 έχω 27,8 κ αυτή τη στιγμή με εξωτερική πάνω από 30 ο stc γράφει 28,7.
μήπως είναι μεγάλη η διακύμανση ??? :confused:
το πρωί κατά τις 08:00 έχω 27,8 κ αυτή τη στιγμή με εξωτερική πάνω από 30 ο stc γράφει 28,7.
μήπως είναι μεγάλη η διακύμανση ??? :confused:
Οχι καθολου
Κι αλλο τοσο μπορεις να εχεις, αφου γινεται με "φυσικο" τροπο (σιγα σιγα)
Οχι καθολου
Κι αλλο τοσο μπορεις να εχεις, αφου γινεται με "φυσικο" τροπο (σιγα σιγα)
ακολούθησα τις οδηγίες σου κ έχω συνδέσει μόνο την ψύξη για το καλοκαίρι κ θα βάλω μόνο τον θερμαντήρα για το χειμώνα
Το καλοκαίρι τους θερμαντήρες τους βγάζω απλά από τη πρίζα του STC.
Το χειμώνα όμως, στη ταράτσα, αφήνω να λειτουργούν κανονικά τα ανεμιστηράκια,
αν έχει πολύ λιακάδα παίρνουν μπρος κανονικά και λειτουργούν
ακολούθησα τις οδηγίες σου κ έχω συνδέσει μόνο την ψύξη για το καλοκαίρι κ θα βάλω μόνο τον θερμαντήρα για το χειμώνα
Μια χαρα.
Αν δεν εχει τεχνητα μεγαλες μεταβολες θερμοκρασιας ο χωρος, δεν υπαρχει προβλημα.
Τεχνητα εννοω, υπερβολικη θερμανση ή ψυξη χωρου καποιες ωρες και μετα να σταματαει. Π.χ σε χωρο εργασιας, γραφειο κλπ
Σημαντικο ρολο παιζουν και τα λιτρα του ενυδρειου. Οσο πιο μικρο το ενυδρειο, τοσο πιο ευκολα επηρεάζεται απο την θερμοκρασια χωρου.
Γενικοτερα αν η μεταβολη θερμοκρασιας μεσα σε 24 ωρες ειναι μεχρι 1.5-2 βαθμους, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.
-------------------------
Ασε μεγαλυτερο διαφορικο.
Σπυρο και 2 βαθμούς να αφήσω, το Χειμώνα αν βγει καλός Ήλιος καλύπτεται η διαφορά αμέσως. Το ενυδρείο πλέον γίνεται σαν το θερμοκήπιο. Επίσης στα συννεφάκια επειδή είναι σχετικά μικρο το ενυδρείο, μονο 55 λίτρα, παγώνει και ζεσταίνεται αμέσως, για αυτό δεν δίνω μεγάλο όριο στις διαφορές θερμοκρασίας.
Τα συννεφάκια τώρα τα έχω στους 25 βαθμούς. Χθες το πρωί στις 8 είχαν 24,5, σε μισή ώρα είχε πάει 25,3 και πήραν μπρος τα ανεμιστηράκια.
Στη ταράτσα οι διαφορές θερμοκρασίας είναι πολύ μεγάλες μέσα στο 24ωρο
Ναι ειναι μικρο το ενυδρειο. Δεν εχεις βοηθεια σε αυτο
Σε εξωτερικο χωρο και λιγα λιτρα (εννοω οχι λιμνες),τα πραγματα ειναι λιγο μπλεγμενα..
Εγω στα χρυσοψαρα τα εχω και τα δυο (θερμαντηρα/ανεμηστηρια) παντα πανω στον stc.
Στα του εσωτερικου χωρου , βγαζω θερμαντηρα το καλοκαιρι και ανεμηστηρια τον χειμωνα.
Diskus fan
04-09-16, 19:47
Ο λόγος; :rolleyes:
Ο λόγος; :rolleyes:
Αν λες για τους θερμαντήρες δεν υπάρχει λόγος να είναι στη πρίζα.
Για τους ανεμιστήρες όμως τον Χειμώνα υπάρχει λόγος.
πχ το χειμώνα έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία στους 18, εξωτερική θερμοκρασία στους 14, αν όμως έχει λιακάδα και χτυπάει ο Ήλιος το ενυδρείο μπορεί να ανέβει και 25, το ενυδρείο σε αυτή τη περίπτωση γίνεται σαν θερμοκήπιο, επίσης μη ξεχνάμε πως το Χειμώνα βάζω 2πλα τζάμια που κρατάνε αρκετά τις απώλειες.
Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=913081&postcount=192,
ενώ η ταράτσα έχει πάγο, με τη λιακάδα το ενυδρείο χτύπησε 16 βαθμούς με τον STC στους 14,5
Diskus fan
06-09-16, 00:43
Αν λες για τους θερμαντήρες δεν υπάρχει λόγος να είναι στη πρίζα.
Για τους ανεμιστήρες όμως τον Χειμώνα υπάρχει λόγος.
πχ το χειμώνα έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία στους 18, εξωτερική θερμοκρασία στους 14, αν όμως έχει λιακάδα και χτυπάει ο Ήλιος το ενυδρείο μπορεί να ανέβει και 25, το ενυδρείο σε αυτή τη περίπτωση γίνεται σαν θερμοκήπιο, επίσης μη ξεχνάμε πως το Χειμώνα βάζω 2πλα τζάμια που κρατάνε αρκετά τις απώλειες.
Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=913081&postcount=192,
ενώ η ταράτσα έχει πάγο, με τη λιακάδα το ενυδρείο χτύπησε 16 βαθμούς με τον STC στους 14,5
Για τους θερμαντήρες λέω... και περιμένω απάντηση.- ;)
Νικο κι εγω τους βγαζω (στα ενυδρεια εσωτερικου χωρου) , φανταζομαι για τον ιδιο λογο με τον Τακη..
Λογο στραβης...
Αν τρελαθει ο αισθητηρας του stc θα το βρασει το ενυδρειο , αν ειναι και καλοκαιρι , πανε ολα.. βεβαια μπορει και να το ψυξει , αναλογα την τρελα του :D
αν ειναι νεος ο αισθητηρας , οντως δεν υπαρχει λογος
Δυστυχως σε εξωτερικου χωρου , ειναι απαραιτητος και το καλοκαιρι και δεν βγαινει
Νίκο το καλοκαίρι γιατί να τους έχω στη πρίζα ;
ειδικά στη ταράτσα, που το 25 είναι οριακά μεγαλύτερη θερμοκρασία για αυτά
Diskus fan
06-09-16, 01:08
ΔΕΝ γνωρίζω περί STC (εν ανάγκη... "ξηλώστε" τους ΑΝ είναι αναξιόπιστοι)...
μιας όμως και μιλάς για "στραβές"... το να βλέπεις τα ψάρια να τα έχουν "παίξει" και να ψάχνεις το γιατί αλλά να ΜΗΝ έχεις πάρει χαμπάρι ότι... έχει μπει Οκτώβριος και ξέχασες να βάλεις το θερμαντήρα στην πρίζα... το έχω δει με τα μάτια μου, κάμποσες φορές.
Οι δικοί μου ήταν και είναι χειμώνα-καλοκαίρι... στην "θέση" τους.- ;)
-------------------------
Νίκο το καλοκαίρι γιατί να τους έχω στη πρίζα ;
ειδικά στη ταράτσα, που το 25 είναι οριακά μεγαλύτερη θερμοκρασία για αυτά
Σου "χαλάνε"... το image; :D
Νομίζω απάντησα ήδη... στο μεσοδιάστημα.- ;)
Νικο αυτο που λες αποκλείεται, δεν ξεχνιούνται αυτά, δεν είναι όλα στον αυτόματο, πάντα παρατηρώ τις θερμοκρασίες
μια χαρα ειναι Νικο.. ο αισθητηρας ομως σε 1-2 χρονια μπορει να την ακουσει..
Δεν ξεχνιεται τιποτα... δεν εχω το ενυδρειο για στολιδι στο σαλονι μου..
οι θερμοκρασιες ρυθμιζονται στον stc αναλογα την εποχη.
Diskus fan
06-09-16, 01:21
Οι απαντήσεις σας ΔΕΝ με κάλυψαν προσωπικά... για την "ορθότητα" του λόγου.- :cool:
Ετσι, όπως τα λέει ο Γιάννης Νίκο,
το καλοκαίρι 25 , το χειμώνα 14-15.
Θα ρυθμίσω θερμοκρασίες και δεν θα βάλω θερμαντήρες ; δεν στέκει.
Δεν είναι σαν τους δισκους, εδώ έχουμε τουλαχιστον 10 βαθμους διαφορά Χειμώνα Καλοκαιρι
πολυ σωστα!
εσυ δεν εχεις ανεμηστηρακια , που να μας καταλαβεις :D
Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στα ενυδρεία της ταράτσας είχε πέσει στους 24.
Νίκο αν είχα τους θερμαντήρες τώρα θα είχαν ανάψει αφού έχω τους STC στους 25.
Και μια που η θερμοκρασία ήταν στους 24 , έβαλα και τους STC στους 24 , για να μην ανέβει πιο πάνω
globalzero
07-09-16, 07:59
27,1 σήμερα το πρωί πριν πάω δουλειά.
Την ημέρα με τον STC φτάνω μέχρι 27.7.
Ξεσκονίζονται οι θερμαντήρες σιγά σιγά. :D
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
07-09-16, 11:39
26.4 το πρωί όταν ξύπνησα και παραμένει εκεί. Θερμαντήρα θα βάλω μόνο όταν φτάσω στους 24.
24.8 στα γαριδαδικα... ζαχαρη :D
Diskus fan
09-09-16, 14:34
Ετσι, όπως τα λέει ο Γιάννης Νίκο,
το καλοκαίρι 25 , το χειμώνα 14-15.
Θα ρυθμίσω θερμοκρασίες και δεν θα βάλω θερμαντήρες ; δεν στέκει.
Δεν είναι σαν τους δισκους, εδώ έχουμε τουλαχιστον 10 βαθμους διαφορά Χειμώνα Καλοκαιρι
πολυ σωστα!
εσυ δεν εχεις ανεμηστηρακια , που να μας καταλαβεις :D
1. Ωρε... πίνεις κάτι; :D Τι είναι αυτό... που ΔΕΝ καταλαβαίνεις; Δηλαδή ΑΝ ΔΕΝ τους βγάλεις από την πρίζα... τι θα γίνει ( ; ) ρωτάω και η απάντηση που παίρνω... ΔΕΝ με καλύπτει. :cool:
2. Μάλλον... έχεις δίκιο.- :D
Τίποτα δεν θα γίνει βρε Νίκο, αλλά αφού δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, γιατί να τους έχω στη πρίζα ;
Diskus fan
09-09-16, 14:42
Γιατί... ΔΕΝ υπάρχει ουσιαστικός λόγος, να τους βγάλεις (τελικά)... τόσο απλά.- ;)
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
09-09-16, 14:47
Μη το λέτε, μιλάμε για ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά δηλαδή stc κι η αντίσταση, ποιος μου λέει (και μου χει συμβεί) ότι δεν θα κολλήσει το ρελαί στον ελεγκτή ή η ο θερμοστάτης στην αντίσταση; Προσωπικά την αντίσταση απ το Μάη μέχρι και τον Οκτώβρη περίπου την έχω εκτός πρίζας, τώρα θα μου πεις μπορεί και το χειμώνα να κολλήσει, δεν αντιλέγω αλλά το χειμώνα λόγω χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών θα αργήσει να ανέβει η θερμοκρασία στο ενυδρείο και θα προλάβεις την ψαρόσουπα, το καλοκαίρι όμως;
Πεστα Κώστα, γιατί αν τα πω εγώ θα γίνω κακός :D
Συμφωνω με τον Κωστα ..
Κι εγω γι αυτο τους βγαζω , για την "κακια" την ωρα.
Για τιποτε αλλο...
Diskus fan
09-09-16, 15:48
Θα "κολλήσει" ένας θερμαντήρας επειδή είναι στην πρίζα... ενώ ο θερμοστάτης του είναι εκτός λειτουργίας... το μάθαμε κι' αυτό!!!!! :smt120
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
09-09-16, 15:51
Θα "κολλήσει" ένας θερμαντήρας επειδή είναι στην πρίζα... ενώ ο θερμοστάτης του είναι εκτός λειτουργίας... το μάθαμε κι' αυτό!!!!! :smt120
Ο,τι και να πεις έχεις δίκιο, αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...
Να ξερες πόσο εύκολο είναι να κολλήσει ο θερμοστάτης, το πρώτο πράγμα είναι που χαλάει σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, έπρεπε να σε είχα εδώ όταν πύρωσε το σίδερο της γυναίκας μου...
Diskus fan
09-09-16, 15:55
Γηράσκω αεί διδασκόμενος... αλλά όταν κάτι ΔΕΝ ενεργοποιηθεί είναι αδύνατον να κολλήσει... αυτό λέω.
Τον χειμώνα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες... να κολλήσει ο θερμοστάτης, του θερμαντήρα.-
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
09-09-16, 16:00
Δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί, αυτό προσπαθώ να σου πω, είμαι ψυκτικός και χειρίζομαι ελεγκτές εδώ και 20 χρόνια και φυσικά έχω αντικαταστήσει χαλασμένους αρκετούς, μάρκες 20 φορές πιο ποιοτικές απ τον stc, ξέρεις πως χάλασε ένας ελεγκτής; Ενεργοποιήθηκε το ρελαί της αντίστασης επειδή βραχυκύκλωσε, μόνο άμα δεις τα καμένα πανέλα στην οροφή που στηρίζεται ο εξατμιστής θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Επίσης πολλοί δεν έχουν καν ελεγκτή, δεν έχεις ακούσει ποτέ δηλαδή να έχει κολλήσει ο θερμοστάτης αντίστασης ενυδρειακής; Τίποτα άλλο δεν μπορώ να σου πω, θα επισημάνω μόνο πως οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχουμε επαγγελματικά εξαρτήματα αλλά ερασιτεχνικά κι ως επί το πλείστον κινέζικα, τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ πάντως φυλάω τα ρούχα μου.
Νίκο, αν είναι στη πρίζα , ο θερμοστάτης δεν είναι ποτέ εκτός λειτουργίας.
Οι περισσότεροι θερμαντήρες ενυδρείων έχουνε μεταλλικό θερμοστάτη, ένα έλασμα, αν αυτό για κάποιο λόγο κάνει επαφή , τότε ο θερμαντήρας λειτουργεί.
Από την άλλη , οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες στηρίζονται στην αντίσταση που έχει ο αισθητήρας, αν αυτός πάθει κάτι , τότε το ηλεκτρονικό κύκλωμα παίρνει λάθος πληροφορίες και ενεργοποιεί τον ρελέ για να δώσει ρεύμα στον θερμαντήρα.
Και ο ρελέ είναι ένα έλασμα που τον κρατάει ένα ελατήριο, και τον ενεργοποιεί ένα ηλεκτρομαγνήτης, αν το ελατήριο χάσει τις ιδιότητες τους, τότε θα δώσει ρεύμα στον θερμαντήρα.
Για να μη μπερδευόμαστε, να εξηγήσω λίγο την ορολογία.
θερμοστάτης δεν είναι αυτό που ζεσταίνει το νερό, αλλά το εξάρτημα που δίνει ρεύμα στην αντίσταση/θερμαντήρα να ζεστάνει το νερό.
Θερμαντήρας είναι η αντίσταση που ζεσταίνει το νερό.
Από συνήθεια λέμε θερμοστάτες τις συσκευές που ζεσταίνουν το νερό στα ενυδρεία μας,
αυτό είναι λάθος, θερμαντήρες λέγονται ή θερμαντικά σώματα, και αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ακόμα καλύτερα λέμε με θερμοστάτη ή χωρίς θερμοστάτη, γιατί πχ οι θερμαντήρες τιτανίου δεν έχουν θερμοστάτη, ανάβουν μόλις συνδεθούν στο ρεύμα ανεξαρτήτου θερμοκρασίας, ακόμα και μέχρι να βράσει το νερό.
--------------------------------
να συμπληρώσω πως δεν είμαι ηλεκτρονικός ούτε ηλεκτρολόγος, από εμπειρία τα ξέρω αυτά
Diskus fan
13-09-16, 23:50
Νίκο, αν είναι στη πρίζα , ο θερμοστάτης δεν είναι ποτέ εκτός λειτουργίας.
Οι περισσότεροι θερμαντήρες ενυδρείων έχουνε μεταλλικό θερμοστάτη, ένα έλασμα, αν αυτό για κάποιο λόγο κάνει επαφή , τότε ο θερμαντήρας λειτουργεί.
Από την άλλη , οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες στηρίζονται στην αντίσταση που έχει ο αισθητήρας, αν αυτός πάθει κάτι , τότε το ηλεκτρονικό κύκλωμα παίρνει λάθος πληροφορίες και ενεργοποιεί τον ρελέ για να δώσει ρεύμα στον θερμαντήρα.
Και ο ρελέ είναι ένα έλασμα που τον κρατάει ένα ελατήριο, και τον ενεργοποιεί ένα ηλεκτρομαγνήτης, αν το ελατήριο χάσει τις ιδιότητες τους, τότε θα δώσει ρεύμα στον θερμαντήρα.
Για να μη μπερδευόμαστε, να εξηγήσω λίγο την ορολογία.
θερμοστάτης δεν είναι αυτό που ζεσταίνει το νερό, αλλά το εξάρτημα που δίνει ρεύμα στην αντίσταση/θερμαντήρα να ζεστάνει το νερό.
Θερμαντήρας είναι η αντίσταση που ζεσταίνει το νερό.
Από συνήθεια λέμε θερμοστάτες τις συσκευές που ζεσταίνουν το νερό στα ενυδρεία μας,
αυτό είναι λάθος, θερμαντήρες λέγονται ή θερμαντικά σώματα, και αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ακόμα καλύτερα λέμε με θερμοστάτη ή χωρίς θερμοστάτη, γιατί πχ οι θερμαντήρες τιτανίου δεν έχουν θερμοστάτη, ανάβουν μόλις συνδεθούν στο ρεύμα ανεξαρτήτου θερμοκρασίας, ακόμα και μέχρι να βράσει το νερό.
--------------------------------
να συμπληρώσω πως δεν είμαι ηλεκτρονικός ούτε ηλεκτρολόγος, από εμπειρία τα ξέρω αυτά
Αυτά που έγραψες... καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως τα γνωρίζω ήδη... και γι' αυτό χρησιμοποιώ και ορθά την ορολογία κάθε φορά που αναφέρομαι.
Πέρας συζητήσεως... από μένα.- ;)
Το καλοκαιράκι πέρασε και έτσι από χθες (καθώς είδα τη θερμοκρασία νερού στο ενυδρείο να κατεβαίνει στους 24,3 βαθμούς), έβαλα σε λειτουργία τον θερμαντήρα μετά από πάρα πολύ καιρό, και το καπάκι με τους ανεμιστήρες στην αποθήκη!!!
Φέτος δεν είχαμε παράπονο κράτησε αρκετά ο καλός καιρός.
καλα τωρα βαλατε εκει χαμο :D τους θερμαντηρες?
Εγω κοντευω μηνα:smt120
Και εγω σήμερα είδα τα συννεφάκια στους 16,7 βαθμούς,
ενω τα χρυσόψαρα δίπλα είχαν 19,3
θερμαντήρα σε αυτά δεν έχω βάλει ακόμα, αντέχουν,
στο τροπικό όμως έχω βάλει εδω κανα 2 εβδομάδες, τα έχω κατεβάσει στους 26 και θα τα κατεβάσω μεχρι το 25,5 για να δουν και λιγο Χειμώνα
ενταξει καλα εισαι ακομα στα "πανω":p
........... τα έχω κατεβάσει στους 26 και θα τα κατεβάσω μεχρι το 25,5 για να δουν και λιγο Χειμώνα
με τον stc το ρυθμίζεις το 25,5 ?
με τον stc το ρυθμίζεις το 25,5 ?
Ναί βρε... βάζεις τον θερμαντήρα σε περισσότερους βαθμούς και τον SΤC στο 25.5 και είσαι κουφέτο.
Ναί βρε... βάζεις τον θερμαντήρα σε περισσότερους βαθμούς και τον SΤC στο 25.5 και είσαι κουφέτο.
το φαντάστηκα αλλά "είναι πολλά τα καλώδια Λάμπρο" ..... οπότε κατήργησα τον stc για τη χειμερινή περίοδο.
τώρα βέβαια έχω τον θερμαντήρα στο 26, το κλασικό θερμόμετρο λέει 25 κ το ψηφιακό 24 κ απλά ελπίζω για το καλύτερο :D
βαλτον βρε, τον εχεις και καθεται?
σε μενα με τους κινεζοθερμαντηρες μου, μου ειναι ποιο χρησιμος τον χειμωνα:D
το φαντάστηκα αλλά "είναι πολλά τα καλώδια Λάμπρο" ..... οπότε κατήργησα τον stc για τη χειμερινή περίοδο.
τώρα βέβαια έχω τον θερμαντήρα στο 26, το κλασικό θερμόμετρο λέει 25 κ το ψηφιακό 24 κ απλά ελπίζω για το καλύτερο :D
Γιατί το λες αυτό ?
Δεν τον έχεις βαλει σε κουτάκι ?
Που σε πειράζουν τα καλλώδια βρε ?
Αντί να το βάζεις τον θερμαντήρα στην μπρίζα τον βάζεις στον STC
το βασικό πρόβλημα μου είναι τα 3 διαφορετικά καλώδια για τα φωτιστικά, που θέλουν δικό τους πολύπριζο.
για να στήσω τον stc πρέπει του αλλάξω τα καλώδια κ να του βρω μόνιμη θέση που δεν θα ενοχλεί.
προς το παρόν όμως ασχολούμαι αποκλειστικά με την διαμόρφωση των μαξιλαριών του καναπέ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου :D:D:D
Και εμένα εδώ και 2 μέρες έπιασε δουλειά ο θερμαντήρας, μιας και η θερμοκρασία στο ενυδρείο έπεσε κάτω από 23 βαθμούς (Γλυκά Νερά)...
Παιδιά σήμερα το πρωί τα συννεφάκια στη ταράτσα είχαν 17,7,
είπα να κάνω μια αλλαγή στα γρήγορα γιατί το Σάββατο λόγω της έκθεσης δεν είχα κάνει,
έβγαλα το 1/3 νερό , και έριξα το λάστιχο μέσα , και ανοιξα τη βρύση με το φίλτρο άνθρακα, η θερμοκρασία ανέβηκε στα 18,3,
άφησα τότε την αντλία να βγάζει νερό και η βρύση να βάζει,
τελικά κατέβηκε στα 17,8,
πρέπει να το άλλαξα όλο το νερό για να κατέβει η θερμοκρασία.
Προχθές άναψαν πρώτη φορά οι θερμαντήρες. Ακόμα δεν έχω αλλάξει τον stc σε πιο... χειμερινές τιμές. Τον έχω στους 26,6 πέφτει λίγο μέχρι 26,2 και ανάβει. Μέχρι προχθές άναβαν ακόμα τα ανεμιστηράκια
Fishermen1234
20-10-16, 17:22
23οC
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα.
Στους 22 παιζω εγω προς το παρον
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Diskus fan
20-10-16, 23:37
Τα δικά μου ενυδρεία (ΝΑΙ αυτά που έχουν όλο τον χρόνο, τους θερμαντήρες στην πρίζα)... δουλεύουν με Βορειοελλαδίτικο πρόγραμμα.- :D
Οι θερμοκρασίες παίζουν μεταξύ 23,5 και 24 βαθμούς και ήρθε η ώρα να κάνουν στην άκρη τα ανεμιστηράκια. Υπάρχει κάποιο τρόπος να τα καθαρίσουμε από τα άλατα πριν πάνε στην αποθήκη? Ξύδι, σόδα ή άλλο καθαριστικό μπορεί να κάνουν ζημιά στα ηλεκτρολογικά?
Με αέρα ...κομπρεσεράκι ή με το πιστολάκι μαλιών στο κρύο και ένα πινελάκι.
Για άλλατα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό επαφών σπρει.
Μέχρι να τα ξαναχρειαστείς θα έχει στεγνώσει !!!
έχω χάσει κάπου το δικό μου :smt102 δείχνει να είχα γράψει κάποτε σε αυτό εδώ το ποστ, δεν βρίσκω όμως ούτε πότε ούτε που.
Νοέμβρης... Δεκέμβρης και κάτω από 19,5 βαθμούς δεν έχω δει ακόμα στο ενυδρείο. Τα ψάρια μου είναι σε ένα μόνιμο καλοκαίρι.
17,5 βαθμούς Κελσίου σε χρυσόψαρα κόμετ Πειραιάς
Themis_aqua
18-04-17, 00:11
Με θερμοκρασια χωρου τους 21-22 τις τελευταιες μερες,ειδα σημερα τον stc να δειχνει 25,8 οταν αναψαν κι οι 3 λαμπες, οποτε συνδεσα τα ανεμιστηρια να δοκιμαστουν κιολας:D
κανενα προβλημα,μου ριξαν τη θερμοκρασια σε μιση ωρα στους 25,3 που χω την επιθυμητη, αλλα προβληματιστηκα λιγο για το καλοκαιρι..Απο τωρα ωρε:rolleyes:;
Εμένα ακόμα ανάβουν οι θερμαντήρες. Και έχω τις χειμερινές θερμοκρασίες ακόμα... Αλλά τα φώτα μου είναι λεντ.
Themis_aqua
08-05-17, 23:27
Θα τρελαθουμε τελειως βρε παιδια,θα φτασει λεει 36 το Σ/Κ..ετοιμαστε τα ανεμιστηρια:D
Τα Συννεφάκια και τα χρυσόψαρα τα έχω στους 21,
τα ανεμιστηράκια δουλεύουν του σκοτωμού :)
Εγώ το θαλασσινό το δουλεύω στους 27 το καλοκαίρι.
Εχτές το μεσημέρι ακούω θόρυβο από το ενυδρείο... Αμάν λέω τελείωσε το νερό στο δοχείο αναπλήρωσης και δουλεύει η αντλία στον αέρα.
Πάω και βλέπω ότι δουλεύουν τα ανεμιστιρακια και επειδή δεν τα είχα πάνω στο ενυδρείο ακουμπούσαν στο πάτωμα. Τα έβαλα στη θέση τους και όλα καλά.
Για να δούμε, πέρυσι στα 120 λίτρα έβγαλα άνετα όλο το καλοκαίρι στους 27 με 4ανεμηστιρακια.
φέτος στα 240 λίτρα θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;
έφτασε στους 28,5 το 60άρι σήμερα κ 27 το γαριδάδικο :smt120
Και στα 2 βρισκομαι στους 24,5
Παλι καλα προς το παρον :-)
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σήμερα άκουσα να ανάβουν τα ανεμιστηράκια.
24,3 σταθερά η θερμοκρασία.
22 στα χρυσόψαρα και στα συννεφάκια, φυσικά τα ανεμιστηράκια έχουν πάρει φωτιά :)
26,4 στο τροπικό, με ανεμιστηράκια φυσικά
Fishermen1234
07-06-17, 14:01
28 στα 300 λιτρα χρυσόψαρα 😒
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
28 στα 300 λιτρα χρυσόψαρα 😒
Πολύ είναι , το καλοκαίρι με τα 40αρια πόσο θα φτάσει ;
Αν δεν έχεις κάποιο σύστημα ψύξης θα πρέπει να βάλεις
Fishermen1234
07-06-17, 14:12
Πολύ είναι , το καλοκαίρι με τα 40αρια πόσο θα φτάσει ;
Αν δεν έχεις κάποιο σύστημα ψύξης θα πρέπει να βάλεις
Θα βάλω φίλε μου, γιατί δε μας βλέπω καλά... Τώρα προσπαθώ να το ρίξω με αλλαγές νερού αλλά και το νερό που βάζω κι αυτό ζεστό είναι... Έκανα το εξής: έβαλα σε κανάτα νερό στο ψυγείο και έριχνα μέσα. Κάνει να το κάνω αυτό; Αλλιώς νομίζω πως μπορείς να παγώσεις νερό μέσα σε πλαστικό μπουκάλι και να το βάλεις μέσα. Κάνει ή όχι. Ευχαριστώ για την απάντηση σου.
μα πως θα ρίξεις τη θερμοκρασία με αλλαγές ;
το νερό στο δίκτυο αυτή την εποχή είναι κάτω από 20,
με 28 που έχεις στο ενυδρείο τα τσακίζεις τα ψάρια,
αλλά και παγωμένο που ρίχνεις από το ψυγείο πάλι θα έχεις απότομες μεταβολές.
Οι λύσεις με με κρύο νερό είναι επικίνδυνες,
που και πάλι όμως δεν έχουν αποτέλεσμα, σε 1 ώρα το νερό θα ζεσταθεί.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το ενυδρείο σου τέτοια εποχή έχει 28 βαθμούς,
στον Ήλιο το έχεις ;
οι 28 βαθμοί είναι πολύ ακόμα και τροπικά ψάρια, σκέψου για τα χρυσόψαρα
Fishermen1234
07-06-17, 14:26
μα πως θα ρίξεις τη θερμοκρασία με αλλαγές ;
το νερό στο δίκτυο αυτή την εποχή είναι κάτω από 20,
με 28 που έχεις στο ενυδρείο τα τσακίζεις τα ψάρια,
αλλά και παγωμένο που ρίχνεις από το ψυγείο πάλι θα έχεις απότομες μεταβολές.
Οι λύσεις με με κρύο νερό είναι επικίνδυνες,
που και πάλι όμως δεν έχουν αποτέλεσμα, σε 1 ώρα το νερό θα ζεσταθεί.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το ενυδρείο σου τέτοια εποχή έχει 28 βαθμούς,
στον Ήλιο το έχεις ;
οι 28 βαθμοί είναι πολύ ακόμα και τροπικά ψάρια, σκέψου για τα χρυσόψαρα
Μες το σπίτι έχω 30 βαθμούς οπότε λγκ ζεστενεται κ το νερό. Πρέπει να βάλω ψύξη... Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχει πολύ ζέστη δεν ξέρω για Αθήνα
Αν έχεις από τώρα 30 βαθμούς στο σπίτι,
το καλοκαίρι θα πρέπει να έχεις συνέχεια το κλιματιστικό ανοιχτό,
τα χρυσόψαρα δεν είναι για τέτοιες θερμοκρασίες.
Θεωρητικά η μέγιστη είναι 24 και άντε τον Αύγουστο να σου ανέβει 26-27,
όχι όμως από τώρα στους 28.
Fishermen1234
07-06-17, 16:24
Αν έχεις από τώρα 30 βαθμούς στο σπίτι,
το καλοκαίρι θα πρέπει να έχεις συνέχεια το κλιματιστικό ανοιχτό,
τα χρυσόψαρα δεν είναι για τέτοιες θερμοκρασίες.
Θεωρητικά η μέγιστη είναι 24 και άντε τον Αύγουστο να σου ανέβει 26-27,
όχι όμως από τώρα στους 28.
Το ξερω, ειναι προβλημα...[emoji53] Αλλα δεν εχω εναλλακτικη. Θα βαλω ανεμιστηρες... Αρκετους.
Είναι πραγματικά ο καιρός του ότι ναναι! Μου έτυχε πριν 2 εβδομάδες περίπου που από κρύο τη μία μέρα το γύρισε σε καύσωνα την επόμενη, να ανοίξει η θέρμανση το πρωί και αργότερα την ίδια μέρα η ψύξη. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία παίζει στους 26,8 το πρωί με 26 το βράδυ. Η ψύξη (3x92 ανεμιστηράκια) σε λιγότερα από 20 λεπτά χαμηλώνει τη θερμοκρασία κατά 0,5+ βαθμούς. Περιμένω να δω πως θα ανταποκριθεί και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Για να αποφύγω μεγαλύτερες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία αφαίρεσα το μισό καπάκι οπότε η θερμότητα από τις λάμπες δεν επηρεάζει τόσο πολύ τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι αναπλήρωση την οποία λόγω βαρεμάρας δεν έχω τελειώσει.:rolleyes:
Στο 60αρι κοινωνικό με τροπικά έχω βγάλει τον θερμοστάτη και η θερμοκρασία είναι 24-25 C με θερμοκρασία δωματίου απο 22-24.
Ένα διήμερο π είχε καύσωνα η θερμοκρασία δωματίου είχε ανέβει το μεσημέρι στους 27 με την θερμοκρασία του ενυδρείου στους 26 maximum.
Και δν χρησιμοποιώ τπτ για ψύξη μόνο στο βαρύ καύσωνα υπάρχει air codition ακριβώς πάνω απο το ενυδρείο.
Πάντως αν και κάτι μεσημέρια είχε πιάσει 32 βαθμούς ευτυχώς είναι δροσερό το δωμάτιο και δεν επηρεαστηκε σχεδόν καθόλου το ενυδρείο μ.
Μες το σπίτι έχω 30 βαθμούς οπότε λγκ ζεστενεται κ το νερό. Πρέπει να βάλω ψύξη... Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχει πολύ ζέστη δεν ξέρω για Αθήνα
Fishermen εσω στην Αθηνα ΟΥΤΕ εμείς δεν ξέρουμε τι καιρός μας ξημερώνει. Μέσα σε μια μέρα παίρναμε απο όλες τις εποχές!
θερμοστατες , φουρφουρια και κοντρολερ , ολα στην πριζα..
δεν σας νοιαζει τι καιρο θα κανει;)
εδω απο θερμοκρασιες ειμαστε μπομπα , δεν αναβει τπτ για την ωρα στον controler (ουτε heat, ουτε cool) , παιζει στην ρυθμιση του, με την θερμοκρασια του χωρου.
23 βαθμους χρυσοψαραδικο
23 βαθμους τροπικο
Χθες ήταν τρελός ο καιρός,
οι θερμαντήρες έχουν βγει ή αποσυνδεθεί και από τα 3 ενυδρεία,
στο σπίτι στο τροπικό θερμοκρασία 26,3-26,4 και τα ανεμιστηράκια ανάβουν που και που.
Στη ταράτσα είχα 21,5 στα συννεφάκια με όριο τους 23,
και στα χρυσόψαρα 22,6 με όριο τους 23
Δεν έχει αρχίσει καλά το καλοκαίρι ούτε σε μένα από πλευράς θερμοκρασίας.
Στα γαριδάδικα έχω ρυθμίσει τον stc στους 24 και η θερμοκρασία κρατιέται μία χαρά την ημέρα. Από το απόγευμα και μετά που ανάβω τα φώτα η ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τους 25,2. Eνα ανεμιστηράκι 92mm σε ~ 40 lit, δουλεύει στα 12 V.
Στα χρυσόψαρα πάλι έχω ρυθμίσει τον stc στους 24,5 και έχω δει μέγιστο 25 βαθμούς. Έχω 4 ανεμιστηράκια 92mm στα 180 lit, δουλεύουν στα 7,5 V.
Έχω αρκετή (στα γαριδάδικα πολύ) εξάτμιση και στις δύο περιπτώσεις. Που να πιάσουν και οι ζέστες...
stratigos24
24-06-17, 19:24
Μιας και σήμερα ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία έβαλα πάλι μπρος το jbl cool control. Μια ερώτηση:
Έχασα το μετασχηματιστή του (δεν παρεχότανε μαζί με το jbl cool control, χωρία παίρνεις εναν 12v από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά) και έβαλα εναν που βρήκα εδω στο σπίτι που είναι παλι 12v και δουλεύει. Το οτι περα απο τα 12v output λέει και 1.2 αμπερ είναι οκ;; Για αμπερ δε λέει απο όσο είδα κατι στο jbl manual. Ο παλιός που ειχα δε θυμαμαι ποσα ampere ήταν.
Θα έχω θεμα;;
Edit:
Απο οσο γραφω σε παλαιοτερο θέμα εδω οταν πηρα τον προηγούμενο μετασχηματιστή ηταν 12v - 2A::
http://www.enydreio.gr/vb/showpost.php?p=839693&postcount=83
"
Fishermen1234
24-06-17, 21:43
Fishermen εσω στην Αθηνα ΟΥΤΕ εμείς δεν ξέρουμε τι καιρός μας ξημερώνει. Μέσα σε μια μέρα παίρναμε απο όλες τις εποχές!
Χαχα, άρα ας επιστρατευσουμε συστήματος ψύξης όλοι...
stanisalus18
25-06-17, 12:40
Έφερε λίγο κρύο σήμερα ή είναι ιδέα μου?
Πριν κάνα δίωρο ήταν στους 37 βαθμούς Κέλσιου σίγουρα, απλώς δεν πρόλαβα τότε να το βγάλω μια φωτογραφία :grin:
https://s2.postimg.org/f2tjmtfop/20170625_133035.jpg
Εμενα στο 72αρι την νυχτα δουλευαν συνεχεια τα 3 ανεμηστηρακια και με το ζορι το κρατουσαν στο 27,8 και σημερα με το κλιματιστικο να δουλευει απέναντι απο το ενυδρειο και τα 3 ανεμηστηρακια ειναι στο 26,8
Εμενα στο 72αρι την νυχτα δουλευαν συνεχεια τα 3 ανεμηστηρακια και με το ζορι το κρατουσαν στο 27,8 και σημερα με το κλιματιστικο να δουλευει απέναντι απο το ενυδρειο και τα 3 ανεμηστηρακια ειναι στο 26,8
Να διασταυρώσεις τη μέτρηση θερμοκρασίας και με ένα άλλο θερμόμετρο.
Δεν ειναι φυσιολογικά αυτα.
Ενδέχεται να θέλει αλλαγή ο αισθητήρας του κοντρολερ
Οι ζέστες άρχισαν για τα καλά πλέον. Πάλι καλά να λέμε γιατί άλλες χρονιές έρχονταν νωρίτερα. Βέβαια αυτές τις μέρες θα χειροτερέψει ή ζέστη.
Εγώ με 3 ανεμιστηρακια είμαι μπόμπα στο 350αρι με θερμοκρασία 26. Να είναι καλά οι λάμπες λεντ...
Να διασταυρώσεις τη μέτρηση θερμοκρασίας και με ένα άλλο θερμόμετρο.
Δεν ειναι φυσιολογικά αυτα.
Ενδέχεται να θέλει αλλαγή ο αισθητήρας του κοντρολερ
το εχω στα υποψιν. Απλα επειδη θα απουσιαζω οταν επιστρεψω αρχες Αυγουστου θα αγορασω και θα μπει ο καινουργιος.
Themis_aqua
26-06-17, 00:10
25.8 επιθυμητη-26,2 η αποκλιση για c.tetra,sterbai πιστευω ειμαι καλα εχω 5. 8αρια σε 150 λιτρα κ τα δουλευω στα 10 volt καλα τα πανε..εξατμιση 10-12 λιτρα/βδομαδα😃
Αλλα απο Πεμπτη παμε για σουπερ καυσωνα..
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
24,5 στα χρυσόψαρα
25,5 στα συννεφάκια
26,5 στο φυτεμένο
Σήμερα 8 το πρωί είχα 25,6 με 27,3 στο δωμάτιο και ανοιχτά παράθυρα.
Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις που έχει το meteo.gr με 36 βαθμούς από νωρίς το πρωί στο τέλος της εβδομάδας δεν με σώζουν τα ανεμιστηράκια πρέπει να δουλέψει aircondition ακόμα κι όταν λείπουμε όλοι από το σπίτι...
Πάντως και εγώ που το στρώνω το ενυδρείο και έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία στους 28,ανά μία ώρα περίπου δουλεύουν οι ανεμιστήρες και με λάμπα κλειστή.Εσωτερική θερμοκρασία χώρου στους 29 τώρα το βράδυ.
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Themis_aqua
26-06-17, 22:20
24,5 στα χρυσόψαρα
25,5 στα συννεφάκια
26,5 στο φυτεμένο
Με τους καυσωνες εκει θα την κρατησεις ή θα παιξεις και λιγο πιο πανω;;:rolleyes:
Σε ρωταω για λογους εμπειριας;)
Στο φυτεμενο εγω λεω να την αφησω μεχρι 27,οχι πιο πανω..
Στα χρυσόψαρα εκεί θα μείνει σίγουρα, αντε να παει 25,
στα συννεφάκια δύσκολα τα πράγματα, τα μεσημέρια φτάνει και 27,
και στο φυτεμενο εκει , και αυτό το πολύ πολύ να ανεβει 27
θερμοκρασία μέσα στο σπίτι 33,9
θερμοκρασία φυτεμένου 26,8
Εξωτερική θερμοκρασία 39,9
Θερμοκρασία στα χρυσόψαρα 25,7
θερμοκρασία στα συννεφάκια 27,1
Εξωτερική θερμοκρασία : 40,8
Θερμοκρασία Δωματίου : 28,7
Θερμοκρασία 60λιτρου: 27-28 χωρίς ανεμιστηράκια τπτ
Εξωτερικη θερμοκρασια :40° C
200 λίτρα κοινωνικό 28 °C ακατεβατα!
Fishermen1234
01-07-17, 21:30
Εξωτερική θερμοκρασία: 41
Μέσα στο σπίτι: 28
Θερμοκρασία τριακοσαλιτρου: 29
Θερμοκρασία εικοσαλιτρου: 25.2
Τα πράγματα ζορίζουν
στη ταράτσα έφτασε τους 43,8
στα συννεφάκια 28,6
και στα χρυσόψαρα 26,5
στο φυτεμένο μέσα στο σπίτι 27,6
Themis_aqua
02-07-17, 14:21
Εγω τη πατησα σημερα..γεμισα απο χθες το βαρελι στη βεραντα να το χω ετοιμο για τη σημερινη αλλαγη..φτανει η ωρα,παω να μετρησω θερμοκρασια τι να δω, 27,5 στο νερο αλλαγης..θερμοκρασια ενυδρειου 26,αρα πως να κανω αλλαγη;;zw
ευτυχως ειχα παγοκυστες αρκετες στην καταψυξη,τις ριχνω ολες μεσα στο βαρελι μαζι με οσα παγακια ειχα και σιγα σιγα επεσε στους 25,7,οριακα δηλαδη..τι μας κανει ο καυσωνας...
Themis_aqua
25-09-17, 14:22
Τα ανεμιστηρια σταματησαν να δουλευουν..θερμοκρασια ενυδρειου 25,7, ανοιξε κ η θερμανση στον stc αλλα δεν εχω συνδεσει τους θερμαντηρες νωρις ειναι ακομη νομιζω..
Κατέβασα την θερμοκρασία από 26.3 που ήταν όλο το καλοκαίρι στο 25.7
Και σιγά σιγά θα την κατεβάσω στο 25.
----
Edit: 25,3 θα εννοείς μάλλον
και όχι 26,3 :)
Τελευταια αλλαγη χτες χωρις βαρελι και προετοιμασια θερμοκρασιας γιατι χτες απο 26,5 θερμοκρασια ενυδρειου επεσε μετα απο αλλαγη νερου στους 23.Η συμπεριφορα στα ψαρια αλλαξε αμεσως.Υπηρχε νευρικοτητα και τα αρσενικα το ''εκαναν'' και με τους σωληνες των φιλτρων.Απο σημερα θερμαντηρας
Στα ενυδρεία της ταράτσας κατέβασα ήδη τη θερμοκρασία στους 23
και σκέφτομαι να βάλω θερμαντήρες γιατί το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει και στους 20,
στο ξύλινο δεν βλέπω σημαντικές αλλαγές, στα συννεφάκια όμως που είναι δίπλα
υπάρχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα πρωί με βράδυ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.