PDA

Επιστροφή στο Forum : kenourio fito apo Cuba

leonard
28-09-04, 00:37
psaxno gia fito HEMIANTHUS CALLITRICHOIDES 'CUBA' euxaristos na doso san synalagma diafora ala fita . Anarotieme ean echi wtasi sta ellenika enidryia

gaia
28-09-04, 10:33
Εχει φτασει στην Θεσ/νικη :) Καταπληκτικο για χρηση ως carpet plant αλλα απαιτητικο , ειδικα οσον αφορα τον φωτισμο . Με εντονο φωτισμο απλωνεται οριζοντια ενω με χαμηλοτερο φευγει προς τα'πανω , τα χαμηλοτερα φυλα του κιτρινιζουν και το κατω μερος του γεμιζει ριζες που δειχνουν ασχημα . Αν νομιζεις οτι μπορεις να του προσφερεις τις καταληλες συνθηκες στειλε μου με p.m τα στοιχεια σου . Εχω στειλει λιγα κλαδεματα και στον φιλο τον Παυλο απο την Πατρα (αληθεια πως σου πηγε ; )
Aν το καλλιεργει και καποιος αλλος ας μας πει τις εμπειριες του απο αυτο το υπεροχο φυτο .
Στην φωτο το callitrichoides μαζι με riccia fluitans

pavlos
28-09-04, 13:01
Περίφημα :)
http://users.forthnet.gr/pat/ekfrasis/lowres-emersed.jpg

και ανάμεσα σε eleocharis parvulus:
http://users.forthnet.gr/pat/ekfrasis/lowres-amongparvulus.jpg

ολα αυτά σε emersed form.
Εχω και λίγο στο μεγάλο μου ενυδρείο ουτε εκεί εχει πρόβλημα.

fighterfish
28-09-04, 13:22
Πολύ ωραίο,
το είδε κανείς σε μαγαζί της Αθήνας ;

lasal
28-09-04, 14:01
Με εντονο φωτισμο απλωνεται οριζοντια ενω με χαμηλοτερο φευγει προς τα'πανω , τα χαμηλοτερα φυλα του κιτρινιζουν και το κατω μερος του γεμιζει ριζες που δειχνουν ασχημα .
Οντως έτσι γίνεται με το δικό μου.
Θέλει πάρα πολύ φως απότι δείχνει ειναι αρκετά απαιτητικό.

Markos
28-09-04, 14:20
Πραγματικά πολύ όμορφο φυτό!!!

TAN
28-09-04, 15:34
Πολύ ωραίο,
το είδε κανείς σε μαγαζί της Αθήνας ;

Πριν καμια βδομαδα ειχε στο petcity στην Γλυφαδα...

gaia
28-09-04, 18:56
Περίφημα
Χαιρομαι γιατι θα υπαρχει καβαντζα για τις δυσκολες ημερες.
και ανάμεσα σε eleocharis parvulus
Χαιρομαι γιατι θα χρειαστω 8)
ολα αυτά σε emersed form
απ'οσο μπορω να δω τα φυλλα του ειναι πιο στρογγυλα και το χρωμα του πιο ανοιχτο απο το submersed που εχω .

jovanis
01-10-04, 13:11
πραγματι πολυ απαιτητικο ειχα παρει 2 και μου ελιωσαν μεσα σε 2 μηνες κι ας ειχα υποστρωμα, καταλληλο φωτισμο και CO2 (απο τα ψαρια). Βεβαια το νερο του κεντρου της Θεσσαλονικης δεν ειναι και το καταλληλοτερο για μεγαλη αναπτυξη φυτων.

dantouan
04-10-04, 23:34
Πριν καμια βδομαδα ειχε στο petcity στην Γλυφαδα...

Μηπως ειδες τιμη φιλε ΤΑΝ :?:

TAN
05-10-04, 10:06
Μηπως ειδες τιμη φιλε ΤΑΝ
Διστιχως δεν ροτισα φιλε μου.Παντος ηταν της tropical...

gaia
05-10-04, 20:20
πραγματι πολυ απαιτητικο ειχα παρει 2 και μου ελιωσαν μεσα σε 2 μηνες κι ας ειχα υποστρωμα, καταλληλο φωτισμο και CO2 (απο τα ψαρια).
αν θελεις πες μας περισσοτερες λεπτομερειες για τους παραπανω παραγοντες .Το CO2 απο τα ψαρια αρκει για την αναπτυξη φυτων χαμηλων απαιτησεων αλλα το συγκεκριμενο φυτο χρειαζεται πολυ παραπανω και καθως υπαρχει συναρτηση μεταξυ CO2 και φωτισμου συμπεραινω οτι εισαι φαουλ και στο φως (παντα για φυτα υψηλων απαιτησεων).
Βεβαια το νερο του κεντρου της Θεσσαλονικης δεν ειναι και το καταλληλοτερο για μεγαλη αναπτυξη φυτων.
πολυ γενικευμενο , για καποια ειδη φυτων ειναι ακαταλληλο ενω για καποια αλλα ειναι μια χαρα.
Μηπως ειδες τιμη φιλε ΤΑΝ
λογικα γυρω στα 6,00 ευρω .

Gorgi
07-10-04, 11:29
Όταν λέτε πως το συγκεκριμένο φυτό χρειάζεται πολύ φως πόσο ακριβώς εννοείται :?: Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να αλλάξω λάμπες στο ενυδρείο μου και να βάλω 2x24 Watt Τ5 και μπορεί μια ακόμα των 18 Watt Τ8. Εάν τα έχω υπολογίσει καλά (λίγη βοήθεια εδώ) θα έχω αναλογία 0,6 Watt/Lt με τις Τ5 και 0,8 Watt/Lt με τις Τ5+Τ8. Το ύψος του ενυδρείου μου είναι 40 cm, και υπάρχει παροχή CO2.

sot-zoe
07-10-04, 11:36
Γνωμη μου ειναι οτι θα εισαι μια χαρα με αυτα τα βαττ , δηλαδη απο 0,6-0,8/λιτρο , θα ειναι μια χαρα για τα πιο πολλα φυτα .
Πρεπει να δεις βεβαια και το CO2 και ολα τα αλλα , αλλα αυτο που θα ηθελα να σου πω ειναι οτι εφοσον το ενυδρειο τρεχει αυτη την στιγμη , την αλλαγη των λαμπων να την κανεις σταδιακα για να μην εχεις καμια εκρηξη αλγης και μετα τρεχεις να συμαζεψεις τα ασυμαζευτα :wink:

Gorgi
07-10-04, 11:41
Σωστή η συμβουλή σου και θα το έκανα σίγουρα έτσι αλλά λόγο μετακόμισης το ενυδρείο θα λυθεί εντελώς και θα ξαναστηθεί με τελείως διαφορετικό configuration. Ευχαριστώ για την απάντηση.

fighterfish
08-10-04, 01:02
Πιάνει πάνω σε ξύλο ή θέλει μόνο πάνω στο χαλίκι ;

gaia
08-10-04, 08:57
Στο χαλικι ( με σχετικα μικρη διαμετρο) .