Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πόσα σακιά λέτε;

Kostis-Salonika
06-07-12, 16:43
Για να βγει 5 εκατοστά με κλίση όμως, σε ενυδρείο 100*40, πόσα σακιά υπόστρωμα να υπολογίσω άραγε;
Στo site της Seachem βγάζει 4 σακιά, όμως θέλω φυσικά να έχει και την κλίση του:D.
Θα βάλω Flourite Black από κάτω, με Flourite Black Sand από πάνω και στο κέντρο κυρίως, για να φυτευθεί εκεί γρασίδι. Λέτε με 5 σακιά, 3 flourite+2 sand, να είμαι οκ και να μην μείνω στη μέση όταν θα το βάζω; Ή μήπως πάλι λέω πολλά;
Μπορεί κάποιος να προτείνει λύση για να βγεί σωστό το αποτέλεσμα;

Nick74
06-07-12, 16:51
αν μιλαγες για επιπεδο θες 20 λιτρα αλλα αφου θες κλιση μαλλον θα φαει λιγο παραπανω

Kostis-Salonika
06-07-12, 17:31
Δεν ξέρω αν θα φαίνεται καλά ξεκινώντας από τα 3 εκ μπροστά και ανεβαίνωντας προς τα πίσω να φτάνει στα 7 π.χ.
Ο μ.ο. είναι τα 5 εκ και αυτοί μιλάνε για 4 σακιά σε αυτό το μέγεθος ενυδρείου...

maikl
06-07-12, 18:13
Παρε 4 και βλεπεις....:rolleyes:

Kostis-Salonika
06-07-12, 18:35
Παρε 4 και βλεπεις....:rolleyes:

2+2 λες;
Να μην μείνω με τα άδεια σακούλια στα χέρια και το στρώσιμο του βυθού κάπου στη μέση, είναι το πρόβλημα, χα-χα!:confused:

Butterfly
06-07-12, 18:43
Μπορείς να κάνεις και το άλλο για να γλιτώσεις υπόστρωμα.

Πάρε φελιζον το μπλε που είναι σκληρό και δημιούργησε την κλήση που θες και μετά βάλε το υποστρωμά σου.

Kostis-Salonika
06-07-12, 18:50
Μπορείς να κάνεις και το άλλο για να γλιτώσεις υπόστρωμα.

Πάρε φελιζον το μπλε που είναι σκληρό και δημιούργησε την κλήση που θες και μετά βάλε το υποστρωμά σου.

Κόλληση με ενυδριακή σιλικόνη;
Και μόνο από το μισό ενυδρείο και πίσω, που θέλω το μεγαλύτερο ύψος, σωστά;

Butterfly
06-07-12, 19:43
Και να μην το κολλήσεις με ενυδρειακή σιληκόνη δεν θα γίνει τίποτα...

Ναι θα βάλεις εκει που θες να δώσεις ύψος.

nikosn
06-07-12, 20:59
Μηπως αν το εκανες μιξη με κατι αλλο η αν εβαζες εκει που ηθελες για να το σηκωσεις μαυρο χαλικι απλο για να μην σου φαει πολυ seachem δεν θα ηταν καλυτερο?;)

Kostis-Salonika
06-07-12, 21:24
Μηπως αν το εκανες μιξη με κατι αλλο η αν εβαζες εκει που ηθελες για να το σηκωσεις μαυρο χαλικι απλο για να μην σου φαει πολυ seachem δεν θα ηταν καλυτερο?;)

Σίγουρα θα βγει πιο οικονομικό έτσι, το σκέφτηκα, όμως λέω μήπως με τον καιρό ανακατευθεί, βγει στην επιφάνεια το απλό χαλίκι και μετά δείχνει ότι νάναι.
Είναι και τα φυτά μετά, που δεν ξέρω, αν ριζώσουν καλά σε βάθος με τον καιρό, δεν θα έρθει καιρός που θα βρίσκουν πια χαλίκι και όχι το flourite;:confused:

nikosn
06-07-12, 21:42
το χαλικι που θα βαλεις θα ειναι πιο χοντρο απο το seachem ,και ετσι δν υπαρχει φοβος ..να πεσει το seachem.βεβαια αν καποια στιγμη το ξεστησεις δν θα βρεις ακρη.αν απο οικονομικης πλευρας δν εχεις προβλημα σιγουρα σκετο βαλτο

Kostis-Salonika
06-07-12, 22:02
το χαλικι που θα βαλεις θα ειναι πιο χοντρο απο το seachem ,και ετσι δν υπαρχει φοβος ..να πεσει το seachem.βεβαια αν καποια στιγμη το ξεστησεις δν θα βρεις ακρη.αν απο οικονομικης πλευρας δν εχεις προβλημα σιγουρα σκετο βαλτο

Κατάλαβα...;)