Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λίγη ηλεκτρολογική βοήθεια?

nazgul
27-06-12, 19:26
Γεια παιδια, λιγη βοηθεια θελω.

Επειδη επρεπε να βαλω ανεμιστηρακια στο 22λιτρο ενυδρειο μου, επρεπε να ξηλωσω ολο το φωτιστικο λογω περιορισμενου χωρου και να το κανω στεγανο, αφου ηταν απο τη μανα του προστατευμενο μεσα σε πλαστικο. Το εκανα, πηρα στεγανα ακροφυσια arcadia και διπλο ballast 24w, για να βαλω μια λαμπα Τ5 8w. Το θεμα ειναι οτι μεσα σε ενα μηνα, εχουν καει δυο λαμπες. Και τις δυο φορες, πριν καει η λαμπα, δεν αναβει με τον χρονοδιακοπτη για κανα-δυο ημερες (αναβει οταν κουνησω το καπακι λιγο) και μετα την βρισκω καμμενη.

Τελικα τι φταιει? Το ballast? Γιατι πηγα σημερα στο ιδιο καταστημα και μου ειπε οτι ειναι πολυ μεγαλο για μια μονο Τ5 και λογικο ειναι να καει. Ασχετα αν το ballast μου το εδωσε ο γιος του συγκεκριμενου, λεγοντας μου οτι ειναι μια χαρα :rolleyes:

Ή εχει να κανει με τη συνδεσμολογια? Αν και λογικα αν κατι εκανα λαθος, δεν θα αναβε καν.

Λιγη βοηθεια, τα εχω ταλαιπωρησει τα ψαρακια με ολα αυτα, να μην μιλησω για τα φυτα που τα εχουν παιξει και την αλγη που κανει παρτυ με οτι να'ναι λαμπες, γιατι δεν μπορω να βρω ενυδρειακες της προκοπης.

Βαζω και δυο φωτογραφιες, η μια ειναι η συνδεσμολογια του ρευματος και η αλλη των ακροφυσιων.

exelix
27-06-12, 20:13
Σύνδεσε και τη γείωση.

nazgul
27-06-12, 20:22
Λες αυτο να ειναι? υποθετω πρεπει να παρω καλωδιο να βγαινει σε σουκο ετσι?

Και κατι αλλο, επειδη εχω και ετοιμο ballast-ακροφυσια της hagen για δυο λαμπες Τ 24w, δεν πιστευω να υπαρχει θεμα να βαλω μια 24w και μια 8w?

exelix
27-06-12, 21:07
Περίμενε, το ballast που πήρες τι γράφει πάνω; Για τι watt λάμπες είναι;

nazgul
27-06-12, 21:27
Και της hagen και το απλο ηλεκτρολογικο, ειναι για 2 Τ5 24w.

exelix
27-06-12, 21:30
Το ballast το παίρνουμε για τα watt της λάμπας που θα οδηγήσει. Είναι προφανές το γιατί σου τις καίει. Και όχι δεν μπορείς να βάζεις διαφορετικής ισχύος λάμπες όταν είναι πολλαπλό. Και αν έχει γείωση τη συνδέεις με σούκο.

nazgul
27-06-12, 21:34
Το θεμα ειναι οτι ρωτησα στα μαγαζια πριν τα παρω, δεν τα πηρα του κεφαλιου μου. Και καλα "το παραπανω δεν πειραζει, το λιγοτερο ειναι προβλημα". Παντως σε αυτο της hagen, εχω μονο μια συνδεδεμενη λαμπα 24w προς το παρον.

exelix
27-06-12, 21:40
Το αν πειράζει ή όχι το ανακάλυψες μόνος σου. Δηλαδή οι εταιρείες που βγάζουν ξεχωριστές σειρές για ballasts που κάνουν για διάφορα watt το κάνουν για πλάκα; Για ρώτα τον τον μπακάλη.

nazgul
28-06-12, 08:06
Γι'αυτο ρωταω εδω, για να μην το ανακαλυψω μονος μου καιγοντας λαμπες και φωτιστικα. Και επειδη δεν εμπιστευομαι καποιον που απλα θελει να πουλησει, λεγοντας μου οτι κανει για τη δουλεια μου, που οπως φαινεται, δεν την κανει. Γιατι ρωτησα αν κανουν για τη δουλεια μου πρωτα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε ολοι ηλεκτρολογοι....

Τωρα το πνευμα " για ρωτα τον τον μπακαλη", το αφηνω ασχολιαστο καλυτερα...

exelix
28-06-12, 09:17
Μα εγώ δε λέω τίποτα για σένα, σε αυτόν που σου πούλησε ό,τι να' ναι αναφέρομαι! Σόρια αν νόμισες ότι στη λέω!

nazgul
28-06-12, 09:31
Κανενα προβλημα, εγω συγνωμη που καταλαβα λαθος ;).