PDA

Επιστροφή στο Forum : εχώ πάρει ένα ενυδρείο 60 λίτρα και δείτε τι έκανα

alexkoun18
21-06-12, 20:52
Εβαλα μεσα στο νέρο τιν πρώτη μερα το αντιχλώριο και τα βακτιρια το αφισα για περιπου 1 ώρα με ανιχτο φίλτρο και έβαλα το χρυσόψαρο που το εχω 4 χρόνια για τρεισ μερες και το εβγαλα και εβαλα 10 gupie και 2 πατογλιφτες μου ψοφισαν 3 gupie και εκανα δυο αλαγεσ νερου και μου σωθικε ενα που ηταν ετειμο να παιθανει αλλα το εσωσα μπορειτε να μου πιτε τι έκανα λάθως αν ξερετε

Nick74
21-06-12, 20:55
Τι ειναι παλι οι πατογλυφτες?
Γιατι εβαλες το χρυσοψαρο στο αστρωτο ενυδρειο?
Μπορεις να πεις αναλυτικοτερα γιατι τα εκανες ολα αυτα?
Γνωριζεις τον κυκλο του αζωτου και πως στρωνουμε ενα ενυδρειο? (εννοω κανονικα, με αμμωνια η με κατι που την παραγει ή με μπολι)
Αν γνωριζεις, αφου εχεις ηδη ενυδρειο με χρυσοψαρο γιατι δε μπολιασες απο αυτο το φιλτρο σου και εβαλες μεσα το ψαρακι?

snakepanos
21-06-12, 22:21
Δεν εκανες και κατι σωστο φιλε.
Διαβασε και λιγο εδω ,http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34

Και μετα αν εχεις απορείες ρωτα.

alexkoun18
21-06-12, 22:56
ena gapie mou genise
-------------------------
Τι ειναι παλι οι πατογλυφτες?
Γιατι εβαλες το χρυσοψαρο στο αστρωτο ενυδρειο?
Μπορεις να πεις αναλυτικοτερα γιατι τα εκανες ολα αυτα?
Γνωριζεις τον κυκλο του αζωτου και πως στρωνουμε ενα ενυδρειο? (εννοω κανονικα, με αμμωνια η με κατι που την παραγει ή με μπολι)
Αν γνωριζεις, αφου εχεις ηδη ενυδρειο με χρυσοψαρο γιατι δε μπολιασες απο αυτο το φιλτρο σου και εβαλες μεσα το ψαρακι? πατογλυφτες ειναι το μαυρο ψαρι που καθαριζη το ενυδρειο. το εβαλα γιατι ετσι μου ειπα για να τραβιξι τι ακαθαρσιεσ στο φιλτρο και να γινουν τα βακτιρια. δεν γνωριζω το αζοτο το να το στρωσις πωσ γινετε. σε γιαλα το ειχα το χρυσοπσαρο και το ξαναεβαλα στι γυαλα για να μιν φαει τα gupie πες μου πωσ το στρονησ με λιγα λογια
-------------------------
Δεν εκανες και κατι σωστο φιλε.
Διαβασε και λιγο εδω ,http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34

Και μετα αν εχεις απορείες ρωτα. δηλαδη οταν κανουμε το αρχικο μπολιασμα σε αρχικο φιλτρο(καινουριο φιλτρο) βαζουμε τροφη και 1 2 ψαρια η δεν βαζουμε ψαρια και τροφη και πωσ καταλαβαινουμε οτι εχει γινη το μπολιασμα

delta66
21-06-12, 23:10
Διαβασε τα υπομνηματα στην κατηγορια που σου εδωσε σε λινκ ο Πανος.
Τα εξηγουν ολα εκει.
Να μη τα ξαναγραφουμε αντιγραφη εδω.
Οτι δεν καταλαβεις μετα τα λεμε

Αντωνης Πατρα
22-06-12, 00:09
φιλε μου βαλε αγγελια για "μπολι" και μεχρι να σου στειλέι καποιος διαβασε να δεις τι ειναι αυτο και πως γινεται ενα σωστο ενυδρειο. Αν δεν κανεις αυτα που θα διαβασεις εδω μεσα..δηλαδη αν δεν στρωσεις το φιλτρο τοτε οτι ψαρι και να βαλεις εκει θα ψοφησει.. μην ρωτησεις πως εζησε το χρυσοψαρο τοσα χρονια στην γυαλα χωρις φιλτρο. διαβασε και θα ανταμειφθεις..

Nick74
22-06-12, 00:12
οκ, ολοι σχεδον οταν ξεκινησαμε καναμε χοντρα λαθη, ξεκινα να διαβαζεις εχοντας αρχικα τρια πραγματα υπ οψη σα δεδομενα

1. ΔΕΝ υπαρχουν ουτε "πατογλυφτες" ουτε ψαρια καθαριστες

2. σε γιαλα δε βαζουμε ΠΟΤΕ κανενα ψαρι, το χρυσοψαρο θελει καμια 150ρια λιτρα ενυδρειο και ειναι ψαρι που σε καλες συνθηκες ζει μεχρι και 40 χρονια

3. Ολα οσα εκανες που προφανως ακουσες απο κανενα "πανεξυπνο" μαγαζατορα ηταν λαθος.

delta66
22-06-12, 00:20
Nick καταλαβαινω την αγανακτηση σου με ορισμενα καταστηματα, αλλα με τον τροπο που εγραψες, θα νομιζει οτι φταιει αυτος για τα λαθη που καθοδηγηθηκε και κανει.
Χαλαρα (γενικα στους νεους) κι ολα θα διορθωθούν αν υπαρχει διαθεση :cool:;)

Nick74
22-06-12, 02:33
Οχι δεν εριξα ποτε ευθυνη στον αρχαριο, αλλα στους "συμβουλατορες" του, ουτε φυσικα θελω να κανω καποιον να νοιωσει τυψεις για τα λαθη του για τα οποια δε φταιει σε καμια περιπτωση, απλως θελω να βοηθηθει να μαθει το σωστο τροπο ωστε να εχει ενα σωστο και υγειες ενυδρειο και να το χαιρεται κι αυτος και τα ψαρια του, και ο αλυτερος τροπος ειναι αποφευγοντας τις οδηγιες των μαγαζατορων (οκ ΙΣΩΣ υπαρχουν και καποιοι ανθρωποι πολυ ενταξει και γνωστες αλλα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα και ετσι κι αλλιως ενας αρχαριος δε μπορει να τους ξεχωρισει οποτε αν αποφευγει γενιοκοτερα τις συμβουλες των μαγαζιων ειναιο σιγουρο πως θα κανει λιγοτερα και οχι τοσο τραγικα λαθη)

delta66
22-06-12, 02:59
:smt023:cool::cool::cool:

alexkoun18
22-06-12, 18:05
οκ, ολοι σχεδον οταν ξεκινησαμε καναμε χοντρα λαθη, ξεκινα να διαβαζεις εχοντας αρχικα τρια πραγματα υπ οψη σα δεδομενα

1. ΔΕΝ υπαρχουν ουτε "πατογλυφτες" ουτε ψαρια καθαριστες

2. σε γιαλα δε βαζουμε ΠΟΤΕ κανενα ψαρι, το χρυσοψαρο θελει καμια 150ρια λιτρα ενυδρειο και ειναι ψαρι που σε καλες συνθηκες ζει μεχρι και 40 χρονια

3. Ολα οσα εκανες που προφανως ακουσες απο κανενα "πανεξυπνο" μαγαζατορα ηταν λαθος.
ok ειναι αρχες τώρα και δεν ξερω αλλα που θα παει θα μαθω. και κατι αλλο το ph και την αμωνια υπαρχουν διαφορετικα τεστ μετριματος η περνω ενα τεστ και μου τα μετραει ολα

Nick74
22-06-12, 18:08
το "τεστ που τα μετραει ολα" ουσιαστικα δε μετραει τιποτα σωστα.
Πρεπει να εφοδιαστεις τα κανονικα υγρα τεστ νερου.

alexkoun18
22-06-12, 23:21
ok ευχαριστω