Επιστροφή στο Forum : Κατασκευή ενυδρείου με καπάκι
Καλησπέρα. Μετά την πρώτη μου πετυχημένη προσπάθεια για κατασκευή ενυδρείου DIY, πρίν λίγο καιρό άρχισα να κατασκευάζω τα 2ο και 3ο DIY ενυδρεία μου ταυτόχρονα και σήμερα τελείωσα το πρώτο από αυτά τα δύο.
Η γυάλα φτιάχτηκε με διαστάσεις 70χ40χ35 (98 λτ) και με το καπάκι φτάνει σε διαστάσεις 70χ40χ40. Έβαλα δύο σωληνόλαμπες led και το χρώμα του είναι βέγκε με το καπάκι του μαύρο. Η βαφή έγινε με πιστόλι και τα ξύλα επεξεργάστηκαν πριν το τελικό τους χρώμα ώστε να μονωθούν σωστά.
Ελπίζω να σας αρέσει. Σχόλια όπως πάντα δεκτά.
Η κατασκευή σου οπτικά είναι πάρα πολύ όμορφη!
Έχω κάποιες απορίες όμως. Το καπάκι είναι από κόντρα πλακές θαλάσσης ή το έχεις περάσει με κάποιο μη τοξικό βερνικί; Γιατί αν όχι μετά από κάποιο καιρό μπορεί να σου σκεβρώσει από την υγρασία. Αν είσαι σίγουρος για τη βαφή καλώς, αλλιώς ίσως δεν έπρεπε να το βάψεις εσωτερικά για να μη βγάλει τίποτα. Μετά το γέμισμα του ενυδρείου μέτρησες αν κάνουν τόξο τα μεγάλα τζάμια; Οι βίδες κλπ είναι ανοξείδωτα; Αν όχι πρόσεχέ το μη σκουριάσει και σου στάξει κάποια στιγμή μέσα στο ενυδρείο σκουριά.
Η κατασκευή σου οπτικά είναι πάρα πολύ όμορφη!
Έχω κάποιες απορίες όμως. Το καπάκι είναι από κόντρα πλακές θαλάσσης ή το έχεις περάσει με κάποιο μη τοξικό βερνικί; Γιατί αν όχι μετά από κάποιο καιρό μπορεί να σου σκεβρώσει από την υγρασία. Αν είσαι σίγουρος για τη βαφή καλώς, αλλιώς ίσως δεν έπρεπε να το βάψεις εσωτερικά για να μη βγάλει τίποτα. Μετά το γέμισμα του ενυδρείου μέτρησες αν κάνουν τόξο τα μεγάλα τζάμια; Οι βίδες κλπ είναι ανοξείδωτα; Αν όχι πρόσεχέ το μη σκουριάσει και σου στάξει κάποια στιγμή μέσα στο ενυδρείο σκουριά.
Δεν είναι από πλάκες θαλάσσης, αλλά πίστεψέ με το έχω αδιαβροχοποιήσει πλήρως. Η μόνη βίδα που θα είναι σε επαφή (από κάτω και προς το νερό) είναι αυτή από το πόμολο, αλλά και αυτή είναι "φωλιασμένη και με ελαφριά σιλικόνη από πάνω. Τόξο η αλήθεια δεν μέτρησα αν κάνουν τα τζάμια.
Αφού τα έχεις προσέξει μια χαρά! Το τόξο σε ρώτησα γιατί δεν έχεις βάλει πάνω κόντρες. Απλά κοίτα το μην κάνει κανένα μεγάλο τόξο και τραβάει τις σιλικόνες από τα πλάγια, οπότε και θα χρειαστεί να βάλεις κόντρες, έστω και μόνο σε ένα κομμάτι μπροστά και ππίσω.
Φαίνεται πολύ καλή η δουλειά σου πάντως!
Αφού τα έχεις προσέξει μια χαρά! Το τόξο σε ρώτησα γιατί δεν έχεις βάλει πάνω κόντρες. Απλά κοίτα το μην κάνει κανένα μεγάλο τόξο και τραβάει τις σιλικόνες από τα πλάγια, οπότε και θα χρειαστεί να βάλεις κόντρες, έστω και μόνο σε ένα κομμάτι μπροστά και ππίσω.
Φαίνεται πολύ καλή η δουλειά σου πάντως!
Ευχαριστώ Στέλιο. Τα λίτρα είναι λίγα και γι'αυτό μετά από πολύ μελέτη δεν έβαλα κόντρα. Πιστέυω να μην έκανα λάθος. Ευχαριστώ και πάλι
τι παχος εχουν τα τζαμια?
τι παχος εχουν τα τζαμια?
5αρια είναι
Ομορφο δειχνει Ακη και ας το εκανες μονος σου...(αν με καλουσες θα γινοτανε κουκλι..χαχαχ ) :smt064
Το καπακι οπως σου τα ειπε κι ο Στελιος σε βαθος χρονου ισως εχεις "θεμα".
Οταν θα το γεμισεις παρε τηλ.να ερθω για διασωση με το ...
Ομορφο δειχνει Ακη και ας το εκανες μονος σου...(αν με καλουσες θα γινοτανε κουκλι..χαχαχ ) :smt064
Το καπακι οπως σου τα ειπε κι ο Στελιος σε βαθος χρονου ισως εχεις "θεμα".
Οταν θα το γεμισεις παρε τηλ.να ερθω για διασωση με το ...
Μ'αυτό θα έρθεις? Αυτό πνίγηκε μόνο του. Να ξέρεις το γέμισα και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Καλύτερο από το πρώτο πάντως ε?
Πολυ καλυτερο....:smt023
(Ετσι παει αυτο,μισοβυθισμενο ;))
Πολύ καλή δουλειά,εχω όμως μια ένσταση, το έψαξες άν κάνει να βάλεις κόκκινα led.
Μηπώς ενοχλεί τα ψάρια.:?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.