Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σχετικα με νερο οσμωσης

nkmyrtos
06-06-12, 23:48
Καλησπερα αλλα μου εχει δημιουργηθει μια απορια και ισως καποιοι γελασουν αλλα παρολα αυτα θα την κανω. Το νερο που φτιαχνω απο την οσμωση ποσες μερες μπορει να διατηρηθει ασφαλως σε ενα δοχειο που θα ειναι κλεισμενο χωρις να υπαρχει αντλια κυκλοφοριας μεσα?? Δηλαδη μπορω να φτιαχνω μια φορα την εβδομαδα 10 λιτρα και να το εχω για αναπληρωσεις ενω αυτο θα ειναι στασιμο? (εννοειται οτι δεν θα το χτυπαει ο ηλιος)

Nick74
06-06-12, 23:50
καλη απορια και δεν ειναι για γελια γιατι μιλαμε για νεκρο νερο αποχλωριωμενο.
Στο βαρελακι δε δουλευεις τιποτα? (φιλτρο με τυρφη πχ η κατι τετοιο)

exelix
06-06-12, 23:52
Εδώ είσαι!

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=58807

nkmyrtos
07-06-12, 00:15
για την δικη μου περιπτωση μετα το διαβασμα που εριξα στο λινκ που μου εδωσες (και σε ευχαριστω πολυ) κατεληξα στο εξης συμπερασμα: μπορω να φτιαξω 20 λιτρα νερου και να το αποθηκευσω σε μπουκαλα απο αυτες που εχουν τα μηχανηματα νερου (εχω τετοια) με καλα κλεισμενο το καπακι και σε σκιερο/δροσερο μερος και να το χρησιμοποιω για αναπληρωσεις και για τα 2 ενυδρεια μου (180λτ γλυκο-30λτ θαλασσινο) μεσα σε διαστημα μιας εβδομαδας. χωρις κυκλοφορητη και αεραντλια δεν θεωρω οτι θα υπαρχει προβλημα (απο οσα διαβασα και κυριως απο οσα καταλαβα παντα +-8+-8+-8). τωρα αν καποιος θεωρει οτι κατι δεν λεω σωστα αντι να με :smt068 μπορει να μου το πει με ηρεμο,ευγενικο και γλυκο τροπο γιατι ειναι περασμενη και η ωρα χαχαχαχα!!!
υ.γ στο βαρελακι Νικο δεν χρησιμοποιω τιποτα απο οσα λες μιας και νετο φτιαχνω μια φορα την εβδομαδα που κανω τις αλλαγες (αλλα επειδη ο delta66 μου ειπε καποια πραγματα επειδη μου εχουν πεσει πολυ οι σκληροτητες του γλυκου μου (εννοειται οτι θα το διαβασει το θεμα για αυτο το γραφω χαχαχα) τωρα μια φορα την εβδομαδα θα φτιαχνω 10 λιτρα για την αλλαγη στο θαλασσινο και αλλα 20 για εβομαδιαια αναπληρωση)

Nick74
07-06-12, 00:39
οκ θαλασσινο ειναι αλλη ιστορια, ομως και παλι ενα κυκλοφορητη για να μη μενει στασιμο ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ τον ηθελε...