aias.george
05-06-12, 20:50
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: 125
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):Αρκετά φυτά
Χρονος λειτουργιας: 1 μήνας
Υποστρωμα και ποιο:volcanit και μια μικρή ζώνη μπροστά με black gravel
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): Λάμπες 2x28w juwel Day - 1x24w sylvania grolux - 1x24w philips 840. Σύνολο φωτισμού 104w
Φωτοπεριοδος: 7 ώρες
Παροχη CO2: Ναι
Χρηση excel: -
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: -
Ταμπλετες λιπανσης: -
Προγραμμα λιπανσης: -
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %): 30% κάθε 7 ημέρες
Θερμοκρασια: 25 βαθμούς
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: 5
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ: 7,6
KH: 5
GH: 10
Φιλτρανση: το μαμίσιο της juwel με τα υλικά του + 1/2 λίτρο siporax
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 2 αγκίστρους - 2 κάρντιναλ και 4 κρίμπενσις
Ειδη φυτων: 2 cryptocoryne parva-1 Cryptocoryne wendti-flame moss-stringy moss-Bacopa monnieri x1-Bacopa caroliniana x5-Cabomba caroliniana x9-Pogostemon helferi x6-Rotala rotundifolia x1-Vallisneria americana ''mini twister'' x5 και δυο ακόμα είδη που δεν ξέρω τι είναι αλλά μπορώ να μάθω
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): 4
Περιγραφη αλγης: Οι άλγη που έχω βρίσκεται στα φύλλα των φυτών αλλά χθες παρατήρησα ότι άρχισε και εξαπλώνεται και στο υπόστρωμα! Πιστεύω ότι είναι η Fuzz Algae
Ποτε εμφανιστηκε: Άρχισε εδώ και μιάμιση εβδομάδα. Μείωσα τον φωτισμό κατά μια ώρα αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται. Κάποιος φίλος μου πρότεινε να κάνω συσκότιση στο ενυδρείο για 4-5 ημέρες. Ισχύει; Όσοι έχουν
αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!:confused:
Αλλα σχολια:
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):Αρκετά φυτά
Χρονος λειτουργιας: 1 μήνας
Υποστρωμα και ποιο:volcanit και μια μικρή ζώνη μπροστά με black gravel
Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): Λάμπες 2x28w juwel Day - 1x24w sylvania grolux - 1x24w philips 840. Σύνολο φωτισμού 104w
Φωτοπεριοδος: 7 ώρες
Παροχη CO2: Ναι
Χρηση excel: -
Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: -
Ταμπλετες λιπανσης: -
Προγραμμα λιπανσης: -
Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %): 30% κάθε 7 ημέρες
Θερμοκρασια: 25 βαθμούς
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: 5
ΡΟ4:
Fe:
ΡΗ: 7,6
KH: 5
GH: 10
Φιλτρανση: το μαμίσιο της juwel με τα υλικά του + 1/2 λίτρο siporax
Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 2 αγκίστρους - 2 κάρντιναλ και 4 κρίμπενσις
Ειδη φυτων: 2 cryptocoryne parva-1 Cryptocoryne wendti-flame moss-stringy moss-Bacopa monnieri x1-Bacopa caroliniana x5-Cabomba caroliniana x9-Pogostemon helferi x6-Rotala rotundifolia x1-Vallisneria americana ''mini twister'' x5 και δυο ακόμα είδη που δεν ξέρω τι είναι αλλά μπορώ να μάθω
Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): 4
Περιγραφη αλγης: Οι άλγη που έχω βρίσκεται στα φύλλα των φυτών αλλά χθες παρατήρησα ότι άρχισε και εξαπλώνεται και στο υπόστρωμα! Πιστεύω ότι είναι η Fuzz Algae
Ποτε εμφανιστηκε: Άρχισε εδώ και μιάμιση εβδομάδα. Μείωσα τον φωτισμό κατά μια ώρα αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται. Κάποιος φίλος μου πρότεινε να κάνω συσκότιση στο ενυδρείο για 4-5 ημέρες. Ισχύει; Όσοι έχουν
αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!:confused:
Αλλα σχολια: