PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο 300 λίτρων Mbuna


gemini_str
16-09-04, 13:30
Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση του νέου 300 λίτρων ενυδρείου μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παύλο για την ευγενική δωρεά των 4 μέχρι τώρα κατοίκων αυτού (4 labidochromis yellow).
Μετά λοιπόν την ενασχόλησή μου με ένα 96 λίτρων κοινωνικό ενυδρείο αποφάσισα να ασχοληθώ με κιχλίδες. Για το σκοπό αυτό έστησα ένα καινούργιο ενυδρείο 300 λίτρων (120Χ50Χ50). Αφού λοιπόν με την βοήθεια ενός φίλου κολλήσαμε τα τσάμια το αφήσαμε ένα σαββατοκύριακο να τραβήξει η κατάλληλη για ενυδρεία σιλικόνη. Μια δοκιμαστική περίοδο μιας εβδομάδας τίγκα στο νερό στο μπαλκόνι με έπεισε ότι τελικά δεν χάνει.
(εικόνα 1)
Οπότε μετακόμισε στο γραφείο μέσα στο σπίτι.
Μία μεταλλική βάση που μου έφτιαξε ο κουνιάδος μου μαζί αποτέλεσε τη βάση για να στηριχτεί το ενυδρείο αυτό.
(εικόνα 2)
Αφού έβαλα μέσα στον πάτο του ενυδρείο ένα φύλλο φελιζόλ έβαλα πέτρες και μετά την άμμο. Συνέχισα το στρώσιμο με αμμωνία (το φίλτρο Eheim professionell II 2026 το είχα για δύο εβδομάδες και δούλευε στο ήδη στρωμένο ενυδρείο. Στο νέο όμως ενυδρείο απλά του έριχνα και αμμωνία διότι δεν είχα ακόμα ψαράκια)
Στην πορεία πρόσθετα και άλλες πέτρες και άμμο ως που σήμερα πιστεύω ότι είναι αρκετές.
(εικόνα 3)
Αφού ολοκληρώθηκε το στρώσιμο και οι μετρήσεις ήταν εντάξει (ΝΗ3=0, ΝΟ2=0) κάναμε με τον Παύλο (pavloukos στο GAB)την μετακόμιση των 4 labidochromis yellow. Τα οποία από τότε μέχρι και σήμερα (εδώ και 3 εβδομάδες περίπου) βασιλεύουν στο ενυδρείο μόνα τους.
Βέβαια όχι τελείως μόνα τους, μιας και τελικά (παρόλα τα προβλήματα που είχε ο Παύλος με τη θυληκό που ήταν και μπουκωμένο και το παρενοχλούσαν τα υπόλοιπα και τελικά έφτυσε τα αυγά) επωάστηκε ένα μικρούλη που σήμερα ξεμυτίζει συνεχώς μέσα από τις πέτρες.
(εικόνα 4)
Μελλοντικά θέλω να βάλω στο ίδιο ενυδρείο και Socolofi αλλά όσο και να έψαξα δεν μπορώ να βρω εδώ στην Κρήτη αυτή την εποχή.
Αυτά λοιπόν για σήμερα και περιμένω τις γνώμες σας και τις κριτικές σας ώστε να γίνει ο χώρος αυτός όσο γίνεται καλύτερος για τα ψαράκια αυτά.

ΥΓ. Μήπως έχω βάλει πολλές πέτρες; Την περισσότερη ώρα κρύβονται, μόνο όταν είναι ώρα για φαγητό έρχονται προς τα έξω

gemini_str
16-09-04, 13:32
την πρώτη δεν την πήρε με το προηγούμενο post

inser
16-09-04, 13:53
Καταρχην καλοριζικο .. :) Το οτι εφτυσε τα αυγα μην σε απασχολει με τον καιρο σιγουρα θα εχεις γεννες με μεγαλυτερη επιτυχια..οταν αρχισουν να γεννανε δεν σταματανε :P Οσο αναφορα τις πετρες δεν θα ελεγα σε καμια περιπτωση οτι ειναι πολλες! Κατα την αποψη μου θα ηταν καλυτερο να χρησιμοποιησεις λιγοτερες πετρες αλλα μεγαλυτερες και ο σχηματισμος τους να φτανει πιο ψηλα απο τον υπαρχων..Ετσι ειναι και το φυσικο τους περιβαλλον..Ριξε μια ματια :

http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/Lundo_A.jpg

http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/diving_malawi_07.html

jpatou
16-09-04, 13:54
Πολύ καλό το ενυδρείο σου και ωραίο landscap για malawi mbuna.
Οσο για τα socolofi να ξερεις οτι παραλαβές ψαριών τώρα άρχισαν να γίνονται και ούτε στην Αθήνα δεν τα βρίσκεις.

Περιμένουμε καινούριες φωτο όταν βάλεις και τα άλλα ψάρια.

Husky_Jim
16-09-04, 13:55
Μπράβο!Μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο στήσιμο!Οι πέτρες φαίνονται καταπληκτικές!!!

Άν μπορείς πόσταρε μια ποιό μεγάλη φωτό που να δείχνει όλο το ενυδρείο! 8)

gemini_str
16-09-04, 14:17
ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια .... inser έχεις δίκιο για το ύψος και τις πέτρες αλλά κάνω μάλλον το λάθος να ψάχνω πέτρες με ωραίους σχηματισμού καθυστερόντας έτσι λίγο την ολοκλήρωση του στησίματος

όσο αφορά τη γέννα ναι έχεις δίκιο απλά το έγραψα να το δει και ο Παύλος να χαρεί μιάς και δικό του ξεκίνημα ήταν με τη συγκεκριμένη γέννα και είχε στεναχωρηθεί ... απλά μπόρεσε τελικά και κράτησε μόνο το ένα ... ή μέχρι τώρα μόνο το ένα εντόπισα

gemini_str
16-09-04, 14:19
Μπράβο!Μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο στήσιμο!Οι πέτρες φαίνονται καταπληκτικές!!!

Άν μπορείς πόσταρε μια ποιό μεγάλη φωτό που να δείχνει όλο το ενυδρείο! 8)

όλο το ενυδρείο θα σας το δείξω όταν "ντύσω" όμορφα την μεταλλική βάση με
ξύλο

Markos
27-09-04, 13:00
Καλορίζικο!!!

Πολύ όμορφο το νέο σου ενυδρείο! Περιμένουμε περισσότερες φωτογραφίες...

Φυσικά ο καθένας στο στήσιμο έχει το γούστο του, που είναι και υποκειμενικό, αλλά απ' ότι έχω καταλάβει (με την βοήθεια των παιδιών εδώ στο GAB και ψάξιμο στα διάφορα site στο internet) οι Mbuna θέλουν πολύ πέτρα!!! :wink: