Επιστροφή στο Forum : dropsy η οχι? απο αλλου ηρθε. βοηθεια!
Vangelis21
05-06-12, 09:20
παιδια βοηθεια γιατι θα τρελλαθω.
Ενυδρειο 600 λιτρων με 20 χρυσοψαρα διαφορων ειδων
Οσοι παρακολουθησατε το αλλο μου θεμα, ειχα μαλλον ενα χρυσοψαρο με dropsy. αποφασισα τελικα μετα απο 3 μερες να ακολουθησω την θεραπεια που μου προτειναν εδω τα παιδια.
εχω ντυθει και ειμαι ετοιμοςνα παω να παρω τα πραγματα. ριχνω μια ματια στο ενυδρειο πριν βγω και τι να δω?
το ασπρο ψαρακι με το ντροπσυ ειναι αδυνατο (οπως παλια κανονικα δηλαδη εχασε το φουσκωμα και τα ανοιχτα λεπια που ειχε) αλλα εχει χασει μερικα λεπια και ενα ΑΛΛΟ ασχετο ψαρακια (οραντα κι αυτο) ειναι νεκρο και αναποδα στην επιφανεια!
τι κανω τωρα και με τις δυο περιπτωσεις. οι ερωτησεις μου λοιπον.
1) εστω και 1 στο εκατομμυριο οτι το αλο ψαρακι δεν ειναι νεκρο απλα κολυμπαει αναποδα οπως εχω ακουσει? μη κανω καμια βλακεια και πεταξω ζωντανο ψαρι
2) βαζω καποιο εκτοζον μιας και υπηρχε νεκρο ψαρι στο ενυδρειο για προληψη?
3) με το ασπρο που και καλα ειχε ντροπσυ τι κανω τωρα?
4) απο τι μπορει να πεθανε το ενα ψαρακι? δεν ηταν ποτε φουσκωμενο, καμια ανωμαλια πανω του. ηταν μια χαρα οπως παντα.
περιμενω απαντησεις σας
-------------------------
νεα.... αλλο ενα ψαρακι κολυμπαει στα πλαγια (οσο κολυμπαει, γιατι πιο πολυ αφηνεται απλα), και φαινεται να εχει ενα κοκκινο σημαδακι στο σωμα του...
οριστε και το νεκρο ψαρακι
http://i45.tinypic.com/nys1l.jpg
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 600 λιτρα
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: εγω το λειτουργω κανα διμηνο, πριν λειτουργουσε πανω απο χρονο με ψαρια ομως που δεν ειδα ποτε.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν 2 μηνες
4.ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΒΑΣΙΚΟ ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΕΡΟ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ): ?
5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): τωρα με τις ζεστες πιανει και 27
6. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 20 στον αριθμο απο διαφορα ειδη, κομον, οραντα, κομετ, redcap κτλ
7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): -
8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): δηλαδη το νεο νερο? νερο βρυσης αναγκαστικα και δυστυχως κρυο
9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε 7-10 μερες το 30%
10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν καμια βδομαδα (ισως λιγοτερο)
11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: μια φορα την ημερα τις
OSI Goldfish pellets
Tropical Goldfish colour flakes
Tropical Goldfish colour pellets
12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: -
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
ολα στην υπογραφη μου
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ψαρι που κολυμπαει (ισα που κινειται) στα πλαγια...
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:
2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: μια χαρα απλα εχει ενα σημαδακι κοκκινο. δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι καινουριο η το ειχε παντα
3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: δεν πολυκινειται και δεν εφαγε το μαρουλι που εριξα
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ?
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): αργη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : απο πανω
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:-
ψαρι που πεθανε απο το πουθενα...
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:
2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ολα κανονικα και ΙΣΩΣ μετα το θανατο του ελαφρο ανοιγμα λεπιων
3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: ηταν μια χαρα μεχρι χτες βραδυ
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): -
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : -
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα
ψαρι μαλλον ειχε/εχει dropsy αλλα ξαφνικα σημερα αδυνατισε, εκλεισαν τα λεπια του αλλα εχασε μερικα...
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:
2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: μια χαρα απλα εχει χασει τα μισα σχεδον λεπια
3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: μια χαρα
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): οκ
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : δεν εφαγε μαρουλι αλλα δεν το τιμησε και κανενα χρυσοψαρο
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν 3-4 μερες το dropsy, σημερα αλλαξε
ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ;
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ; :
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
janickrules
05-06-12, 09:28
γεια σου βαγγελη!
κριμα ρε γα@@το...
το οτι αδυνατισε το 1ο ψαρακι,μπορει να σημαινει οτι ειχε δυσκοιλοιοτητα,αλλα μπορει και απλως να παει καλυτερα!
οπως και να εχει,ευχαριστο!
το ψαρακι στην φωτογραφια,φαινεται να εχει dropsy και μαλιστα προχωρημενο!!
εχει γινει καπως σαν "κουκουναρι",που ειναι και το τελικο σταδιο dropsy!
για το τριτο ψαρακι που λες,το κοκκινο σημαδακι μπορει να δειχνει και αμμωνια.κανε μια μετρηση στο νερο.
οσο για το αναποδο κολυμπι:
μηπως μοιαζει με την ασθενεια της νυκτικης κυστης (http://www.youtube.com/watch?v=IRSPbPlF2vY) (swim bladder);;;
αν ναι,ειναι δυσκολη ασθενεια,αλλα αλλοι εχουν γλιτωσει με απλο αρακα!
Το ενυδρείο σου βρίσκεται σε ανισορροπία και τα ψάρια σου σε κατάσταση κρίσης.
Κάνε το δυνατον συντομότερα μια μεγάλη αλλαγή νερού 50-60%.Σχολαστικό σκούπισμα βυθού.Μεγέθυνε την αναταραξη της επιφανείας του νερού(αν δεν ειναι εφικτό χαμήλωσε την στάθμη)
Μην ρίχνεις τίποτε μέχρι να δεις τι πραγματικά συμβαίνει.Δες προσεκτικά πόσα ψάρια έχουν κόκκινα σημάδια.Αν δεν "αντιμετωπιστούν" θα έχεις την ίδια εξέλιξη.
Μεταφορά του(των) άρρωστου ψάριου σε άλλο δοχείο-ενυδρείο.Μην παιδεύεσε πολύ με το ψάρι της φωτογραφίας μιας και είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.
Και συμπλήρωσε κανένα ιστορικό(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42009) γιατι άκρη δεν βγαίνει και χάσιμο χρόνου άλλον δεν έχεις.
Vangelis21
05-06-12, 10:27
ψιλομπερδευτικα. ποια κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη? αυτη που κολυμπαει στα πλαγια?
Το αλλο το νεκρο γιατι ειχε dropsy? τωρα ανοιξαν τα λεπια του (ηταν μια χαρα χτες το βραδυ), και ποτε δεν παχυνε.
Αλλαγη νερου κανω αυτη τη στιγμη. οι μετρησεις ειναι κανονικες. περιμενω οδηγιες απο οσους ξερουν παιδια
εφτιαξα την φορμα στο αρχικο ποστ
ΝΕΑ... το ασπρο που και καλα ειχε dropsy και καλα εγινε καλυτερα σημερα αρχισε λιιιιιγο (οχι οσο το αλλο) να πλαγιαζει. εκτος αυτου εκει που του λοιπουν λεπια εμφανισε ενα μικρουλι κιοκκινο σημαδακι
janickrules
05-06-12, 11:37
μοιαζει με νυκτικη κυστη καθολου;
Μην παιδεύεσε πολύ με το ψάρι της φωτογραφίας μιας και είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.
το ψαρι της φωτογραφιας ειναι αυτο που πεθανε...
Vangelis21
05-06-12, 12:18
δεν ξερω πως μοιαζει η νυκτικη κυστη. ειδα το βιντεο που ποσταρες αλλα δε μου λεει και πολλα. και τα δυο ψαρια (το ασπρο που ειχε το θεμα του, κι ενα αλλο μικροτερο σημερινη κατασταση) ειναι στην επιφανεια στα πλαγια και αναπνεουν αργα.
οποτε φοβαμαι θα τα χασουμε και αυτα. αλλαγη νερου εγινε αν και θα ηθελα να βρω εναν πιο ασφαλη τροπο να την κανω, αν ξερει καποιος
Δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι νεκρο, οποτε κανε ΑΜΕΣΩΣ αυτο που θα σου πω και υπαρχει μια στο εκατομμυριο να ειναι ζωντανο και να συνελθει.
Βαλε σε ενα δοχειο (μην αρχιζεις το σε τι βαζεις ψαρι και τι δε βαζεις) 2 γεναιες κουταλιες αλατι χοντρο με ενα λιτρο νερο, και σε ενα αλλο 1 κουταλια.
ανακατεψε το αλατι στη φραπεδιερα να λυωσει εντελως.
Ριξε το ψαρι μεσα στο δοχειο με το πολυ αλατι. Αν δεις να κανει καποιους ελαφρους σπασμους κρατα το για ενα λεπτο.
Μετα βαλτο στο αλλο δοχειο με το λιγοτερο επισεις για ενα λεπτο.
Μετα βαλτο στον κουβα που εχεις για καραντινα.
Καντο ΑΜΕΣΑ αυτο και τα λεμε μετα για τα υπολοιπα
Vangelis21
05-06-12, 13:40
1) αλατι χοντρο απαραιτητα? απο σουπερ μαρκετ? αν δεν εχουν κανει απλο αλατι η οχι?
2) αν δεν κανει σπασμους το βγαζω αμεσως και το βαζω στην καραντινα?
3) η καραντινα δε θα εχει φιλτρο ετσι? γιατι δεν εχω αλλο. μονο αεραντλια
Το εκανα, περιμενω οδηγιες
να προσθεσω οτι τα ψαρακια φαινοντα χτυπημενα (αλλα δεν ειναι απο μαχες, σιγουρα) σαν να εχουν κοκκιναδια, διαλυμενα πτερυγια (σχισμενα κατα μηκος) κτλ
στο ενυδρειο με τα "υγιη" ψαρια δε ριχνουμε κατι μπας και ηταν κολλητικο αυτο που ειχαν τα αλλα? γιατι 3 ψαρια σε 2 μερες ειναι περιεργο. μη χασουμε κι αλλα
οκ, το εκανες, ειναι ζωντανο το ψαρακι?
κανει εστω και μια κινηση?
Vangelis21
05-06-12, 14:35
2 ειναι τα ψαρακια. ειναι ζωντανα αλλα δε ζωηρεψαν και καθολου. εριξα λιγο αρακα αλλα δεν τρωνε. βεβαια ισως και γιατι πεφτει στον πατο κι αυτα μενουν πανω.
να κανω κατι η δεν σωζονται? στο ενυδρειο με τα υπολοιπα δεν κανουμε τιποτα να μην εξαπλωθει?
Εκανες αλλαγη νερου? :confused:
Vangelis21
05-06-12, 14:41
ναι φυσικα. 50% πριν βγαλω ομως τα 2 ψαρακια να τα βαλω στην καραντινα
( κι αν καποιος ξερει κανεναν ευκολο τροπο για ΣΩΣΤΗ αλλαγη νερου στα 600 λιτρα ας μου πει)
janickrules
05-06-12, 14:48
πολλα τα λιτρα...
εσυ πως εκανες αλλαγη;
Vangelis21
05-06-12, 14:54
Ρε παιδια να πω κατι μπας και 1% εχει σχεση με την αρρωστια τους; 22 χρυσοψαρα εχω. Τα 17 τα εχω παρει απο αλλα μαγαζια. Τα 3 που πεθαινουν/ πεθαναν απο ενα συγκεκριμενο μαγαζι. Παιζει να ηταν ηδη αρρωστα και να τους βγηκε τωρα; Αλλα τετοια συμπτωση; Τα τρια που πηρα απο ενα μαγαζι να αρρωστησουν ολα μαζι και μονο αυτα;
πολλα τα λιτρα...
εσυ πως εκανες αλλαγη;
Εγω λογω λιτρων κανω αναγκαστικα απευθειας. Δηλαδη αντιχλωριο και μετα κρυο νερο
janickrules
05-06-12, 14:59
ποτε τα πηρες αυτα;
φυσικα και παιζει τετοια συμπτωση.
Το ψαρακι που εκανες αλατομπανο ειναι ζωντανο τελικα? οκ
Αυτες οι κινησεις θελουν πολυ προσοχη αλλα οταν τα πραγματα φτασουν στο να μιλαμε για ψαρι που δεν ανταποκρινεται πια σε τιποτα ειναι η υστατη λυση (ξεχασα να σου πω οτι μπορει και να σκοτωσει το ψαρι)
Προσωπικα δεν εχω καταλαβει τι παιζει, αλλα με ολα αυτα που λες θα εκανα θεραπεια με αλατι (ειναι κατι σαν ηπιο φαρμακο για τα παντα) 3-5 γρ / λιτρο για καμια βδομαδα σε καραντινα (κουβα η οτι αλλο υπαρχει) με πολυ λιγη τροφη, ισα ισα να παιρνουν δυναμεις. (δεν ξερω αν ειναι σωστοτερο τελικα να κανεις θεραπεια σε ολοκληρο το ενυδρειο ετσι οπως εξελισεται το πραγμα, φυσικα οχι αντιβιωσεις και τετοια, για αλατι μιλαω)
Αλατι χρησιμοποιεις ειτε ενυδριακο ειτε χοντρο, το αλλο με τα ιωδια και τα προσθετα δεν ενδεικνυται γιατι εχει προσθηκες.
Αν βλεπεις το αρρωστο ψαρι οτι μενει ακινητο αλλα ζωντανο, θα ελεγα να ξανακανεις ενα μπανιο στο αλατι το βραδυ. η συγκεκριμενη τακτικη εχει σωσει ζωες (αλλα εχει παρει κι ολας...)
Στα 600 λιτρα δε νομιζω να ειναι τρομερα δυσκολη η προετοιμασια για αλλαγη δεδομενου οτι δεν εχεις να κανεις ουτε με μαλακο νερο ουτε με τιποτε. Μια θερμοκρασια θες μονο να φερεις, και να περιμενεις καμια ωριτσα να φυγουν τα δηλητηριωδη αερια απο το νερο.
Εγω σε ενα 300ρι ενα 60ρι κι ενα 80ρι, ολα με μαλακωμα νερου, τυρφες και αρκετα χρονοβορα προετοιμασια (παιρνει 2-3 μερες) την καταφερνω μια χαρα με ενα 100ρι βαρελακι τροφιμων. Εσυ αν παρεις ενα τετοιο βαρελακι εισαι μια χαρα αφου η προετοιμασια σου δεν θελει πανω απο μερικες ωρες.
Vangelis21
05-06-12, 15:23
το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
φυσικα και παιζει τετοια συμπτωση.
Το ψαρακι που εκανες αλατομπανο ειναι ζωντανο τελικα? οκ
Αυτες οι κινησεις θελουν πολυ προσοχη αλλα οταν τα πραγματα φτασουν στο να μιλαμε για ψαρι που δεν ανταποκρινεται πια σε τιποτα ειναι η υστατη λυση (ξεχασα να σου πω οτι μπορει και να σκοτωσει το ψαρι)
Προσωπικα δεν εχω καταλαβει τι παιζει, αλλα με ολα αυτα που λες θα εκανα θεραπεια με αλατι (ειναι κατι σαν ηπιο φαρμακο για τα παντα) 3-5 γρ / λιτρο για καμια βδομαδα σε καραντινα (κουβα η οτι αλλο υπαρχει) με πολυ λιγη τροφη, ισα ισα να παιρνουν δυναμεις.
Αλατι χρησιμοποιεις ειτε ενυδριακο ειτε χοντρο, το αλλο με τα ιωδια και τα προσθετα δεν ενδεικνυται γιατι εχει προσθηκες.
Αν βλεπεις το αρρωστο ψαρι οτι μενει ακινητο αλλα ζωντανο, θα ελεγα να ξανακανεις ενα μπανιο στο αλατι το βραδυ. η συγκεκριμενη τακτικη εχει σωσει ζωες (αλλα εχει παρει κι ολας...)
Στα 600 λιτρα δε νομιζω να ειναι τρομερα δυσκολη η προετοιμασια για αλλαγη δεδομενου οτι δεν εχεις να κανεις ουτε με μαλακο νερο ουτε με τιποτε. Μια θερμοκρασια θες μονο να φερεις, και να περιμενεις καμια ωριτσα να φυγουν τα δηλητηριωδη αερια απο το νερο.
Εγω σε ενα 300ρι ενα 60ρι κι ενα 80ρι, ολα με μαλακωμα νερου, τυρφες και αρκετα χρονοβορα προετοιμασια (παιρνει 2-3 μερες) την καταφερνω μια χαρα με ενα 100ρι βαρελακι τροφιμων. Εσυ αν παρεις ενα τετοιο βαρελακι εισαι μια χαρα αφου η προετοιμασια σου δεν θελει πανω απο μερικες ωρες.
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.
οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.
Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.
Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?
janickrules
05-06-12, 15:35
ανετα!
συνηθως ενα μηνα μετα φαινεται αν εχουν καποια ασθενεια (κολλητικη ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν αλλο προβλημα!
μετα απο 2,5 μηνες στην περιπτωση σου,πιστευω οτι δεν "κουβαλανε" κατι που θα μπορουσε να σκοτώσει και τα υπολοιπα ψαρια,ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να μην εχουν κατι...
μπορει πχ να εχουν κατεστραμενα νεφρα,απο συνεχη εκθεση σε αμμωνια (στο πετσοπ) και τωρα να "το βγαζουν"!
οι περισσοτεροι πχ βαζουν νεα ψαρια σε καραντινα περιπου 2-3 εβδομαδες,για να βεβαιωθουν οτι δεν εχουν καποια ασθενεια που θα κολλησει ολο το ενυδρειο!
μετα το περας του πρωτου μηνα,ισως εξασφαλιζεται η υγεια των ψαριων του ενυδρειου,αλλα οχι απαραιτητα και των νεοεισαχθεντων ψαριων,καθως μπορει να εχουν διαφορα αλλα (κατεστραμενα νεφρα πχ οπως ειπα),τα οποια και θα βγαλουν στη φορα ισως και αρκετο καιρο μετα...
το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
οκ, δεν ειναι και πολυ, δεν ειναι παραξενο να υπηρχε καποιο προβλημα που τωρα εκδηλωνεται.
Αν τα ψαρια εχουν εκτεθει σε αμμωνια σε καποια φαση της ζωης τους πχ το πιθανοτερο ειναι πως σε καποια φαση της ζωης τους θα εχουν προβληματα και επι πλεον πως δε θα ζησουν ολο το προσδοκιμο της ζωης τους.
Τωρα το ποτε θα σκασει η ωρολογιγακη βομβα ειναι αγνωστο, αλλα προφανως θα επιδεινωθει αν βρεθουν σε προβληματικο περιβαλλον.
Γι αυτο το λογο θελω να προσεξεις μηπως κανεις κατι λεθος η μηπως υπαρχει κατι στο ενυδρειο που δε θα επρεπε (εννοω οτι προσβληθηκαν και τα 3 ταυτοχρονα μας λεει πως κατι δεν παει καλα).
Μια και συζητας για τις αλλαγες σου, πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα, και πρεπει να το λυσεις. (πιο πιθανο θερμοκρασιας).
Κατα τ αλλα κι απο λιτρα μια χαρα εισαι και οι παραμετροι που λες μια χαρα δειχνουν για τα συγκεκριμενα ψαρια.
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.
Ακριβως γι αυτο ηταν!
Η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι σα να κανεις ηλεκτροσοκ με ρευμα απ ευθειας απο την πριζα! Σιγουρα ταλαιπωρει το ηδη ταλαιπωρημενο ψαρι, και αν γινει οποιοδηποτε λαθος (στο χρονο, στο λυωσιμο του αλατιου, στην σταδιακη προσαρμογη κτλ) μπορει να προκαλεσει πολλα, αλλα σε emergency περιπτβωσεις που εχουμε ενα ψαρι που δεν ανταποκρινεται εχει σωσει ζωες, οποτε αξιζει το ρισκο.
οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.
Οταν λεω δεν καταλαβα εννοω ΔΕΝ καταλαβα. Στην αρχη ολοι οσοι ειδαμε τις φωτο και την περιγραφη θα βαζαμε το χερι μας στη φωτια οτι ενα ψαρακι ειχε dropsy. Μετα λες πως ξεπριστηκε ? (ενω ηταν σαν κουκουναρι) και αρχισαν προβληματα σε αλλα ψαρακια.
Μηπως σε καθε αλλαγη τους προκαλεις θερμικο σοκ?
Μηπως φταινε οι τροφες?
τι παιζει?
Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.
Τα 400+ συνολικα (αλλα και 200 να ητανε ) ειναι πιο πολλα απο τα 600 αφου εγω για να κανω μια αλλαγη νερου θελω 3 μερες προετοιμασια ενω εσυ μια δυο το πολυ ωριτσες.
Ακομα και 50ρι θεωρητικα σου κανει απο αυτο για τις ελιες, αλλα καλυτερα να εχεις παντα νερο καβατζα για περιπτωσεις αναγγης οποτε δεν το προτεινω.
Οσο πιο πολλες αλλαγες κανεις και πιο μικρες τοσο το καλυτερο οποτε γιατι θες ντε και καλα να κανεις 200 λιτρα με τη μια?
Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?
Και ενα και δυο χρονια αργοτερα.
Vangelis21
05-06-12, 16:30
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις? να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο. Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...
νομιζω το κλειδι εκει ειναι. να δουμε αν θα παθει κατι καποιο αλλο ψαρι, απο αλλο πετ σοπ η αν θα παθει κατι και το 4ο που εχω παρει απο εκει.
παντως το οτι το επαθαν και τα 3 μαζι με προβληματιζει. να ειναι απο θερμικο σοκ, μπορει αλλα γιατι μονο αυτα τα 3? γιατι τωρα και οχι νωριτερα?
να ειναι απο τροφη και ΠΑΛΙ μπορει και για αυτο θα παω να παρω κι αλλες τροφες πρασιναδας κτλ. αλλα και παλι γιατι και τα 3 μαζι και μονο αυτα τα 3?
τι αλλο μπορει να ειναι που να χτυπησε τοσο γρηγορα 3 ψαρακια δεν καταλαβαινω.
οσο για το ασπρο ψαρακι, ναι. ηταν υπερφουσκωμενο και σαν ανανας. ξαφνικα απο μονο του σημερα ξεφουσκωσε κι εχασε πολλα λεπια αλλα σε λιγο αρχισε να πλαγιαζει
σε περιπτωση που καποιος δεν εχει παρακολουθησει ολη τη συζητηση ας δει εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62681
janickrules
05-06-12, 16:33
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις? να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο. Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...
νομιζω το κλειδι εκει ειναι. να δουμε αν θα παθει κατι καποιο αλλο ψαρι, απο αλλο πετ σοπ η αν θα παθει κατι και το 4ο που εχω παρει απο εκει.
παντως το οτι το επαθαν και τα 3 μαζι με προβληματιζει. να ειναι απο θερμικο σοκ, μπορει αλλα γιατι μονο αυτα τα 3? γιατι τωρα και οχι νωριτερα?
να ειναι απο τροφη και ΠΑΛΙ μπορει και για αυτο θα παω να παρω κι αλλες τροφες πρασιναδας κτλ. αλλα και παλι γιατι και τα 3 μαζι και μονο αυτα τα 3?
οσο για το ασπρο ψαρακι, ναι. ηταν υπερφουσκωμενο και σαν ανανας. ξαφνικα απο μονο του σημερα ξεφουσκωσε κι εχασε πολλα λεπια αλλα σε λιγο αρχισε να πλαγιαζει
σε περιπτωση που καποιος δεν εχει παρακολουθησει ολη τη συζητηση ας δει εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62681
δεν εννοει να κανεις συχνοτερα αλλαγες,αλλα να προετοιμαζεις απο πριν το νερο και ΟΧΙ να το ριχνεις απ'ευθειας!!
του νικ του παιρνει πρισσοτερο χρονο,καθως,αν καταλαβα καλα,εχει να κανει με Α/Ο και οχι με νερο βρυσης!
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις?
εννοω οτι πολυ απλα αυτα τα 200 λιτρα μπορεις να μην τα ριξεις με τη μια στο ενυδρειο αλλα σε δοσεις.
Δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει τοσο, με κουβαδες κανεις αλλαγες?
να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο.
? γιατι το απαγορευει η θρησκεια σου?
σορρυ για την ειρωνια, αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω που το προβλημα.
Με αντλια δεν κανεις αλλαγες? ενα οn σε ενα διακοπτακι ειναι.
(πες μου πως δεν κανεις αλλαγες με κουβαδες γιατι αν ισχυει κανα τετοιο μαλλον εντοπισαμε το προβλημα)
Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...
Εγω οπως και ολοι οσοι εχουν μαλακο νερο θελουμε 3 -4 μερες προετοιμασια.
Τα δικα σου ενυδρεια δε θελουν καμια απολυτως προετοιμασια εκτος απο θερμοκρασια
εγω θα τα ειχα ηδη απομονωσει και προληπτικα θα εριχνα κανα esha2000 στο ενυδρειο (και το εκτοζον που εχεις μαλλον το ιδιο ειναι)
Γιατι αν ειχαν καμμενο συκωτι αυτα ηταν πιο ευαισθητα απο τα υπολοιπα
το ιδιο
Μαλλον ειχαν ηδη καποιο προβλημα, απλα κατι το επιδεινωσε. ΑΝ αυτο ισχυει τοτε προσεχε γιατι θα αρχισουν τα προβληματα και στα αλλα.
τα λεπια που ξεχωριζουν παραπεμπουν σε dropsy. Τωρα τι πραγματικα ειχε ποιος ξερει?
Vangelis21
05-06-12, 17:28
στο μεγαλο αλλαγες κανω με τον εξης τροπο
-ριχνω λιγο αντιχλωριο και βαζω το λαστιχο ποτισματος μεσα στο ενυδρειο
-ανοιγω το βρυση απ'εξω για 2 δευτερολεπτα και πεταει νερο στο ενυδρειο
-αμεσως βγαζω το λαστιχνο απο τη βρυση και η ροη αντιστρεφεται βγαζοντας -νερο ετσι απο το ενυδρειο
-αδειαζω οσο ειναι να αδειασω και βγαζω το λαστιχο να ειναι λιγο εξω απο το -νερο αλλα μεσα στο ενυδρειο
-ξαναβαζω το λαστιχο στη βρυση και ριχνω αντιχλωριο
-ανοιγω τη βρυση και γεμιζω
βασικα αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να στειλεις τα ψαρακια αδιαβαστα! (ειδικα αν το κανεις χειμωνα, αλλα και τωρα η θερμοκρασια της βρυσης δεν εχει σχεση με αυτη του ενυδρειου)
Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να γεμισεις ενα βαρελακι το οποιο καλο ειναι να βρισκεται διπλα η κατω απο το ενυδρειο, η τεσπα καπου κοντα, να βαζεις το αντιχλωριο σου, λογο χρυσοψαρων ουτε θερμοστατη δε θες, και με ενα αντιλιακι μετα απο μερικες ωρες να βαζεις το νερο μεσα.
Το νερο που αδειαζεις μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο (εγω ετσι το κανω) αλλα ακομα καλυτερα μπορεις να το συνδυασεις και με μια σκουπα βυθου.
Και ας λεμε 30% τη βδομαδα, καλυτερα ειναι να σπασεις τις αλλαγες σε οσο μικροτερες ποσοτητες και τακτικα μπορεις.
Επισεις και το γεμισμα μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο χωρις να στρεσσαρεις καθολου τα ψαρακια με μια πολυ απλη πατεντα που απαιτει ελαχιστα υλικα (ενα Τ, δυο βανακια και μια ανεπιστροφη) με μηδαμινο κοστος.
Η αλλαγη στο κρυο και σκληρο νερο ειναι το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου, και η διαδικασια που περιγραφω δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες που κανουμε για το μαλακο νερο των τροπικων.
του νικ του παιρνει πρισσοτερο χρονο,καθως,αν καταλαβα καλα,εχει να κανει με Α/Ο και οχι με νερο βρυσης!
Οχι Α/Ο αλλα ριτινες. Αφου περασει απο ριτινες μπαινει στο βαρελι και δουλευει με τυρφη.
Μετα απο 3 μερες αν οι μετρησεις ειναι καλες ειναι ετοιμο για χρηση
Vangelis21
05-06-12, 18:04
βασικα αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να στειλεις τα ψαρακια αδιαβαστα! (ειδικα αν το κανεις χειμωνα, αλλα και τωρα η θερμοκρασια της βρυσης δεν εχει σχεση με αυτη του ενυδρειου)
Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να γεμισεις ενα βαρελακι το οποιο καλο ειναι να βρισκεται διπλα η κατω απο το ενυδρειο, η τεσπα καπου κοντα, να βαζεις το αντιχλωριο σου, λογο χρυσοψαρων ουτε θερμοστατη δε θες, και με ενα αντιλιακι μετα απο μερικες ωρες να βαζεις το νερο μεσα.
Το νερο που αδειαζεις μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο (εγω ετσι το κανω) αλλα ακομα καλυτερα μπορεις να το συνδυασεις και με μια σκουπα βυθου.
Και ας λεμε 30% τη βδομαδα, καλυτερα ειναι να σπασεις τις αλλαγες σε οσο μικροτερες ποσοτητες και τακτικα μπορεις.
Επισεις και το γεμισμα μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο χωρις να στρεσσαρεις καθολου τα ψαρακια με μια πολυ απλη πατεντα που απαιτει ελαχιστα υλικα (ενα Τ, δυο βανακια και μια ανεπιστροφη) με μηδαμινο κοστος.
Η αλλαγη στο κρυο και σκληρο νερο ειναι το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου, και η διαδικασια που περιγραφω δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες που κανουμε για το μαλακο νερο των τροπικων.
γνωριζω οτι ειναι ασχημη η διαδικασια που ακολουθω αλλα ΔΕΝ εχω βρει καλυτερη οσο αφορα την ευκολια της. Θα μου πεις, οριστε, ψαχνεις ευκολιες και σκοτωνεις ψαρακια. ΟΧΙ, δε λεω αυτο αλλα θελω να βρω εναν τροπο να ειναι ανθρωπινος και να μην με κανει να γεμιζω 10 κουβαδες που χρειαζομαι.
η διαδικασια με το φιλτρο που λες ποια ειναι ακριβως? δεν επηρεαζει τη βιολογια? αυτο που λες με το αντλιακι τι ακριβως ειναι? πως γινεται? χρειαζομαι λεπτομερειες ωστες να το κανω. να αλλαζω νερο συχνοτερα και δεν γινεται αλλα και κανεις δεν το κανει. εδω φαντασου οτι εζω ρωτησει 20 ατομα και τα 10 μου εχουν πει ανα μηνα οι αλλαγες, κι εγω το κανω ανα βδομαδα. οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζομαι 200λιτρο κουβα
Vangelis21 δεν έχει τίποτε κακό η διαδικασία που χρησιμοποιείς αρκεί σε μεγάλες αλλαγές η ροή του νεοεισερχόμενου νερού να είναι χαμηλή ώστε όποιες μεταβολές να επέλθουν με τον αργότερο ρυθμό. Ενδυκνείεται η ανάμειξη κρύου με ζεστό νερό ώστε οι θερμοκρασίες νέου με παλαιού να είναι κοντά.
Και.. τα ψάρια που έχουμε στην καραντίνα δεν τα ταΐζουμε.
Vangelis21
05-06-12, 19:03
Vangelis21 δεν έχει τίποτε κακό η διαδικασία που χρησιμοποιείς αρκεί σε μεγάλες αλλαγές η ροή του νεοεισερχόμενου νερού να είναι χαμηλή ώστε όποιες μεταβολές να επέλθουν με τον αργότερο ρυθμό. Ενδυκνείεται η ανάμειξη κρύου με ζεστό νερό ώστε οι θερμοκρασίες νέου με παλαιού να είναι κοντά.
Και.. τα ψάρια που έχουμε στην καραντίνα δεν τα ταΐζουμε.
ναι, με χαμηλη ροη το εχω αλλα αι παλι ειδα οτι 2-3 βαθμους επεσε...
ναι, δεν τα ταιζω, απλα εριξα λιγο αρακα μπας και ηταν αυτο το προβλημα τους αλλα....
γνωριζω οτι ειναι ασχημη η διαδικασια που ακολουθω αλλα ΔΕΝ εχω βρει καλυτερη οσο αφορα την ευκολια της. Θα μου πεις, οριστε, ψαχνεις ευκολιες και σκοτωνεις ψαρακια. ΟΧΙ, δε λεω αυτο αλλα θελω να βρω εναν τροπο να ειναι ανθρωπινος και να μην με κανει να γεμιζω 10 κουβαδες που χρειαζομαι.
ο πιο απλος και γενικα ο περισσοτερο γνωστος ειναι ο τροπος με το βαρελακι.
η διαδικασια με το φιλτρο που λες ποια ειναι ακριβως? δεν επηρεαζει τη βιολογια?
οχι δεν επηρρεαχει τιποτα.
Απλως βαζεις στην εξοδο του φιλτρου ενα βανακι και ενα Τ το οποιο εχει δυο εισοδους, η μια απο το φιλτρο και η δευτερη απο ενα αντλιακι που σπρωχνει το νερο απο το βαρελακι.
Οταν γεμιζεις με αυτο τον τροπο σπας η μηδενιζεις την πισεη απο το φιλτρο και ανοιγεις τερμα την κανουλα απο την αντλια.
Στην εξοδο του φιλτρου επισεις βαζεις ανεπιστροφη για να μην παει το νερο αναποδα και βγουν στο ενυδρειο βρωμιες.
Δεν ειναι απαραιτητο να εφαρμοσεις αυτη τη μεθοδο, απλα μου αρεσει γιατι δε στρεσσαρει καθολου οπως αν καναμε αλλαγη σε sump.
αυτο που λες με το αντλιακι τι ακριβως ειναι? πως γινεται? χρειαζομαι λεπτομερειες ωστες να το κανω.
ενα απλο αντλιακι φτανει να εχει αρκετη δυναμη για να υπερνικησει το μανομετρικο. Δεν ειναι κατι φιλοσοφημενο.
να αλλαζω νερο συχνοτερα και δεν γινεται αλλα και κανεις δεν το κανει.
μην παιρνεις ορκο, υπαρχουν δισκαδες που αλλαζουν ακομα και σε καθε ταισμα, και φυσικα προετοιμαζουν το νερο τους, αλλα τεσπα, αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Το θεμα ειναι πως δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα αντι να κανεις την αλλαγη με τη μια να την κανεις σε δυο δοσεις. Στην πλατη θα το κουβαλησεις?
Η αντλια θα την κανει ολη τη δουλεια.
Αφου κρυο νερο δουλευεις και μαλιστα ακριβως οπως ειναι απο τη βρυση, εσυ που θα επεμβεις εκτος απο το να γεμισεις ενα βαρελακι και να βαλεις ενα αντλιακι on?
Οσο για το αδειασμα αυτο μπορει να γινει ανετα απο το φιλτρο, αλλα αυτο δεν παιζει και πολυ ρολο, οπως σε βολευει.
Εγω πχ επειδη το σαλονι και η κουζινα ειναι μαζι εχω λαστιχο και απο το φιλτρο βαζω να αδειαζει στο νεροχυτη (απο την εξοδο του φιλτρου, αντιο να στελνει στο ενυδρειο στελνει στην αποχετευση, παλι με βανακια γινεται αυτο. Το κοστος αυτων των πλαστικων βανων ειναι 1 ευρω το ενα στο παζαρι του σχιστου και καπου 2-3 ευρω στο praktiker στα ειδη αυτοματου ποτισματος)
εδω φαντασου οτι εζω ρωτησει 20 ατομα και τα 10 μου εχουν πει ανα μηνα οι αλλαγες, κι εγω το κανω ανα βδομαδα.
Ολοι σχεδον ανα βδομαδα κανουν, τουλαχιστο οσοι γνωριζουν πεντε πραγματα και θελουν να κρατανε τα παντα σταθερα (και τα νιτρικα)
οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζομαι 200λιτρο κουβα
εγω σου ειπα τη γνωμη μου, τωρα απο κει και περα οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο και εχεις και καβατζα νερο αν συμβει κατι, αλλα οχι οτι δε μπορεις να κανεις πολυ καλα τη δουλεια σου και με μικροτερο.
Vangelis21 δεν έχει τίποτε κακό η διαδικασία που χρησιμοποιείς αρκεί σε μεγάλες αλλαγές η ροή του νεοεισερχόμενου νερού να είναι χαμηλή ώστε όποιες μεταβολές να επέλθουν με τον αργότερο ρυθμό. .
για να γινει "σωστα" (οσο σωστα μπορει τεσπα) η αλλαγη με αυτη τη μεθοδο η ροη πρεπει να ειναι πιο αργη κι απ το θανατο.
Και τι θα γινει με τα δηλητηριωδη αερια και τα χημικα?
Οπως κι αν εχει, η μεθοδος με προετοιμασια του νερου ειναι καλυτερη και με λιγοτερα ρισκα.
Αν κανει καποιος αλλαγη με το λαστιχο, τα επικινδυνα σημεια ειναι η πτωση της θερμοκρασιας, οποτε και πρεπει να βαζει και απο το θερμοσοφωνο (ενα ρισκο ακομα, αφου πρεπει το θερμοσιφωνο να ειναι σε καλη κατασταση και να βγαζει αψογο νερο), το αλλο σημειο ειναι τα αερια των σωληνωσεων που μπορει να να φερουν gus bubble disease και μαλλον μικρο μεν, αλλα σκαμπανεβασμα δε, του πεχα
Το πιο επικινδυνο σημειο ειναι η κατασταση του λαστιχου εσωτερικα.
Οποιος εχει δοκιμασει να πιει νερο απο το λαστιχο χωρις να το αφησει να τρεξει (ιδιως το καλοκαιρι), θα με καταλαβει.
Ελπιζω οταν το βαζεις στην αρχη να ριξει νερο στο ενυδρειο για να γινει η αντιστροφη της ροης, να το εχεις αφησει να τρεξει καλα πιο πριν,
Νερο μπορεις να βγαλεις και χωρις να το κανεις αυτο.
Απλα βαζεις στο ενυδρειο το λαστιχο αδειο απο νερο (μπορεις να φυσηξεις μεσα για να αδειασει) και ρουφας μια φορα δυνατα.
Στο φιλτρο μη βαζετε ανεπιστροφη, ειναι επικινδυνο και δεν χρειαζεται.
Για αλλαγη με βοηθεια απο το εξωτερικο φιλτρο υπαρχει αυτο
Ευκολη αλλαγη νερου απο το εξωτερικο φιλτρο. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893)
Αφηνωντας το φιλτρο να λειτουργει με λιγο κομμενη ροη, αντιστροφως αναλογη με τη ροη που μπαινει το νερο της αλλαγης (πχ 90% φιλτρο. 10% βρυση - για να γινεται και αργα η αλλαγη ιδιως αν δεν ειναι προετοιμασμενο το νερο), το φρεσκο νερο θα πηγαινει στο ενυδρειο και οχι στο φιλτρο (οπου δεν πρεπει να παει παση θυσια).
Απλα στη θεση του λαστιχου που παει στην αντλια κσι το βαρελι, βαζεις το λαστιχο της βρυσης.
Θα παρεις ενα αλαφαδοχαστιχο διαφανες (για να ελεγχεται οπτικα η καθαριοτητα του - οταν τελειωνεις θα το αδειαζεις απο νερο για να μη μενει και μολυνεται) και θα το συνδεεις στο ντους για να εχεις και δυνατοτητα μιξης με θερμοσιφωνο.
Στο φιλτρο μη βαζετε ανεπιστροφη, ειναι επικινδυνο και δεν χρειαζεται.
Φιλε Σπυρο σε γενικες γραμμες συμφωνουμε σε οσα εγραψες εκτος απο αυτο για την ανεπιστροφη (μερικως).
Ανεπιστροφα valves χρησιμοποιουνται ανεκαθεν σε ολων των ειδων τους αυτοματισμους, και φυσικα ακομα και σε κρισιμες εφαρμογες απο τις οποιες εξαρτωνται ανθρωπινες ζωες και μεγαλες περιουσιες (αεροπλανα, πλοια, γραμμες παραγωγης εργοστασιων ακομα και μοναδες υποστηριξης ζωης κτλ)
Απο κει και περα -μαλλον γνωριζεις γιατι το χω ξαναγραψει- ειμαι επαγγελματιας μηχανικος αυτοματισμων, -στο ηλεκτρονικο μερος, αλλα βεβαια αλλα δεν παυει οτι σχεδιαζω και κατασκευαζω να εχει αμεση επιδραση στο μηχανικο μερος- και γενικα στο χωρο υπαρχουν 2 ακραιες αποψεις, η μια ειναι πως ενα συστημα πρεπει να ειναι σοφα απλοποιημενο και να κατασκευαζεται με οσο γινεται λιγοτερα εξαρτηματα γιατι καθε εξαρτημα παραπανω σημαινει μια παραπανω αιτια για βλαβη, ενω η αντιθετη λεει οτι σε ενα συστημα πρεπει να εχουμε απολυτο ελεγχο και το ιδιο το συστημα να ειναι πληρως αυτοποιημενο και εχει οσο το δυνατο γινεται καλυτερο αυτοελεγχο.
Η αληθεια ειναιο πως το 80% των μηχανολογων ειναι υπερ της πρωτης αποψης και φρικαρουν οταν βλεπουν ενα συστημα να πολυπλοκοποιειται, αλλα απο την αλλη αν δεν υπηρχε και η δευτερη αποψη δε θα βλεπαμε ποτε το Rover στον Αρη, ουτε η τεχνολογια θα προχωρουσε τοσο ωστε να απαλλαξει τον ανθρωπο απο απανθρωπη χειρονακτικη εργασια η οποια ειναι για μηχανηματα κι οχι για ανθρωπους.
Σε ενα πολυπλοκο συστημα θα σηκωνε πολυ συζητηση, μελλετες, καφεδες meetings κτλ αλλα στο συγκεκριμενο δε νομιζω πως μια απλη ανεπιστροφη μπορει να κανει ζημια.
Αν φοβασαι τοσο πολυ βαλε δυο παραλληλα (εξ αλλου σε ολα τα μεγαλα συστηματα αυτοματισμων προκειμενου να μην εχουμε προβληματα απο μια τυχον βλαβη βαζουμε διπλα η τετραπλα καποια πραγματα, πχ σε μια κρισιμη εφαρμογη πετρελαιου το σωστο ειναι να μπουν 4 valve, δυο σε σειρα και ανα δυο παραλληλα ωστε να αποκλεισουμε την πιθανοτητα ειτε να κολλησει καποιο και να μην ανοιξει, ειτε να μεινει μονιμα ανοιχτο).
Απο κει κι επειτα εδω να πω οτι προσωπικα ΔΕΝ γνωριζω την ποιοτητα των ανεπιστροφων βαλβιδων που πουλανε σε pet shops, και συνηθως χρησιμοποιω επαγγελματικες απο τεφλον που χρησιμοποιουνται στη βιομηχανια τροφιμων (αποφευγω καθε τι μεταλλικο στα ενυδρεια).
Οι συγκεκριμενες ισως ακουστουν λιγο ακριβες για το μεσο χομπυστα βεβαια
(30-35 ευρω χονδρικη, οχι δεν ειμαι καθολου κανενας Κρισος αλλα ολοι εχουν περισσευματα υλικων απο τη δουλεια τους που αγοραστηκαν και σε καποια φαση αλλαξαν καποια σχεδια) οποτε αν για οποιοδηποτε λογο δεν εμπιστευεστε "κατι" η πιο οικονομικη λυση ειναι τα δυο Χ "κατι" παραλληλα.
Η ανεπιστροφη στη συγκεκριμενη εφαρμογη παντως για μενα ειναι πολυ σημαντικη, γιατι σε καθε περιπτωση (ακομα κι αν για καποιο λογο το αντλιακι του φιλτρου σταματησει να δουλευει) θα αποτρεψει το να μπει το νερο προετοιμασιας μεσα στο φιλτρο και να σπρωξει αναποδα ολα τα σκουπιδια που εχει κρατησει μεσα στο ενυδρειο.
Απο κει και περα ολα αυτα ισως ειναι πολυ ψιλα γραμματα, τουλαχιστο οσον αφορα το 99.999% των ανθρωπων που ασχολουνταιο με το χομπυ και ισως για τους περισσοτερους ακουγονται ολα αυτα ανουσια υπερβολικα.
Vangelis21
06-06-12, 09:21
λοιπον καποια νεα και ερωτησεις...
1) τα ψαρακια απεβιωσαν δυστυχως σημερα το πρωι.
2) στο ενυδρειο πια εχουν μεινει 17 χρυσοψαρα απο τα οποια ειναι 2 που αγορασα μαζι με τα 3 που πεθαναν απο το ιδιο πετ σοπ. Δεν εχω παρει αλλα απο εκεινον. Το ενα απο αυτα τα 2 (οραντα) ιιιιισως ειναι και αυτο τωρα λιγο γεματουλι. Δε βλεπω λεπια να εξεχουν οπως στο αλλο ακομα, αλλα αν το κοιταξω απο μπροστα φαινεται λιγο η κοιλια του να εξεχει απο τα πλαγια του κεφαλιου. Δεν ξερω τι να κανω. Τι σκατα ειχε στα ενυδρεια του αυτος ο πετσοπας?
3) για την αλλαγη νερου, αν το βαρελι ειναι χαμηλοτερα απο το υψος του ενυδρειου, θα τραβηξει νερο ΑΠΟ το βαρελι ΣΤΟ ενυδρειο? παντως αυτο που ειπες σπυρο να ρουφηξω απο το λαστιχο δε νομιζω να γινεται. μιλαμε για χοντρο λαστιχο ποτισματος καμια 20αρια μετρα
2) στο ενυδρειο πια εχουν μεινει 17 χρυσοψαρα απο τα οποια ειναι 2 που αγορασα μαζι με τα 3 που πεθαναν απο το ιδιο πετ σοπ. Δεν εχω παρει αλλα απο εκεινον. Το ενα απο αυτα τα 2 (οραντα) ιιιιισως ειναι και αυτο τωρα λιγο γεματουλι. Δε βλεπω λεπια να εξεχουν οπως στο αλλο ακομα, αλλα αν το κοιταξω απο μπροστα φαινεται λιγο η κοιλια του να εξεχει απο τα πλαγια του κεφαλιου. Δεν ξερω τι να κανω. Τι σκατα ειχε στα ενυδρεια του αυτος ο πετσοπας?
ΜΗΠΩΣ ειναι απλα η ιδεα σου?
Μπορει να ειναι παραταισμενο ή κατι τετοιο αλλιως μιλαμε για σοβαρο προβλημα...
Το τι ειχε ο πετσοπας δεν ξερω, σιγουρα κατι αποδυναμωσε τα συγκεκριμενα ψαρια, αλλα για να βγαζουν ταυτοχρονα προβληματα σιγουρα κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο σου.
Με οσα εχει πει μεχρι τωρα μονο οι αλλαγες νερου ειναι λαθος (ειναι βεβαια πολυ σημαντικος παραγοντας) και ΙΣΩΣ η τροφες, αλλα παλι απ οτι καταλαβα τελευταια δινεις πιο πολυ φυτικες.
για την αλλαγη νερου, αν το βαρελι ειναι χαμηλοτερα απο το υψος του ενυδρειου, θα τραβηξει νερο ΑΠΟ το βαρελι ΣΤΟ ενυδρειο?
με την καταλληλη αντλια το στελνεις και στον Ολυμπο
παντως αυτο που ειπες σπυρο να ρουφηξω απο το λαστιχο δε νομιζω να γινεται. μιλαμε για χοντρο λαστιχο ποτισματος καμια 20αρια μετρα
Εγω προτεινω -οχι πως παιζει κανενα ρολο, αλλα για ευκολια- και το αδειασμα να γινεται απο το φιλτρο (η εξοδος αντι να στελνει στο ενυδρειο να στελνει στην αποχετευση η οπου θες)
Ολα αυτα μπορεις να τα εχεις μονιμα εγκατεστημενα με βανακια και να επιλεγεις τι θες να κανεις, ετσι οι αλλαγες ειναι παιχνιδακι.
........ αλλα αν το κοιταξω απο μπροστα φαινεται λιγο η κοιλια του να εξεχει απο τα πλαγια του κεφαλιου.
Αν όντως είναι έτσι και αυτό πάσχει οπότε καλό είναι να το μεταφέρεις από τώρα στην καραντίνα.
Vangelis21
06-06-12, 10:43
ΜΗΠΩΣ ειναι απλα η ιδεα σου?
Εγω προτεινω -οχι πως παιζει κανενα ρολο, αλλα για ευκολια- και το αδειασμα να γινεται απο το φιλτρο (η εξοδος αντι να στελνει στο ενυδρειο να στελνει στην αποχετευση η οπου θες)
Ολα αυτα μπορεις να τα εχεις μονιμα εγκατεστημενα με βανακια και να επιλεγεις τι θες να κανεις, ετσι οι αλλαγες ειναι παιχνιδακι.
μπορεις να μου πεις πως ακριβως κανω κατι τετοιο? παντως επειδη οπως εχω ξαναπει, δουλευω μονο με λεπτομεριες, αν ειναι να πεις "ελα μωρε βανακια θελει" αστο, και θα το ψαξω! αν δε βαριεσαι να δωσεις λεπτομεριες τοτε πες μου!
Αν όντως είναι έτσι και αυτό πάσχει οπότε καλό είναι να το μεταφέρεις από τώρα στην καραντίνα.
αυτο ειναι το θεμα ομως. ΔΕΝ ξερω αν ειναι ετσι και μπορει να ειναι απλα η ιδεα μου απο τα οσα εχω παθει τις τελευταιες μερες. κι αν το βαλω στην καραντινα του κανω θεραπεια με flagyl και epsom salt? αν ναι μπορειτε να μου πειτε ΠΩΣ ακριβως?
Το απογευμα θα κατσω να σου φτιαξω ενα σχεδιο.
Vangelis21
06-06-12, 10:51
οκ ευχαριστω.
σημερα θα κανω παλι νηστεια για σιγουρια και αυριο θα ταισω με τροφη που θα παω να παρω πρασιναδας με σπιρουλινες κτλ. αν δεν μπορεσω να παω τοτε αυτριο ταιζω με αρακα παλι.
το βραδακι που θα δειχνει καλα θα βγαλω ενα βιντεο να δειτε το αλλο ψαρι να δουμε αν εχει κατι
3) για την αλλαγη νερου, αν το βαρελι ειναι χαμηλοτερα απο το υψος του ενυδρειου, θα τραβηξει νερο ΑΠΟ το βαρελι ΣΤΟ ενυδρειο? παντως αυτο που ειπες σπυρο να ρουφηξω απο το λαστιχο δε νομιζω να γινεται. μιλαμε για χοντρο λαστιχο ποτισματος καμια 20αρια μετρα
Με αντλια που εχει καλο μανομετρικο 2 μετρα και πανω. (ακριβη eheim (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2273) με ρυθμιση ροης, ή οικονομικη κινεζικη (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2273) χωρις ρυθμιση ροης και βαζεις στην ακρη φτηνο βανακι (http://www.antemisaris.gr/productList.aspx?iid=89) απο ποτιστικα)
Ειχα λαστιχο καμια 15αρια μετρα και το εκανα ανετα.
Vangelis21
06-06-12, 11:33
Με αντλια που εχει καλο μανομετρικο 2 μετρα και πανω. (ακριβη eheim (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2273) με ρυθμιση ροης, ή οικονομικη κινεζικη (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2273) χωρις ρυθμιση ροης και βαζεις στην ακρη φτηνο βανακι (http://www.antemisaris.gr/productList.aspx?iid=89) απο ποτιστικα)
Ειχα λαστιχο καμια 15αρια μετρα και το εκανα ανετα.
αυτο ειναι για να το κανω απο κουβα κατευθειαν ετσι? καμια σχεση με τα φιλτρα που λεγαμε.
αν το κανω ετσι πως λειτουργει αυτη η αντλια?
δε μου εχει πει καποιος. χρειαζεται να βαλω μηπως εκτοζον στο ενυδρειο προληπτικα μιας και ειχαμε αρρωστιες?
Φιλε Σπυρο σε γενικες γραμμες συμφωνουμε σε οσα εγραψες εκτος απο αυτο για την ανεπιστροφη (μερικως).
Ανεπιστροφα valves χρησιμοποιουνται ανεκαθεν σε ολων των ειδων τους αυτοματισμους
Οι συγκεκριμενες ισως ακουστουν λιγο ακριβες για το μεσο χομπυστα βεβαια
(30-35 ευρω χονδρικη, οχι δεν ειμαι καθολου κανενας Κρισος αλλα ολοι εχουν περισσευματα υλικων απο τη δουλεια τους που αγοραστηκαν και σε καποια φαση αλλαξαν καποια σχεδια) οποτε αν για οποιοδηποτε λογο δεν εμπιστευεστε "κατι" η πιο οικονομικη λυση ειναι τα δυο Χ "κατι" παραλληλα.
Η ανεπιστροφη στη συγκεκριμενη εφαρμογη παντως για μενα ειναι πολυ σημαντικη, γιατι σε καθε περιπτωση (ακομα κι αν για καποιο λογο το αντλιακι του φιλτρου σταματησει να δουλευει) θα αποτρεψει το να μπει το νερο προετοιμασιας μεσα στο φιλτρο και να σπρωξει αναποδα ολα τα σκουπιδια που εχει κρατησει μεσα στο ενυδρειο.
Τις εχεις δοκιμασει μακροχρονα?
Οι κοινες ανεπίστροφες που θα επαιρναν οι περισσοτεροι, εκτός του ότι μπορεί να κολλήσουν γιατί θα πιάσουν μπίχλα απο τη βιολογια, μειώνουν σημαντικά τη ροή της αντλίας.
Και επειδη εκτος απο ακριβη ανεπιστροφη, θα θελει για ασφαλεια καιι επιτηρητη ροης (http://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B 7%CF%84%CE%AD%CF%82+%CF%81%CE%BF%CE%AE%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el-GR:official&client=firefox-a), οσο παει ανεβαινει το κοστος.
Και γιατι να εχει ολο αυτο το συστημα σε μονιμη βαση στη φιλτρανση, για να του ειναι χρησιμο μονο για την ωρα της αλλαγης?
Ειναι πολυ απλη η λυση αν θελει να μη υπαρχει περιπτωση να παει ουτε μια στο εκατομμυριο νερο στο φιλτρο (που δεν παει με τιποτα δλδ αν μεινει εν λειτουργια το φιλτρο και στο κατω κατω ειμαστε παροντες την ωρα της αλλαγης με αυτη τη διαδικασια)
Αν εχει βανακι ή μοχλο ρυθμισης ροης το φιλτρο (που ολα εχουν πια), βγαζει τη πριζα απο το φιλτρο και τα κλεινει και για να μη παει νερο στο φιλτρο, ή αν δεν εχει, βαζει ενα βανακι ακομα (ποιοτικο ομως αυτη τη φοπρα γιατι ειναι σε μονιμη συνδεση στη φιλτρασνη, πχ eheim) αναμεσα στο Ταυ και το φιλτρο.
Πρεπει να γυρισω ενα βιντεακι με την αλλαγη.
Vangelis21
06-06-12, 11:37
Πρεπει να γυρισω ενα βιντεακι με την αλλαγη.
α μπραβο!
αυτο ειναι για να το κανω απο κουβα κατευθειαν ετσι? καμια σχεση με τα φιλτρα που λεγαμε.
αν το κανω ετσι πως λειτουργει αυτη η αντλια?
δε μου εχει πει καποιος. χρειαζεται να βαλω μηπως εκτοζον στο ενυδρειο προληπτικα μιας και ειχαμε αρρωστιες?
Η αντλια ειναι για να σηκωνει το νερο ψηλα και να μη σηκωνεις εσυ κουβαδες (που αν χρειαζοταν κουβας δεν θα το συζηταγαμε τωρα), αλλα κυριως να μη σηκωνεις το ... βαρελι :D, αν κανεις μεγαλη αλλαγη
Με κουβαδες δεν κανεις αλλαγη τοσα λιτρα.
Ξεχνα το.
Θα γεμιζεις μια φορα τον κουβα, αντε 2-3 κουβαδες συνολο 30-35 λιτρα και θα περιμενεις να ερθει το νερο σε θερμοκρασια χωρου?
Θα τους βαζεις στο ενυδρειο και θα τους ξαναγεμιζεις και φτου και απο την αρχη?
Η αλλαγη θα κραταει δυο μερες? :D
Αχρηστη και η αντλια χωρις βαρελι.
Αχρηστο και το βαρελι αν ειναι σε εξωτερικο χωρο.
Το κολπο με το φιλτρο εινα α) για να μη ρουφας στην εξαγωγη (σπρωχνει το φιλτρο το νερο εξω) και β) για να μη βαζεις και στερεωνεις σωληνες μετα μεσα στο ενυδρειο για την εισαγωγη του νερου της αλλαγης.
Το νερο μπαινει απο την εξοδο του φιλτρου (συνηθως spraybar) μεσα στο ενυδρειο.
Ειναι ανεξαρτητα τα δυο κολπα.
Μπορεις να βαλεις το Ταυ και με αλλαγη με λαστιχο απο τη βρυση.
Ετσι τη δυναμη που χρειαζεται για να ανεβει το νερο στο ενυδρειο την αναλαμβανει η πιεση της βρυσης και οχι η αντλια απο το βαρελι.
Το εκτοζον δεν κανει θεραπεια σε βακτηριακες ή δηλητηριασεις.
Δεν ειναι φαρμακο.
Βοηθητικο ειναι (με βαση το αλατι), οπως το μελαφιξ (με βαση το εκχυλισμα cajeput oil).
Τα ψαρια απο οτι διαβαζω μπορει να εχουν σοβαρη βακτηριακη.
Η παραλληλη εμφανιση των κοκκινων σημαδιων μαζι με το dropsy εκει οδηγει.
Vangelis21
06-06-12, 12:00
Το εκτοζον δεν κανει θεραπεια σε βακτηριακες ή δηλητηριασεις.
Δεν ειναι φαρμακο.
Βοηθητικο ειναι (με βαση το αλατι), οπως το μελαφιξ (με βαση το εκχυλισμα cajeput oil).
Τα ψαρια απο οτι διαβαζω μπορει να εχουν σοβαρη βακτηριακη.
Η παραλληλη εμφανιση των κοκκινων σημαδιων μαζι με το dropsy εκει οδηγει.
και τι κανω λοιπον?
και τι κανω λοιπον?
Δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο οτι καταλαβα και στο αλλο θεμα
Vangelis21
06-06-12, 12:12
τιποτα? μη μου λες τετοια... αν εχουν βακτηρια κτλ δε θα παθουν κατι και τα υπολοιπα ψαρια? δεν υπαρχει κατι να βαλω στο ενυδρειο? Δεν μπορω να αφησω 20 ψαρια να πεθανουν!
αν ειναι εσωτερικη μολυνση δεν μπορεις να κανεις και πολλα.
Δεν ξερω τι παιζει με τα αντιβιωτικα, καλυτερα να σου πει ο Σπυρος που δειχνει να γνωριζει το θεμα (προσωπικα δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε, αλλα σε τετοιο χοντρο προβλημα ΙΣΩΣ ειναι η μονη λυση, αν δηλαδη ενδεικνυνται).
Αν δεν, το αλατι βοηθαει τα ψαρακια να ξεπερασουν αρκετα πραγματα. Οπως σου εχω πει ηδη εγω θα ειχα ηδη ριξει αλατι στο ενυδρειο (οχι στη μεγιστη ποσοτητα θεραπειας, ισως στα 3-5 γρ. /λιτρο), αλλα δεν γνωριζω ποσο αυτο ειναι δικοπο μαχαιρι για το dropsy.
Το εκτοζον σιγουρα θα βοηθησει αν υπαρχουν ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ παρασσιτα (αν εχεις ενδειξεις πληγων και τετοια). Αν ειναι εσωτερικη η μολυνση η δραση του θα ειναι μηδαμινη.
Σπυρο οι ανεπιστροφες που λεω δεν εχουν καμια σχεση με αυτες που λες οτι κοβουν πιεση και επηρρεαζονται απο βρωμια, και σιγουρα δεν τιθεται καν θεμα να παθουν οτιδηποτε.
Αν ειναι να φοβηθω κατι, να φοβηθω για τα αντλιακια των φιλτρων που ειναι ενυδριακης χρησης αλλα οχι για βιομηχανικα valves.
Vangelis21
06-06-12, 21:06
πολυ φοβαμαι οτι και το 4 απο τα 5 που αγορασα απο αυτο το πετ σοπ εχει το ιδιο.... ανεβαζω βιντεο σε λιγο...
ρε παιδια ομως αν ηταν dropsy θα ειχαμε 3 θανατους ηδη εκ των οποιων το ενα ψαρακι ξεφουσκωσε μια μερα πριν πεθανει, ενα δε φουσκωσε ποτε κι ενα ισως να ηταν λιιιιγο φουσκωμενο και να πεθανε ακαριαια?
http://www.youtube.com/watch?v=ISLF5QgFFrI&feature=youtu.be
εκανα μετρησεις παλι
νιτρικα 10-20
νιτρωδη 0
αμμωνια μαλλον 0 ειναι αλλα κατι τα τεστ της απι που ειναι οτι να ναι , κατι οτι δεν εχω φως του ηλιου, θα ξανακανω αυριο
https://lh3.googleusercontent.com/-_gfr_qLzpWM/T8-1N-SIP0I/AAAAAAAAAVQ/PmOijRclYhs/s912/filtro.jpg
Αυτο ειναι το συστημα χωρις την ανεπιστροφη
Τα βανακια 1 και 2 ειναι τα γνωστα που εχουν ολοι για να μπορουμε να βγαζουμνε το φιλτρο.
Το βανακι 3 ειναι για να σπαει την πιεση (ροη) και ειναι προεραιτικο.
για να αδειασεις νερο θα εχεις ανοιχτα τα βανακια 1,2, 4 και κλειστο το 5
για να βαλεις νερο στο ενυδρειο με σβηστο φιλτρο κλεινεις τα βανακια 1,2,4 κασι ανοιγεις το βανακι 5
για να γεμισεις με το φιλτρο εν λειτουργια εχις ανοιχτα τα 1,2, κλειστο το 4 και ρυθμιζεις το 5 κατω απο τη μεση
οταν λειτουργει το φιλτρο εχεις ανοιχτα τα 1,2 και κλειστα τα 4,5
(το 3 αν το χρησιμοποιησεις το ρυθμιζεις μια φορα και το αφηνεις για παντα στη θεση που το ρυθμισες)
Η παραπανω εγκατασταση σε βολευει να ειναι μονιμη, και να σταματησεις να κανεις ολοκληρη ιεροτελεστια την αλλαγη νερου
janickrules
06-06-12, 22:18
φιλε βαγγελη,μαλλον απο το πετσοπ ηταν καμμενα...
παντως το ψαρι δεν μου φαινεται καπως στο βιντεο...
Vangelis21
06-06-12, 22:21
ρε παιδια, μπορουμε να βρουμε κανεναν που να ειναι ειδικος κι απλα να μην εχει δει το τοπικ να μας πει αν μπορει να ειχαν κατι απο το πετ σοπ?
δυστυχως και το ψαρακι του βιντεο 99% το εχει. ισως δε φαινεται και πολυ καλα, αλλα ειναι και λιγο χειροτερα απο τοτε. Δεν ξερω τι να κανω πια. αλυσιδα το ενα μετα το αλλο, σε σημειο που με εχει παρει απο κατω και ειμαι σιγουρος οτι θα τα χασω και τα 20 στο τελος...
να κανω κατι με αυτο το ψαρακι αν φουσκωσει και ανοιξουν τα λεπια του? μπορειτε να μου πειτε ΣΙΓΟΥΡΑ χωρις θεραπειες του ρισκου και με λεπτομερειες?
janickrules
06-06-12, 22:31
δεν μπορει να πει κανεις κατι με σιγουρια...
δεν μπορεις να ξερεις σιγουρα αν ηταν απο το πετσοπ καμμενο...
αλλα χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα,εκει καταληγουμε!
εγω θα εκανα θεραπεια σε ολο το ενυδρειο!
δεν ειμαι ομως ο εμπειρος που ζητας...
Vangelis21
06-06-12, 22:33
θεραπεια σε 600 λιτρα ενυδρειο θελει πολλα κιλα εμπειρια και δε τη διαθετω δυστυχως! οποτε μαλλον περιμενουμε!
αν καποιος απο οσους λεγατε για θεραπεια σε καραντινα με φλαγκυλ και εψομ επιμενει, ας μου πειτε πληροφοριες
janickrules
06-06-12, 22:35
θεραπεια σε 600 λιτρα ενυδρειο θελει πολλα κιλα εμπειρια και δε τη διαθετω δυστυχως! οποτε μαλλον περιμενουμε!
ουτε κι εγω,δυστυχως...
περιμενουμε...
Vangelis21
06-06-12, 22:40
κατι αλλο....
ειναι ενα αλλο ψαρι, το οποιο κολυμπαει καθετα εντελως στο ενυδρειο προς τον βυθο και μετα αφηνει το σωμα του και παει παει πανω. ειναι τιποτα η απλα ανησυχω με τα παντα πια?
Θεραπεια με φαρμακα σε ολοκληρο το ενυδρειο δεν μπορεις να κανεις.
Μονο με αλατι μπορεις να κανεις κατι αλλα ετσι κι αλλιως απομονωσε τα υποπτα ψαρια σε καραντινα.
Το να ηταν καμμενα απο το πετ-σοπ δεν ειναι κατι καινουργιο.
Μπορει να μη φταιει καν το μαγαζι και να ηταν καμμενα απο τον εκτροφεα.
Εχεις δει ποτε παραλαβη πετ σοπ? ξερεις πως ειναι και ποσο καιρο ειναι συσκευασμενα τα ψαρια που ερχονται και ποσα παραλαμβανονται πεθαμενα και πετιουνται?
Το ξερεις οτι τις περισσοτερες φορες τα ψαρια που αγοραζουμε υποκεινται ηδη σε μια θεραπεια με φαρμακα που ριχνουν οι μαγαζατορες μπας και τα σωσουν?
Αν δεν ειναι δικη σου γεννα δε μπορεις απλα να εισαι σιγουρος για απολυτως τιποτα.
Για το ψαρακι που λες τυχαια μπορουν να κανουν διαφορες κινησεις. Τωρα εχεις παθει αυτο που λενε πως "οποιος καει απο χυλο φυσαει και το γιαουρτι"
janickrules
06-06-12, 22:44
υποπτα ψαρια σε καραντινα.
Το να ηταν καμμενα απο το πετ-σοπ δεν ειναι κατι καινουργιο.
Μπορει να μη φταιει καν το μαγαζι και να ηταν καμμενα απο τον εκτροφεα.
Εχεις δει ποτε παραλαβη πετ σοπ? ξερεις πως ειναι και ποσο καιρο ειναι συσκευασμενα τα ψαρια που ερχονται και ποσα παραλαμβανονται πεθαμενα και πετιουνται?
Το ξερεις οτι τις περισσοτερες φορες τα ψαρια που αγοραζουμε υποκεινται ηδη σε μια θεραπεια με φαρμακα που ριχνουν οι μαγαζατορες μπας και τα σωσουν?
Αν δεν ειναι δικη σου γεννα δε μπορεις απλα να εισαι σιγουρος για απολυτως τιποτα.
ακριβως αυτο..
οσο για το ψαρακι,εμενα το κανουν αυτο,οταν ταισω παραπανω...
τωρα,τι να σου πω..
Vangelis21
06-06-12, 22:50
να ταισα πολυ αποκλειεται παντως μιας και 4-5 μερες τωρα τρωνε μια νηστεια, μια αρακα η μαρουλι. εριξα πριν 2-3 ωρες αρακα, περιπου μισο μπιζελι ανα ψαρι
Απο φωτοπεριοδο πως εισαι?
Στο χωρο που τα εχεις μηπως τυγχανει να παιζεις ...ντραμς? (τεσπα να εχει δυνατα μουσικη, τηλεοραση κτλ? )
Γενικα απο στρεσσογονους παραγοντες πως παει?
Ειλες πως εχεις μικρα παιδια, υπαρχει περιπτωση να εχουν ριξει κατι μεσα στο ενυδρειο?
Στη βρυση εχεις φιλτρο νερου?
Το σχεδιο το καταλαβες?
Φροντισε η επομενη αλλαγη να γινει σωστα και σε σωστη θερμοκρασια.
(γνωμη μου ειναι καλυτερα να παραλειψεις μια αλλαγη παρα να την κανεις με το "γνωστο" τροπο)
Vangelis21
07-06-12, 10:25
Φιλτρο νερου οχι.
Ειναι στο σαλονι οποτε οι συνηθισμενοι θορυβοι σαλονιου.
Το ενυδρειο ειναι στον τοιχο 2 μετρα ψηλα.
Να επεσε κατι δεν νομιζω αλλα ποτε δεν ξερεις.
Το αχεδιο θα το δω μολις τελειωσουμε με τους θανατους! Και παλι χρειαζομαι κουβα ετσι;
ι σ ω ς το τεταρτο ψαρακι να ειναι καλυτερα, αλλα με τα οσα εχω δει καλυτερα να περιμενουμε...
Και παλι χρειαζομαι κουβα ετσι;
?? τι να τον κανεις?
ενα βαρελακι θες οχι κουβαδακια
Vangelis21
07-06-12, 21:01
Ναι αυτο εννοω. 200λιτρο. Εκτος αν εννοεις κατι που δεν εχω καταλαβει
ρε παιδια μια ερωτηση, γιατι δε μου λεει κανεις να κανω τη θεραπεια για το ψαρακι που μαλλον εχει dropsy ενω στην αρχη την προτεινατε?
Γιατί θελουμε να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως.
Το απομόνωσες το πιθανόν άρρωστο ψάρι;Έχει χειροτερέψει το πρήξιμο;
Vangelis21
08-06-12, 10:27
Γιατί θελουμε να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως.
ε?
Το απομόνωσες το πιθανόν άρρωστο ψάρι;Έχει χειροτερέψει το πρήξιμο;
δεν βαζω καραντινα τιποτα αν δεν ξερω το γιατι και το τι θεραπεια να κανω. καραντινα χωρις λογο δε βλεπω το γιατι να το κανω.
Το πρηξιμο δεν ειναι οσο μεγαλο ηταν του πρωτου ασπρου αλλα απο την αλλη και το αλλο οραντα πεθανε με μηδαμινο σχεδον πρηξιμο. τη μια φαινονται τα 'ανανα" λεπια καθαρα, την αλλη ειναι μια χαρα το ψαρι. δεν ξερω τι να υποθεσω.
απο τροφη ομως ακομα δινω μια αρακα μια νηστεια και τιποτα αλλο σε ολα
Όπως νομίζεις,αλλά μάλλον δεν κατάλαβες ότι το πρήξιμο ειναι η αρχή της υδρωπικίας που αν δεν πάρεις εστω και τώρα μέτρα μην περιμένεις όταν γίνει "κουκουνάρι".
janickrules
08-06-12, 12:47
εννοεις να βαλει flagyl ;
Vangelis21
08-06-12, 20:04
μα εκει ειναι το θεμα. ο καθενας πεταει ενα "παρε μετρα" και δε βοηθαει περαιτερω. εδω και 3 μερες ζηταω ΕΝΑΣ να μου πει πως γινεται η θεραπεια και ΚΑΝΕΙΣ δεν εξηγει. εδω οταν ρωτησα ΓΙΑΤΙ δε μου λετε απαντησες "για να ασχολουμαστε με πολλα" ...
Ισως γιατι μετα μπορει να τ'ακουσει κι απο πανω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=672731#post672731
Αν τα ακουει επειδη ισως χρειαζοταν στο τελος ανθρακας, φανταζομαι τι θα ακουσει αν παει κατι στραβα με το ψαρι?
Vangelis21
09-06-12, 12:37
αν καποιος δε ξερει να δωσει σωστη συμβουλη και κανει λαθος γιατι να μην τ'ακουσει? μονο λογικο ειναι. ετσι κι αλλιως δεν ειπα "πειτε οτι να ναι οποιος να ναι" μονο οποιος ξερει χρειαζεται να απαντησει.
τελοσπαντων, το ψαρακι δυστυχως βρεθηκε νεκρο σημερα το πρωι αλλα σε περιεργο μερος. ηταν μεσα σε ενα καραβι διακοσμητικο με ενα πλεκο κολλημενο πανω του.
janickrules
09-06-12, 15:11
τελοσπαντων, το ψαρακι δυστυχως βρεθηκε νεκρο σημερα το πρωι αλλα σε περιεργο μερος. ηταν μεσα σε ενα καραβι διακοσμητικο με ενα πλεκο κολλημενο πανω του.
εχεις πλεκο μαζι με χρυσοψαρα;;
το καραβακι τι δουλεια εχει μεσα στο ενυδρειο;;
Vangelis21
09-06-12, 17:29
εχεις πλεκο μαζι με χρυσοψαρα;;
το καραβακι τι δουλεια εχει μεσα στο ενυδρειο;;
οι πλεκο (αυτοι που πανε μεχρι 8-9 εκ.) ταιριαζουν με τα χρυσοψαρα μιας και ειναι οι πιο ηπιοι απο τους αλγοφαγους. Το καραβακι τι δουλεια εχει? αυτη ειναι η δουλεια του, διακοσμηση.
οι πλεκο (αυτοι που πανε μεχρι 8-9 εκ.) ταιριαζουν με τα χρυσοψαρα μιας και ειναι οι πιο ηπιοι απο τους αλγοφαγους. Το καραβακι τι δουλεια εχει? αυτη ειναι η δουλεια του, διακοσμηση.
-+9
αρκετά.. πότε θα σταματήσει αυτή η κοροιδία?
gianniwpopi
09-06-12, 18:07
οι πλεκο (αυτοι που πανε μεχρι 8-9 εκ.) ταιριαζουν με τα χρυσοψαρα .
ποιος σου τα ειπε αυτα........:confused:
και τα καραβακια ,οι νεκροκεφαλες, τα αγαλματα κ.α ειναι πολυ ΚΑΚΗ διακοσμηση
Vangelis21
09-06-12, 19:32
παρα πολλοι που το εχουν πει και γενικα αν διαβασεις σε ξενα σαιτ υπαρχουν "κακα" ειδη αλγοφαγων για τα χρυσοψαρα αλλα τα πλεκο τα μικρα ειναι οκ.
οσο για τη διακοσμηση δεν υπαρχει κακη διακοσμηση εκτος κι αν εχει χημικα. τελοσπαντων, δεν ειναι δικη μου οποτε και δεν μπορω να κανω κατι. ΚΑΙ δεν ειναι αυτο το θεμα μας
οκ ενα ενα τα λες...
Μπορεις να κανεις μια ΠΛΗΡΗ παρουσιαση του ενυδρειου?
Οτιδηποτε ζωντανο εχει μεσα, και οτιδηποτε "διακοσμηση"
Vangelis21
09-06-12, 19:47
ενυδρειο 590 λιτρων εντοιχιζομενο στα 2 μετρα. περιπου 2,27 χ 70 χ 40 πανω κατω οι διαστασεις. τζαμι 1,1 εκατοστων.υπηρχαν μεσα 21 χρυσοψαρα διαφορων ειδων κι εχουν μεινει 17. ακομα υπαρχουν 2 πλεκο των 5 εκατοστων κι ενα SAE των 7 εκατοστων.
διακοσμηση εχει 5-6 πλαστικα φυτα, 2 κομματια απο "ναυαγιο". ειναι στρωμενο στο βυθο με λευκη ψιλλοκοκη αμμο απο πετ σοπ. στην πλατη εχει εξωτερικα κολλημενη αφισα με βυθο θαλασσης.
εχει 2 αεραντλιες που βγαινουν σε 3 αεροπετρες. 2 μεγαλα φιλτρα που κανουν για 600 λιτρα ενυδρειο το καθενα μονο του.
οτι αλλο παρελειψα μου το λετε
πλαστικα φυτα, καραβακια, βοτσαλακια και ολα τα σχετικα πρεπει να φυγουν απο κει μεσα.
Ειναι δυσκολο να βρεις φυτα που να μην τα δουν τα χρυσοψαρα σα σαλατα, αλλα κατι ανουμπιες δεν τρωγονται με τιποτα.
Μη παιρνεις ορκο οτι οι πλαστικουρες ειναι κατασκευασμενες απο μη τοξικο. Σιγα ο καθε κινεζος κατασκευαστης μην ειχε τετοιες ευαισθησιες.
Πλεκο και SAE επιβαλλεται να φυγουν αμεσα απο κει μεσα.
Ουτε οι παραμετροι νερου ταιριαζουν ουτε τιποτα.
Αν σου αρεσουν οι πλεκο η τα ΣΑΕ ας το κανες τροπικο κι ας εβαζες ενα κοπαδακι με τις σωστες παραμετρους.
Vangelis21
10-06-12, 00:41
Εχετε ποτε ακουσει οτι το τσαι κατσαριδας γιατρευει το dropsy? http://www.buzzle.com/articles/cockroach-facts.html
Στα δικα μας τωρα... Δεν ειναι κινεζικα τα διακοσμητικα κι εκτος αυτου ειναι χρονια εκει μεσα. Υπαρχουν ενδειξεις οτι εμφανιζουν dropsy;
Οσο για τους αλγοφαγους, που το εχουμε δει officially οτι δεν κανουν; Εμενα οι περισσοτεροι και πετσοπαδες μου εχουν πει πως μια χαρα ειναι και μονο αν ειναι επιθετικα πρεπει να φυγουν. Ετσι κι αλλιως σκεφτομουν να τα βγαλω μετα το σημερινο αλλα θα ηθελα και να το διαβασω σε καποιο αρθρο να ξερω τι παιζει
Χρηστος Ζ.
10-06-12, 06:04
πρεπει να διαβασεις καποιο αρθρο για να καταλαβεις οτι δεν πρεπει να βαζουμε χρυσοψαρα με τροπικα? με ποια λογικη συμβαδιζουν ψαρια κρυου νερου με τροπικα? το χειμωνα τι θερμκρασιες ειχες στο συγκεκριμενο ενυδρειο?
αφου ακους τους πετσοπαδες για οτι σου λενε γιατι δεν τους συμβουλευεσαι και για την υδροπικιαση?
καπου παραπανω διαβασα οτι δεν θα βαλεις καποιο ψαρι σε καραντινα αν δεν σου εξηγησει καποιος το λογο που πρεπει να το κανεις. μετα απο τοσα ποστ δεν εχεις καταλαβει οτι πρεπει να απομονωσεις τα αρρωστα ψαρια, κανεις δεν κανεις θεραπεια, γιατι θα τα χασεις ολα αφου το ενα μεταδιδει την αρρωστια στο αλλο.
σου εχουν εξηγησει εδω μεσα τι πρεπει να κανεις, ατομα με τονους εμπειριας, και εσυ εξακολουθεις να εχεις καποιους <<ενδοιασμους>> για ηλιθιους λογους εις βαρος εσενα και των ζωντανων σου.
μαλλον δεν θελεις να βοηθηθεις και καθε προσπαθεια συμφοριτη καταληγει στο κενο.
καλη τυχη και ευχομαι να ξεμπερδεψεις χωρις αλλη απωλεια.
Vangelis21
10-06-12, 07:18
Λιγο ακυρα τα σχολια σου. Το οτι δεν θελω να ακουω λογια του αερα και θα ηθελα να μαθω τα γιατι δε σημαινει οτι δε θελω να βοηθησω. Ας πουμε οριστε, δεν ειναι ολες οι ασθενειες κολλητικες οποτε δεν ισχυει αυτο που λες. Γιατι να μην παω κι αλλες γνωμες και να μην το ψαξω.
Αλγοφαγους κρυου νερου ξερεις; Ας μην κολλε εκει, μπορει να μην ειναι ο τελειος συνδιασμος αλλα μπορουν να συζουν.
Θερμοκρασια χειμωνα 22-23. Τωρα δυστυχως το λιγοτερο 28 και δεν ξερω πως να την κατεβασω
janickrules
10-06-12, 11:48
εσυ επιμενεις οτι τα τροπικα πανε με τα χρυσοψαρα!
εμεις τι πρεπει να κανουμε για να σε πεισουμε πως ειναι λαθος;;;;
γιατι να λεμε τα ιδια ολη την ωρα;;;
αν θες να κανεις θεραπεια,ανετρεξε στα παραπανω ποστ και εφαρμοσε την!
αν δεν θες να βγαλεις τους πλεκο απο κει μεσα,κανω μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προσπαθεια να σε πεισω:
φυσικα,οι θερμοκρασιες που ζουν οι πλεκο ειναι αλλες...
αν τελικα ειναι ancistrus (λες οτι δεν μεγαλωνουν αλλο),θελουν και πιο μαλακο νερο..
και το χειροτερο:
το βραδυ που τα χρυσοψαρα ειναι πιο "κοιμησμενα",οι πλεκο πανε συχνα και "βεντουζαρουν" πανω τους καταστρεφοντας την μεμβρανη!
Vangelis21
10-06-12, 13:09
εσυ επιμενεις οτι τα τροπικα πανε με τα χρυσοψαρα!
εμεις τι πρεπει να κανουμε για να σε πεισουμε πως ειναι λαθος;;;;
γιατι να λεμε τα ιδια ολη την ωρα;;;
αν θες να κανεις θεραπεια,ανετρεξε στα παραπανω ποστ και εφαρμοσε την!
αν δεν θες να βγαλεις τους πλεκο απο κει μεσα,κανω μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προσπαθεια να σε πεισω:
φυσικα,οι θερμοκρασιες που ζουν οι πλεκο ειναι αλλες...
αν τελικα ειναι ancistrus (λες οτι δεν μεγαλωνουν αλλο),θελουν και πιο μαλακο νερο..
και το χειροτερο:
το βραδυ που τα χρυσοψαρα ειναι πιο "κοιμησμενα",οι πλεκο πανε συχνα και "βεντουζαρουν" πανω τους καταστρεφοντας την μεμβρανη!
μαλλον ποσταρουμε χωρις να εχουμε διαβασει τα παραπανω ποστ και για αυτο γινονται συγχυσεις. να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα λοιπον
1) τα πλεκο θα τα βγαλω και το εχω πει απο χτες το πρωι (ψαξτο και θα το δεις) αλλα εχω το δικαιωμα και την οπρεξη να μαθω το ΓΙΑΤΙ και ΟΧΙ απλα επειδη το λεει καποιος σε ενα φορουμ (χωρις παρεξηγηση) αλλα μου αρεσει να διαβαζω αρθρα ειδικων. σωστο δεν ειναι?
2) αν βρεις καποιο ποστ που να εξηγει πως κανουμε την θεραπεια εγω απο δω και περα θα λεω ναι σε ολα χωρις δευτερη σκεψη
3) να κανω θεραπεια τωρα πια που? δεν υπαρχει αρρωστο ψαρι
janickrules
10-06-12, 13:50
συγγνωμη,γραψε λαθος...
Vangelis21
10-06-12, 13:57
βλεπεις λοιπον? την κριτικη την δεχομαι. τις συμβουλες τις χρειαζομαι και ευχαριστω οποιον τις δινει. Αλλα ειναι λαθος να βγαινω ο "δεν θελω να σωσω τα ψαρακια" οταν εδω και 100+ μηνυματα δεν εχει βρεθει ΕΝΑΣ να μου πει πως κανω την θεραπεια
janickrules
10-06-12, 15:04
κατσε,μην το παρακανουμε!
σου προτειναν θεραπεια για ντροπσι τα παιδια στο προηγουμενο ποστ!
ετσι δεν ειναι;
και τωρα τι θεραπεια ζητας;
αφου δεν εχεις αρρωστο ψαρι...:confused:
Vangelis21
10-06-12, 15:38
κατσε,μην το παρακανουμε!
σου προτειναν θεραπεια για ντροπσι τα παιδια στο προηγουμενο ποστ!
ετσι δεν ειναι;
και τωρα τι θεραπεια ζητας;
αφου δεν εχεις αρρωστο ψαρι...:confused:
και σου ξαναλενω, ποσταρε μου εδω την θεραπεια και θα παραδεχτω οτι ειμαι τυφλος και δεν την ειδα. το "βαλε σε εναν κουβα το ψαρι με Flagyl" για μενα ειναι 'εχω ακουσει κατι , καντο μπας και"
Ας μην αναλωνιμαστε ομως τωρα
ερωτηση. να τα βαλω τα πλεκο με τα λαμπιντο η κι εκει θα εχω προβλημα?
Δεν θα τελειωσει ποτε αυτο το τροπαριο, οπου φταινει ολοι οι αλλοι εκτος απο σενα?
Ας το τελειωσω εγω με στοιχεια, λινκ και μια περιληψη του ιστορικου οπως εξελιχθηκε.
Το συμπτωμα των περιττωματων με περλες που πρωτοανεφερες (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=672224#post672224), μπορει να ειναι απο ελλειπη διατροφη, ομως δεν αποκλειεται (γιαυτο εγιναν και οι σχετικες ερωτησεις) μαζι με αυτη να υπαρχει και βακτηριακη ασθενεια, με συμπτωμα το dropsy και οπου καταρχας απο το βιντεο σου, (http://www.youtube.com/watch?v=I_doxE_UXQw&feature=youtu.be) εξακριβωθηκε
Ναι το ψαρι εχει εμφανη συμπτωματα dropsy.
Οι θεραπειες που ειχαν καποια τυχη σε αυτο το σταδιο, ηταν μονο με metronidazole (χαπια flagyl) και με clout (ενυδρειακο).
Και στις δυο μεθοδους, παραλληλη προσθηκη espom salt για να αδειασουν οι ιστοι του και τα οργανα τους απο τα υγρα που κανουν το πρηξιμο.
(και μαλιστα σε σταδιο οχι πολυ προχωρημενο που θα μπορουσε ισως να αντιμετωπιστει)
δεν θα το ταλαιπωρησεις!
δεν μου φαινεται στα τελευταια του εμενα..
Ουτε εμενα.
Πιστευω εχει ελπιδες.
Δεν ειναι πολυ τουμπανο.και κατα δευτερον να επιβεβεβαιωνεται με την παραλληλη εμφανιση κοκκινων σημαδιων που ανεφερες (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=673330&postcount=1).
Για αρχη σου δωθηκε θεραπεια πιο συμβατικη, με ενυδρειακα φαρμακα...
Τεσπα αν εχει dropsy προσπαθησε αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=V1muxhJdwTE
Ισως να εχουν βακτηριακη και τα δυο απλα το ενα σε πιο προχωρημενη κατασταση.
Αλλα συμπτωματα εχουν?
Κοκκινιλες στο σωμα, στη περιοχη που αφοδευουν?
Ληθαργικη κατασταση?
κλπ
Τι τροφη ταισες το ψαρι που εκανε τις ... "περλες"?
.... αλλα την απερριψες ....
δυστυχως το βιντεακι δεν μπορω να το ακολουθησω για διαφορους λογους, μακαρι να μπορουσα.
Η επομενη μεθοδος θεραπειας (με flagyl) υπαρχει, αλλα δεν στην ποσταραν γιατι μεχρι να φτασεις εκει και ενω σου παρεθεσα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672688&postcount=75) τα παφθηνα κοινα φαρμακα απο φαρμακειο που χρειαζοταν, οπως και τον απλο εξοπλισμο που θα χρησιμοποιουσες (καδο αεροφιλτρο ή αεραντλια), εσυ κολαγες σε ανουσια πραγματα, και μας ελεγες και απανθωπους (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672499&postcount=44) για την προταση για θεραπεια σε πλαστικο καδο, και πηγαινες και εβαζες αγγελια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62696) για ενυδρειο δωρο εξ'ουρανου αφου δεν ειχες και χρηματα , ενω το ψαρι πεθαινε. (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672655&postcount=63)
(ενω για αλλα πραγματα ειχες διαθεση και χρηματα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62748))
Και ενω ξοδεψαμε ενα τονο ιντερνετικο μελανι (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672693&postcount=77) να σε πεισουμε να κανεις θεραπεια και να σου δωσουμε και espom και φιλτρα και ανθρακα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672710&postcount=87), αν χρειαστει επαναληψη της θεραπειας και το μονο που εμενε να παρεις ηταν flagyl απο ενα φαρμακειο .... ησουν και ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672731&postcount=102).
Καλο απογευμα και εις αλλα με υγεια.
Ελπιζω να μην ξανακουσω υποννοουμενο.
Vangelis21
10-06-12, 17:20
Δεν θα τελειωσει ποτε αυτο το τροπαριο, οπου φταινει ολοι οι αλλοι εκτος απο σενα?
Ας το τελειωσω εγω με μια περιληψη του ιστορικου οπως εξελιχθηκε.
Το συμπτωμα των περιττωματων με περλες που πρωτοανεφερες, μπορει να ειναι απο ελλειπη διατροφη, ομως δεν αποκλειεται (γιαυτο εγιναν και οι σχετικες ερωτησεις) μαζι με αυτη να υπαρχει και βακτηριακη ασθενεια, με συμπτωμα το dropsy και οπου καταρχας εξακριβωθηκε στο βιντεο σου (http://www.youtube.com/watch?v=I_doxE_UXQw&feature=youtu.be)(και μαλιστα σε σταδιο οχι πολυ προχωρημενο που θα μπορουσε ισως να αντιμετωπιστει)
και κατα δευτερον να επιβεβεβαιωνεται με την παραλληλη εμφανιση κοκκινων σημαδιων που ανεφερες (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=673330&postcount=1).
Για αρχη σου δωθηκε θεραπεια πιο συμβατικη, με ενυδρειακα φαρμακα...
.... αλλα την απερριψες ....
Η επομενη μεθοδος θεραπειας (με flagyl) υπαρχει, αλλα δεν στην ποσταραν γιατι μεχρι να φτασεις εκει και ενω σου παρεθεσα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672688&postcount=75) τα παφθηνα κοινα φαρμακα απο φαρμακειο που χρειαζοταν, οπως και τον απλο εξοπλισμο που θα χρησιμοποιουσες (καδο αεροφιλτρο ή αεραντλια), εσυ κολαγες σε ανουσια πραγματα, και μας ελεγες και απανθωπους (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672499&postcount=44) για την προταση για θεραπεια σε πλαστικο καδο, και πηγαινες και εβαζες αγγελια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62696) για ενυδρειο δωρο εξ'ουρανου αφου δεν ειχες και χρηματα , ενω το ψαρι πεθαινε. (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672655&postcount=63)
(ενω για αλλα πραγματα ειχες διαθεση και χρηματα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62748))
Και ενω ξοδεψαμε ενα τονο ιντερνετικο μελανι να σε πεισουμε να κανεις θεραπεια και να σου δωσουμε και espom και φιλτρα και ανθρακα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672710&postcount=87), αν χρειαστει επαναληψη της θεραπειας και το μονο που εμενε να παρεις ηταν flagyl απο ενα φαρμακειο .... ησουν και ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=672731&postcount=102).
Καλο απογευμα και εις αλλα με υγεια.
Ελπιζω να μην ξανακουσω υποννοουμενο.
υπονοουμενο? στα ισα τα ειπα. δεν εδωσες καμια σοβαρη θεραπεια παρα μονο λογια του αερα. σε στιγμες κρισης δεν ποσταρες καν ενω ησουν ονλαιν.
Δεν εχεις δικαιωμα να μου λες αν εχω χρηματα η οχι και προσεχε τα λογια σου γιατι δε σου πεφτει λογος. το μονο που εκανες ειναι να ειρωνευεσαι και να το παιζεις καποιος χωρις να προσφερεις ουσιαστικη βοηθεια. Αν ΔΕΝ εχεις ιδεα το πως να βοηθησεις απλα να απεχεις παρα να γεμιζεις ενα ολοκληρο τοπικ με οφτοπικ και ασχετα επειδη ειχες ορεξη για συζητηση περι ανεμων και υδατων. κανε μας την χαρη λοιπον γιατι οσα και να ξερεις για τα ενυδρεια (δεν εχω ιδεα βεβαια αν και τι) απο τροπους εχεις καποιο θεματακι και κοιτα να το κοιταξεις
Εκει που μας χρωσταγαν μας πηραν και το γαιδαρο :cool:
Την ηξερα την καταληξη και το ειχα πει
Δεν επρεπε απο την αρχη να σου γραψω καθολου γιατι οπως εγραψα και σε εκεινο το θεμα
Τα λαθη πληρωνονται :grin:
Καλα συνεχεια με πιο καλες οδηγιες στην πορεια, ολο και καποιος θα βρεθει ....
Vangelis21
10-06-12, 17:30
ποιος σου χρωσταγε? μαθε να μιλας πρωτα και να εχεις τροπους και μετα τα λεμε. Τα 10.000 ποστ σου λιγο μετρανε και τις 3 φορες που εχεις γραψει σε ποστ μου ησουν ειρωνας, κακοηθης και 'καποιος'. ε πολυ περισσοτερο με βοηθησαν παιδια με 300 και 400 ποστ απο οτι εσυ. αλλα ετσι ειναι οσο χρονο και να περασεις διαβαζοντας για ενυδρεια τροπους δεν βρισκεις. Ευχαριστουμε για την "βοηθεια", γεια σου τωρα
και φαντασου ΠΟΣΟ ηθος εχεις οταν διπλα σε φραση "τα λαθη πληρωνονται" εχεις χαμογελαστο emoticon... κοιταξε το αυτο
Vangelis21 σε όλα τα θέματα που άνοιξες μέχρι τώρα, όλοι προσπάθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να σε βοηθήσουν ανιδιοτελώς και με καλή διάθεση.
Απο τη μεριά σου όμως υπάρχει ένας "περίεργος" αρνητισμός, επικαλείσαι τι σου είπε ο πετσοπάς,τι διάβασες κάπου, τι άκουσες αλλού και αντιμετωπίζεις τουλάχιστον άδικα και αχάριστα (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τον delta66) αυτούς που προσφέρονται να απαντήσουν.
Αναγκαζόμαστε να κλειδώσουμε το θέμα για να μη παρατραβήξει :confused:.
Καλό είναι να μάθουμε να λέμε και κάνα ευχαριστώ.
Κάρτα προς γνώση και συμμόρφωση.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.