PDA

Επιστροφή στο Forum : σκληροτητα

gianniwpopi
04-06-12, 09:54
καλημερα, εχω ενα μπουκαλι εμφιαλομενο και χαζευα αυτα που γραφει και λεει σκληροτητα 160ml/l
τι ειναι αυτο? μαλακο η σκληρο?/

exelix
04-06-12, 10:30
Λογικά γράφει 160mg/l και είναι ψιλομέτριο νεράκι. Το θες για το ενυδρείο ή έτσι ρωτάς;

gianniwpopi
04-06-12, 10:36
βασικα κοιταγα ενα θεμα με diy αυτοματη αναπληρωση και το σκεφτομουνα να το κανω για το γαριδοενυδρειο μου και επειδη δεν εχω οσμοση ...:D
-------------------------
αυτο ειναι το θεμα.. αρχαιο:p
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=673122#post673122

Γιώργος Κ
04-06-12, 10:43
Τα εμφιαλωμενα περιεχουν χλωριο και αυτα ...
Πολλα μαλιστα περιεχουν (και το γραφουν) ακομα και πολλα ΝΟ3!!!

gianniwpopi
04-06-12, 10:51
αυτο που εχω λεει οτι νο3 εχει<5 , νο2=0 και nh4<0.1
σε περιπτωση που δεν εχω οσμοση, (που δεν εχω) τωρα το καλοκαιρι με τι νερο πρεπει να γινεται η συμπληρωση της εξατμισης? το εμφιαλωμενο δεν κανει?
-------------------------
σε περιπτωση που δεν εχω οσμοση, (που δεν εχω) τωρα το καλοκαιρι με τι νερο πρεπει να γινεται η συμπληρωση της εξατμισης? το εμφιαλωμενο δεν κανει?

οσο για το χλωριο, για αυτο υπαρχει και το αντιχλωριο, σωστα??:D

jimbit22
04-06-12, 13:25
οι μετρησεις που γραφουν τα εμφιαλωμενα απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα γιατι δεν υποχρεωμενοι να κανουν συνεχεια μετρησεις, αμα δεισ η ημερομηνια μετρισης που λεει στο χαρτακι πρεπει να ειναι αρκετα παλιαα.. ενα αυρα 1λιτ που κραταω τωρα λεει:
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΕΙΑΣ Ι.Γ.Μ.Ε. 10-6-08 !!!!!
και το ιδιο λεει και το 500μλ
ενα αλλο βικος 500μλ λεει:
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε. 4-1-12
οποτε δεν πιστευω οτι τα νουμερα που γραφει ειναι και τοσο σωστα.. οι πηγες αλαζουν χαρακτιρηστικα μεσα στον χρονο αναλογα με την εποχη και το νερο που υπαρχει διαθεσημο τον υδροφορο οριζοντα..

delta66
04-06-12, 16:31
Τα 160 mg/lt (ή ppm, οχι ml/lt) σκληροτητα, ειναι ισα με 9 μοναδες dGH.
(160:17.86)
Η βρυση σου, ισως εχει και πιο μαλακο νερο.

Ολα τα νερα αυτα, εχουν μεταλλικα αλατα μεσα (ασβεστιο και μαγνησιο κυριως που διαμορφωνουν την σκληροτητα κατα βαση)
Το κακο ειναι οτι τα εμφιαλωμενα, εκτος απο σκληρα, εχουν και αλλοιωμένα πλαστικα απο τον ηλιο (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/misc/fc4c397f.jpg), ειναι και .... "αγνα (http://tvxs.gr/news/ygeia/eksasthenes-xromio-se-emfialomena-nera-eyreias-katanalosis)"

Και τα απιονισμενα επισης ειναι ακαταλληλα (οχι λογω σκληροτητας, θεωρητικα εχουν μηδεν) λογω ιδιως συνθηκων "αποθηκευσης" και μεταφορας με τα εμφιαλωμενα και επιπλεον αμφισβητήσιμη ποιοτητα αφου φτιαχνονται για ηλ. σιδερα.
Ποιος τα περναει ελεγχο για καταλληλοτητα?

Κι απο αποψης οικονομιας, ειναι ασυμφορα και τα εμφιαλωμενα και τα απιονιισμενα, στις αναπληρωσεις μονο της εξατμισης μεσα σε ενα καλοκαιρι, εχει γινει αποσβεση

Αν δεν μπορεις να παρεις ΑΟ, κανε μια μεγαλη (αλλα με σωστη διαδικασια) αλλαγη νερου 50-60%, καθε 3-4 αλλαγες ρουτινας, για να γινεται ενα μικρο "reset".

Alex_Salonica
04-06-12, 16:35
Το βασικότερο πρόβλημα με τα εμφιαλωμένα νερά είναι ο τρόπος φύλαξης και μεταφορας τους ειδικά τώρα το καλοκαίρι αφού εκτείθονται στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο παρελθόν έχασα όλες τις γαρίδες μου σε ένα ενυδρείο που έκανα αλλαγές με εμφιαλωμένο νερό.
Μετά από αυτό αποφεύγω το εμφιαλωμένο ακόμα και να το πίνω.

Σωτος1981
07-09-12, 17:35
Πως μπορω να εχω υψιλο πε-χα (8.0) με χαμηλες σκληροτητες(Gh<4 - Kh<3)???