PDA

Επιστροφή στο Forum : Ζευγαρι julidochromis transcriptus

tnick
01-06-12, 19:03
Ειχα στο ενυδρειο μου 5 ψαρακια του ειδους για 4 μηνες περιπου. Απο τη πρωτη βδομαδα ειχε ξεχωρισει ενα ζευγαρι. πριν λιγο καιρο εβγαλα ένα μεγαλο που δημιουργουσε φασαρια και πριν μια βδομαδα εβγαλα ακομα ένα. Πλεον στο ενυδρειο μου κατοικουν το ζευγαρι στη φωλια του και ενα πολυ μικρο juli το οποιο δεν μπορεσα να πιασω τη προηγουμενη βδομαδα και ετσι το αφησα μεσα προσθετοντας λιγες πετρες ακομα για να μπορει να κρυβεται.

Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι το ζευγαρι δεν συμπεριφερεται οπως πρωτα δηλαδη δεν βγαινει απο τη φωλια του συχνα παραμονο αν ταισω που τρωνε χωρις καποιο προβλημα. αλλα τη περισσοτερη ωρα της μερας καθονται μεσα το ενα σε μια μερια και το αλλο σε αλλη και δεν κανουν τιποτα

Ολο αυτο νομιζω πως ξεκινησε απο την προηγουμενη βδομαδα που εβγαλα το τελευταιο ψαρι απο κεινη την ωρα παρατηρησα καποιες ψιλοαψιμαχιες μεταξυ του ζευγαριου και γενικα φαινεται σα να χαλιουνται λιγο.. υπαρχει περιπτωση χωρις να χω πειραξει τη φωλια κυριως να συμβει κατι τετοιο δηλαδη να χωρισει το ζευγαρι?

οι συνθηκες του ενυδρειου ειναι

no3 - 12.5
kh - 13
gh - 32

το gh το ειχα μετρησει στο 20 αλλα προσθεσα 1.5 κουταλια seachem cichlid lake salt και μια κουταλια σόδα και τωρα που ξαναμετρησα ειναι 32...

Η συμπεριφορα του ζευγαριου ομως ηταν περιεργη και πριν προσθεσω τα αλατια με τη σοδα..

τι να συμβαίνει αραγε?

Κλεόβουλος
01-06-12, 19:18
Δεν είναι περίεργο στα Julies να διαταραχθεί η σχέση του ζευγαριού.
Αυτά που έβγαλες ίσως είναι και ο λόγος.
Έχω παρατηρήσει ότι τα transcriptus για να κυκλοφορούν πιο πολύ, χρειάζονται συγκατοίκους (σαν "dither fish"). Αλλιώς προτιμούν να κρύβονται στις πέτρες.

(τι ph έχεις?)

tnick
01-06-12, 19:33
Το ph το ειχα μετρησει σε ενα πετ σοπ γυρω στο 8 με 8.2 τωρα μολις σταθεροποιησω αλατια κ σοδες θα παω για μετρηση. Θα βαλω μουλτι μολις βρω λες να ειναι καλυτερα;

Και δηλαδη οταν βαζεις 5 τζουλις να βγαλουν ζευγαρι και βγαζεις τα 3 οταν δημιουργηθει ζευγαρι βλεπεις αδειο ενυδρειο;;

Κλεόβουλος
01-06-12, 20:04
Και δηλαδη οταν βαζεις 5 τζουλις να βγαλουν ζευγαρι και βγαζεις τα 3 οταν δημιουργηθει ζευγαρι βλεπεις αδειο ενυδρειο;;

τίποτα δεν είναι απόλυτο :)

tnick
01-06-12, 21:29
ας ελπισουμε να μην χωρισουν και να δουμε επιτελους μικρα!

παντως το gh που ειναι στο 32 δεν ειναι παραξενο? ανεκαθεν ειχε μεγαλη διαφορα με το kh γιατι και πριν τη σοδα και το αλατι που έκανα μετρήσεις ήταν στο 20 το gh και το kh στο 8 .

Κλεόβουλος
02-06-12, 08:42
Άλλο το Gh (λέγεται και μη-ανθρακική σκληρότητα,αφορά τα ιόντα ασβέστιου,μαγνήσιου και άλλων μεταλλικών στοιχείων που περιέχει το νερό), άλλο το Kh (λέγεται και ανθρακική σκληρότητα ή προσωρινή σκληρότητα γιατί μπορεί να αφαιρεθεί βράζοντας το νερό, και αφορά ενώσεις ανθρακικών, διττανθρακικών,πυριτικών αλάτων,υδροξείδιου κλπ και εξουδετερώνει περισσότερο ή λιγότερο,ανάλογα πόσο ψηλό ή χαμηλό είναι, τα οξέα που παράγονται στο ενυδρείο).

Θα πρότεινα να μη ρίχνεις σόδες κλπ ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές, αλλά να έχεις σταθερές ρουτίνες εβδομαδιαίων αλλαγών 30-40% νερού και θα δεις ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν εκεί που πρέπει.;)

Παναγιώτης Κ
02-06-12, 13:37
Μια οικόνα των ψαριών και του ενυδρείου θα βοηθούσε πολύ!
Πάντως εγώ πιστεύω ότι αν έχουν πολλές πέτρες και αν είναι και νέα στο ενυδρείο και σίγουρα τρομαγμένα έχουν ένα λόγο παραπάνω για να κρύβονται.
Αλλά μην ανησυχείς! Σιγά σιγά θα ξεψαρώσουν.

tnick
02-06-12, 14:43
φωτο θα τραβηξω μολις ανοιξουν τα φωτα αλλα δεν ειναι νεα στο ενυδρειο. ειναι μεσα απο το φλεβαρη απλα τωρα εγιναν καποιες αλλαγες δηλαδη φυγαν 2 ψαρια μεσα σε 2-3 βδομαδες και μπηκαν λιγες πετρες. εγω φοβαμαι μονο μην χαλαστει το ζευγαρι και εχουμε διαζύγια :P και δεν δουμε μικρα ποτε !

Παναγιώτης Κ
02-06-12, 14:53
φωτο θα τραβηξω μολις ανοιξουν τα φωτα αλλα δεν ειναι νεα στο ενυδρειο. ειναι μεσα απο το φλεβαρη απλα τωρα εγιναν καποιες αλλαγες δηλαδη φυγαν 2 ψαρια μεσα σε 2-3 βδομαδες και μπηκαν λιγες πετρες. εγω φοβαμαι μονο μην χαλαστει το ζευγαρι και εχουμε διαζύγια :P και δεν δουμε μικρα ποτε !

Aπο τον φλεβάρη δεν τα λες και παλια.
Πάντως αν είναι διαπιστωμένο ζευγάρι δύσκολα θα χαλάσει, εκτός και αν διατάραξες πολύ το ενυδρείο και κατα συνέπεια και το ζευγάρι.:rolleyes:

tnick
02-06-12, 15:33
η φωτογραφια παρακατω

http://db.tt/xLvro7z1

κατα το ταισμα...

τη δεξια γωνια παντως θα την ετοιμασω με κελύφη σαλιγκαριων για να βαλω καποιο κοχυλοψαρο σε λίγο καιρο που θα βρω καποιο ειδος μηπως θελει παρεα το ζευγαρι για να ξεψαρωσει

Παναγιώτης Κ
02-06-12, 16:34
Σαν aquascape είναι καλό! Απλά, καλό θα ήταν να έχεις άμμο αντί για χαλικάκι. Στα αφρικάνικα ψάρια τους αρέσει να σκάβουν στην άμμο και να την αναμασάνε. Με το χαλικάκι λίγο δύσκολα.

tnick
02-06-12, 16:53
Ειναι πιο λεπτο απο χαλικακι! Ειναι αμμος θαλασσης βασικα και εχω παρατηρησει οτι μπορουν να το σκαψουν. Τωρα να βγαλω ολο το υποστρωμα παντως ειναι μεγαλη αλλαγη θα το αφησω ετσι πως ειναι για την ωρα

tnick
07-06-12, 17:03
τα πραματα μετα απο μια βδομαδα και λιγες μερες βλεπω να μην καλυτερευουν το ζευγαρι αν και ξεψαρωσε αρκετα μπορω να πω ωστοσο δεν σταματησε το ένα να προσπαθει να δαγκωσει την ουρα του αλλου. για να καταλαβετε πλεον δεν ειανι συνεχεια το ενα διπλα στο αλλο αν και μενουν στην ιδια φωλια οταν πανε να βγουν μαζι το ενα που ειναι λιγο μικροτερο προσπαθει να δαγκωσει την ουρα του αλλου που ειναι λιγο μεγαλυτερο. Το αλλο αδιαφορει αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν αυτο :/

και ενα βιντεο που τραβηξα μπας και καταλαβεται τι παιζει

http://www.youtube.com/watch?v=BqBfyRzNsr8&feature=plcp