Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ειναι ο αραωνιτης μετα απο 5 μηνες ζωντανος μεσα στη σφραγισμενη συσκυασια?

ilias13
29-05-12, 23:42
εχω τη συσκευασια του συγκεκριμενου ζωντανου αραγωνιτη εδω κ 5 μηνες σφραγισμενη.πανω η συσκευασια γραφει΄"this product has a shelf life of 12 months".δεν γραφει πουθενα ομως για ημερομηνια παραγωγης η κατι αντιστοιχο.πως θα γνωριζω εαν ο αραγωνιτης ειναι οντως ζωντανος η εχει νεκρωσει?εαν ειναι νεκρος κ τον τοποθετησω μεσα στο ενυδρειο δεν θ ανεβασει νιτρικα?σε περιπτωση που ο αραγωνιτης δεν ειναι ζωντανος πως μπορω να τον προσθεσω μεσα στο ενυδρειο?
http://www.petco.com/product/7452/Natures-Ocean-Bio-Activ-Live-Aragonite-Reef-Sand.aspx?CoreCat=certona-_-ProductDetail_2-_-Nature%27s%20Ocean%20Bio-Activ%20Live%20Aragonite%20Reef%20Sand-7452

georginio
30-05-12, 12:49
και να μην ειναι θα ζωντανεψει.εχεις κ αλλον μεσα?

nikman
30-05-12, 15:04
Φίλε ο συγκεκριμένος αραγωνήτης έχει ημερομηνία λήξης που γράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας χαμηλά στη γωνία. Αν δεν την έχεις βρεί είναι ύποπτο.
Έχω βάλει τον ίδιο στο ενυδρείο.

ilias13
31-05-12, 11:48
αριστερα στην κατω γωνια εχει αυτοκολλητο ασπρο κ βγαινει πολυ δυσκολα.το ενυδρειο τωρα θα το ξεκινησω δεν εχω αλλον αραγωνιτη μεσα υπαρχει ομως μεσα ζωντανος βραχος

Νοτιοαμερικάνος
31-05-12, 14:29
Κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση. Αν έψαξες καλά και δεν υπάρχει η ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι καποιος την έχει αφαιρέσει. Να πας να ρωτήσεις τον πετσοπά. Τουλάχιστον να σου πεί πότε την προμηθεύτηκε. Αν τέλος ο αραγωνίτης είναι νεκρός θα ζωντανέψει μόνον αν υπάρχει άλλος ζωντανός αραγωνίτης ή βράχος αλλιώς τον έχασες.

accnt
01-06-12, 09:28
Παιδιά, αυτό με τον "ζωντανό" αραγωνίτη είναι μεγάλη μούφα. Βακτήρια έχει υποτίθετε ζωντανά και τπτ άλλο. Τα οποία αν θες τα συμπληρώνει ο καθένας όποτε θέλει.
Οπότε ακόμα και να έχει λήξει η συσκευασία σου, μπορείς να ξεπλύνεις τον αραγωνίτη και να τον χρησιμοποιησεις άφοβα. ;)