Επιστροφή στο Forum : Θερμοστάτης
Το ενυδρείο μου των 100 λίτρων το αγόρασα μέσα ιούλη κι έτσι εως τώρα δεν είχα βάλει σε λειτουργία καθόλου τον θερμοστάτη. Τις τελευταίες μέρες που έχει δροσίσει και ο καιρός , άρχισε να πέρνει την κάτω βόλτα η θερμοκρασία στο ενυδρείο και σήμερα κατέβηκε κάτω απ'τους 26 βαθμούς στους οποίους έχω ρυθμίσει και το θερμοστάτη.
Είπα λοιπόν να τον βάλω στην πρίζα για πρώτη φορά . Έπειτα απο αρκετές ώρες και ενώ η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τους 27,5 πλέον ο θερμοστάτης συνέχιζε ακόμη να δουλεύει! Κατα διαστήματα , έσβυνε για λίγο και μετά ξανασυνέχιζε . Μα γιατί? Αφού η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη :? Εγώ θέλω η θερμοκρασία να είναι γύρω στους 26 πάντα.
Τι συμβαίνει?
Υ.Γ. Ο θερμοστάτης είναι ισχύος 100 watt
"παίξε" λίγο με την ρυθμιση εως ότου πετύχεις την επιθυμιτή θερμοκρασία.Πολλοί θερμοστάτες 'χάνουν' λίγο.Τί μάρκα είναι?
Προσωπικά οι μόνοι που είναι 100% οκ είναι οι EBO-JAGGER. :wink:
Η το θερμόμετρό σου "είναι για τα μπάζα", ή (το πιο πιθανό) ο θαρμοστάτης σου δεν δουλεύει σωστά...
Μέτρα τη θερμοκρασία και με δεύτερο (και με τρίτο αν "σε παίρνει") θερμόμετρο και ρύθμισε ανάλογα τον θερμοστάτη.
EDIT
δεν πρόλαβα τον husky_jim...
και αυτο που λέει :)
Προσωπικά οι μόνοι που είναι 100% οκ είναι οι EBO-JAGGER. :wink:
Και οι μόνοι που εμπιστεύομαι!!!
johnny98130
12-09-04, 09:14
Η θα κάνεις αυτο που σου λένε τα παιδια και θα παρεις Jager η θα πρεπει να ελέγξεις την θερμοκρασια σου με καποιο ηλεκτρονικό συστημα διαχειρησης της θερμοκρασιας το οποίο ειναι το πλέον αξιοπιστο.
nkarvounis
12-09-04, 10:02
Όντως οι Jäger είναι οι πιο αξιόπιστοι θερμοστάτες. Αλλά πριν μπει στο έξοδο να αγοράσει έναν, ας ρυθμίσει πρώρα αυτόν που έχει.
Tο πρώτο θερμόμετρο δείχνει 26,3 αυτήν τη στιγμή ενώ το δεύτερο 25,8 , οπότε μια χαρά μου φαίνεται το θερμόμετρο . Θα δοκιμάσω το θερμοστάτη στους 24 βαθμούς.
Ρύθμισα το θερμοστάτη στους 24 βαθμούς αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Γνωρίζετε περίπου την τιμή ενός Jager 100 watt?
Γνωρίζετε περίπου την τιμή ενός Jager 100 watt?
Στην Ελλάδα, γύρω στα 30 ευρά.
Από internet σχεδόν η μισή τιμή, αλλά αν προσθέσεις μεταφορικά... πλησιάζει την ελληνική τιμή.
Δες για παράδειγμα εδώ (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=138014+*+138015+*+138016+*+138017+*+138018+*+138 019+*+138020+*+138021+*+138022&t=temartic_e&userid=pmvQwQDSqMM9esGyfdS4QWxkSY5Qtu6sO4U)
14 ευρώ! Εγώ τον πλήρωσα 26 :evil: . Πολλή ακρίβια ρε παιδί μου , τι να πω. Μάλλον ότι έχει να κάνει με εξοοπλισμό ενυδρείου θα προτιμώ τα online καταστήματα από εδώ και πέρα...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.