PDA

Επιστροφή στο Forum : Φύτεμα hornwort


Fonamstel
11-09-04, 01:29
To hornwort πως το φυτεύουμε ?
Απ' όσα διάβασα, δεν βγάζει ρίζες, αλλά rhizoids ("πιαστράκια" δηλαδη? - κάτι αντίστοιχο με java moss ?)
Αρα, η το δένουμε σε μια πέτρα (πως όμως το "ξεδένουμε" μετά?), η "θάβουμε" τη "βάση" του στο χαλίκι για να πιαστεί. Αν μια σειρά φύλλων μείνει θαμμένη δεν θα σαπίσει? αλλά αν κοπεί... δύσκολα θα συγκρατηθεί μόνο ο κορμός του...

Επειδή σήμερα πήρα το χόρτο (το hornwort όχι το άλλο.. :P :P ) και αύριο είναι η προγραμματισμένη αλλαγή νερού, βολεύει η μέρα για φύτεμα.
Help !

Giorgos
11-09-04, 01:41
Αν και το hornwort είναι φυτό επιφάνειας μπορούμε και να το φυτεύουμε... όχι να το δένουμε σε πέτρα σαν την java moss. Σπάνια βγάζει ριζίδια (το έχω διαβάσει μόνο - δεν το έχω δει... ακόμα). Απλά τα κατώτερα φύλλα του φυτού λειτουργούν σαν άγκυρα και το συγκρατούν στο υπόστρωμα. Οπότε πολύ απλά κάνεις αυτό που είπες... Θάβουμε την βάση του στο χαλίκι.
Καμιά φορά σαπίζει η βάση του με αποτέλεσμα να μην συγκρατείται στο υπόστρωμα. Πολύ απλά όταν αρχίζει να σαπίζει, κόβεις την βάση και επαναφυτεύεις το υπόλοιπο φυτό.

Fonamstel
11-09-04, 01:46
Α, ωραία... ότι πιο εύκολο :D :D :D

annivas2000
13-09-04, 00:06
Το hornwort θα σαπισει σιγουρα στο κομματι που θα βαλεις μεσα στο χαλικι, κι οχι μονο "καμια φορα¨ Γιωργο.......
Τωρα αμα θες να μπεις στη διαδικασια να το βαζεις, να φευγει και να το ξαναβαζεις......ελευθερα... :D

Fonamstel
13-09-04, 20:20
Χμμμ...
Με τη ταχύτητα που μεγαλώνει αυτό το αναθεματισμένο (πήρε μια παλάμη ύψος σε τρεις μέρες :shock: ) θα χρειάζεται κλάδεμα κάθε βδομάδα.

Αρα, αντί να κόβω τις κορυφές, θα κόβω τη βάση :lol: :lol: :lol: Ρίζες για να ανακατεύει το χαλίκι δεν έχει, δυο φυτά είναι όλα κι όλα, εύκολη δουλεια :)

Εχω αφήσει και δυο επιπλέοντα κερατόφυλλα, αλλά "φυτεμένο" δείχνει πιο όμορφο (στα μάτια μου τουλάχιστον, γούστα είναι αυτά :) )