Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ομαδικη αυτοκτονια apple snails

gvergyris
25-05-12, 19:56
Οταν εφτασα σημερα το πρωι στο γραφειο (στη δουλεια το εχω το ενυδρειο) δεν πιστευα στα ματια μου με αυτο που ειδα: Και τα 3 apple snails που ειχα στο ενυδρειο ηταν πεσμενα κατω στο πατωμα! (το ενυδρειο μου ειναι ανοιχτο). Χωρις να ξερω αν ειναι ακομα ζωντανα τα εβαλα σε ενα ποτηρι (για να μη γεμισω το ενυδρειο με αμμωνια αν ηταν νεκρα) και ευτυχως μετα απο καμμια ωρα αρχισαν και τα 3 να κουνιουνται. Εβαλα προς το παρον απο πανω ενα τουλι κα απο βδομαδα θα φτιαξω ενα κομματι plexy glass. Ειχα διαβασει οτι αν ειναι ανοιχτο το ενυδρειο υπάρχει κινδυνος αλλα και τα 3 μαζι!!! Υπάρχει περιπτωση να κανανε προσπαθεια για ομαδικη μεταναστευση για να γενησουν ή για να συνοδευσουν αυτο που παει να γεννησει ή κατι τετοιο; Ξερει κανεις;

Αντωνης Πατρα
25-05-12, 20:02
Οταν εφτασα σημερα το πρωι στο γραφειο (στη δουλεια το εχω το ενυδρειο) δεν πιστευα στα ματια μου με αυτο που ειδα: Και τα 3 apple snails που ειχα στο ενυδρειο ηταν πεσμενα κατω στο πατωμα! (το ενυδρειο μου ειναι ανοιχτο). Χωρις να ξερω αν ειναι ακομα ζωντανα τα εβαλα σε ενα ποτηρι (για να μη γεμισω το ενυδρειο με αμμωνια αν ηταν νεκρα) και ευτυχως μετα απο καμμια ωρα αρχισαν και τα 3 να κουνιουνται. Εβαλα προς το παρον απο πανω ενα τουλι κα απο βδομαδα θα φτιαξω ενα κομματι plexy glass. Ειχα διαβασει οτι αν ειναι ανοιχτο το ενυδρειο υπάρχει κινδυνος αλλα και τα 3 μαζι!!! Υπάρχει περιπτωση να κανανε προσπαθεια για ομαδικη μεταναστευση για να γενησουν ή για να συνοδευσουν αυτο που παει να γεννησει ή κατι τετοιο; Ξερει κανεις;
αυτο το εκαναν και τα δικα μου σε ενα συγκεκριμενο ενυδρειο καθε φορα που εκανα αλλαγη νερου.. εσυ εκανες καμια αλλαγη νερου την προηγουμενη? αν ναι τοτε κατι συμβαινει με την προσαρμογη τους στο φρεσκο νερο

genecr
25-05-12, 20:03
μάλλον για μετανάστευση τα κόβω :D
με αυτά που γίνονται στη χώρα μας

gvergyris
25-05-12, 20:24
αυτο το εκαναν και τα δικα μου σε ενα συγκεκριμενο ενυδρειο καθε φορα που εκανα αλλαγη νερου.. εσυ εκανες καμια αλλαγη νερου την προηγουμενη? αν ναι τοτε κατι συμβαινει με την προσαρμογη τους στο φρεσκο νερο

Οχι, πριν 2 μερες ειχα κανει αλλαγη. Δεν νομιζω να εχει σχεση. Παντως μεσα στο ενυδρειο που τα παρατηρω, ποτε δεν πανε καπου ολα μαζι, θαθελα ναχα μια καμερα να δω τη στιγμη που πηδανε ολα μαζι εξω, ή το ενα μετα το αλλο, σχεδον απιστευτο μου φαινεται.

Alex_Salonica
25-05-12, 20:48
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα apple snails βγαίνουν εκτός νερού.
Οι πιο γνωστοί-κοινοί λόγοι είναι για να γεννήσουν, για να βρουν τροφή ή για να πάρουν οξυγόνο αν το νερό δεν έχει αρκετό.

Όλα τα ενυδρεία που διατηρούν apple snails θα πρέπει να έχουν καπάκι που να κλείνει καλά.
Εκτός νερού μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και μια βδομάδα με τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.
Στη φύση σε αποξηραμένους νερόλακκους χώνονται μέσα στη λάσπη και μπορούν να ζήσουν χρόνια έτσι περιμένοντας τις ιδανικές συνθήκες.

Εδώ http://www.applesnail.net/content/care.php μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τα αγαπημένα μας μηλοσαλίγκαρα

ShadowVValker
25-05-12, 20:51
Δε μαζευόντουσαν και τα τρία μαζί όσο τα έβλεπες, για να μη δίνουν στόχο. Αλλά όταν τα φώτα έσβηναν κατάστρωναν μαζί το σχέδιο της απόδρασης!

gvergyris
25-05-12, 21:11
Δε μαζευόντουσαν και τα τρία μαζί όσο τα έβλεπες, για να μη δίνουν στόχο. Αλλά όταν τα φώτα έσβηναν κατάστρωναν μαζί το σχέδιο της απόδρασης!

Χα χα χα καλο, σαν σκηνικο απο κινουμενα σχεδια ετσι;

Αλεξανδρε, υπαρχει καμια πληροφορια για ομαδικη μετακινηση μετα απο καποιο ερεθισμα; Μονο ετσι εξηγειται και τα 3 μαζι. Εχω αρκετη τροφη μεσα (διαφορα φυτα + ταιζω 2 φορες τη μερα), η κυκλοφορια ειναι ΟΚ, αρα μοναχα η γεννα δικαιολογειται απο τους 3 παραγοντες. Αλλα ομαδικη γεννα με συνοδεια αρσενικων, αυτο κατι απο αστακους θυμιζει...

janickrules
25-05-12, 21:26
Χα χα χα καλο, σαν σκηνικο απο κινουμενα σχεδια ετσι;

Αλεξανδρε, υπαρχει καμια πληροφορια για ομαδικη μετακινηση μετα απο καποιο ερεθισμα; Μονο ετσι εξηγειται και τα 3 μαζι. Εχω αρκετη τροφη μεσα (διαφορα φυτα + ταιζω 2 φορες τη μερα), η κυκλοφορια ειναι ΟΚ, αρα μοναχα η γεννα δικαιολογειται απο τους 3 παραγοντες. Αλλα ομαδικη γεννα με συνοδεια αρσενικων, αυτο κατι απο αστακους θυμιζει...

οταν βγαινουν για γεννα,συνηθως βγαινουν λιγο πιο πανω απο την επιφανεια!
το οτι βγηκαν και τα τρια εκτος ενυδρειου,μπορει να δειχνει κακες συνθηκες νερου,ή ανυπαρκτη οξυγόνωση!

μετρησεις κανεις;

gvergyris
25-05-12, 21:55
οταν βγαινουν για γεννα,συνηθως βγαινουν λιγο πιο πανω απο την επιφανεια!
το οτι βγηκαν και τα τρια εκτος ενυδρειου,μπορει να δειχνει κακες συνθηκες νερου,ή ανυπαρκτη οξυγόνωση!

μετρησεις κανεις;

Ναι και επειδη εχω παροχη CO2 ελεγχω το επιπεδο του τακτικα. Πριν 1 βδομαδα ειχα 20 ppm. Εχω ομως την επιφανεια του νερου μου πολυ κοντα στο χειλος, αυτο συμφωνει με αυτο που λες για τη γεννα.

janickrules
25-05-12, 22:08
ε,τοτε αυτο θα ειναι!
βαλε καπακι,Αλλα μην εχεις τοσο ψηλα την σταθμη,ακομη και με το καπακι!!

ο λογος ειναι πως συνιθηζουν να βγαινουν λιγο πανω απο την επιφανει του νερου ετσι κ'αλλιως!
κυριως για να γεννησουν (αν και αυτο μπορει να γινει και στο καπακι )!

gvergyris
25-05-12, 22:27
ΟΚ :smt023

Alex_Salonica
26-05-12, 14:27

Αν εξαιρέσουμε τις κακές συνθήκες του νερού δεν υπάρχει άλλος λόγος για ομαδική απόδραση.
Πολλές φορές όμως το κάνουν γιατί απλά μπορούν, είναι στη φύση τους για επέκταση του χώρου διαβίωσης τους.

Όπως και να χει καλό θα ήταν να έχεις καπάκι και να αφήσεις κενό αέρος περίπου 10 εκατοστά για να μπορούν να παίρνουν οξυγόνο όταν το χρειάζονται ή για να γεννήσουν.