Επιστροφή στο Forum : Συμβιωση ζωοτοκων με αλλα ειδη.
leonidastria
25-05-12, 17:55
Καλησπερα και απο μενα .Ανοιξα καινουργιο τοπικ γιατι παρατηρησα μια συγχυση σε οτι αναφορα τους κατοικους των ενυδρειων μας μιας και βλεπω διαφορα αταιριατα ειδη να συνυπαρχουν ολα μαζι σε ενα βιοτοπο ,που τελικα δεν ειναι βιοτοπος κανενος η΄ειναι μονο καποιου ειδους.Ειναι απορια μου ,σε ενα ενυδρειο εκτος των γνωστων ζοωτοκων τι αλλο ειδος θα μπορουσε να φιλοξενησει κανεις? Δεν θελω να βγαλω δικα μου συμπερασματα ,αν και εχω διαβασει πολυ γιατι και εμπειρος δεν ειμαι αλλα και απο την αλλη θελω παντα να ακουω τους εχοντες εμπειρια και γνωση παραπανω απο μενα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.:smt017
Χρηστος Ζ.
25-05-12, 19:02
αν εχεις καταλληλο ενυδρειο, μπορεις να βαλεις και αλλα ψαρια κεντρικης αμερικης, οπως καποια ειδη μικροσωμων κιχλιδων. με την προυποθεση οτι δεν ειναι επιθετικες γενικοτερα και δεν θελουν spieces tank. αν ξεφυγεις βιοτοπικα μπορεις να βαλεις ψαρια που ζουν σε σκληρα νερα.
leonidastria
25-05-12, 20:31
αν εχεις καταλληλο ενυδρειο, μπορεις να βαλεις και αλλα ψαρια κεντρικης αμερικης, οπως καποια ειδη μικροσωμων κιχλιδων. με την προυποθεση οτι δεν ειναι επιθετικες γενικοτερα και δεν θελουν spieces tank. αν ξεφυγεις βιοτοπικα μπορεις να βαλεις ψαρια που ζουν σε σκληρα νερα.
spieces tank.1.Τι ειναι?
2.επομενως μπορουμε να βαλουμε ,μικροσωμα μη επιθετικα ψαρια ιδιου βιοτοπου δηλ,περιβαλλον και χαρακτηριστικα νερου ψαχνοντας ενα ενα τα ψαρια κεντρικης Αμερικης με τα διαφορα χαρακτηριστικα τους.
3.Black Neon Tetra ?
Σωστα τα καταλαβα? ειμαι σχολαστικος γιατι ετσι μαθαινω να ειμαι διαβαζοντας εσας για να εχω ησυχο το κεφαλι μου εγω και την ευτυχια τους οι μικροι μας φιλοι.:)
1. Species tank είναι ένα ενυδρείο με ένα μόνο είδος ψαριού. Σίγουρα έτσι δεν ανησυχείς για συμβατότητες μεταξύ διαφορετικών ειδών.
2. Το έχεις πιάσει το νόημα! Βέβαια εγώ από αυτά τα νερά ξέρω μόνο μεγάλες κιχλίδες που τρέφονται με τα ζωοτόκα.
3. Είναι από μαλακά νερά, πολύ πιο νότια, οπότε όχι.
leonidastria
25-05-12, 21:20
Το κακο ειναι IMO οτι ειναι δυσκολο και στεναχωρο να εχεις πολλα ζοωτοκα ακομα και απο ενα ειδος ποσο μαλλον απο διαφορετικα ειδη, να γεννανε και να βλεπεις να τρωγοντε τα νεογεννητα απο τα αλλα ψαρια ,ενω αν ειναι αυγα ειναι λιγοτερο στεναχωρο.Ψαχνω λοιπον τι αλλο να βαλω μαζι με τα γκαπις μου.:smt017
janickrules
25-05-12, 21:21
spieces tank.1.Τι ειναι?
2.επομενως μπορουμε να βαλουμε ,μικροσωμα μη επιθετικα ψαρια ιδιου βιοτοπου δηλ,περιβαλλον και χαρακτηριστικα νερου ψαχνοντας ενα ενα τα ψαρια κεντρικης Αμερικης με τα διαφορα χαρακτηριστικα τους.
3.Black Neon Tetra ?
Σωστα τα καταλαβα? ειμαι σχολαστικος γιατι ετσι μαθαινω να ειμαι διαβαζοντας εσας για να εχω ησυχο το κεφαλι μου εγω και την ευτυχια τους οι μικροι μας φιλοι.:)
με ζωοτοκα,βαλε κανενα σαλιγκαρακι και καποιο αλλο ειδος ζωοτοκου!
τα neon θελουν "μαλακο" νερο..
τσεκαρε τα υπομνηματα και θα παρεις πολλες γνωμες!
θα μαθεις και το προφιλ του καθε ψαριου! ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.