Επιστροφή στο Forum : Μονομαχος σε κοινωνικο ενυδρειο
Γεια σας,
Σκεφτομαι να βαλω ενα μονομαχο(betta) σε 60λιτρο ενυδρειο.Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 6 neon,6 rasbora,5 guppy(σκεφτομαι να βαλω κανα 2 ακομα και μετα οτι μεινει απο γεννες),2 γατοψαρα (Corydoras Catfish) και 1 otocinclus gold. Λετε να υπαρξει καποιο προβλημα;;Το ενυδρειο εχει αρκετα φυτα κυριως anubia και ενα ξυλο...Βασικα το μονο που με απασχολει ειναι να μην κυνηγαει τα υπολοιπα ψαρια :/
Ευχαριστω.
ShadowVValker
25-05-12, 18:08
Έχεις ήδη πάρα πολλά ψάρια για τα λίτρα του ενυδρείου σου και αταίριαστα μεταξύ τους σε απαιτήσεις (ξεκίνα το διάβασμα από εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573). Κανονικά θα έπρεπε όχι μόνο να μην βάλεις μονομάχο, αλλά να επιστρέψεις στο πετ σοπ / χαρίσεις / δώσεις όλα τα υπόλοιπα εκτός των γκάπυ (αλήθεια τι αναλογία έχεις σε αρσενικά-θυλικά?). Αλλιώς σύντομα θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα.
Το ενυδρείο σου το έχεις στρώσει? Συμπλήρωσε αυτό για να είναι πιο εύκολο σε όλους να σε βοηθήσουν: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398
το ενυδρειο σου περιγραφεται αναλυτικοτατα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318
Διαστάσεις:60x30x35
Όγκος:60
Κατηγορία: τροπικα γλυκου νερου (?)
Φόντο: ??
Φωτισμός: ??
Διάρκεια φωτισμού:10 ωρες
Φιλτράρισμα: ναι
Θερμοστάτης:ναι
Λίπανση:οχι
Παροχή CO2:οχι
Τι προτεινεις να κανω??
κρατα μονο τα γκαπακια που εχουν και το πλεονεκτημα οτι ζουν σε σκληρο νερο χωρις προετοιμασια και τα υπολοιπα δωστα.
εγω σκεφτομουν να δωσω τα guppy και να κρατησω τα κοπαδακια...που ,μπορω να τα δωσω αυτα τωρα ειναι και πολλα..βασικα τ μπορω απο αυτα να κρατησω για να βαλω και εναν μονομαχο μεσα(μου αρεσουν πολυ τα betta ) ?
ε βαλε betta τοτε και δωσε τα υπολοιπα.
Γιατι εχεις την εντυπωση πως πρεπει σε τοσο μικρο ενυδρειο να βαλεις 100 ειδη ψαριων?
Αντωνης Πατρα
25-05-12, 20:09
εγω σκεφτομουν να δωσω τα guppy και να κρατησω τα κοπαδακια...που ,μπορω να τα δωσω αυτα τωρα ειναι και πολλα..βασικα τ μπορω απο αυτα να κρατησω για να βαλω και εναν μονομαχο μεσα(μου αρεσουν πολυ τα betta ) ?
δυστηχως ο μονομαχος παει μονος του.. πολλες φορες ειναι και αναλογα τον χαρακτηρα του ψαριου αλλα ειναι σχεδον σιγουρο πως καποιο θα τα τιναξει εκει μεσα.. για να μην γινει ενας χαος εκει μεσα και εχεις τσακωμους + αλλες απαιτησεις νερου.. τοτε κρατα ή τα guppy ή χαρισε τα και κρατα στο 60αρι τον μονομαχο σου Μονο του
ShadowVValker
25-05-12, 21:12
Αν θέλεις σόνυ και καλά το μονομάχο, μπορείς επιστρέψεις τα υπόλοιπα στο πετ σοπ από όπου τα πήρες και να πάρεις ένα μικρό κοπαδάκι chery barbs, ή καμία γαριδούλα (red cherry) ή κάνα σαλιγκαράκι apple snail (mystic snail ακόμα καλύτερα).
janickrules
25-05-12, 21:33
Αν θέλεις σόνυ και καλά το μονομάχο, μπορείς επιστρέψεις τα υπόλοιπα στο πετ σοπ από όπου τα πήρες και να πάρεις ένα μικρό κοπαδάκι chery barbs, ή καμία γαριδούλα (red cherry) ή κάνα σαλιγκαράκι apple snail (mystic snail ακόμα καλύτερα).
γαριδες και apple snails μαζι με μονομαχο βαζουμε μονο αν ο μονομαχος μας τα "δεχτει",αλλιως αρχιζει τις επιθεσεις!
αν και κατα την αποψη μου δεν πρεπει να τα βαζουμε μαζι,καθως τα σαλιγκαρακια και οι γαριδες θελουν σκληρο νερο,σε αντιθεση με τον μονομαχο.
Αντωνης Πατρα
25-05-12, 22:44
καποτε εβαλα ενα apple snail στον μονομαχο μου και τρομαξε τοσο που επαθε φιν ροτ(εσκισε τα πτερυγεια του..οχι δεν γδαρθηκε πουθενα απλα τα εσκισε απο το stress).... την επομενη εβγαλα το σαλιγκαρι και εξαφανηστηκε καθε πληγη.. ενας αλλος μονομαχος δεν ειχε κανενα προβλημα... εχω δει μονομαχους σε κοινωνικα χωρις προβλημα συμπεριφορας.. εγω προσωπικα δεν ρισκαρω ομως. και επισεις ειναι πιο ομορφο να βλεπεις εναν μονομαχο σκετο... σε ενα ενυδρειο παρα με αλλα ψαρια.. χανει την αξια του
janickrules
25-05-12, 22:51
καποτε εβαλα ενα apple snail στον μονομαχο μου και τρομαξε τοσο που επαθε φιν ροτ
χαχαχα!!:D
τι χεστης ειναι αυτος!!!:D:D
Το εχω πει και στο παρελθον...Το αρχειο αυτου του φορουμ ειναι ενας θησαυρός για το χομπυ μας!
Ιδου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618
Απλα καντε χρηση της αναζητησης θεματων.
και οι γαρίδες με το μονομάχο ίσως να μην έχουν και πολύ καλή συμβίωση... Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες) και την επόμενη οι γαρίδες είχαν περάσει στην αιωνιότητα... Κρίμα τα 2 ευρώ... κλαψ!
Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες)
:sad:
Μεχρι κι ο Πατακος που ηταν εγκληματιας και δικτατορας περασε καλυτερα στη φυλακη
Αντωνης Πατρα
01-06-12, 20:41
Μεχρι κι ο Πατακος που ηταν εγκληματιας και δικτατορας περασε καλυτερα στη φυλακη
χαχαχαχαχαχα :D
-------------------------
και οι γαρίδες με το μονομάχο ίσως να μην έχουν και πολύ καλή συμβίωση... Εγώ έβαλα σε 20 λίτρα 2 γαριδούλες red cherry μαζί με crowntail μονομάχο (το Μπάμπη) και 2 μονομαχίνες (στρουμπουλούλες) και την επόμενη οι γαρίδες είχαν περάσει στην αιωνιότητα... Κρίμα τα 2 ευρώ... κλαψ!
δεν εχουν σφαχτει ακομα οι μονομαχινες με τον μονομαχο? ειναι πολυ λιγα τα λιτρα ..
janickrules
01-06-12, 22:02
:D:D:D
Aυτο θα πει ζωντανη τροφη!!!:D:D Πασχα κανανε οι μονομαχοι !!:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.