Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Vasilis
09-09-04, 20:12
ρε παιδια τι λαμπες να βαλλω στο ενυδρειο μου????η marine white κ η actinic blue που εχω δεν κανουν κ πολυ οπως ξερω!

manosdr
09-09-04, 21:33
Σου απάντησα στο προηγούμενο θέμα.Ομως μην τα περιμένεις όλα
Βασίλη έτοιμα.Μελέτα και προβληματίσου λίγο.Για να πάρω την απόφαση μου το έψαχνα 2 μήνες.Δεν είναι όλα τα ενυδρεία ίδια :!: Κάθε ενυδρείο
και κάθε χομπίστας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. :roll: Η λύση που
διάλεξα εγώ δεν είναι και η φτηνότερη.Κάνει 500 ευρώ.Μπορεί
ανάλογα με το καπάκι που έχεις με κάποια εύκολη πατέντα να βάλεις
αντίστοιχο φωτισμό με λιγότερα χρήματα.Μην βιαστείς. :twisted:

theofilos
09-09-04, 22:25
τι του είχες προτείνει?

Vasilis
10-09-04, 00:39
να σου πω κατι μανο?τις λαμπες τ5 τις βρηκα 22 ε τη καθε μια!πως λοιπον μου λες 500???

Υ.Γ:να σου βγαλω φωτο το καπακι του ενυδρειου μου???ασε που νομιζω οτι θα εχω προβλημα γιατι αυτες οι απλες white κ blue που εχω τωρα ειναι στα 900mm ενω σε τ5 βγαινουν στα 850mm!εδω ειναι τα προβληματα...

sps4ever(niktso)
10-09-04, 10:08
να σου πω κατι μανο?τις λαμπες τ5 τις βρηκα 22 ε τη καθε μια!πως λοιπον μου λες 500???

Θα σου συνιστούσα να χαμηλώσεις τους τόνους σου. Δεν φτάνει που προσπαθεί να σε βοηθήσει αφήνεις και υπονοούμενα. Μήπως πρέπει να αρχίσεις να εξετάζεις τη συμπεριφορά σου;

manosdr
10-09-04, 10:34
Βασίλη τα 500 ευρώ αφορούν τις λάμπες και καπάκι :!:
Θα χρειαστείς πατέντα και ακροφύσια στεγανά για Τ5.Οι Τ5 είναι πολύ πιο λεπτές ασό τις Τ8 που έχεις και θέλουν δικά τους ακροφύσια και μετασχηματιστή.Η Arkadia έχει τις δύο Τ5Χ54w έτοιμο set με στεγανά ακροφύσια 120 cm περίπου 250 ευρώ. :lol:

Discos
10-09-04, 11:28
Μανο, οι λαμπες φθορισμου οι απλες δεν λεγονται Τ8.
Vasili τωρα τι να πω...Δεν μιλανε ετσι σε καποιον που ξερει τι λεει,γιατι το εχει παθει πρωτα και το εχει ψαξει αρκετα καλα, σε αντιθεση με εσενα οπως φαινεται. Ισως θα ηταν καλυτερα να ελεγες και ενα ευχαριστω.

Vasilis
10-09-04, 14:23
ρε παιδια ηρεμηστε!δεν ανεβασα τονους φωνης!απλα απορια ειχα.βασικα στη τιμη ξεχασα να βαλλω τους μετασχηματιστες!ειχα αδικο το ξερω αλλα δεν την ειπα σε κανενα...
στο θεμα μας τωρα.τι θα κανω εγω που οι λαμπες που εχω τωρα ειναι στα 900mm ενω οι τ5 βγαινουν σε 850mm???δεν θα εχω πολλυ φωτισμο σε ολο το ενυδρειο ετσι δεν ειναι???οσο για μετασχηματιστες ξερω οτι εχουν κατι γκρι στρογγυλα καπακια που θυκονουν στις λαμπες δεξια κ αριστερα για να αναψουν.