Επιστροφή στο Forum : Αποξηραμένα Φύλλα Βελανιδιάς
Καλησπέρα παιδιά! Ρε 'σεις ακουω συχνά απο πολλούς οτι θελουν να βαλουν "Αποξηραμενα φυλλα βελανιδιας" στο ενυδρειο τους κτλ.! Εγω πηγα σημερα χωριο και εμασα εναν κουβα με αποξηραμενα φυλα βελανιδιας! Σε τι χρησιμεύουν σε ενα ενυδρείο?? Θα ήταν καλό να βάλω στο ενυδρείο μου μερικά?? Την εχω καιρό αυτη την απορια!!..??:-?:-?:-?:smt017:smt017:smt017:confused::confused:
Βασικα μεχρι τωρα τα catappa ηξερα και για πιο low quality τα πλατανοφυλα αλλα τωρα διαβασα πως και τα βελανιδιας κανουν και ειναι και καλυτεραοπως και τα καρυδιας...
Αν εχεις ενυδρειο με ψαρια που θελουν χαμηλες παραμετρους βαλε, ακομα κι αν δεν ειναι σαν τα catappa (που εχουν ενα σωρω ιδιοτητες ως φυσικα αντιβιωτικα εως και αφροδισιακα) ειναι σιγουρο πως κατι θα κανουν για να το λενε, και σιγουρα δε θα κανουν κακο
Καλησπέρα παιδιά! Ρε 'σεις ακουω συχνά απο πολλούς οτι θελουν να βαλουν "Αποξηραμενα φυλλα βελανιδιας" στο ενυδρειο τους κτλ.! Εγω πηγα σημερα χωριο και εμασα εναν κουβα με αποξηραμενα φυλα βελανιδιας! Σε τι χρησιμεύουν σε ενα ενυδρείο?? Θα ήταν καλό να βάλω στο ενυδρείο μου μερικά?? Την εχω καιρό αυτη την απορια!!..??:-?:-?:-?:smt017:smt017:smt017:confused::confused:
Τι ψαρια εχεις?
ριξε μια ματια και σε αυτο (http://www.pesches.com/gardenrx/reference/toxicity.php),ειναι ενδιαφερον.βασικα ειναι ενας γενικος οδηγος.
(University of California, Davis, Medical Center, Regional Poison Control Center)
πριν αποφασισεις τι θα βαλεις,διασταυρωσε το διαβαζωντας και αλλες πηγες,γιατι οπως λεει και στη σελιδα καποια φυτα που θεωρουνται μη τοξικα για τους ανθρωπους μπορει να ειναι τοξικα για καποια ζωα.
Τα ειδη Quercus (Δρυς-τετοιο ειναι και η βελανιδια) δε τα εχει ο πινακας.
Υ.Γ. Παντως ευχαριστουμε για τον πινακα ;)
βελανιδια εχω βαλει κιεγω και αλλοι χωρις προβλημα.λιγο ψαξιμο εδω μεσα θελει;) το μονο κακο που εχουν ειναι οτι λιωνουνε γρηγορα.τα μονα που εχω δει απο αυτα που δοκιμασα να κρατανε οσο τα καταπα (ισως κ περισσοτερο)ειναι του πλατανου.
delta66
Τι ψαρια έχεις?
Σε ποιό ενυδρείο απο όλα? (150 lt ή 50lt?)
---------------------------------------------------------------------------
Καλημερα παιδιά! Και πλατανόφυλλα μπορώ να βρώ...μπόλικα! Λετε να ειναι καλυτερα να βαλω εκεινα.??
Οσα ψαρια θελουν μαλακο και οξινο νερο με ταννινες και χουμικα, (πχ θελουν τυρφη) θα καλοδεχτουν και τα φυλλα.
Α!! ΩΡΑΙΑΑΑ..:D:D:D:D! Ευχαριστω παιδες..!!!:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.