Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Uhu σε ενυδρειο

Vangelis21
04-05-12, 09:40
βρε παιδες για πειτε μου κατι. μου εχει σπασει λιγο η σωληνα με την οποια συνδεεται η αερααντλια κι απο εκει βγαινουν οι φυσαλιδες (οχι το σωληνακι της αεραντλιας, αυτο που μπαινει μεσα στο νερο, σαν μαυρο φιδακι μου ειναι). μπορω να το κολλησω με 2 σταγονες uhu στιγμης που και καλα κολλαει σε λιγα δευτερολεπτα και να το βαλω στο νερο?

ARIS1983
04-05-12, 11:22
Oχι χημικα μεσα στο νερο καλητερα. Μπορεις να βαλεις ενυδρειακη σιλικονη απλα θα θελει 2-3 μερες εκτος νερου. Σιγουρα θα κανει καλητερη δουλεια απο την γιουχου!

Vangelis21
04-05-12, 11:46
καλυτερη δουλεια δε θα κανει απλα θα την κανει ισως πιο υγιεινα! το εγχειρημα εγινε ηδη και αφγου διαβασα αρκετα εδω κι εκει κι ελπιζω να ειμαστε οκ.

μιας και μιλαμε για 2 σταγονες και με κολλα στιγμης που ηταν στεγνη σε 5 δευτερα ενω εγω την αφησα αρκετα λεπτα νομιζω θα ειμαστε οκ. αντε να δουμε

exelix
04-05-12, 12:05
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι κόλλες στιγμής με το συστατικό cyanoacrylate (CA) μετά το στέγνωμα είναι τελείως αδρανείς. Μάλιστα πολλοί reefάδες χρησιμοποιούν τέτοιες κόλλες (κυρίως αυτές που είναι σε μορφή τζελ και όχι τις τελείως ρευστές) και κολλάνε frags κατευθείαν μέσα στο νερό χωρίς να περιμένουν να στεγνώσει, απλά τη βάζουν και τη χώνουν στο νερό. Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αλλά την άφησα λίγο να στεγνώσει και δεν είχα απώλεια. Δεν μπορώ να ξέρω αν κάποια μάρκα περιέχει κάτι παραπάνω που θα σκοτώσει ή γενικά θα βλάψει τα ζωντανά.

ARIS1983
04-05-12, 12:32
Καλητερη δουλεια ειπα θα κανει γιατι το σκεφτηκα μακροχρονια, πιστευω η γιουχου μετα απο καποιο καιρο μπορει να ξεκολησει, την σιλικονη την θεωρω πιο ευκαμπτη ετσι ωστε σε καποιο τραβηγμα ή πιεση να μην ανοιξει.

Vangelis21
05-05-12, 21:23
μου αεχουν ανεβει νιτρωδη αλλα δεν ειχα μετρησει πριν βαλω την αεραντλια με την ουχου. λετε να εχει καποια σχεση?

manolischania
06-05-12, 06:26
Για να σου φύγει η απορία κανε μέτρηση NO2 σε ένα μπουκαλάκι και ρίξε μια σταγόνα γιούχου που δεν νομίζω να επηρεάζει τα νιτρώδη , κανε μια παρουσίαση για να βρεθεί άκρη μιας και η αιτια που νομίζουμε πολλές φορες είναι άσχετη . πχ κάτι φυτά που βλέπω στα post σου είναι στο ίδιο ενυδρείο ? γνωρίζεις με τι τα έχουν ψικασι ώστε να μένουν φρέσκα και ζωντανά ?

Vangelis21
06-05-12, 09:12
οχι δεν ειναι στο ιδιο ενυδρειο αλλα μη γελιομαστε ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει απο που ερχεται το καθε φυτο του και με τι εχει ψεκαστει. ετσι κι αλλιως τα φυτα δε φταινε γιατι στο αλλο ενυδρειο φουλ φυτεμενο δεν εχω προβλημα με μετρησεις ενω σε αυτο που εχω 1-2 κλαρακια εχω. δεν παει ετσι