Επιστροφή στο Forum : μια συμβουλη παρακαλω
Ειμαι νεος χομπιστας και θελω να ρωτησω κατι.εχω ενα ενυδρειο 5 μερες, 125λ με υποστρωμα deponiMix,χαλικι dennerle crystal quartz gravel,2 λαμπεσ 28w και εχω φυτεψει για αρχη anubias nana,egeria densa,cryptocoryne indonesi και Cryptocoryne walkeri. χρειαζετε να βαλω καποιο λυπασμα,ή υγρο ή ταμπλετες?επησεις εχουν προβλημα που τ ενυδρειο τωρα στρωνει?
Υ.Π. ευχαριστω
Από τη στιγμή που έχεις βάλει υπόστρωμα για φυτά δε θα χρειαστείς ταμπλέτες για πολύ καιρό. Και με τα φυτά που έβαλες (δεν ξέρω τι άλλα θα βάλεις) και το φωτισμό σου ακόμα και το υπόστρωμα είναι υπερβολή. Οι ανούμπιες να ξέρεις ότι δεν πρέπει να φυτευτούν ολόκληρες, το κεντρικό ρίζωμα πρέπει να είναι εκτός του χαλικιού και μόνο τα ριζίδια θαμμένα ή αλλιώς απλά να την πιάσεις με πετονιά-κλωστή πάνω σε πέτρα-ξύλο. Δεν έχουν πρόβλημα με το στρώσιμο.
ναι δεν ειναι φυτεμενες.τη μια την εχω σε ενα βραχο και την αλλη σε ενα ξυλο.ευχαριστω για τ βοηθεια!!!Η cuba με το υποστρωμα και το φωτισμο που εχω θα μπορεσει να πιασει?
Καλύτερα να σου απαντήσει πιο σίγουρα κάποιος που το έχει πιο πολύ από εμένα, αλλά και ο φωτισμός σου είναι πολύ λίγος και δεν έχεις διοξείδιο, οπότε για μένα δύσκολο.
διοξειδιο εχω!! sicce CO2 life 2. O φωτισμος με ανησυχει!!!
Ειναι ευκολα φυτα, δεν χρειαζονται τιποτα ιδιαιτερο.
Αν θελεις ενα γενικο λιπασμα στο νερο και καμια μιση ταμπλετα στο βυθο (οχι πολυ κοντα στις ριζες) βοηθανε.
Προσοχη στα λιπασματα. Ελάχιστα, γιατι θα θελεις και CO2 μετα, για να τα καταναλωνουν τα φυτα και οχι οι αλγες.
Δεν εχουν προβλημα στο στρωσιμο συνηθως.
Το στρωσιμο ισως καθυστερησε λιγο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.