PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ!!

panoss77
25-04-12, 22:50
γεια χαρα σε ολους.
θελω να αγορασω καποια φυτα αλλα εδω στην περιοχη μου δεν βρισκεις ευκολα.βρηκα στον αμαζονιο (θεσσαλονικη).μπορουν να μου σταλουν με courier ή υπαρχει θεμα με την μεταφορα. βοηθηστε λιγο ειμαι ασχετος με το θεμα.

Υ.Γ.εχω διαλεξει:Anubias barteri var. nana
Hygrophila corymbosa 'Siamensis'
Cryptocoryne wendtii 'Mi Oya'
ειναι νομιζω χαμηλων απαιτησεων και κοντα στις τιμες του νερου μου.και νομιζω δεν χρειαζονται καποιο υποστρωμα.

Sakisdraminos
25-04-12, 23:19
εγω μενω σαμο και αγοραζω τα παντα απο e-shop και δεν ειχα ποτε προβλημα...ειδικα μ φυτα..
-------------------------
επισις καλο θα ηταν να ριξεις λιγες ταμπλετες για να εισαι 100% ενταξει..
απο λαμπες και διοξιδιο πως πας??

Χρηστος Ζ.
26-04-12, 01:39
απο την οποια εμπειρια που εχω αποκτησει με τα φυτα, μπορω να σου πω οτι οι κρυπτοκορινες θελουν ταμπλετες (αν δεν εχεις υποστρωμα), αλλιως δεν αναπτυσονται σωστα, ουτε και θα δεις καινουρια φυτα. η hygrophila θελει καπως καλο φωτισμο, γιατι χανει τα κατωτερα φυλλα της και φαινεται ασχημη. την ανουμπια δεν την εχω δοκιμασει, αλλα απο οτι διαβαζω εδω μεσα δεν θελει τιποτα.
παντως με μετριο φωτισμο, συχνο κλαδεμα (hygrophila) και κανα γενικο λιπασμα που και που, μπορεις να δημιουργησεις ενα πολυ ωραιο ενυδρειο με τα συγκεκριμενα φυτα.

panoss77
26-04-12, 08:33
Παιδια ευχαριστώ για τις συμβουλες σας μαλλον καταληγω σε anubia,hydrophila για αρχη να δω πως θα παει.μπορει να μου πει καποιος πως γινεται το φυτεμα τους ή το δεσιμο και πιο λιπασμα να προτιμησω.

Χρηστος Ζ.
26-04-12, 08:51
τη hygrophila τη φυτευεις κανονικα στο βυθο και την ανουμπια τη δενεις με πετονια πανω σε ριζες η πετρες. απο λιπασματα ενα γενικο της seachem και θα εισαι οκ.