Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα νιτρικων

carvefish21
23-04-12, 19:04
Καλησπερα! Μου εχουν ανεβει τα νιτρικα (γυρω στο 20). Τι θα μπορουσε να φταιει? Για να βοηθησω να αναφερω οτι εχω ενυδρειο γυρω στα 50l διπλομπολιασμενο, λειτουργει κατι παραπανω απο 1 μηνα, με αρκετα φυτα συν μπολικο κερατοφυλλο (που απορροφαει νιτρικα.... αν δεν ειχα δηλαδη ποσο θα ημουν????), αμμωνια-νιτρωδη 0 και γινεται εβδομαδιαια αλλαγη νερου 10l. Εχω διαβασει οτι μπορει να χρειαζεται καθαρισμα το φιλτρο οταν ανεβαινουν αλλα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα?
Χρησιμοποιω υγρο λιπασμα 1 φορα τη βδομαδα σε δοση μικροτερη απο τη μιση που αναγραφεται στο κουτι και flourish excel καθημερινα περιπου 2ml. Μπορει να φταιει κατι απο αυτα? Ευχαριστω!

Γιώργος Κ
23-04-12, 19:15
Tα ΝΟ3 ειναι φυσιολογικο να ανεβαινουν ... Ειναι το τελικο προιον του κυκλου του αζωτου ...
Εφτασες στα 20? Ηρθε ωρα για αλλαγη νερου!!! :p

janickrules
23-04-12, 19:16
καλησπερα!

εγω δεν θεωρω τραγικο αυτο τον αριθμο των νιτρικων σε ενα φυτεμενο ενυδρειο! καλο θα ηταν να ειναι στο 15 βεβαια!αλλα μην πανικοβαλλεσαι!

ο λογος που εχουν ανεβει τα νιτρικα ειναι οι ανεπαρκεις αλλαγες νερου που κανεις!
10 λιτρα την εβδομαδα,ειναι το 1/5 του νερου,την στιγμη που ο κανονας λεει να αλλαζουμε εβδομαδιαια το 1/3 του νερου!

παντως μην αγχωνεσαι,απλα βγαζε πιο πολλα νερα!;)

τι ψαρια εχεις;

carvefish21
23-04-12, 19:29
Το οτι ειναι φυσιολογικο να ανεβαινουν το ξερω απλα ηλπιζα με το κερατοφυλλο να το κραταγα γυρω στο 5-10. Χθες εκανα αλλαγη, δεν ξανατεσταρα παντως μετα, θα κανω αλλο ενα τωρα και αν συνεχισει θα κανω πιο μεεγαλη αλλαγη νερου... (απλα με βολευαν αυτα τα λιτρα γιατι εχω ενα ποτηστηρι 10l μπομπα... Βεβαια εχω κιενα αλλο 6l οποτε θα γινεται ευκολα η δουλεια). Απο ψαρια εχω 4 γκαπυ αρσενικα και καμια 10ρια μικρα ενος μηνος (ξερω ξερω ειναι πολλα, θα βαλω αγγελια να φυγουν καποια)

janickrules
23-04-12, 19:41
τα μικρα γκαπυ και τα συχνα ταισματα που απαιτουν,το δικαιολογουν εν μερη!
απλα τα λιτρα που βγαζεις,οπως σου ειπα,κατα την γνωμη μου ειναι λιγα!
15 με 20 λιτρα ειναι καλα να βγαζεις!
ειδικα απο την στιγμη που εχεις μικρα!

αν δεν ειχες κερατοφυλλο,θα ηταν πολυ περισσοτερα..

carvefish21
23-04-12, 20:07
τα μικρα γκαπυ και τα συχνα ταισματα που απαιτουν,το δικαιολογουν εν μερη!
απλα τα λιτρα που βγαζεις,οπως σου ειπα,κατα την γνωμη μου ειναι λιγα!
15 με 20 λιτρα ειναι καλα να βγαζεις!
ειδικα απο την στιγμη που εχεις μικρα!

αν δεν ειχες κερατοφυλλο,θα ηταν πολυ περισσοτερα..

οκ! Αν και στην αρχη ταιζα αρκετα (με τη σκονη ιδιως ειχα προβλημα αμμωνιας ταξεως του 0,4 και το ξαναμπολιασα), τωρα δεν ταιζω πολυ μη φανταστεις. Ολα τρωνε παντως τα κλασικα φυλαρακια, δεν μενουν υπολλειματα. Θα αλλαζω 16l αφου με βολευουν τα ποτιστηρια και αν προκυψει κατι, ξαναμιλαμε... Ευχαριστω!

kgf12345
23-04-12, 20:09
α ειναι απλο.θα γεμιζεις το ποτιστηρι μπομπα δυο φορες:Dη θα παρεις ενα βαρελακι 20λιτρο να ετοιμαζεις και το νερο καλυτερα;)

snakepanos
23-04-12, 20:19
Oπως σου λενε και τα παιδια παραπανω θα κανεις και θα εισαι μια χαρα,,βαλε και κανενα φυτο ταχειας αναπτυξης ακομα μεσα στο ενυδρειο σου και να ταΐζεις λιγοτερο,και το φαγητο ανεβαζει τα νιτρικα.

carvefish21
23-04-12, 20:32
α ειναι απλο.θα γεμιζεις το ποτιστηρι μπομπα δυο φορες:Dη θα παρεις ενα βαρελακι 20λιτρο να ετοιμαζεις και το νερο καλυτερα;)

Οοοοοχχχιιιι. Tα 2 ποτιστηρια μπομπα ειναι οτι πρεπει (10+6) Για να τα εχω και τα 2 ετοιμα (τα ετοιμαζω μια μερα πριν) και νε πεφτει το νερο σιγα σιγα!!
:D:D Μπομπα η κατασταση λεμε.
Ευχαριστω παιδια!