Επιστροφή στο Forum : αποριες για uv
αποριες:1.ειναι 16βατ για ποσα λιτρα κανει?
2.τι ακριβως κανει πχ:σκωτονει αιωρουμενη αλγη και ελευθερα βακτηρια?
3.την εχω στην εξοδο του φιλτρου εππηρεαζει αρνητικα την βιολογια του ενυδρειου?
4.τελικα εχει περισσοτερα συν ή πλην η χρηση της??
η λαμπα ειναι αυτη http://www.rocketaquatics.co.uk/vecton-steriliser-aquariums-300l-p-1046.html?osCsid=rti0a2bj3vv9s80ummc09hjlt2
H UV στην ουσία αποστειρώνει το νερό σου!Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες να σου πω, ας σου πουν οι εμπειρότεροι.Εγώ χρησιμοποίησα μια 22W σε 400λτ ενυδρείο όταν είχα green water και σε 3 μέρες το νερό ήταν κρύσταλλο!!Και γω στην έξοδο του φίλτρου την είχα και τα ωφέλιμα βακτήρια δεν επηρεάστηκαν καθόλου.Ξέρω οτι ακυρώνει τα λιπάσματα και τα φάρμακα αν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με τη uv.
Συνήθως την χρησιμοποιούμε όταν έχουμε συγκεκριμένο πρόβλημα και για ορισμένο χρονικό διάστημα.Όχι συνέχεια.Εγώ την έχω αφήσει συνδεδεμένη με τους σωλήνες του φίλτρου αλλά εκτός ρεύματος και σε περίπτωση που χρειαστεί τη βάζω.
Αλήθεια γιατί θες να τη βάλεις?
manolischania
18-04-12, 05:05
τα 16 watt κάνουν και για λίμνη
σκωτονει αιωρουμενη άλγη ,
αποστειρώνει το νερό μονο με συγκεκριμένη ροή νερού και αν ακολουθήσεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (αν πούμε ότι έχεις ένα ενυδρείο 400 λίτρων η ροή θα πρέπει να είναι μεταξύ 150-200 λίτρα ενώ από σε μεγαλύτερα ενυδρεία λίγο παραπάνω μέχρι και 500 λίτρα )
την εχω βαλει σε ενα ενυδρειο 200λτ με 750λτ/ωρ επειδη ειχα αιωρουμενη αλγη αλλα και για προληπτικους λογους εχω μεσα σκαλαρια και περιμενω και μερικους δισκους.
thanasis76
18-04-12, 09:44
την εχω βαλει σε ενα ενυδρειο 200λτ με 750λτ/ωρ επειδη ειχα αιωρουμενη αλγη αλλα και για προληπτικους λογους εχω μεσα σκαλαρια και περιμενω και μερικους δισκους.
ποσα σκαλαρια εχεις μεσα???
ποσους δισκους περιμενεις???
τωρα εχω μεσα 7 σκαλαρια 2 ενηληκα ζευγαρια και 3 μικρα απο αυτα θα κρατησω το ενα ζευγαρι και θα μπουνε 5 δισκοι.πριν βιαστητε να πω οτι ειναι προσωρινη λυση αναγκης μεχρι να μετακομισουν στο μεγαλο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.