Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι λαμπες να επιλεξω?

geogo
09-04-12, 20:37
Καλησπερα, αποφασισα να φτιαξω βαση στο καπακι απο το aquael ενυδρειο που εχω. Σκεφτομαι να βαλω 2 Τ5 8watt η καθεμια. Θα ηθελα να μου πειτε τι να βαλω? Θερμο ή ψυχρο φωτισμο? Ή να βαλω μια και μια?
Ευχαριστω.

beeromixalhs
09-04-12, 21:56
Καλησπερα, αποφασισα να φτιαξω βαση στο καπακι απο το aquael ενυδρειο που εχω. Σκεφτομαι να βαλω 2 Τ5 8watt η καθεμια. Θα ηθελα να μου πειτε τι να βαλω? Θερμο ή ψυχρο φωτισμο? Ή να βαλω μια και μια?
Ευχαριστω.

καλησπέρα

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Θα το φυτέψεις? Τι ψάρια έχεις μέσα? Από αυτά εξαρτάτε τη φώτα θα βάλεις.

geogo
09-04-12, 22:01
57 λιτρα, απο φυτα, ευκολα φυτα θα βαλω (ανουμπιες, cabomba κτλ) απο ψαρια, κοπαδακια λεω, γκαπυ, νεον κανα σαλιγκαρακι και ισως γατοψαρα.

beeromixalhs
09-04-12, 22:10
57 λιτρα, απο φυτα, ευκολα φυτα θα βαλω (ανουμπιες, cabomba κτλ) απο ψαρια, κοπαδακια λεω, γκαπυ, νεον κανα σαλιγκαρακι και ισως γατοψαρα.

οκ αν βάλεις αυτά τα φυτά που δεν απαιτούν υψηλό φωτισμό είσαι καλά με τα 16watt. Τώρα θα σου πρότεινα να βάλεις Τ8 (που είναι πιο φτηνές και οι λάμπες και το ηλεκτρονικό μπαλαστ) η μια φωτοσύνθεσης και η άλλη ψυχρό λευκό

geogo
09-04-12, 22:21
Σαν φωτοσυνθεσης εννοεις θερμου φωτισμου? Και παιζει ρολο αν αναβουν ταυτοχρονα? Ευχαριστω για τις απαντησεις

beeromixalhs
09-04-12, 22:36
Σαν φωτοσυνθεσης εννοεις θερμου φωτισμου? Και παιζει ρολο αν αναβουν ταυτοχρονα? Ευχαριστω για τις απαντησεις

Άλλο το ένα άλλο το άλλο ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.istellas.gr/aquarium/plants_lighting.html). Μπορείς να ανάβεις τη μια πριν απο την άλλη, αλλά θα χρειαστείς διπλάσιο εξοπλισμό ( μπαλαστ χρονοδιακόπτες)

Kostis-Salonika
10-04-12, 00:21

Φίλε μου, τα γκάπυ πάνε με τα σαλιγκάρια που θέλεις, τα νέον πάνε με τα γατόψαρα που θέλεις, όλα μαζί όμως, από παραμέτρους νερού δεν πάνε μαζί, να ξέρεις;)...

delta66
10-04-12, 07:19
Δες αυτο λαμπες δειγματα Valotesti (http://saurama.aqua-web.org/index.htm)

Προτεινω μια θερμη και μια ψυχρη ή colour (τονιζει μπλε κοκκινο)

geogo
13-04-12, 20:37
Με ποια σειρα να τις βαζω ν αναβουν και ποση ωρα την καθεμια? Ευχαριστω