Επιστροφή στο Forum : ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 160 L ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ
Καλησπέρα...
διανύω την 6ή μερα του στρωσίματος...(με αμμωνία και βακτήρια bionitrivec sera)
χθές...την 5η μέρα δηλαδή είδα μια μικρή εμφάνιση ΝΟ2 και σήμερα η συγκέντρωση ΝΟ2 αυξήθηκε.
απο περιέργεια (άν και πολύ νωρίς) έκανα ένα τεστ για ΝΟ3 και οι μετρήσεις έδειξαν 25mg/l.
είναι λογικό να εμφανίζονται τα ΝΟ3 τόσο νωρίς??????
(χρησιμοποιώ υγρά ΤΕΣΤ)
Καλως ηρθες! :p
Αμμωνια ποσο μετρας?
Τι νερο χρησιμοποιεις? Απο βρυση? Δε ξερω τι νερο εχετε στη Μυτιλήνη αλλα σε πολλες περιοχες υπαρχουν νιτρωδη/νιτρικα στο νερο βρυσης! Αν μπορεις κανε ενα τεστ και στο νερο βρυσης!!
θα κάνω αύριο ένα τεστ και στο νερό της βρύσης και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως...αυτό δέν το χα σκεφτεί.
-------------------------
τελικά οι μετρήσεις έδειξαν τα εξής
αμμωνία 5 mg/l
NO2 0,3 mg/l
NO3 12.5 mg/l (το ίδιο και το νερό της βρύσης)
με λίγα λόγια η αμμωνία είναι σε υψηλά επίπεδα ακόμα
τα νιτρώδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται
και τα νιτρικά μηδενικά αφού η μέτρησή μου είναι ίδια με του νερού τησ βρύσης
συμπέρασμα: έχω δρόμο ακόμα
όσο για τα τεστ τησ tetra δέν έχουν ημερομηνία λήξης αλλα με ψάξιμο βρήκα πωσ όταν ανοιχτουν αντέχουν ένα χρόνο.
Έχω στείλει και mail στην tetra να μου πεί σίγουρα
Πινετε απο το νερο αυτο?
Θα "πρεπει" κατα τη γνωμη μου να παρεις μια οσμωση τουλαχιστον για αυτο το νερο που πινετε και μετα για τα ενυδρεια!!
λες ε? θα κάνω τώρα ένα τεστ σε εμφυαλωμένο νερό....ελπίζω να φταίει το τεστ και όχι το νερό που πίνω κάπου 28 χρόνια τώρα... :-?
έκανα μέτρηση και σε εμφυαλωμένο....το ίδιο...12,5 mg/l
μάλλον έχω θέμα με το τέστ ε?
Το μπουκάλι του εμφιαλωμένου νερού πρέπει να λέει πάνω πόσα νιτρικά έχει, αλλά μου φαίνονται αρκετά. Έχεις σύριγγα για να μετρήσεις ακριβώς το νερό που μετράς, μήπως και είναι σε λάθος σημείο το όριο;
το μπουκάλι του νερού λέει <0,5 mg/l
να έιναι λάθος κατασκευαστικό οι διαγραμμίσεις του δοχείου μέτρησης???
δέν νομίζω γιατί όλα τα δοχεία απ ολα τα τεστ είναι ίδια.
λέω να αλλάξω τεστ
Τα εμφιαλωμενα μεχρι και εξασθενες χρωμιο (http://www.e-magazino.gr/alles-eidiseis/o-katalogos-ton-emfialomenon-neron-me-eksasthenes-xromio.html) εχουν. (το γραφουν? :D)
Απο νιτρικα αλλο τιποτα.
Τσεκαρε και με αλλα τεστ αν ισχυει η αμμωνια 5ppm στη βρυση.
Αν ισχυει ..... μπορεις να στρωσεις το ενυδρειο με νερο βρυσης ... σκετο :)
:smt081
stratigos24
05-04-12, 02:46
τελικά οι μετρήσεις έδειξαν τα εξής
αμμωνία 5 mg/l
NO2 0,3 mg/l
NO3 12.5 mg/l (το ίδιο και το νερό της βρύσης)
Χαχ.
Φανταζομαι οτι μονο για νο3 εχει κανει μετρηση στο νερο της βρυσης και οι υπολοιπες μετρησεις αμμωνιας και νο2 ειναι στο νερο του ενυδρειου. Καλο θα ειναι να κανει και τεστ βεβια νο2 και αμμωνια και στο νερο βρυσης ετσι για τη σιγουρια.
Ολα καλα να πανε φιλε μου με το στρωσιμο σου ευχομαι και μπραβο σου που το ψαχνεις και κοιτας να το κανεις σωστα.
καλημέρα,
stratigos24 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8227)σε ευχαριστώ, και όλους τουσ υπόλοιπους που λένε τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους.
Σήμερα θα παρω ένα τεστ της ΑΡΙ για νιτρικά και θα κάνω όλα τα υπόλοιπα τεστ στο νερό της βρύσης και στο νερό του ενυδρείου για να δώ τι παίζει.
θα σας ενημερώσω μόλις κάνω τις μετρήσεις
ξέρει κάποιος πού έχουν την ημερομηνία λήξης τα τεστ της ΤΕΤRA???
ή την ημερομηνία κατασκευής???
Αντέχουν 5 χρόνια στο ράφι και ένα χρόνο μετά το άνοιγμα. Για την ημερομηνία παραγωγής παλιά χρησιμοποιούσαν ένα κωδικό του στιλ Ch-B 05E22. Άμα βρεις κάτι τέτοιο γραμμένο πάνω και δεν έχουν αλλάξει μέθοδο το 05 είναι η ημέρα παραγωγής, το Ε ο μήνας (Α=Ιανουάριος) και το 22 το έτος (22=2001, 23=2002, κλπ)
τέτοιας μορφής είναι οι κωδικοί στους πάτους των δοχείων...θα το δω το απόγευμα
Ευχαριστώ
καλησπέρα,
Τελικά τα τέστ δέν είναι ληγμένα και οι μετρήσεις μου σήμερα 8η ημέρα στρωσίματος:
Αμμωνία/αμμώνιο = 5 mg/l
NO2 = 0,8 mg/l (χθές 0,3)
NO3 = 25 mg/l (χθές 12,5)
το θέμα μου με το τεστ των νιτρικών είναι πως μέρος τησ διαδικασίας τησ μέτρησης είναι και η προσθήκη σκόνης την οποία την προσθέτω με ένα ειδικό κουταλάκι....αλλα ποιός μου λεεί οτι το κουταλάκι το γεμίζω σωστά????
η έστω οτι κάθε φορά το γεμίζω με την ίδια ποσότητα????
τουλάχιστον για τα νιτρικά το τεστ της ΤΕΤRA το θεωρώ αναξιόπιστο.
για τα υπόλοιπα δέν έχω εμπειρία ακόμα να πώ.
χρησιμοποεί κάποιος το συγκεκριμένο τεστ????
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.