PDA

Επιστροφή στο Forum : Υπερβολικη δοση αντιχλωριου

carvefish21
02-04-12, 23:33
Καλησπερα! Αν και αποτι διαβασα η υπερβολικη δοση αντιχλωριου δεν δημιουργει προβληματα θα ηθελα να το εξακριβωσω μιας και η δοσολογια που εριξα υπερβαινει αυτη που διαβασα σε αλλα posts. Εχω 45-50 καθαρα λιτρα ενυδρειο και μολις ετοιμασα ενα κουβα 10l με sera aquatan (δεν εχει μπει ακομα στο ενυδρειο). Κανονικα θελει 2,5ml μονο που απο απερισκεψια μου επεσε η 4πλασια δοση (σκεφτομουν τη ποσοτητα και στα 50l και οταν συνειδητοποιησα τι κανω ειχε πεσει...). Θα εχω καποιο προβλημα? Ρωταω για να μη το χυσω και παει τσαμπα... (αν και θα με πουν καποιοι τσιγκουνη 10ml δεν ειναι και λιγα για αντιχλωριο...)

Γιώργος Κ
02-04-12, 23:38
Ποιο αντιχλωριο εχεις?
Δεν υπαρχει προβλημα παντως ...

jimmis1974
02-04-12, 23:48
δεν εχεις προβλημα , αλλα αν θες εφοσον το νερο ειναι για αλλαγη βαλε και αλλο νερο να φτασεις την δοσολογια του αντιχλωριου που εβαλες , κανε την αλλαγη 10 λιτρα η οσο κανεις και φυλαξε το νερο το υπολοιπο για μελλοντική αλλαγή.

carvefish21
03-04-12, 00:25
της sera ειναι. Εφοσον δεν εχω σημαντικο προβλημα οκ θα τα αφησω ετσι και το πολυ πολυ θα κανω μια μεγαλυτερη αλλαγη νερου αυριο το απογευμα. Ελπιζω μονο η επιδραση του αντιχλωριου να μην εχει σταματησει μεχρι τοτε και μεινει χλωριο μεσα στο επιπλεον νερο...

delta66
03-04-12, 21:07
Αν κανεις αλλαγη αυριο, θα βαλεις αλλο αντιχλωριο.
Δεν μενει στο νερο για παντα το αντιχλωριο.
Η αντιδραση αποχλωριωσης γινεται σε δευτερολεπτα.

carvefish21
03-04-12, 23:54

Tελικα εκανα τη προγραμματισμενη αλλαγη νερου. Λογικα δεν θαχω προβλημα... Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!

stratri1
04-04-12, 22:29

Για ξαναπές το αυτό!!!! :smt017
Δηλαδή αν μείνει ένα βράδυ ή μια μέρα το αποχλωριωμένο νερό, μετά δεν κάνει να μπει στο ενυδρείο;;; Και γιατί;;; Έχει πάλι χλώριο ή κάτι άλλο;;;

gianniwpopi
04-04-12, 22:44
Δηλαδή αν μείνει ένα βράδυ ή μια μέρα το αποχλωριωμένο νερό, μετά δεν κάνει να μπει στο ενυδρείο;;; Και γιατί;;; Έχει πάλι χλώριο ή κάτι άλλο;;;

ελα ντε???? delta??

beeromixalhs
04-04-12, 22:53
παιδιά αυτό που εννοεί ο delta66 είναι πως επειδή έβαλε ο φίλος παραπάνω αντιχλώριο δε πάει να πει πες στην επόμενη αλλαγή δε χρειάζεται να ξαναβάλει. Το καινούργιο νερό θα έχει χλώριο που δε θα εξαφανιστεί από το παραπανίσιο που βάλαμε την προηγούμενη φορά. Δεν είπε πουθενά πως το νερό κατεβάζει χλώριο από μόνο του.
Πάντως το νερό αν μείνει στάσιμο για κάποιο διάστημα δεν είναι κατάλληλο για το ενυδρείο ;)

carvefish21
04-04-12, 23:15
ναι παιδια το καταλαβα κιεγω. Εκανα στα καπακια την αλλη μερα αλλαγη, για αλλους λογους, εννοειτε πως εβαλα παλι αντιχλωριο.

delta66
04-04-12, 23:30
Οτι ηταν να κανει το αντιχλωριο (αποχλωριωση) το εκανε σε μερικα δευτερολεπτα.
Μετα δεν εχει χλωριο το νερο.
Φυσικα μπορεις να το βαλεις την αλλη μερα.
(η "παλαιωση" του νερου, γινεται περισσοτερο για να φυγουν τυχων αερια απο τις σωληνωσεις του δικτυου και για να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και να μη χρησιμοποιουμε θερμοσιφωνο ή να καιμε ρευμα με θερμαντηρες για να το ζεστανουμε -μερικες ωρες φτανουν συνηθως- το χειμωνα μαλλον χρειαζεται ομως και θερμαντηρας)

Ομως δεν πρεπει να το αφησεις περισσοτερο απο μια μερα, γιατι μετα την αποχλωριωση, το νερο ειναι "απροστατευτο".
Για να μεινει περισσοτερο απο μια μερα, πρεπει να υπαρχει κινηση μεσα στο δοχειο, ειτε απο αεραντλια, ειτε απο κυκλοφορητη.

Οπως τα ειπε και ο beeromixalhs

stratri1
05-04-12, 07:45
OK. Το έχω:p