PDA

Επιστροφή στο Forum : Τεχνητες λιμνες στη νεα παραλια θεσσαλονικης


bloskas
29-03-12, 20:29
Καλησπερα! Δε ξερω αν υπαρχει ηδη καποιο παρομοιο θεμα , πηγα σημερα για ποδηλατο στη παραλια στη θεσσ/νικη και ανακαλυψα ενα παρκο με αυτη τη μεγαλη λιμνη! απ'οτι ειδα η λιμνη φιλοξενει χελωνες , κατι τεραστια χρυσοψαρα και (διορθωστε με αν κανω λαθος) ειναι ΤΙΓΚΑ στα γκαπυ!! το παραξενο ειναι οτι ολα τα γκαπυ μοιαζαν θυληκα! :smt017 βαζω μερικες φωτο που εβγαλα προχειρα με το κινητο.

ARIS1983
29-03-12, 20:41
Πολυ ομορφη! Αν και δεν νομιζω να εχει καθολου φιλτρανση γιατι το νερο ειναι αρκετα βρομικο.

mixalis p
29-03-12, 21:03
πολυ ωραια μερη!
τα ψαρακια θα ειναι σιγουρα κουνοποψαρα και οχι γκαπυ!:D

in the pond
29-03-12, 21:13
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Αυτά που βλέπεις είναι κοι και όχι χρυσόψαρα, αν θες πες τα ξαδέλφια. Όσο για τα άλλα τα μικρά ψαράκια που είδες που μοιάζουν με γκάπυ, αυτά είναι gambusia affinis, τα γνωστά μας κουνουπόψαρα. Τα γκάπυς δεν θα άντεχαν στις καιρικές συνθήκες της Θεσσαλονίκης.

Ναι, οι δεξαμενές αυτές δεν φαίνεται να έχουν καν τα στοιχειώδη για να φιλοξενούν μεγάλα ψάρια, όπως τα κοι.

johnyfy
29-03-12, 21:14
ωραίο, αντε και κάτι όμορφο.σίγουρα θα πρέπει να έχουν και κάποιον που να είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.ωραίο παντως.

in the pond
29-03-12, 21:43
ωραίο, αντε και κάτι όμορφο.σίγουρα θα πρέπει να έχουν και κάποιον που να είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.ωραίο παντως.

Αν και εγώ αυτές τις κατασκευές τις θεωρώ πολύ καλή αρχή, εντούτοις, οι αρχιτέκτονες που αναλαμβάνουν αυτά τα έργα, συνήθως δεν γνωρίζουν τίποτε από ψάρια. Οι περισσότεροι τα θεωρούν καθαρά διακοσμητικό στοιχείο εντυπώσεων. Όταν τους μιλήσεις για εξοπλισμό, φίλτρα, κυκλοφορία σου λένε ουυυυυυυυ!

theodor72
30-03-12, 00:50
Οι παραπάνω λιμνούλες φτιάχτηκαν για να γίνει ένας υδάτινος κήπος με νούφαρα, καλαμιές και άλλα υδρόφιλα φυτά και γι' αυτό είναι και αρκετά ρηχές. Τα κοι προφανώς θα τα "απελευθέρωσε" κάποιος "φιλευσπλαχνος" χομπίστας που τα βαρέθηκε... Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σε λίγο θα δούμε και τις κλασικές πλέον τροπικές χελωνίτσες με τα κόκκινα μάγουλα;

Πέρα από την πλάκα, ελπίζω με την οικονομική κρίση και το φαγοπότι που έχει πέσει στον δήμο Θεσσαλονίκης, να έμεινε κανένα ευρώ για την συντήρηση τους και να μη γίνει βουρκος και εστία κουνουπιών...

Μα όπως λένε, κοντός ψαλμός αληλούια! το καλοκαιράκι είναι κοντά... :)

in the pond
30-03-12, 07:26
...έχει πέσει στον δήμο Θεσσαλονίκης, να έμεινε κανένα ευρώ για την συντήρηση τους και να μη γίνει βουρκος και εστία κουνουπιών...

Πέρα από την μόλυνση που θα έρθει μια μέρα, "ανατρέποντας" τις δεξαμενές αυτές, δεν βλέπω ανάπτυξη κουνουπιών σε καμία περίπτωση, όταν υπάρχουν μέσα τα affinis. Βασικά, ούτε η παρουσία των κοι επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη, αλλά πιστεύω ότι αφού δεν υπάρχει καθόλου κυκλοφορία, κάποια μέρα τα κοι θα εγκαταλείψουν τα εγκόσμια με ενδεχόμενη γενική μόλυνση των δεξαμενών αυτών.

Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα κι εύχομαι να διαψευστώ.

bloskas
30-03-12, 12:16
Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σε λίγο θα δούμε και τις κλασικές πλέον τροπικές χελωνίτσες με τα κόκκινα μάγουλα;
:)

ααα!! εχει και απ'αυτες!! :smt028:smt028

mixalis p
30-03-12, 14:49
αυτες οι χελονες με τα κοκκινα μαγουλα υπαρχουν σε αρκετες τεχνιτες λιμνες. οποιο πιτσιρικη την βαριεται την αφηνει ελευθερη σε μια τεχνιτη λιμνη! και εδω στα γιαννενα (στο γιαννιωτικο σαλονι) εχουν αφησει αρκετες! αν και εχουν συνηθησει τις καιρικες συνθηκες και επιβιωνουν και τον χειμωνα!

japetus
30-03-12, 16:01
...αν και εχουν συνηθησει τις καιρικες συνθηκες και επιβιωνουν και τον χειμωνα!

..πράγμα το οποίο δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα :rolleyes:
Δεν είναι τόσο η έλλειψη παιδείας και υπευθυνότητας του κόσμου που αμολάνε ένα ξένο είδος στη φύση -πράγμα φυσικά κατακριτέο-, όσο το πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται από τον επεκτατικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου ερπετού που δρά ανταγωνιστικά στην υπόλοιπη εγχώρια πανίδα.
Και άντε εδώ να πεις, εντάξει ως ένα σημείο, είναι εντός οικιστικής ζώνης και η πιθανότητα να διαφύγει στην φύση είναι μικρές, το πρόβλημα δημιουργείται από ασυνείδητους που τις αφήνουν σε λίμνες και ποτάμια.

in the pond
30-03-12, 16:41
Ολόκληρα οικοσυστήματα διαταράκτηκαν, είδη έφτασαν στα πρόθυρα της εξαφάνισης ή άλλα δεν είχαν την ίδια τύχη να αποφύγουν τον αφανισμό. Όλα αυτά από την εγκληματική άγνοια του ανθρώπου και την ανευθυνότητα του.

Samian
30-03-12, 21:27
Δες τε προς Αμέρικα μεριά όπου κάθε πικραμένος που βαριέται το Pet του το ξαμολάει στη φύση και έχουν γεμίσει από Φλόριντα μέχρι Μίτσιγκαν με κάθε είδους ψάρια και ερπετά Ασίας κλπ

bokostas
31-03-12, 00:36
Τις έχω δει κι εγώ τις "λιμνούλες", είναι γεμάτες ψάρια τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα τι θα μείνει...

in the pond
01-04-12, 20:45
Τις έχω δει κι εγώ τις "λιμνούλες", είναι γεμάτες ψάρια τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα τι θα μείνει...

Πιθανό πρόβλημα θα προκύψει, με το θάνατο ενός κοι.

Πάνος
01-04-12, 22:33
οταν επισκεφθηκα τις λιμνες αυτες ηταν μια πανδαισια κοκκινων και λευκων νουφαρων...100αδες!!!!! δυστυχως δεν ειχα καμερα ουτε κινητο της προκοπης να φωτογραφισω. ειχαν γεμισει την επιφανεια και υπηρχαν υπαλληλοι του δημου με μποτες που εμπαιναν μεσα και τα λιγοστευαν.

dizio
02-04-12, 03:09
πάντως μιά στοιχειώδης κυκλοφορία νερού υπάρχει, νομίζω και φίλτρανση. αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετή. την κατάσταση μάλλον σώζουν τα πολλά φυτά που υπάρχουν τρυγύρω, απεναντίας , τη δυσκολεύουν οι επισκέπτες που ταίζουν με ότι κρατάνε τα κόι και τα υπόλοιπα ψάρια. τα κόι είναι εκεί τουλάχιστον 2 χρόνια και βάλε. επίσης έχει και χρυσόψαρα, νομίζω σε χώρο που δεν επικοινωνεί με τα κόι,τα οποία είναι μαύρα. κυκλοφορία νερού και υποτυπώδης φίλτρανση υπάρχει πάντως. επίσης οι λιμνούλες που φαινομενικά είναι ρηχές, έχουν και βαθειά σημεία, στα οποία ο επισκέπτης δεν έχει πρόσβαση φυσικά, αλλά και πάλι φαντάζομαι όχι αρκετά για κοι. δείχνουν πολύ νορμάλ πάντως, οπτικά τουλάχιστον.

apostolis veroia
17-04-12, 09:15
ειναι πανεμορφες!!! η φωτο που εχω στις δημοσιευσεις μου ειναι απο αυτες τις λιμνες! μιλαμε για πολυ φυτο:D:D και μεγαλα κοι!!! αλλα φυλτρο δε πιστευω να εχει:smt017

bloskas
22-04-13, 16:02
ενα χρονο μετα εχει ακομα ζωη! :D

in the pond
23-04-13, 22:22
ενα χρονο μετα εχει ακομα ζωη! :D

Τα κόι υπάρχουν ακόμα μέσα?

sarpijk
23-04-13, 23:02
Τα κόι υπάρχουν ακόμα μέσα?

Nαι!

snakepanos
24-04-13, 08:02
Θα κατεβω και εγω να δω αν υπαρχη σχετικη φιλτρανση στο νερο.