PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση pleco

dantouan
07-08-04, 16:33
Παιδια θελω την βοηθεια σας για την αναγνωριση του pleco μου...

TAN
07-08-04, 17:11
Για Gold Nugget (L18) μου φένεται...

Για δες εδω
http://www.aquahobby.com/gallery/gnugget.html

dantouan
07-08-04, 17:23
Με προβληματιζει που το πανω πτερυγιο δεν εχει καθολου κιτρινο χρωμα....

MaGiC
07-08-04, 22:01
H Gold Nugget ειναι ή Αngelicus ......(νομιζω ο Kostas G θα βοηθουσε :wink: )...... :P

dantouan
07-08-04, 22:39
Το μαγαζι που τον πηρα τον ειχε σαν Angelicus peckoltia, αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος γι'αυτο εκανα και την ερωτηση...

Husky_Jim
07-08-04, 22:40
Ποιό είναι το μέγεθος του?

Δεν νομίζω να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο...

dantouan
07-08-04, 22:50
Το μεγεθος του ειναι 5-6 εκ. περιπου...

Husky_Jim
07-08-04, 22:58
99,9% Baryancistrus sp. (L003)

Husky_Jim
07-08-04, 22:59
Baryancistrus sp. (L003).....

http://www.planetcatfish.com/jpg/loricariidae/baryancistrus_sp(l003)3.jpg

dantouan
08-08-04, 00:16
Φιλε Δημητρη ο συγκεκριμενος που αναφερεις εχει σαν χαρακτηριστικο " Normally dark grey with white spots", ενω ο δικος μου ειναι καταμαυρος και εχει κιτρινες "τελειες" και οχι ασπρες πανω στο σωμα του... :?

γαυρος
08-08-04, 01:04
10 μερες υπομονη να επιστρεψει ο αραψ ο ταρεκ,ειναι εξπερ σαυτα τα περιεργα πλεκο.... :wink: :wink:

Husky_Jim
08-08-04, 03:51
Φιλε Δημητρη ο συγκεκριμενος που αναφερεις εχει σαν χαρακτηριστικο " Normally dark grey with white spots", ενω ο δικος μου ειναι καταμαυρος και εχει κιτρινες "τελειες" και οχι ασπρες πανω στο σωμα του... :?

Άμα έχει κίτρινες τελείες τότε 'γραψε λάθος' απλά στις φωτό που πόσταρες φένεται και το νερό κίτρινο,οπότε υπέθεσα ότι είναι άσπρες.....Άν μπορείς κάνε μια λεπτομερηή περιγραφή.... :)

dantouan
08-08-04, 11:03
Άν μπορείς κάνε μια λεπτομερηή περιγραφή.... :)

Πες μου τι πληροφοριες χρειαζεσαι...... :?: :?: :?:

Kostas G.
10-08-04, 15:50
Δεν νομιζω να ειναι καν Baryancistrus.Μου φαινεται πολυ στενομακρο το σωμα του για Baryancistrus.Για να ειμαστε ομως σιγουροι κοιτα αν το adipose fin(το μικρο πτερυγιο πριν την ουρα)εννωνεται με το ραχιαιο η οχι.Αν δεν εννωνεται τοτε σιγουρα δεν ειναι Baryancistrus.

dantouan
10-08-04, 17:17
Οριστε και μερικες ακομα φωτογραφιες...

Filippos
10-08-04, 19:17
Η πρώτη δεν είναι φωτογραφία, είναι ακτινογραφία :lol: :lol: :lol:

Kostas G.
12-08-04, 15:49
Ειναι ή Baryancistrus L003 οπως ειπε προηγουμενος ο husky_jim(το Aqualog εχει φωτογραφιες και ενος L003 με κιτρινες βουλες οποτε το γεγονος οτι ο pleco σου εχει κιτρινες βουλες δεν ειναι απαγορευτικο για τον L003) ή Hopliancistrus tricornis L171/Lda15.Για να μαθεις ποιον απο τους δυο εχεις, κοιταξε αυτο που σου ειπα,δηλαδη το αν υπαρχει καποια μεμβρανη που να εννωνει την τελευταια ακτινα του ραχιαιου πτερυγιου με το σωμα του pleco.Αν υπαρχει τοτε εχεις τον L003 ενω αν δεν υπαρχει εχεις τον Hopliancistrus.

dantouan
12-08-04, 17:52
Μηπως ομως ειναι LDA32 (pseudancistrus sp.), οπως ειπαν και οι φιλοι σου στο αλλο forum.... :?: :?: :?:

Filippos
12-08-04, 18:00
Ερώτηση:

Εάν ρώταγες το lfs?

dantouan
12-08-04, 18:31
Φιλε Kostas G. δες και αυτο λιγο...

"L017 Is the same as L067. This fish has long been confused with Hopliancistrus tricornis Isbrücker & Nijssen, 1989. H. tricornis is a separate species from L017 & L067."

Μηπως τελικα ειναι "Pseudancistrus sp. (L017)"... :?: :?: :?:

dantouan
12-08-04, 18:34
Ερώτηση:

Εάν ρώταγες το lfs?

Τι εννοεις φιλε Filippos.... :?:

Filippos
12-08-04, 18:37
Να ρωτήσεις το μαγαζί από όπου τον αγόρασες...

Λογικά, θα πρέπει να ξέρει. Εάν δεν ξέρει (απαράδεκτο) πες του να επικοινωνήσει με τον έμπορο από όπου αγόρασε αυτός τα ψάρια.

dantouan
12-08-04, 21:47
Φιλε Filippos δεν ξερω αν εχεις διαβασει ολο το topic...

Το μαγαζι που τον πηρα τον ειχε σαν Angelicus peckoltia, αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος γι'αυτο εκανα και την ερωτηση...

....... :? :? :?

Kostas G.
13-08-04, 14:33
Ο pleco σου δεν ειναι ουτε LDA32 ουτε L17 γιατι ο LDA32 και ο L17 εχουν κιτρινο τελειωμα στο ραχιαιο τους πτερυγιο ενω ο δικος σου pleco δεν εχει.

Obelix(Reifen)
14-08-04, 03:43
Κώστα άμα κοιτάξεις θα δεις ότι τα πτερύγια του είναι σε άσχημη κατάσταση (φαγωμένα) όποτε έχε στο μυαλό και αυτήν την περίπτωση.
+Τα ancistrus που έχω έχουν χάσει και ξαναβρεί κατά καιρούς το άσπρο στις άκρες τον πτερύγιων τους .

Filippos
16-08-04, 12:53
dantouan έγραψε:

Εάν δεν εμπιστεύεσαι το μαγαζί, και εάν δεν ήσουν σίγουρος για το ψάρι, τότε, γιατί το αγόρασες?

dantouan
16-08-04, 14:47
Εάν δεν εμπιστεύεσαι το μαγαζί, και εάν δεν ήσουν σίγουρος για το ψάρι, τότε, γιατί το αγόρασες?

Εμπιστευομαι το μαγαζι, και τον αγορασα επειδη μου αρεσε πολυ σαν ψαρι.
Τωρα οσο αναφορα τους πλεκοστομους θα πρεπει να ξερεις οτι ειναι αρκετα δυσκολο καποιος να ειναι σιγουρος για τον πλεκοστομο τον οποιο εχει, καθως οι διαφορες μεταξυ τους ειναι απειροελαχιστες και μονο αρκετα εμπειροι μπορουν να τους ξεχωρισουν-αναγνωρισουν.
Γι'αυτο λοιπον τον λογο υπαρχουν τοσες διαφορετικες αποψεις σχετικα με το ειδος του καθε πλεκοστομου... 8)

dantouan
16-08-04, 14:49
Κώστα άμα κοιτάξεις θα δεις ότι τα πτερύγια του είναι σε άσχημη κατάσταση (φαγωμένα) όποτε έχε στο μυαλό και αυτήν την περίπτωση.
+Τα ancistrus που έχω έχουν χάσει και ξαναβρεί κατά καιρούς το άσπρο στις άκρες τον πτερύγιων τους .

:shock: :shock: :shock:

Τα πτερυγια του ειναι σε αριστη κατασταση :!: :!: :!:

Filippos
16-08-04, 14:56
Ότι πεις...

Πάντως, δεδομένου ότι εμπιστεύεσαι το μαγαζί, τότε γιατί ψάχνουμε 10 μέρες?

Αφού το lfs τον έχει δηλωμένο ως Angelicus peckoltia, ας δεχθούμε ότι έτσι είναι. Γιατί με τη λογική ότι κανείς δεν μπορεί να είναι 100% με τις απειροελάχιστες διαφορές των pleco's, δε θα τελειώσουμε ποτέ :wink:

dantouan
16-08-04, 15:12
Αφού το lfs τον έχει δηλωμένο ως Angelicus peckoltia, ας δεχθούμε ότι έτσι είναι. Γιατί με τη λογική ότι κανείς δεν μπορεί να είναι 100% με τις απειροελάχιστες διαφορές των pleco's, δε θα τελειώσουμε ποτέ :wink:

Για τον λογο αυτο πιστευω οτι υπαρχει το forum αυτο, οπως και τοσα αλλα, για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο, και να περνουμε την γνωμη των πιο εμεπειρων (απο εμας) χρηστων... 8)

Filippos
16-08-04, 15:24
Η συνέχεια σε pm...

dantouan
16-08-04, 15:39
Η συνεχεια καλυτερα να δοθει γυρω απο το θεμα μας (δηλαδη τους πλεκοστομους) και οχι γυρω απο την λειτουργεια του board... 8)

Husky_Jim
16-08-04, 18:27
Άν και έχω πεί την γνώμη μου για το είδος του pleco και έχω παρακολουθήσει αντιστιχο πόστ για το συγκεκριμένο ψάρι σε φόρουμ του εξωτερικού, σε αυτήν την περίπτωση όμως Φίλλιπε θα υποστηρίξω τον Dantouan και θα πώ ότι κάνεις μεγάλό λάθος άν 'εμπιστεύεσαι' όπως λές τα lfs (τουλάχιστον για την ονομασία των ψαριών) αφού οι περισσότεροι έχουν ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!!!
Επίσης δέν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να 'κλείσουμε' το πόστ και να μήν δώσουμε απάντηση στο id του ψαριού.
Είναι απαράδεκτο να ψευτοκουκουλώνουμε τα πόστ εφόσον δεν μπορούμε να απαντήσουμε.
Επίσης για να μήν νομίζεις ότι τα λέω με δόλο σου λέω οτι προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω το ίδιο ποστ σε 3 διαφορετικά φόρουμ αλλά κατανοώ απόλυτα τον dantouan στην συγκεκριμένη περίπτωση και φυσικά θα πώ (όπως και έκανα) την όποια παρατήρηση μου για το ψάρι.

Θα πρέπει επιτέλους να ξεκολήσουμε απο την ελληνική νοοτροπία των φόρουμ άν θέλουμε το φόρουμ αυτό να πάει μπροστά!!!!!!!!!!!!!!!

Και αυτό στο λέω (χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου) ώς moderator σε aquarium forum που έχει πάνω από 5.000 μέλη και πάνω από 600.000 πόστ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ!!!

Filippos
17-08-04, 10:05
Μάγκες πάσο,

Μίλησα με τον Dantouan και δεν υπάρχει πρόβλημα.

και θα πώ ότι κάνεις μεγάλό λάθος άν 'εμπιστεύεσαι' όπως λές τα lfs

Παρεπιμπτόντως φίλε jusky_jim, το lfs δεν το εμπιστεύομαι εγώ, αλλά ο dantouan.

Και το ξαναλέω, χωρίς να παρεξηγηθώ, ότι δεν πρότεινα να "ψευτοκουκουλώσουμε" το post.... Απλά αυτό που είπα είναι ότι δε βλέπω φως στο τούνελ.

Πάντα φιλικά,
Φίλιππος

dantouan
17-08-04, 14:07
Παρεπιμπτόντως φίλε jusky_jim, το lfs δεν το εμπιστεύομαι εγώ, αλλά ο dantouan.

Αν εμπιστευομουν το lfs φιλε Filippos (κατι που ποτε δεν υποστηριξα), δεν θα ανοιγα καθολου αυτο το post, και επι της ευκαιριας να δηλωσω (δημοσια περα απο pm) οτι συμφωνω 100% με αυτα που ειπε ο φιλος husky_jim...

Filippos
17-08-04, 14:19
Εμπιστευομαι το μαγαζι, και τον αγορασα επειδη μου αρεσε πολυ σαν ψαρι.

Συγνώμη, αλλά τα Ελληνικά μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο όπου καταλαβαίνω τι διαβάζω... Εσύ δεν το έγραψες αυτό?

Φίλιππος

dantouan
17-08-04, 14:37
θα πώ ότι κάνεις μεγάλό λάθος άν 'εμπιστεύεσαι' όπως λές τα lfs (τουλάχιστον για την ονομασία των ψαριών) αφού οι περισσότεροι έχουν ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!!!

Οπως ειπε και ο φιλος Δημητρης "τουλάχιστον για την ονομασία των ψαριών" δεν εμπιστευομαι κανενα.....χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι το μαγαζι δεν ειναι σοβαρο... :wink:

Filippos
17-08-04, 14:44
Προφανώς άλλα γράφονται και άλλα εννοούνται...

Εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε έκανα quotation στα σχόλια του husky_jim (με τα οποία συμφωνώ) αλλά στα δικά σου...

Εσύ είσαι λοιπόν αυτός που έγραψες ξεκάθαρα ότι εμπιστεύεσαι το συγκεκριμένο μαγαζί... Και η δική μου εύλογη απορία (όπως σου εξήγησα και στο pm) είναι ότι από τη στιγμή που δήλωσες ότι εμπιστεύεσαι το μαγαζί, και από τη στιγμή που (όπως και να το κάνεις) είναι δύσκολη η αναγνώριση ενός pleco, μήπως ή όλη διαδικασία είναι ένας φαύλος κύκλος.

Τώρα να γυρνάς και να μου λες 10 posts μετά το δικό σου, κάνοντας quotation από το post του Δημήτρη, ότι δεν εμπιστεύεσαι κανένα lfs, αναιρώντας τη δική σου αρχική δήλωση, έ, αυτό το αφήνω στους υπόλοιπους να το καταλάβουν, γιατί εγώ μπερδεύτηκα λίγο.

Φιλικά,
Φίλιππος

dantouan
17-08-04, 15:38
Φιλε Filippos, να πω για αλλη μια φορα αυτα που ειπα στα πιο πανω post μηπως και μπορεσεις και τα καταλαβεις:
το εμπιστευομαι ενα μαγαζι δεν σημαινει οτι τα lfs τα οποια δινονται σε καθε ψαρι ειναι 100% σωστα!!!!!!!!

Οπως ειπε και ο φιλος Δημητρης σε θεματα ονομασιας ψαριων (και ιδιως "δυσκολων" οπως π.χ. πλεκοστομων, δισκων κ.τ.λ.) ολα τα ονοματα ειναι αρκετα αβεβαια...

Τελος θα σε παρακαλουσα να κανεις αυτο το οποιο εγραψες εσυ ο ιδιος δηλαδη: " το αφήνω στους υπόλοιπους να το καταλάβουν, γιατί εγώ μπερδεύτηκα λίγο".

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. 8)
Φιλικα Αντωνης

Husky_Jim
18-08-04, 00:34
Άντε για να επανέλθουμε στο θέμα!

Με χαρά σας παρουσιάζω......Ancistrinae sp. L 252

http://www.amazon-exotic-import.de/Gallerie/L-Welse/Bilder/L%20252.jpg

Είμαι 100% σίγουρος οτι ο πλέκο σου είναι ο εικονιζόμενος αφού είδα φωτό από όλα τα L-* :lol:

Giorgos
20-08-04, 16:44
Εμένα, Δημήτρη, δεν μου μοιάζει με το παραπάνω ψάρι κυρίως για τις διαφορές που έχουν στο πάνω μέρος του σώματος, ραχιαίο και adipose (συγγνώμη αλλά δεν την ξέρω την ονομασία στα ελληνικά).

ΥΓ. Ας προσπαθήσουμε να απαντάμε επί του θέματος. Τα υπόλοιπα να γίνονται επί προσωπικού με ΡΜ.

Kostas G.
26-08-04, 10:36
Γεια σας και παλι,
Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ημουν διακοπες.
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι L252.Η αποσταση μεταξυ ραχιαιου και adipose στον L252 ειναι μεγαλυτερη αποτι στον pleco του dantouan.Το ιδιο συμβαινει και με την αποσταση μεταξυ adipose και ουρας.Μελετωντας τις οδοντοστοιχιες του L252,του Lda32,του L17,του Hopliancistrus tricornis L171/Lda15 και του pleco του dantouan η οδοντοστοιχια του L252 ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη του pleco του dantouan.Επισης οι οδοντοστοιχιες των Lda32 και L17 ειναι διαφορετικες απο αυτη του pleco του.Αντιθετως, η οδοντοστοιχια του pleco του dantouan ταιριαζει απολυτα με αυτη του Hopliancistrus tricornis L171/Lda15 επιβεβαιοντας αυτα που ειπα.

Husky_Jim
26-08-04, 12:06
Γεια σας και παλι,
Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ημουν διακοπες.
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι L252.Η αποσταση μεταξυ ραχιαιου και adipose στον L252 ειναι μεγαλυτερη αποτι στον pleco του dantouan.Το ιδιο συμβαινει και με την αποσταση μεταξυ adipose και ουρας.Μελετωντας τις οδοντοστοιχιες του L252,του Lda32,του L17,του Hopliancistrus tricornis L171/Lda15 και του pleco του dantouan η οδοντοστοιχια του L252 ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη του pleco του dantouan.Επισης οι οδοντοστοιχιες των Lda32 και L17 ειναι διαφορετικες απο αυτη του pleco του.Αντιθετως, η οδοντοστοιχια του pleco του dantouan ταιριαζει απολυτα με αυτη του Hopliancistrus tricornis L171/Lda15 επιβεβαιοντας αυτα που ειπα.

Κώστα τον είδες από κοντά?

Kostas G.
27-08-04, 09:57
Οχι αλλα κατι τετοιο δεν χρειαζεται μια και ο dantouan εχει τραβηξει μια πολυ καλη φωτογραφια απο το κατω μερος του pleco του στην οποια φαινεται και το σχημα του στοματος και το σχημα που σχηματιζουν τα δοντια.

tarek
27-08-04, 16:08
Tο pleco σου ειναι Hopliancistrus tricornis(white-tail)

dantouan
01-09-04, 02:33
Παιδια μολις σημερα γυρισα και εγω απο διακοπες και ειδα τις απαντησεις σας ...

Παντος Ancistrinae sp. L 252 δεν ειναι σιγουρα.... :!: