PDA

Επιστροφή στο Forum : Πηλός

koko
05-08-04, 18:50
Χαιρετώ σας....

Μπορώ να χρησιμοποιήσω πηλό για να φτιάξω διακοσμητικά; Αν ναι αυτοί που κυκλοφορούν στα μαγαζιά με καλλιτεχνικά είδη κάνουν; Υπάρχει και στους πηλούς τοξικός και όχι;

ahar
05-08-04, 20:07
μπορεις αλλα μονο με πηλο κλασσικο (οχι συνθετικο) που βρισκεις σε εργαστηρια κεραμεικων , και που φυσικα θα τον δωσεις μετα να στον ψήσουν (γιατι διαφορετικα με το που θα το βάλεις στο νερο θα δυαλήσει... - καλο για λιπασμα βεβαια αλλα χαλια για την διακοσμηση- ) .
Μην δοκιμασεις καθόλου συνθετικους.
(την έχω πατησει :( )

Αλέξανδρος

koko
08-08-04, 00:54
Βρήκα και σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποιες συσκευασίες που πουλάει στο Jumbo (παιχνιδάδικο). Αυτό είναι συνθετικό; Είναι από αυτά που είναι εύπλαστα σαν πλαστελίνη και απλά στεγνώνει χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο...και δυστηχώς δεν γραφει τίποτα στην συσκευασία περί σύνθεσης.

Husky_Jim
08-08-04, 04:16
Βρήκα και σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποιες συσκευασίες που πουλάει στο Jumbo (παιχνιδάδικο). Αυτό είναι συνθετικό; Είναι από αυτά που είναι εύπλαστα σαν πλαστελίνη και απλά στεγνώνει χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο...και δυστηχώς δεν γραφει τίποτα στην συσκευασία περί σύνθεσης.

Ναί είναι συνθετικός ΜΗΝ τον χρησιμοποιήσεις!!!!

Όπως σου είπε ο ahar.....μονο με πηλο κλασσικο (οχι συνθετικο) που βρισκεις σε εργαστηρια κεραμεικων , και που φυσικα θα τον δωσεις μετα να στον ψήσουν

koko
09-08-04, 16:51
Ωραία...ευχαριστώ παιδιά γιατί έτοιμος ήμουν να φτιάξω κάτι και να το δοκιμάσω.

Όσο για τον κλασικό πηλό ενδιαφέρον βέβαια, αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να πηγαίνω στα ειδικά μαγαζιά για ψήσιμο.

Ευχαριστώ!

HellRazer
10-08-04, 15:33
Όσο για τον κλασικό πηλό ενδιαφέρον βέβαια, αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να πηγαίνω στα ειδικά μαγαζιά για ψήσιμο.

Μπορείς να πας μια φορά και να τους ζητήσεις κάποια που έχουν ήδη ψημένα αλλά τους έχουν ραγίσει και για αυτούς είναι άχρηστα. Σίγουρα κάτι θα βρεις που να σου κάνει (θα στα δώσουν και τζάμπα μάλλον). Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω όταν χρειαστώ πήλενα. :wink:

koko
11-08-04, 01:35
Δεν είχα στο μυαλό μου ένα πήλινο κανατάκι...ήθελα να κατασκευάσω κάτι πιο σύνθετο, με τρύπες για κρυψώνες κτλ κτλ...Τελικά μάλλον θα καταλήξει παιχνίδι στην ανηψιά μου. Καλή πάντως η ιδέα σου για τα ραγισμένα πήλινα και θα πάω να ρίξω μια ματιά.

Ευχαριστώ.