PDA

Επιστροφή στο Forum : Πλεκόστομος ο αμφίβιος...


asteris
04-08-04, 21:30
Χτές το πρωί που ξύπνησα, με την τσίμπλα στο μάτι, πηγαίνοντας για τουαλέτα, παίρνει το μάτι μου ένα μαύρο αντικείμενο μπροστά από το μικρό ενυδρείο, πάνω στο γραφείο μου.

Δεν έδωσα σημασία και τελειώνωντας από τουαλέττα, ένα τέταρτο μετά (μαζί με ξύρισμα και ντούς για να μην αρχίσετε τις κακίες 8) ...), μπαίνω στο γραφείο και ανακαλύπτω ότι το μαύρο πράμα ήταν ο μκρός πλεκόστομος που έριξε σάλτο έξω από το ενυδρείο.

Είχε γίνει κατάμαυρος και έμοιαζε με λαστιχένιος, δεν κουνιόταν και δεν έδειχνε σημεία ζωής. Τον πήρα στο χέρι και ήμουνα έτοιμος να τον ρίξω στην τουαλέττα, αλλά λέω, δεν τον βουτάω στο ενυδρείο, τι έχω να χάσω, το πολύ-πολύ να αρχίσει το "ύπτιο"...

Και μόλις τον ρίχνω μέσα, σαν τα καρτούν, ζωντάνεψε με την μία και πήγε και κρύφτηκε κάτω από το μοπάνι.

Όλη την ημέρα χτες έδειχνε αποχαυνωμένος, δεν κινιόταν καθόλου αν δεν τον πείραζες και έδινε την εντύπωση πως οδεύει για τον ψαροπαράδεισο. Από σήμερα το πρωί είναι μια χαρά, ξανάρχισε το σουλατσάρισμα και έριξε και ένα καλό φαί στις ταμπλέτες που του έριξα.

Έκατσε κοντά 20 λεπτά έξω από το νερό, λέτε να είναι αμφίβιος τελικά ? :)

dantouan
05-08-04, 03:28
Μαλλον εισαι αρκετα τυχερος φιλε, και σου ευχομαι να εισαι παντα ετσι... :wink: :wink: :wink:

dim
05-08-04, 04:50
εγώ έχασα έτσι ένα S.A.E. ξύπνησα ένα πρωί και το είδα έξω από το ενυδρείο. η στάθμη του νερού δεν ήταν και πολύ ψηλά. πρέπει να έκανε μεγάλο σάλτο για να τα καταφέρει. κατόπιν εορτής διάβασα ότι αυτά τα ψάρια το κάνουν αυτό και χρειάζεται κάλυψη το ενυδρείο. στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...

έχω μια απορία, να κάνω και μια ερώτηση τώρα που μου ήρθε?? Γιατί τα pleco τα corydoras ένα γατόψαρο που έχω και τα otocinclus affinis ανεβαίνουν στην επιφάνεια στιγμιαία??? για να πάρουν αέρα?? έχουν κάποια διαφορά στα βράγχια από τα άλλα ψάρια??μήπως αναπνέουν και κανονικό ατμοσφαιρικό αέρα?? Τα βλέπω και μου φαίνονται λιγάκι διαφορετικά από τα άλλα ψάρια… ξέρει κανείς να μας απαντήσει…?
μήπως είναι ο λόγος που επέζησε.? κάπου διάβασα ότι έχει ξαναγίνει αυτό και πάλι με pleco..λέτε να ισχύει?

Tolis
05-08-04, 12:49
Τα Corydoras και τα Otocinclus εχουν ενα βοηθητικο οργανο που τους επιτρεπει να παιρνουν οξυγονο και απο τον ατμοσφαιρικο αερα, γιαυτο κατα συχνα διαστηματα κανουν αυτο το αναποδο μακροβουτι και παιρνουν μια μικρη φυσσαλιδα αερα.

AFRIKANOFILOS
05-08-04, 14:26
Για αυτο το λογο δεν πρεπει να ονομαζονται λαβυρινθοψαρα ωπος ο μονομαχος?

Tolis
05-08-04, 14:40
Οχι, ο "λαβυρινθος" ειναι διαφορετικό οργανο, ενας πραγματικος λαβυρινθος απο αποφυσεις των οστων πισω απο τον εγκεφαλο, που συνανταται μονο στην συγκεκριμενη οικογενεια.

Το οργανο των corydoras και otocicnclus ειναι διαφορετικο.

AFRIKANOFILOS
05-08-04, 14:45
thanks προεδρα :D

pani
05-08-04, 14:59
Ευχαρηστούμε πολύ για τη διευκρίνηση έτσι εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας

BILAS
05-08-04, 15:10
Τα Corydoras και τα Otocinclus εχουν ενα βοηθητικο οργανο που τους επιτρεπει να παιρνουν οξυγονο και απο τον ατμοσφαιρικο αερα, γιαυτο κατα συχνα διαστηματα κανουν αυτο το αναποδο μακροβουτι και παιρνουν μια μικρη φυσσαλιδα αερα.

Επιπλεον χρειαζονται και αερα στο αντερακι τους και τον χρησιμοπειουν για την πλευστοτητα τους.

PLUTON
05-08-04, 19:23
Πρίν απο 3 χρόνια , έγινε ένας μεγαλούτσικος σεισμός στην περιοχή μου (ανατολική Κρήτη). Ήταν γύρω στις 07.00 το πρωί. Σηκώθηκα και αφού ήταν όλα καλά , είπα δεν πάω και στο γραφείο να δω μπας και έπαθε τίποτα το ενυδρείο μου?
Πλύθηκα , ντύθηκα χαλαρά κλπ κλπ , (αν είχε σπάσει , σκέφτηκα , ότι έγινε έγινε) και πήγα εκεί γύρω στις 07.30.
Δεν είχε γίνει τίποτα ευτυχώς , αλλά ένα ψαράκι (γλύφτης συγκεκριμένα) είχε περάσει , εντελώς άγνωστο για μένα το πως , μέσα απο το κλειστο καπάκι του ενυδρείου και είχε πέσει κάτω απο ύψος 1.70 περίπου.
Το ψαράκι σπαρταρούσε ελάχιστα , εώς καθόλου θα έλεγα.
Μην τα πολυλογώ το έβαλα μέσα και ω του θαυματος , επέζησε και ήταν μια χαρά.... )
Λογικά καταλαβαίνω ότι οι αντοχές των ψαριών εκτός νερού πρέπει να είναι μεγάλες...(?)