PDA

Επιστροφή στο Forum : Koran Angelfish με κοράλια ?


aquajim
23-03-12, 18:34
εχω ενα koran (http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+18+412&pcatid=412)που ειναι ακομη σε juveline , και το θεμα ειναι αν μπορω να βαλω καποια , εστω λιγα κοραλια να ομορφυνω το ενυδρειο λιγο που ειναι σχετο βραχος . Οχι πολλα πολλα , εστω απλα και λιγα για να δωσω λιγακι χρωμα.
λεω για μερικα μανιταρακια , λιγη xenia , σινουλαρια και καμια εφυλια .
Γνωμη σας θα μου τα τσακισει η οχι??????????? (μηπως καποια συσκεκριμενα κοράλια πιο σκληρα δεν τα πειραζει ? π.χ. εχω ακουσει οτι ζωανθους τους χτυπαει ..?)
Παντως ενα βραχακι με 2 μανιταρακια που εχω βαλει για τεστ δεν τα εχει πειράξει.

nikman
02-04-12, 11:21
Φίλε το πιθανότερο είναι να σου χτυπήσει κοράλλια είναι στη φύση του.
Τώρα τι θα κάνει το συγκεκριμένο ψάρι στο ενυδρείο σου δεν μπορεί να στο πει κανείς με βεβαιότητα. Βλέπεις να τσιμπάει από το βράχο ή μόνο το φαΐ που του δίνεις;
Πιστεύει να έχει το ενυδρείο σου τα κατάλληλα λίτρα γιαυτό το ψάρι που γίνεται αρκετά μεγάλο.

jimmis1974
02-04-12, 13:09
εχω καπου στις δυο βδομαδες ενα βραχακι με μανιταρια , και καπου στις 3 μερες ενα βραχακι με xenia , τα εχω βαλει για δοκιμες.
Μεχρι στιγμης δεν εχει ακουμπισει τιποτα , το καλοταΐζω κιολας .
Τσιμπαει καπου καπου και απο τον βραχο αλλα οχι πολλα πολλα .
θελω να πηστευω οτι επειδη ειναι ακομη μικρο σε juveline (http://silentdreammarine.com/images/Koran%20Angelfish.jpg) ισως να μην χτυπήσει τωρα αλλα αν καποια στιγμη μεγαλωσει και γηνει adult (http://www.lifeoceanic.com/linked/regal%20angel.jpg) τοτε θα υπαρχει προβλημα .
Το ενυδρειο βεβαια δεν ειναι και το ιδανικο να μεγαλωσει πολυ καθως ειναι 210 λιτρα + 80 το sump.
Τελος παντων οσο δεν χτυπαει το αφηνω , ηρεμο φενεται και ας μου εχει σκοτώσει ενα veliferum (http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+379&pcatid=379) :D .

rawnerve
02-04-12, 15:39
την ίδια ερωτήσει ήθελα να κάνω και εγώ για τους αγγέλους !!
ας μας πούνε κάποιοι ακόμα την εμπειρία τους αν είχαν αυτά τα ψάρια με κοράλλια ?

nikman
02-04-12, 17:12
την ίδια ερωτήσει ήθελα να κάνω και εγώ για τους αγγέλους !!
ας μας πούνε κάποιοι ακόμα την εμπειρία τους αν είχαν αυτά τα ψάρια με κοράλλια ?

Αυτά τα ψάρια έχουν το χαρακτηρισμό No Reef Safe. Αυτός ο χαρακτηρισμός βγήκε από εμπειρία ετών και μετά από τη παρατήρηση της συμπεριφοράς τους στα ενυδρεία αλλά και στο φυσικό τους περιβάλλον. Οπότε τι παραπάνω ψάχνεις.
Τώρα εσύ αν σου αρέσουν πολύ και θες να βάλεις κάποιο στο reef σου είσαι ελεύθερος να το πράξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ένα ψάρι από όχι reef safe σε reef safe. Το αντίθετο γίνεται.